Șacalii din energie trag sforile la Bruxelles, cu concursul Ursulei von der Leyen

La Bruxelles, scandalurile de mega-corupție care se țin lanț au făcut să treacă în planul doi negocierile dure pentru stabilirea unui eventual plafon la gazele naturale. Ar putea fi numite ”lobby” sau ”trafic de influență”, dar le spunem negocieri ca să păstreze măcar aparența unei legalități. În esență, vorbim tot despre corupție și o căruță de bani în plus sau în minus, pusă în spinarea europenilor.

Pe scurt, după ce politicile Green Deal promovate de Casa Albă în Europa au dat peste cap prețul la energie încă dinainte de război, schimbarea dependenței de la furnizorii ruși la partenerii strategici americani a fost cireașa de pe tort. Practic, prețurile au explodat, ajungând la un moment dat 4.000 de euro mia de metri cubi de gaz metan.

În 2022, Statele Unite au livrat în Europa, cu vaporul, impresionanta cantitate de 56 miliarde metri cubi de gaz. Adică tot atât cât furnizau rușii prin conducta NordStream 1, între timp scoasă din uz printr-un sabotaj britanic marca MI6. Prețul aprovizionării a fost unul speculativ, de 4-5 ori mai mare decât cel normal. Pe măsura ”securității” pe care Pentagonul o asigură europenilor speriați de perspectiva de a fi călcați de tancurile rusești.

Haideți să privim puțin în urmă. În perioada iulie-august 2021, Gazprom furniza Europei marfă cu doar 500 de dolari mia de metri cubi. Ieri, la bursa din Olanda, prețul era 2.420 de dolari. Adică de 5 ori mai mare. Însă în 2022 am avut prețuri record și de 4-5 mii de euro mia de metri cubi, grație partenerilor noștri strategici. Care, apropo, în octombrie 2019 vindeau GNL cu vaporul la prețul de 1.057 dolari mia de metri cubi.

În septembrie-octombrie 2021, gazul venit prin conductele de la Gazprom se vindea cu 700 până la 1.000 de dolari mia de metri cubi.

Ei bine, așa-zisa negociere între cele 27 de state membre UE are loc chiar astăzi de pe două poziții diametral opuse. În prima tabără se regăsesc state ca Germania și Olanda, sprijinite de Comisa Europeană, aka Ursula von der Leyen. Aceștia practic reprezintă interesele exportatorilor de GNL (în principal, americani), care refuză un preț plafonat. Și au argumente forte: dacă nu ne dați cât cerem, găsim clienți în altă parte. O să rămâneți fără gaz în 2023. O să râdă Putin de voi, papagalilor! De subliniat că Germania are nevoie de GNL ca de aer. Și spre deosebire de alte state, își permite să plătească prețuri nesimțite.

Celalaltă tabără, formată din 12 țări, printre care Belgia, Italia, Polonia, Slovenia și România, spun că este aberant ca Statele Unite să-și bată joc de Europa în halul ăsta. O spun în particular, bineînțeles. Nu-și permit în gura mare. Prețul maximal agreat de Ursula von der Leyen, de 275 euro/MWh, adică 2.901 euro mia de metri cubi, provoacă fiori reci pe șira spinării. Ar însemna ca statele menționate să împrumute sute de miliarde de euro ca să compenseze facturile populației și ale companiilor. În caz contrar, am asista la un colaps generalizat, în foarte scurt timp.

Banca Centrală Europeană atrage atenția că ”arhitectura existentă a mecanismului de corecție a pieței propus (plafonarea prețului la gaz – nota mea) ar putea, în anumite cazuri, să pună în pericol stabilitatea financiară în zona euro”. Ministrul grec al mediului și energiei, Kostas Skrekas, a declarat că plafonul ar trebui stabilit la mai puțin de 200 de euro megawattul. ”Nu este un plafon de preț dacă rămâne la 275 de euro. Nimeni nu-i capabil să reziste o vreme la achiziționarea de gaze la acest cost ridicat”, a precizat Skrekas.

Mâine va avea loc reuniunea miniștrilor energiei din UE, însă e greu de spus dacă negocierile vor ieși din impas în avantajul nostru, al simplilor cetățeni. Pentru că mafia Big Pharma e mic copil pe lângă mafia din energie și din industria armamentului.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs