Am întâlnit dușmanul și el suntem noi

Când se va scrie istoria încercării Occidentului de a distruge Rusia lui Putin, nu m-ar mira ca istoricii să se bazeze pe înțelepciunea lui Pogo.

Pogo a fost o bandă desenată zilnică creată de caricaturistul Walt Kelly și distribuită în ziarele americane din 1948 până în 1975. Cu acțiunea plasată în mlaștina Okefenokee din sud-estul Statelor Unite, Pogo a urmărit aventurile personajelor sale antropomorfe, inclusiv a personajului principal, un oposum.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pogo_(comic_strip)

Una dintre reflecțiile emblematice ale lui Pogo – și anume: ”Ne-am întâlnit inamicul: suntem noi” – este mai relevantă ca niciodată în lumina reacțiilor în curs de desfășurare ca urmare a încercării Occidentului de a se folosi de Ucraina pentru a supune Rusia cu o lovitură de ciomag. Următorul clip nu spune nimic despre Ucraina. Dar vă oferă o idee despre adevărul pe care Walt Kelly, caricaturistul, a încercat să îl transmită publicului.

Occidentul, cu Statele Unite în frunte, a facilitat declanșarea războiului civil din Ucraina în 2014 și, în cei 8 ani care au urmat, a continuat să intensifice presiunea asupra Rusiei. Orgoliul din spatele acestui efort este cu adevărat uimitor. Academicienii convenționali, experții aflați în slujba Complexului militar industrial și politicienii dornici să finanțeze Pentagonul pentru a câștiga niște fonduri pentru alegătorii lor, au crezut din toată inima în propaganda potrivit căreia Rusia era un stat înapoiat și falimentar.

Nu a existat nicio încercare sinceră de negocieri oneste de la lovitura de stat Maidan, în pofida Minsk I și Minsk II. Diplomația ulterioară a fost o diversiune. Adevăratul obiectiv al Statelor Unite a fost de a consolida armata Ucrainei, încercând în același timp să slăbească Rusia, folosind o combinație de sancțiuni și propagandă.

Cu excepția unor savanți precum Stephen Cohen și Richard Sakwa, majoritatea academicienilor au colportat o versiune caricaturală a Rusiei care amintește de Boris Badenov, iar opinia publică a înghițit-o:

Occidentul a crezut cu adevărat că sancțiunile masive împotriva Rusiei vor declanșa tulburări economice urmate de tulburări politice. Se pare că maeștrii politici ai Occidentului au avut dreptate pe jumătate – sancțiunile au declanșat într-adevăr tulburări economice, iar tulburările politice sunt în curs de desfășurare. Există doar o mică, foarte mică problemă – se întâmplă în Statele Unite și în Europa. Putin și economia rusă se descurcă foarte bine. Se pare că Rusia este autosuficientă atunci când vine vorba de lucruri esențiale, cum ar fi alimente, îngrășăminte, energie și minerale rare. Occidentul nu este.

Asemenea lui Christopher Walken care îl îndeamnă pe falsul percuționist de la Blue Oyster Cult să furnizeze mai multe sunete de clopoțel, alianța NATO continuă să insiste că Rusia rămâne fără rachete și alte arme critice. Este clar că puterile occidentale nu au niciun simț al ironiei, deoarece rezervele lor de arme sunt cele care se epuizează. Luați Germania, de exemplu:

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a declarat la ultima ședință a cabinetului german, în august 2022, că ”există puține posibilități de a trimite arme din stocul armatei germane în Ucraina. Trebuie să recunosc că am ajuns la limitele a ceea ce putem oferi. Armata noastră trebuie să fie capabilă să garanteze apărarea statelor și a Confederației Germane… Mă voi asigura că această situație va continua”. Acest lucru înseamnă că Germania va avea opțiuni limitate în această privință în perioadele următoare, precum și o încetinire a ritmului de sprijin pentru Ucraina.

https://www.politics-dz.com/interregional-strategic-analytics-how-has-ukraines-support-affected-western-armaments/

Statele Unite ale Americii, de asemenea, sunt, așa cum a declarat Jackson Browne, în criză de energie. Se scotocește după arme pe care să le trimită în Ucraina, întrucât Statele Unite nu mai au puterea industrială de a se aproviziona și de a oferi asistență externă:

SUA intenționează să cumpere 100.000 de cartușe de artilerie de la producătorii de armament din Coreea de Sud pentru a le furniza Ucrainei, a declarat un oficial american, ca parte a unui efort mai amplu de a găsi armament disponibil pentru luptele de mare intensitate care se desfășoară în Ucraina.

https://www.cnn.com/2022/11/11/politics/us-artillery-south-korea-ukraine/index.html

Între timp, Putin a actualizat o strategie rusă folosită împotriva lui Napoleon în urma bătăliei de la Borodino. Rușii s-au retras de pe acel câmp de luptă îmbibat de sânge pentru a-și linge rănile și a se regrupa, în timp ce Napoleon mărșăluia triumfător spre Moscova. VICTORIE? Nu. Rușii au sfârșit prin a da foc Moscovei, ceea ce l-a forțat pe Napoleon și trupele sale să încerce să se retragă din Rusia, în timp ce generalul Winter se năpustise asupra lor. La începutul anilor 1800, nu exista electricitate care să fie oprită în Moscova. Oamenii se bazau pe focuri de lemne, arzând cărbuni și petrol pentru căldură și lumină. Odată ce nu au mai rămas în picioare suficiente structuri din infernul violent pentru a adăposti trupele franceze înfometate, cursul bătăliei s-a schimbat, iar restul, așa cum spunem noi, este istorie.

Putin folosește o armă convențională care are efectul unui impuls electromagnetic (asociat în mod obișnuit cu o explozie nucleară) fără a deveni nucleară. Barajul de rachete care a distrus o parte însemnată din capacitatea Ucrainei de a distribui electricitate, apă și căldură are același efect ca și ordinul lui Fiodor Rostopchin de a incendia Moscova. Face orașele de nelocuit și forțează armatele să se retragă.

Dezgustător și trist legat de ceea ce se întâmplă în Ucraina este că acest lucru putea fi prevenit. Dacă Statele Unite și NATO ar fi încetat să mai aprovizioneze Ucraina cu arme și s-ar fi angajat să nu aducă Ucraina în NATO și ar fi aplicat acordurile de la Minsk, Putin nu ar fi lansat ”Operațiunea militară specială”.

Reacția de răspuns la încercarea Occidentului de a constrânge Rusia să se supună a pus în mișcare o realiniere istorică a ordinii mondiale și a inițiat dezmembrarea ordinii internaționale stabilite în urma celui de-al Doilea Război Mondial.

Dacă sunteți în căutarea unui cadou de Crăciun unic pentru liderii NATO, vă sugerez un exemplar al cărții lui Walt Kelly, We Have Met the Enemy and He is Us!
………………………
Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs