Cum au aruncat procurorii belgieni cu noroi pe oficialii de la Bruxelles pentru GNL american

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, împreuncă cu șeicul Qatarului, Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Thani.

Trebuie să fim puțin naivi ca să credem că la Bruxelles și Strasbourg politicienii au ascuns pe sub paturi sacii cu bani primiți șpagă și nimeni nu a știut nimic vreme de luni de zile. Cazul Eva Kaili ar putea fi pur și simplu un ”rezultat de excepție” al procurorilor belgieni, la fel de bine precum o punere în scenă spectaculoasă, la momentul potrivit.

Se spune că la Bruxelles și Strasbourg există minim trei microfoane pentru fiecare oficial – acasă, la serviciu și în oraș. Sute de agenți de informații lucrează în așa-numitul serviciu secret de contraspionaj. Sau de protecție internă. Telefoanele sunt ascultate în mod curent, corespondența electronică interceptată, și doar niște infantili ca Eva Kaili mai pot trăi cu senzația că odată ce au tras niște tunuri lucrurile vor rămâne la fel ca înainte.

De obicei, informațiile compromițătoare sunt folosite pentru șantaj. În foarte puține cazuri se ajunge la anchetă, arestări și trimiteri în judecată. Cui ar folosi ca toată lumea să știe că la Bruxelles corupția e la ea acasă? În plus, atmosfera de teroare cu cătușe zăngănind pe sub ferestre poate fi contraproductivă. Cei care manevrează marionetele din umbră au nevoie la un moment dat de politicieni corupți, șantajabili și, în consecință, foarte docili. Așa precum Eva Kaili. Un simplu pion sacrificat la momentul oportun.

Context. Pe 25 iulie 2022, Administrația pentru Informații în domeniul Energiei a anunțat că Statele Unite au devenit principalul exportator de gaze naturale lichefiate (GNL), pe fondul crizei din Ucraina. Să ne uităm la concurenții globali ai americanilor pe aceeași piață de GNL: Australia, Qatar, Iran, Rusia. Dacă excludem Australia, din pricina costurilor mari legate de transport și Rusia (plus Iran) din motive evidente, Qatar rămâne singura țară ”frecventabilă”, care are posibilitatea de a fi un competitor important al SUA pe piața din Europa.

Dovadă contractele semnate cu Germania, dar și implicarea unor companii puternice din Franța și Italia în extinderea capacității de producție de GNL a statului Qatar. Până în 2022, șeicii din Doha exportau în Uniunea Europeană sub 5% din necesarul de gaze GNL. O dată cu războiul, cererea a explodat. Și implicit lupta pentru o cât mai mare bucată din tortul pus la dispoziție de Bruxelles.   

Interesul major al SUA este să rămână fără concurență pe piața europeană. Cum Germania, Italia și Franța au dat semne clare că preferă gazul (mai ieftin) din Qatar, ce credeți că le-a trecut prin cap americanilor? Să facă din Qatar un stat la fel de nefrecventabil ca Rusia sau Iran. Lobby-ul qatarez la Bruxelles nu datează de ieri, de azi. Așa că a fost nevoie doar de un telefon între cele două servicii de informații prietene, belgian și american, pentru ca investigația legată de Eva Kaili să devină un dosar penal spectaculos, foarte public, cu cătușe, titluri mari în mass-media și tot tacâmul.

Desigur, momentan vorbim despre o speculație, însă intuiția îmi spune că nu prea există coincidențe la acest nivel de maxim interes financiar.

Dovadă și reacția ”vehementă” a oficialilor de top de la Bruxelles, Ursula von der Leyen și Roberta Metsola. Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a fost întrebat, foarte direct, dacă este corect să ”cumpărăm gaz din Qatar, în timp ce Qatar cumpără deputați europeni”. Mai mult, Parlamentul european le-a interzis reprezentanților statului Qatar să intre în clădirea de la Strasbourg și a suspendat legislația referitoare la liberalizarea vizelor. ”Duşmanii democraţiei, pentru care însăşi existenţa acestui Parlament este o ameninţare, nu se vor opri de la nimic. (…) Nu vreau ca țări din lumea a treia să creadă că au acces facil la politicieni și în PE, vreau să mă asigur că parlamentul nu este de vânzare”, a subliniat Roberta Metsola. Vădit deranjați de punerea în scenă, diplomații din Qatar spun că scandalul livrat publicului european ar putea ”afecta negativ discuțiile în curs despre sărăcia energetică și securitatea globală”.

Desigur, acum americanii jubilează, în timp ce nemții, italienii și francezii se dau cu capul de toți pereții, gândindu-se că investițiile din Qatar pentru mai mult GNL ieftin s-ar putea să fie complet inutile.

Pare că europenii sunt realmente impotenți, ageamii sau stupizi în ceea ce privește jocurile geopolitice murdare. Dacă nu chiar sinucigași. 

………………………………….

Dacă v-a plăcut comentariul, îi puteți cumpăra autorului o cafea ☕. Astfel sprijiniți în mod direct și opozitia.net, o platformă media independentă de schimb de idei între patrioții de pretutindeni și globaliștii fără nici un Dumnezeu.
Iată cum o puteți face:
PayPal (onciu.email@yahoo.com)
RO70INGB0000999906930786 (lei)
RO65INGB0000999911989038 (euro – SWIFT INGBROBU)
Titular: Adrian Onciu
REVOLUT – 0791.287.318 ––––– @adrian6j60

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Mda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs