Zelensky, erou sau potlogar cot la cot cu Joe Biden?

Revin la scandalul FTX pentru că este unul imens și cu implicații foarte adânci.

Compania americană FTX a fost până de curând o bursă de tranzaționare a criptomonedelor. Adică a unor bilete de loterie. Nimeni nu știe pe ce criterii crește sau scade valoarea acestor instrumente de plată. Însă la prima vedere este de neînțeles de ce statele lumii au protejat (și chiar încurajat) folosirea pe scară largă a criptomonedelor în afara unui sistem reglementat de băncile centrale.

Încă din start se știa că ”industria cripto” reprezintă doar un soi de Caritas. O schemă Ponzi. Adică pură speculație. Escrocherie. Mai mult, folosirea noului instrument de plată în afara oricărui control reprezintă o mină de aur pentru rețelele infracționale. Singurul beneficiu, cu ghilimelele de rigoare, ar fi obișnuirea populației cu ideea de portofel electronic, în vederea introducerii monedei digitale programabile CBDC, controlată de băncile centrale. Moneda CBDC ar putea fi concepută astfel încât cetățenii să o utilizeze doar în anumite scopuri specifice. Cu consecințele de rigoare asupra drepturilor noastre fundamentale.

Să revenim la bursa FTX, controlată de tânărul de 30 de ani Sam Bankman-Fried. Fondată în 2019, bursa a cunoscut apogeul în 2021, când avea peste un milion de utilizatori și al treilea cel mai mare schimb de criptomonede, ca volum. De remarcat că firma-unicorn a plecat la drum cu un buget enorm, de 2 miliarde de dolari, beneficiind la scurt timp de o promovare intensă din partea unor vedete de peste ocean. Le știm, cele afiliate democraților.

Tânărul Sam Bankman-Fried, devenit mogul peste noapte, s-a născut în 1992 în campusul Universității Stanford, într-o familie de academicieni. Este fiul Barbarei Fried și al lui Joseph Bankman, ambii profesori la Facultatea de Drept de la Stanford. De remarcat că Barbara Fried a co-fondat Mind The Gap, o organizație condusă de cadre universitare de la Stanford, prin intermediul căreia Fried a convins donatori din Silicon Valley să vireze milioane de dolari pentru a-i susține pe democrații lui Joe Biden (vezi grafic cu încrengături).

Sam Bankman-Fried a fost al doilea cel mai mare donator individual pentru cauzele democrate în ciclul electoral 2021-2022, cu donații totale de 39,8 milioane de dolari. Doar filantropul George Soros s-a întâmplat să fie mai generos decât Sam.

În contextul de mai sus, ne amintim că războiul din Ucraina a demarat pe 24 februarie 2022. Încă din start, administrația Biden și-a manifestat sprijinul deplin pentru regimul Zelensky, în continuarea eforturilor demarate cu mult înainte de 2014. Occidentul colectiv s-a mobilizat să ajute Kievul cu bani și armament. Inclusiv vedete de la Hollywood, moguli, miliardari, s-au arătat dispuși să vireze importante sume de bani, pe lângă bugetul aprobat de Congres. Unele dintre donații, deloc puține, au fost în criptomonede. E de presupus că Zelensky s-a consultat cu partenerii de peste ocean: ”Ce facem cu banii ăștia, cum îi strângem mai bine?”.

Evident, ideea a venit de la Partidul Democrat. Bursa FTX a lui Sam Bankman-Fried s-a nimerit a fi cea mai potrivită variantă.

Astfel, pe 14 martie 2022, la mai puțin de o lună de la izbucnirea războiului, Zelensky a bătut palma cu FTX pentru a converti în dolari criptomonedele primite drept donații (găsiți știrea pe internet). Este de presupus că Zelensky a putut schimba și dolarii primiți în bitcoini, pe aceeași bursă FTX, funcție de necesități.

Există suspiciuni întemeiate că Ucraina a primit miliarde din SUA (dar și din Europa și alte state), sub formă de donații și ajutoare de stat, apoi i-a trimis la FTX, iar FTX i-a returnat parțial către aceiași democrați care votaseră pentru a-i trimite Ucrainei. Înainte de alegerile parțiale, Sam Bankman-Fried, proprietarul FTX, a virat în mod oficial milioane de dolari către partidul lui Joe Biden.

Reuters a relatat în exclusivitate că fondatorul și directorul general al FTX a transferat alte 10 miliarde de dolari din fondurile clienților către compania de tranzacționare Alameda Research, condusă de prietena sa, Caroline Ellison. Tatăl Carolinei, Glenn Ellison, conduce Departamentul Economic al Universității MIT. Pur întâmplător, Ellison a fost șeful profesorului Gary Gansler, președintele SEC (Comisia pentru Burse și Valori).

Între timp, miliardele de dolari din conturile FTX au dispărut, iar firma și-a declarat falimentul.

Așadar, în loc să folosească donațiile pentru a lupta împotriva Rusiei, Zelensky a investit banii în FTX, într-un soi de schemă Ponzi, cu beneficii directe pentru Joe Biden și anturajul din Partidul Democrat. Comentatorii din Statele Unite vorbesc despre o schemă clasică de spălare de bani și o conspirație criminală pentru a încălca legile privind finanțarea campaniilor electorale.

Dată fiind conjunctura, este greu de presupus că Joe Biden va trimite o comisie de anchetă în Ucraina cu scopul de a descâlci ițele afacerii. Și a afla câte dintre ajutoarele aliaților occidentali s-au dus pe apa sâmbetei. Sau, mai precis, în conturile unor politicieni și generali de la Washington. De ce nu, și în conturile unor personaje din anturajul lui Zelensky.

Camera Reprezentanților, controlată acum la limită de republicani, ar putea încerca să facă lumină. Însă dată fiind încrengătura dintre administrația Biden și FBI, CIA, SEC și alte instituții de forță grupate în Deep State, plus interesul major în menținerea imaginii de erou în cazul lui Zelensky, sunt slabe șanse ca adevărul să fie dat publicității, în toată splendoarea lui.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs