Opoziția se zbate între mediocritate și impostură

Noiembrie 2015: Nicuşor Dan – preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, George Simion – preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, Andreea Petruţ – activist civic România Curată, Dan Nechita – lider al Fundaţiei CAESAR, Alina Mungiu Pippidi – președinte România Curată, Mihai Dragoş – preşedintele Consiliului Tineretului din România și Alexandru Bajdechi – lider al studenţilor

În relativ puținele ocazii în care m-am referit la Opoziția din România (la nivel de partide politice), unii cititori mi-au reproșat că am ales prost momentul. Că oricum suntem puțini și dezbinați. Cu alte cuvinte, mai bine să ne concentrăm exclusiv pe cei aflați la Putere.

Fără o Opoziție puternică și credibilă, nu vom reuși mai nimic.

Așadar, câteva observații, pe scurt, după mitingul de ieri, de la București:

1. Față de așteptările multora, a fost un fiasco. Participare modestă în raport cu promovarea evenimentului. Au venit oameni mai mulți la nunta lui Simion.

2. Participarea slabă denotă lipsa motivației. Lipsa unui mesaj suficient de puternic. ”Jos Ciucă!” sună OK, dar prea banal. Prea evident. Rădăcinile nemulțumirilor sunt mult mai adânci. Mai profunde.

3. AUR, principalul organizator, se situează pe aceeași linie cu guvernul Ciucă în ce privește războiul din Ucraina. Cu foarte mici nuanțe, Putin e ”măcelar” și trebuie să-l dăm jos, cu orice risc. Poziția liderilor AUR i-a dezamăgit pe mulți dintre patrioții care au manifestat în timpul pandemiei.

4. Efectele crizei economice sunt abia la început. Oamenii încă pot să-și plătească facturile. Spre deosebire de patrioții din Ungaria, Germania sau Cehia, simpatizanții și liderii AUR evită pancartele și lozincile despre globaliștii din prima linie: Soros, Gates, Schwab, Ursula, Biden. În schimb, se iau la trântă ”vitejește” cu palidele marionete de la Palatul Victoria. Mi-e și jenă să le pomenesc aici.

5. Mulți patrioți nu se regăsesc în George Simion sau Diana Șoșoacă. Incidentele violente de la mitingul de ieri nu fac decât să-i îndepărteze și mai tare. Lipsa unei elementare educații se vede din elicopter, iar oamenii de bun simț evită să se alăture unor astfel de lideri. Pe bună dreptate. Politica inteligentă nu se face la peluza stadionului din Giulești.

6. În pofida unui discurs corect în pandemie, George Simion e acuzat că face parte din sistem. Poziția sa față de război pare să confirme suspiciunea. În plus, încă din 2015 a fost sprijinit puternic de globalista Alina Mungiu Pippidi (vezi foto, alături de Nicușor Dan și alți ONG-iști). Pippidi are strânse legături cu miliardarul George Soros și, foarte probabil, cu Serviciul de Informații Externe (SIE). Cu același serviciu a colaborat Călin Georgescu, propunerea AUR pentru Cotroceni. În ciuda retoricii cu iz patriotic, Georgescu a fost angajat în cadrul ONU – principala instituție globalistă, de unde cu certitudine a întocmit rapoarte pentru SIE. ”Unionistul” Simion, sprijinit și de primarul Iașului, Mihai Chirica (PNL, ex-PSD), are cel mai probabil o legătură concretă, discretă, cu băieții veseli de la SIE. Dovadă că evită să o deranjeze pe Laura Codruța Kovesi în dosarul UrsulaPfizer.

7. Mișcarea patrioților de la AUR își face treaba doar pe jumătate. Cât să-și mențină bazinul de susținători. Are un discurs așteptat în probleme legate de economie, familie, Biserică, pandemie. Dar ocolește (discret sau vădit) chestiuni esențiale legate de principalele cauze ale instaurării dictaturii globaliste.

8. Patrioții vor ieși la proteste în număr mare doar atunci când cuțitul le va ajunge la os. Cu excepția AUR, deocamdată nu există lideri care să aibă capacități organizatorice (bani) și discurs politic în măsură să mobilizeze masele.

9. După modelul protestelor din Occident, probabil că astfel de mitinguri ar trebui organizate săptămânal, nu semestrial. Însă ține doar de lideri și activiști să găsească cele mai bune soluții. Cel mai bun mesaj mobilizator.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs