A experimentat fosta Uniune Sovietică ceea ce se așteaptă în Europa?

Am dat peste o altă carte pe care vă recomand să o procurați și să o citiți. Este vorba de cartea lui Alex Krainer, Marea înșelăciune: The Browder Hoax. Am fost impresionat de informațiile pe care le-a prezentat în capitolul The Enterprise.

Krainer expune ceea ce s-a întâmplat cu rușii în urma prăbușirii Uniunii Sovietice – violarea în masă a unei țări de către elitele economice din Statele Unite și Europa. Odată ce înțelegeți ce a îndurat poporul rus în ceea ce privește privațiunile economice și miracolul economic care s-a desfășurat sub conducerea lui Vladimir Putin, veți aprecia faptul că Putin nu este un bătăuș fără inimă care se agață de putere folosind frica, intimidarea și constrângerea. Grozăvia descrisă de Krainer este la egalitate cu Holodomor-ul trăit de ucraineni din mâna lui Stalin în anii 1930 – se estimează că 4 milioane de ucraineni au murit de foame din cauza politicii lui Stalin, în timp ce ”Rusia a suferit între cinci și șase milioane de decese în exces – decese care nu puteau fi explicate de tendințele demografice anterioare”.

Prăbușirea economică și foametea și șomajul care au urmat explică de ce oameni precum prietenul meu, Andrei Martyanov, au emigrat din Rusia și au devenit cetățeni ai Statelor Unite și ai Canadei. Nu vorbim despre ceva ce s-a întâmplat acum 100 de ani. S-a petrecut între 1992 și 1999. Rusia a devenit o adevărată groapă de rahat.

În timp ce citeam excelenta lucrare a domnului Krainer, am început să mă întreb dacă nu cumva iadul pe care l-a trăit poporul rus este ceea ce îi așteaptă pe oamenii din Europa în timp ce economiile lor se vor opri. La fel și pentru Statele Unite. Iată porțiunea relevantă din cartea lui Krainer care descrie căderea Rusiei în abisul hiperinflației și al șomajului în masă:

Programul de tranziție pus la cale de statul american profund și de patronii săi de pe Wall Street a fost de-a dreptul catastrofal pentru Rusia. Furtuna perfectă a liberalizării bruște a prețurilor, a reducerii drastice a cheltuielilor guvernamentale și a creditelor bancare și a deschiderii piețelor interne către concurența străină fără restricții a produs un amestec toxic care a devastat economia rusă, i-a distrus moneda și a aruncat o mare parte a populației în sărăcie și foamete.

După 1992, clasa de mijloc rusă și-a văzut economiile evaporându-se și salariile reale înjumătățindu-se – dacă au fost suficient de norocoși să le primească.[109] Reformele economice au distrus rapid producția agricolă a națiunii, iar rafturile magazinelor au rămas aproape goale. În 1992, rusul mediu a consumat cu 40% mai puțin decât în 1991[110] Până în 1998, aproximativ 80% din fermele rusești au dat faliment, iar națiunea care era unul dintre principalii producători de alimente din lume a devenit brusc dependentă de ajutorul extern. Aproximativ 70.000 de fabrici s-au închis, iar Rusia a produs cu 88% mai puține tractoare, cu 77% mai puține mașini de spălat, cu 77% mai puține țesături de bumbac, cu 78% mai puține televizoare și așa mai departe.[111] În total, în anii de tranziție, Produsul Intern Brut al națiunii a scăzut cu 50%, ceea ce a fost chiar mai rău decât în timpul ocupației germane din timpul celui de-al Doilea Război Mondial[112].

Un segment uriaș al populației a ajuns în sărăcie. În 1989, două milioane de ruși trăiau în sărăcie (cu 4 dolari/zi sau mai puțin). Până la mijlocul anilor 1990, acest număr a crescut vertiginos la 74 de milioane, conform cifrelor Băncii Mondiale. În 1996, unul din patru ruși trăia în condiții descrise ca fiind de sărăcie ”disperată”[113] Alcoolismul a crescut vertiginos, iar rata sinuciderilor s-a dublat, făcând din sinucidere principala cauză de deces din cauze externe. Criminalitatea violentă s-a dublat, de asemenea, la începutul anilor 1990, iar în primii șase ani de reforme, aproape 170 de mii de persoane au fost ucise.

A apărut o criză acută de sănătate, care a dus la epidemii de boli vindecabile precum rujeola și difteria. Ratele cancerului, ale bolilor de inimă și ale tuberculozei au crescut și ele vertiginos, devenind cele mai ridicate pentru orice țară industrializată din lume. [114] Speranța de viață pentru bărbați s-a prăbușit la 57 de ani. În același timp, avorturile au crescut vertiginos, iar ratele natalității s-au prăbușit: la Moscova, acestea au ajuns la doar 8,2 la mie.[115] În total, ratele mortalității în Rusia au crescut cu 60%, ajungând la un nivel pe care îl cunosc doar țările aflate în război.[116] Demografii occidentali și ruși au căzut de acord că, între 1992 și 2000, Rusia a suferit între cinci și șase milioane de ”decese excedentare” – ce nu puteau fi explicate de tendințele demografice anterioare[117], ceea ce corespunde unui procent cuprins între 3,4% și 4% din populația totală a Rusiei. Pentru a pune această cifră în perspectivă, gândiți-vă că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Regatul Unit a pierdut 0,94% din populația sa, Franța a pierdut 1,35%, China a pierdut 1,89%, iar SUA a pierdut 0,32%[118] Aleksandr Rutskoy nu exagera, de fapt, când a numit programul de reforme un ”genocid economic”.

Relatarea lui Krainer despre prăbușirea Rusiei este urmată de o cronică la fel de convingătoare a ascensiunii Rusiei din cenușă și a renașterii economice datorită politicilor adoptate de Vladimir Putin. Acesta este un fapt obiectiv. Nu vorbim de propagandă rusă. Elitele occidentale și-ar face o favoare dacă ar citi explicația detaliată a lui Alex Krainer despre ceea ce a trăit poporul rus în ultimii 30 de ani. Cei care refuză să învețe lecțiile istoriei sunt sortiți să le repete.
………………………
Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Aceastã stare de fapt este evalabilã si pentru România anilor `90, probabil si pentru Bulgaria…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs