Ucraina vs. Turcia și misterul atentatelor de la Istanbul

Un comentariu de Emile Boyev publicat de lecourrierdesstrateges.fr

Turcia și Ucraina au fost bune prietene până în vara anului 2022. Ucraina a acordat cu grație Turciei o libertate de acțiune aproape absolută în peninsula Crimeea, iar turcii îi prețuiau pe tătarii din Crimeea mai mult decât pe supușii lor turci nativi. Ucrainenii și turcii au format o alianță fericită împotriva rușilor. Dar apoi lucrurile s-au schimbat…

Este greu de spus cum plănuia Nezalezhnaya (un alt nume al Ucrainei) să împartă Crimeea cu Erdogan în acel moment. Dar Ucraina nu a intervenit în activitatea Adunării tătarilor din Crimeea (Mejlis) și a liderului ”Mișcării Naționale Tătare din Crimeea” din Ucraina, Refat Chubarov. Ba chiar a salutat activitățile acestora în toate modurile posibile, până la crearea de ”batalioane speciale tătare din Crimeea”. Și Turcia a fost cea care i-a antrenat și echipat pe acești războinici.

”Frați pentru totdeauna”

Apoi, după 20 februarie 2022, cu o oarecare îndrăzneală, Turcia a început să furnizeze Ucrainei dronele sale ”Bayraktar”, ceea ce a făcut senzație peste tot. Și astfel, turcii și ucrainenii au devenit prieteni: frați pentru totdeauna! Prietenia Ucrainei cu o mare putere de la Marea Neagră a fost mai mult decât justificată: nu mai există un partener pe coasta Mării Negre care să constituie o contrapondere la Rusia. Mai ales după o încercare disperată (până în 2014) de a izola Crimeea de Rusia, chiar cu prețul ”turcizării” acesteia. Iar NATO, alături de anglo-saxoni, avea deplină încredere în capacitatea ”partenerului lui Erdogan” de a restabili ordinea necesară în regiunea Mării Negre.

Însă tensiunile americane cu Rusia au măturat toate cărțile: pentru europeni, pentru ucraineni și pentru anglo-saxoni înșiși. Rușii au continuat să finalizeze construcția Nord Stream 2 și au declarat în mod deschis că Ucraina nu este un partener de tranzit fiabil pentru petrol și gaze. Nu numai că își punea în pericol nevoile energetice, dar și angajamentul Rusiei față de Uniunea Europeană. A plăti miliarde de dolari pentru tranzitul de hidrocarburi unei Ucraine ”frățești”, dar ”rusofobe”, era deja o formă de masochism. Președintele Vladimir Putin a subliniat, pe bună dreptate, că americanii nu numai că dezvoltă un proiect ”antirusesc” în Ucraina, dar încearcă și să determine Rusia să îl finanțeze.

Proiectul de hub de gaze din Turcia

Politica de sancțiuni condusă de americani a dus la prețuri la energie în Europa care sunt de șapte-opt ori mai mari decât de obicei și, ca urmare, la o încetinire economică inevitabilă. Acest lucru era previzibil pentru toată lumea, inclusiv pentru Erdogan. Iar atunci când Vladimir Putin a propus crearea unui hub de gaze nu în Germania, ci în Turcia, turcii nu au ezitat mult timp: au acceptat propunerea și acum se grăbesc cu Rusia să realizeze proiectul noilor gazoducte pe fundul Mării Negre.

Da, obiectivele Rusiei sunt evidente: să păstreze o bună parte din piața europeană de hidrocarburi și să reducă la minimum riscurile transportului de gaze prin Ucraina, care a căzut în totalitate în isteria Bandera. Cu toate acestea, Rusia încă nu este abonată la sistemul de transport de gaze al Ucrainei.

Avantajele pentru Turcia sunt mai mult decât evidente: europenii i-au ținut mult timp pe turci pe covor la ușa UE și într-un mod arogant. Ceea ce este, în cele din urmă, de neiertat. Interesele lor nu au fost luate în considerare absolut deloc. Vocea Turciei nu are ecou în Europa. Erdogan, pe de altă parte, vede foarte bine rolul vectorilor energetici în lumea modernă: energia duce la orice. Prin urmare, președintele turc a arătat degetul mijlociu atât Ucrainei ”independente”, cât și Europei ”unite”: a acceptat propunerea președintelui rus de a înființa un hub de gaz.

Având cele mai puternice forțe navale care controlează chiar intrarea în Marea Neagră, Turcia și Rusia sunt în măsură să garanteze securitatea conductelor construite. Rusia nu a reușit să facă acest lucru în Marea Baltică și nu mai există Nord Stream. Germania nu a vrut sau nu a putut să devină un centru de distruvție a gazelor. Acum va avea o cu totul altă poveste.

Furie ucraineană sau americană?

Ca urmare, ”ucrainenii feroce” au fost, bineînțeles, foarte supărați pe ”fratele” turc, după ce ultimul a preluat tranzitul gazului rusesc către Europa și a încetat să mai furnizeze drone ”Bayraktary”. Erdogan a pus interesele țării sale mai presus de caricaturile lui Zelensky, sau oricine ar fi responsabil pentru ele acum.

Iar duminica trecută, pe 13 noiembrie, la ora 16:20, a avut loc cel mai mare atac terorist din ultima vreme pe strada aglomerată Istiklal din Istanbul: 8 morți și peste 80 de răniți. Agențiile de aplicare a legii din Turcia au identificat ”Detașamentul de autoapărare a poporului kurd” ca fiind la originea atacului. Autorul principal al atacului, precum și mai mult de o duzină de complici ai acestuia capturați în viață, depun deja mărturie.

Dar iată ce este interesant: turcii nu au aplicat nicio ”lovitură de retorsiune” asupra formațiunilor kurde din Siria (de unde teroriștii au sosit via Grecia!) și nici nu au revenit asupra subiectului rebelilor kurzi. Dimpotrivă, șeful Ministerului turc de Interne a comentat reacția americană la atacul terorist din Istanbul: ”Nu acceptăm și nu respingem condoleanțele ambasadei SUA în legătură cu atacul terorist din Istanbul”! El a continuat: ”Știm de unde a fost coordonat atacul. Am primit mesajul care ne-a fost dat și știm care este acel mesaj. Noi nu trădăm pe nimeni, dar nu mai avem nicio toleranță pentru aceste acte de trădare”.

Între timp, Ministerul turc de Interne a declarat că testele de laborator au dezvăluit următoarele detalii: explozibilul folosit în atacul terorist de la Istanbul este trinitrotoluen (TNT). Unele surse indică foarte clar că explozibilii au fost livrați de la Odessa, iar serviciile speciale americane au fost implicate până în gât în organizarea atacului terorist. Este motivul pentru care ministrul turc Suleiman Soylu a reacționat cu o severitate fără precedent la condoleanțele oficiale ale SUA.

Americanii au pus la cale conflictul dintre Ucraina și Turcia de secole. Ei vor să fie o contrapondere la Turcia în Marea Neagră. Și ei cred că Ucraina (când va învinge Rusia în război) va reuși să limiteze complet Turcia la Marea Neagră. Ei vor construi o flotă în acest scop. De aceea, americanii nu și-au ascuns prea mult ”mesajul”. De aceea, ucrainenii cu explozibilii lor au fost demascați.

Toate acestea ne readuc la vechiul principiu anglo-saxon aplicat în colonii: ”divide et impera”.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. „Americanii au pus la cale conflictul dintre Ucraina și Turcia de secole.” Care secole ? America exista pe harta lumii de maxim 100 de ani ca politica externa. Niste tarani ajuns in capul mesei, o sa dispara din Europa la fel de repede cum au aparut dupa cel de-al doilea razboi mondial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs