De unde știi că Zelensky minte când deschide gura?

Încercarea lui Volodymyr Zelensky de a minți NATO în cel de-al treilea război mondial este pusă la îndoială în Occident doar de propagandiștii fanatici ai Ucrainei. Dar atunci când se pune problema credibilității lui Zelensky, politicienii și mass-media o pun în perspectivă, spunând că, la urma urmei, este un erou de război. Cu toate acestea, chiar și observatorii americani se așteaptă ca aerul să se subțieze în jurul eroului-actor care joacă o piesă de teatru fantezistă a marii victorii ucrainene asupra Rusiei.

Afirmația Ucrainei potrivit căreia Rusia a atacat Polonia, membră a NATO, cu două rachete, omorând două persoane, a fost un șoc pentru țările din alianța occidentală, care s-au confruntat brusc cu posibilitatea reală a unui război împotriva Rusiei. În același timp, vestea proastă răspândită de agenția de știri americană AP despre presupusul atac cu rachete rusești asupra Poloniei a fost un test de turnesol politic revelator cu privire la disponibilitatea reală pentru război a țărilor NATO. Ceea ce este în mod evident în contradicție cu unitatea și solidaritatea mult invocate.

Rămâne neclar dacă acest șoc major este și un adevărat semnal de alarmă pentru majoritatea țărilor NATO în ceea ce privește politica lor față de Ucraina-Rusia. Desigur, unele mass-media europene l-au etichetat în mod categoric pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, până atunci idolatrizat ca un erou de război, drept ”periculos” și l-au acuzat că încearcă să inducă NATO în cel de-al treilea război mondial cu ”neadevărul” său. Dar rămâne de văzut în ce măsură comportamentul eroului de la Kiev ar putea determina Washingtonul, de exemplu, să reconsidere zecile de miliarde de dolari pe care tocmai le-a promis pentru Ucraina. Sau dacă UE va pune din nou la încercare cele 2,5 miliarde de euro pentru Ucraina anunțate acum câteva zile.

În lumina evenimentelor recente, guvernul german ar trebui, de asemenea, să reevalueze perspectiva altor sute de milioane de euro pentru Pinocchio ucrainean premiat. Banii ar trebui, în schimb, să fie trimiși în valea Ahr, unde majoritatea cetățenilor așteaptă încă de 16 luni ajutorul promis.

Faptul că președintele Zelensky s-a încăpățânat să susțină cu încăpățânare că rușii au lansat rachetele S300 asupra Poloniei, în ciuda concluziilor tuturor experților NATO și ale agențiilor de informații și a declarațiilor publice ale guvernelor țărilor NATO, inclusiv ale SUA, a forțat chiar și unele mass-media americane să pună la îndoială cultul lor anterior pentru eroi. De exemplu, unul dintre primele paragrafe ale unui articol din revista de știri americană Newsweek din 19 noiembrie, intitulat ”Zelensky testează răbdarea Americii?”, sună așa:

Cu toate acestea, chiar și după ce amenințarea unei escaladări s-a îndepărtat datorită principiului ”unul pentru toți, toți pentru unul”, președintele ucrainean a continuat să insiste că nu are ”nicio îndoială că nu a fost racheta noastră”. Când președintele Biden a fost întrebat despre răspunsul lui Zelensky, el a declarat reporterilor că ”nu există nicio dovadă în acest sens”.

Chiar la începutul articolului, autorul își exprimă marea sa teamă:

Explicația lui Vladimir Zelensky pentru explozia mortală a rachetei din Polonia poate fi în dezacord cu cea a lui Joe Biden, dar în SUA nu ar putea, de asemenea, să submineze credibilitatea viitoarelor afirmații ale președintelui ucrainean despre invazia rusă?

Ori autorul acestor rânduri este prost, ori crede că cititorii Newsweek, care provin din clasa de mijloc educată, sunt proști de bubuie. Nu, nu este vorba despre credibilitatea viitoarelor afirmații ale președintelui ucrainean, ci despre toate celelalte minciuni, adesea la fel de absurde, pe care Zelensky le-a spus în trecut. Ei trebuie să fie interogați acum! Cu toate acestea, Newsweek, la fel ca majoritatea presei din Occident, încearcă să devieze și să relativizeze minciuna gravă a lui Zelensky ca pe o chestiune banală!

Insistența mocnită a lui Zelensky asupra minciunii sale, deși contrariul fusese confirmat de prieteni și dușmani într-o rară unanimitate, indică un mincinos patologic care brusc nu mai înțelege lumea. Până acum, totul decursese întotdeauna bine: el, împreună cu echipa sa guvernamentală, puteau afirma cele mai absurde lucruri, care erau întotdeauna luate ca atare în Occident și răspândite în consecință de mass-media. Lucru demonstrat de un alt exemplu nebunesc cu consecințe potențiale la fel de devastatoare.

Astfel, Zelensky poate susține în mod repetat în fața ONU și a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) că rușii bombardează de luni de zile cu artileria centrala nucleară din Zaporojie. Deși era și este cunoscut la nivel internațional faptul că această centrală nucleară – împreună cu hinterlandul din est – se află sub control rusesc și este păzită de armata rusă, nebunia lui Zelensky continuă să fie luată de bună în Occident.

În prezent, se raportează pe scară largă că rușii atacă centralele electrice convenționale și stațiile de transformare pentru a distruge aprovizionarea cu energie electrică a Ucrainei, cu scopul de a paraliza logistica militară prin intermediul rețelei feroviare electrificate a Ucrainei. Cu toate acestea, niciunul dintre ”jurnaliștii occidentali de calitate” nu s-a întrebat de ce rușii nu au atacat nici măcar una dintre centralele nucleare ucrainene încă funcționale. În schimb, se crede că rușii trag asupra centralei nucleare din Zaporojie, pe care o ocupă ei înșiși și unde soldații ruși sunt de pază.

Este greu de imaginat că mulți politicieni occidentali și mass-media continuă să creadă și să răspândească această nebunie. Însă unele mass-media occidentale nu par să se simtă pe deplin confortabil în fața atâtor prostii și adoptă o poziție de echidistanță, acordând aceeași credibilitate – omițând plauzibilitatea și faptele fizice – revendicărilor rusești și ucrainene. Din nefericire, AIEA, total politizată, a adoptat, de asemenea, poziția potrivit căreia Ucraina spune A, rușii spun B și nu știi pe cine să crezi.

Ei bine, centrala nucleară Zaporozhye este situată direct pe malul Niprului, într-un loc unde râul are o lățime de câțiva kilometri. Pe baza datelor de zbor ale obuzelor, a unghiurilor de impact și a altor urme, este de fapt posibil să se calculeze perfect din ce direcție au venit obuzele trase asupra centralei nucleare: dacă de pe partea de uscat ocupată de Rusia, sau de pe cealaltă parte a râului, aflată sub controlul armatei ucrainene. Căutarea vinovaților ar fi fost rapid rezolvată dacă AIEA, evident infiltrată de Occident, ar fi vrut să fie așa.

Dar Occidentul nu este interesat să clarifice cazul Zaporojie, deoarece ar arăta fără îndoială că aventurierii ucigași de la Kiev încearcă să lase rușilor o regiune contaminată nuclear. În același timp, ar deveni clar pentru publicul mondial că Occidentul colectiv privește în altă parte, în loc să-i oprească pe criminalii din guvernul Zelensky.

De aceea, logica, plauzibilitatea și calculele fizice pentru a clarifica faptele atacurilor de artilerie asupra centralei nucleare din Zaporojie nu joacă niciun rol în politică și în ”presa de calitate” din Occident. Radiodifuzorii publici ARD și ZDF vor spune din nou că Rusia acuză Ucraina și Ucraina acuză Rusia că a tras asupra centralei nucleare. Iar la final vor spune că aceste acuzații ”nu pot fi verificate în mod independent”. În acest fel, însă, ARD și ZDF se descalifică singure, pentru că recunosc că televiziunile publice nu-și mai folosesc creierele, ci doar răspândesc propaganda oficială mestecată în prealabil.

Când astfel de minciuni grotești sunt acceptate ca adevăr zi de zi, săptămână de săptămână, lună de lună, fără a fi puse la îndoială de către politicienii și mass-media din Occident, nu este de mirare că Zelensky și vechea sa echipă de producție TV, care împreună cu el formează guvernul de la Kiev, au pierdut contactul cu realitatea. Este, probabil, motivul pentru care Zelensky nu a putut înțelege de ce susținătorii săi occidentali, de altfel de încredere, s-au supărat brusc din cauza unei alte minciuni. Asta a funcționat întotdeauna bine până acum. Chiar și atunci când apăruseră îndoieli, tot ce trebuia să facă era să se încăpățâneze să își mențină afirmațiile, fără a exista consecințe.

Indiferent de grosimea minciunii, din motive de autoprotecție niciun politician din Occident nu a îndrăznit să zgârie vopseaua eroului Ucrainei și salvatorului civilizației occidentale de hoardele barbare din Rusia. Fie că a fost vorba despre punerea în scenă a ”masacrului de la Butcha”, despre presupuse crime de război comise de ruși împotriva civililor ucraineni, despre rapoarte pornografice legate de violuri în masă zilnice comise de soldații ruși sau despre presupusul bombardament sistematic al școlilor, grădinițelor și spitalelor, acuzațiile lui Zelensky au fost întotdeauna adoptate cuvânt cu cuvânt, fiind răspândite în Occident ca un adevăr absolut.

Între timp, însă, unele dintre aceste afirmații nu se mai repetă, cum ar fi cea referitoare la presupusele ”violuri rusești”, deoarece parlamentul ucrainean a dezvăluit atrocitățile ca fiind povești fictive răspândite de propriul ”comisar pentru drepturile omului” numit oficial în scopul promovării în Occident a simpatiei pentru săraca Ucraina.

De atunci, nu se mai citesc astfel de povești în presa occidentală. Între timp, în Occident s-a răspândit și vestea că batalioanele neonaziste integrate în armata ucraineană preferă să folosească școlile, grădinițele și spitalele pentru a-și stabili posturile de comandă. Atunci când rușii au ripostat la posturile de comandă din Azov și compania, a avut loc un succes imediat al propagandei, imaginile cu școlile, grădinițele și spitalele ucrainene bombardate dominând titlurile din presa occidentală, iar rușii fiind acuzați de crime de război grave. Se aud din ce în ce mai puține astfel de știri.

Dar să revenim la Polonia și la minciuna rachetelor lui Zelensky. În mod evident, președintele ucrainean, în viziunea sa plină de fantasme, nu și-a dat seama că a depășit o linie roșie a NATO, și anume: nicio confruntare directă a NATO cu Rusia. Acest lucru nu înseamnă însă că NATO a încetat să mai exploateze rusofobia fanatică a elitelor conducătoare de la Kiev și a batalioanelor naziste pentru a slăbi Rusia până la ultimul soldat ucrainean; și într-o luptă în care Ucraina nu are nici cea mai mică șansă de a câștiga pe termen mediu.

În acest context, se pune întrebarea cum trebuie să fie constituită elita unei țări dacă aceasta permite ca propria populație să fie sacrificată drept carne de tun pentru scopurile SUA/NATO și UE.

Într-un interviu acordat în urmă cu șapte ani revistei Newsweek, expertul militar, jurnalistul și documentaristul italian Thomas Theiner, care locuia deja la Kiev la acea vreme, a descris în mod adecvat elitele de la Kiev. Numărul din Newsweek a apărut la 8 iunie 2015, la un an după lovitura de stat de pe Maidan plătită și orchestrată de SUA și, de asemenea, după încercarea eșuată a noului guvern de la Kiev de a înăbuși sângeros rezistența în Donbassul rusofil, cu ajutorul armatei ucrainene și al batalioanelor de voluntari naziști. În interviu, Theiner a declarat:

În cele din urmă, acest război va fi pierdut din cauza incompetenței, corupției și aroganței clasei politice ucrainene, care a refuzat până acum să mobilizeze națiunea, s-a complăcut în corupție și clientelism și a respins în mod repetat sfaturile occidentale cu privire la modul de a purta războiul și de a lupta împotriva corupției. Nici Maidanul, nici un război cu 10.000 de morți nu au reușit să facă elita ucraineană să renunțe la modul lor criminal și corupt.

Astăzi, editorii Newsweek iau distanță față de această caracterizare a elitelor ucrainene în propria lor revistă de știri. În schimb, în restul articolului citat mai sus, revista încearcă să controleze pagubele cauzate de pierderea credibilității lui Zelensky. În acest scop, comitetul editorial prezintă o serie de personalități americane, ofițeri și academicieni ca referințe de caracter. Cu toții pledează pentru Zelensky, aflat într-o poziție dificilă. De aceea trebuie să existe înțelegere și pentru mica sa abatere cu rachetele din Polonia.

Declarația sergentului-șef principal în retragere al Comandamentului Forțelor Aeriene ale SUA, Dennis Fritz, citată de Newsweek, reflectă tonul celorlalte declarații din articol. Fritz a spus: ”Nu cred că imaginea lui Zelensky ar avea vreodată de suferit de pe urma unei astfel de minciuni (minciuna despre rachetele poloneze).” Singura excepție printre cei intervievați a fost profesorul de istorie Michael Kimmage, fost membru al echipei de planificare a Departamentului de Stat al SUA. De asemenea, el a calificat minciunile lui Zelensky ca fiind nu atât de rele, ci mai degrabă o ”chestiune de acuratețe”. Adică niște banalități care pot fi lăsate deoparte în mod sigur în fața unor lucruri mai importante.

Căci în ceea ce privește viitorul lui Zelensky, fostul planificator politic al Departamentului de Stat al SUA vede probleme interne serioase care se profilează. Deși președintele ucrainean ”s-a dovedit a fi un lider foarte eficient în vremuri de război” și ””nimeni nu se îndoiește de justețea cauzei sale”, profesorul vede totuși pericolul unui amurg al zeilor pentru figura eroică ucraineană. Fenomenul există în ”narațiunea hollywoodiană” a lui Zelensky, și anume în promisiunea sa că ”se va ajunge rapid la un final fericit”. Cu toate acestea, un final fericit ”nu este în cărți”.

Problema ar fi acum că ”amploarea popularității sale (a lui Zelensky) depinde în mare măsură de apariția acestei narațiuni hollywoodiene”. Acest lucru ar face dificilă ”continuarea activității ca înainte”. Pentru a continua, Zelensky ar trebui ”mai întâi să găsească o altă poveste” care să fie susținută de populație.

Găsirea unei astfel de povești va fi probabil dificilă pentru Zelensky, având în vedere situația din ce în ce mai precară a Ucrainei. Pentru că, din cauza schimbării războiului de către Rusia, masa populației ucrainene a resimțit pentru prima dată în câteva săptămâni consecințele războiului. Milioane de familii au rămas fără electricitate, gaz și apă. Orașele mari și clădirile înalte sunt afectate în mod special. Între timp, guvernul de la Kiev le-a cerut locuitorilor orașelor să se mute în sate mici din mediul rural pentru a supăraviețui la iarnă. Dar nu toată lumea are rude acolo la care să poată găsi cazare.

În plus, doar din punct de vedere logistic, este imposibil să se asigure hrană și medicamente pentru alte milioane de oameni din regiunile rurale în situația actuală.

Doar o voință rapidă și sinceră de negociere și de compromis din partea guvernului Zelensky mai poate preveni catastrofa inevitabilă spre care se îndreaptă Ucraina.

În același timp, există, de asemenea, un val uriaș de refugiați din Ucraina care vin în Germania, aflată acum într-o poziție economică și politică mult mai proastă decât a fost în timpul ultimului val de refugiați din 2015. În plus, Germania găzduiește deja un milion de refugiați din Ucraina, iar capacitatea este epuizată în multe locuri.

Urmând sfatul profesorului Kimmage, Zelensky și vicecancelarul Robert Habeck ar trebui să se întâlnească cât mai curând posibil. Ambii au nevoie urgentă de o nouă poveste care să fie susținută de populație. Un amestec de minciuni ale lui Zelensky și basme ale lui Habeck ar putea fi soluția.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs