Trei orașe din lume în care încă mai poți învinge inflația

Un text de Simon Black via Sovereign Research

Inflația este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante subiecte ale momentului.

Este povestea unui eșec lamentabil – a modului în care ”experții” cărora li s-a încredințat sarcina de a acționa pârghiile uriașe ale economiei au adormit la volan.

”Experții” nu au reușit să anticipeze cum va crea inflație expansiunea lor iresponsabilă de cheltuieli și expansiune monetară. Ei nu au reușit să o observe. Nu au reușit să facă nimic în acest sens în timp util.

Iar acum că bancherii centrali au trecut la această nouă politică monetară ULTRA-PANICĂ, cu părul în flăcări, nu reușesc să insufle nici măcar un minim de încredere în ce privește viitorul.

Acești oameni nu au o soluție reală. Bancherii centrali înșiși au recunoscut public că majorările maniacale ale ratelor dobânzilor nu vor avea niciun impact în ceea ce privește scăderea prețurilor la alimente, a prețurilor la benzină sau rezolvarea problemelor legate de lanțul de aprovizionare.

Între timp, politicienii care au ajutat la declanșarea inflației prin aruncarea a mii de miliarde de dolari în economie vor să ”rezolve” problema prin… aruncarea a și mai mulți bani în economie. Este genial!

Cu siguranță, o mulțime de oameni speră că rezultatele alegerilor din SUA vor contribui la stoparea distrugerii.

Iar speranța este grozavă. Dar nu avem un plan B, darămite un plan A.

Există diferite modalități de a face față inflației, de la locuri mai inteligente pentru a vă parca economiile, la mutarea alocării investițiilor către active reale, producția de alimente la scară mică și multe altele.

O altă modalitate, cel puțin pentru persoanele care au capacitatea de a face acest lucru, este de a trăi într-un loc în care banii tăi sunt mai valoroși decât în țara ta de origine.

Și astăzi am cerut echipei mele să prezinte câteva opțiuni – orașe care sunt încă chilipiruri în ceea ce privește costul vieții și au avantajul suplimentar de a fi noduri majore de călătorie la nivel mondial. Ar putea funcționa foarte bine pentru nomazii digitali sau pentru cei semi-retrași și care sunt încă în mișcare.

Mexico City, Mexic

Aeroportul Internațional Juarez (MEX) este cel mai conectat aeroport din lume în afara SUA, în 2022, potrivit OAG, o firmă globală de date de călătorie.

Acesta oferă zboruri directe la distanțe atât de mari precum Seul, Coreea, și Tokyo, Japonia. Spre Europa, există zboruri directe către Londra, Paris, Madrid, Barcelona, Amsterdam, Frankfurt și Munchen.

Și, bineînțeles, oferă zboruri directe către destinații din toate Statele Unite și către America de Sud, inclusiv Santiago, Chile, São Paulo, Brazilia și Buenos Aires, Argentina.

Mexico City devine popular în rândul nomazilor digitali și al lucrătorilor la distanță, întrucât oferă toate facilitățile unui mega-oraș de clasă mondială, la o fracțiune din costul Parisului, Tokyo-ului sau New York-ului.

Mexicul nu a cunoscut aceleași probleme legate de lanțul de aprovizionare ca în cea mai mare parte a restului lumii. Nu și-a distrus economia în timpul Covid, iar peso-ul mexican a rămas relativ puternic.

Un loc foarte ieftin pentru a trăi. Chiar și în Mexico City, unul dintre cele mai scumpe locuri din Mexic, o persoană singură s-ar putea descurca bine cu aproximativ 1.900 de dolari pe lună (pentru toate – chirie, mâncare, divertisment etc.).

Și odată ce vizitezi Mexico City, îți dai seama ce valoare incredibilă oferă. Este frumos, abundă în parcuri și debordează de atracții culturale, muzee și evenimente.

În Polanco, unul dintre cele mai frumoase cartiere care este, de asemenea, popular printre expatriați, există WiFi public gratuit în întreaga comunitate.

Viteza medie de descărcare a internetului în Mexico City este de aproximativ 60 Mbps, potrivit speedtest.net. Suficient pentru streaming și jocuri online.

DAR Mexico City este imens, iar această viteză medie nu spune întreaga poveste. De exemplu, CEO-ul Sovereign Research, Viktorija, care locuiește în Mexico City, raportează viteze de descărcare de 1000 Mbps pe internet prin fibră optică. Dar ea plătește aproape 80 de dolari pe lună (incluzând și telefonul/TV), adică destul de scump pentru Mexico City.

Mexico City are, în general, o atmosferă relaxată. Nu veți găsi aici mafioți turbați și tembeli, care să vă acosteze în fața restaurantelor.

Mexicul are, de asemenea, un proces de rezidență ușor. Trebuie doar să câștigați aproximativ 2.500 de dolari pe lună SAU să aveți aproximativ 35.000 de dolari în economii pentru a demonstra o independență financiară suficientă în ideea acordării rezidenței temporare.

Pensionarii pot sări direct la rezidența permanentă, care nu trebuie reînnoită niciodată.

Ei trebuie să demonstreze investiții sau solduri bancare de aproximativ 145.000 de dolari SAU o pensie echivalentă cu aproximativ 3.600 de dolari pe lună.

Cancun merită, de asemenea, o mențiune la loc de cinste.

Aeroportul său internațional (CUN) oferă zboruri directe către mai multe orașe americane și europene decât MEX și vă poate duce direct până la Istanbul.

Cancun nu este doar pentru turiști. Este un loc incredibil de accesibil pentru a trăi pe plaje uimitoare.

Chiriile foarte bune încep de la aproximativ 2.000 de dolari pe lună pentru case și de la aproximativ 1.500 de dolari în cazul apartamentelor spațioase.

De exemplu, un apartament cu 2 dormitoare și 3 băi pe malul apei, în apropiere de zona dezirabilă a Hotelului, se închiriază cu doar 1.650 de dolari pe lună.

Istanbul, Turcia

Aeroportul internațional din Istanbul (IST) oferă zboruri directe către peste 300 de orașe din întreaga lume.

În multe privințe, Istanbul se află cu adevărat în centrul lumii. De acolo puteți zbura direct către orice continent, cu excepția Australiei și a Antarcticii. Aceasta include destinații atât de îndepărtate precum Los Angeles, Mexico City, São Paulo, Tokyo și Singapore.

Și, bineînțeles, Turcia este extrem de bine conectată cu Europa.

Istanbulul poate fi chiar mai puțin scump decât Mexico City. O persoană singură ar putea trăi confortabil cu 1.200 de dolari pe lună.

Dar, în plus, dolarul este în prezent foarte puternic în raport cu lira turcească, care se inflamează rapid. Asta înseamnă că puteți obține și mai mult pentru banii dumneavoastră.

Viteza medie de descărcare a internetului din Istanbul este de aproximativ 37 Mbps, iar orașul oferă hotspoturi WiFi gratuite în anumite zone.

Un alt beneficiu major al Turciei este programul său de acordare a cetățeniei ”economice”. Puteți cumpăra cetățenia și un al doilea pașaport pentru o investiție de 400.000 de dolari în proprietăți imobiliare.

În timp ce alte programe de cetățenie prin investiții vă cer să cumpărați anumite bunuri imobiliare care sunt, în general, supraevaluate, orice proprietate de peste 400.000 de dolari din Turcia se califică.

Aceasta ar putea, de exemplu, să vă aducă o vilă privată cu 3 dormitoare și 2 băi, cu piscină și vedere la ocean, la mai puțin de o oră de aeroport. Sau un apartament elegant și modern cu 3 dormitoare și 2 băi în centrul orașului.

Istanbul ar putea deveni baza dvs. de operațiuni pentru a călători în întreaga lume. Iar când nu sunteți acolo, ați putea închiria imobilul pentru a genera venituri.

Bangkok, Thailanda

Aeroportul Suvarnabhumi (BKK) de la periferia Bangkokului oferă zboruri directe către 108 destinații.

Nu veți găsi multe zboruri directe către America. Dar este o opțiune excelentă pentru a vă conecta direct cu Asia, Australia și cea mai mare parte a Europei.

Internetul din Bangkok este excelent, cu viteze medii de descărcare de aproximativ 218 Mbps.

Deși Bangkok este puțin mai scump decât Mexico City și Istanbul, o persoană singură ar putea trăi bine cu mai puțin de 2.200 de dolari pe lună.

Și, pe lângă costul scăzut al vieții, Bangkok oferă acces la asistență medicală ieftină și de înaltă calitate.

Orice procedură medicală pe care ați putea-o dori este disponibilă în Thailanda, de la un control de rutină până la o operație de bypass cardiac (care costă, în general, aproximativ o cincime din prețul de 100.000 de dolari din SUA).

La Bumrungrad International Hospital se simte mai degrabă ca și cum ai merge la un hotel de lux decât la un spital. În plus, majoritatea medicilor de acolo au studiat în SUA.

Acestea sunt unele dintre cele mai bine conectate centre de călătorie la nivel mondial, cu un cost de trai scăzut. Dar asta nu înseamnă că rămân singurele opțiuni.

Sunteți dispus să suportați încă o etapă până la Lisabona, de exemplu, pentru a avea parte de beneficiile Portugaliei?

Este decizia dumneavoastră. Puteți explora toate opțiunile, cu diverse criterii, într-un singur loc, cu ajutorul hărții noastre Global Explorer.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs