Războiul USA-Rusia, din ce în ce mai murdar

Explozia gazoductelor Nord Stream nu poate fi decât opera Pentagonului, din moment ce rușii oricum ar fi putut opri robinetul la orice oră. Au și făcut-o, de altfel, pentru reparațiile unor turbine. În calitate de acționar majoritar, Gazprom a investit miliarde de dolari în construcția NordStream 1 și 2. Cu alte cuvinte, doar un nebun ar putea susține că Putin s-a autosabotat.

La limita sănătății mintale s-a comportat și europarlamentarul polonez Radek Sikorski (fost ministru de Externe), care le-a mulțumit pe Twitter partenerilor americani: ”Thank you, USA”. Măcar Bogdan Aurescu al nostru i-o fi transmis lui Biden mulțumirile pe SMS.

Politicienii europeni aproape că exultă. Nu-și manifestă deloc îngrijorarea. Cancelarul Scholz a reușit să obțină în turneul din Golf gaze și motorină doar pentru propria locuință. Colac peste pupăză, americanii s-au asigurat, ieri, că nu există cale de întors în ce privește relațiile germano-ruse. Și că Europa va depinde la iarnă exclusiv de capacitatea lui Joe Biden de a trimite mii de vapoare cu GNL. La preț de caviar.

Generalii Pentagonului și-au manifestat regretul față de prezența nesemnificativă a trupelor NATO în Marea Neagră. Ar fi fost mult mai ușor sabotajul asupra altei conducte vitale, Turkish Stream, care aduce gaze ieftine pentru Turcia și Europa. Însă timpul nu-i pierdut. În largul Crimeei au fost descoperite drone navale cu inscripții în limba engleză (am remarcat poze inclusiv pe Telegram). Se bănuiește că ar fi avut legături cu tentative de atac asupra Turkish Stream, dacă excludem spionajul asupra plajelor de nudiști de la Vama Veche.

Pe termen mediu și scurt, fiecare european va plăti consecințele. Chiar dacă guvernele se vor împrumuta la dobânzi exorbitante pentru compensarea facturilor, e foarte posibil să nu existe suficientă marfă. Suficientă energie. Doar Germania are nevoie de 50 miliarde metri cubi, iar gazul american GNL nu va putea ”onora” decât o mică parte din necesar.

Cred că-i inutil să repet. Industria europeană depinde în mare măsură de economia germană. Care se pregătește pentru perfuzii și respirație artificială.

Să ne amintim că atacul asupra NordStream 2 a fost politică de stat la Casa Albă, atât pe vremea lui Trump, cât și acum, în mandatul lui Biden. De altfel, ultimul a promis înainte de debutul războiului din Ucraina că va distruge conducta: ”Nu va mai exista NordStream 2. (…) Vă promit, vom fi capabili să facem asta”. Șeful de la Casa Albă nu doar că s-a ținut de cuvânt, dar s-a ocupat și de conducta NordStream 1. Ar fi fost păcat, dacă tot se afla ”în zonă”.

Vom vedea rapid consecințele: noile prețuri la gaz și noile cotații ale dolarului. Ambele datorate lui Putin, nu-i așa?

În timpul ăsta, politicienii fie fac pe-a proștii (cazul Ursula von der Leyen), fie chiar sunt proști (cazul Ciucă – măriri de pensii și salarii). ”Orice perturbare deliberată a infrastructurii energetice europene este inacceptabilă şi va duce la cel mai puternic răspuns posibil. Este primordial să investigăm acum incidentele, să obţinem claritate deplină asupra evenimentelor şi a motivelor”, a scris Von der Leyen, pe Twitter.

Urmează ca procurorul șef Laura Codruța Kovesi, în costum de scafandru, cu lanterna pe frunte, să investigheze în adâncurile Mării Baltice urmele lăsate de prietenii ei globaliști. Așa o bătaie de joc și o nesimțire din partea autorităților europene, mai rar vezi, băi nene!  

Trecerea războiului la alt nivel anunță vremuri și mai triste. Rușii nu vor sta cu mâinile-n sân. Existe și conducte de petrol și gaz americane sau britanice în apele internaționale. Iar în materie de sabotaje, lucrurile pot merge mult mai departe. Să nu uităm că povestea are toate șansele să derapeze foarte urât inclusiv pe teritoriul Statelor Unite și al UE, unde trăiesc milioane de ruși.

De altfel, presa americană aplaudă la scenă deschisă ”războiul neconvențional” de pe teritoriul inamicului. Mai precis din Rusia, unde trupe de comando atribuite ucrainenilor sau rușilor disidenți sunt autoare ale unor acte de sabotaj (”Exploziile misterioase din Rusia, semnele unei campanii de sabotaj anti-Kremlin” – publicația Insider). Sigur că Beretele Verzi – Forțele speciale ale Armatei Statelor Unite, prezente în materialul din Insider, nu au absolut nicio implicare în pregătirea respectivelor unități de comando. (”cine, noi?!”)

În lumina ultimelor evenimente (și a atacurilor constante asupra centralei de la Zaporojie) este foarte posibil ca Rusia să redenumească ”operațiunea militară specială” în ”operațiune antiteroristă”. Cu consecințele de rigoare nu doar în Ucraina, ci și în Europa și Statele Unite.

Când văd cum politicienii europeni privesc liniștiți cum vine dezastrul, încep să fiu din ce în ce mai convins că la mijloc ar putea fi ceva mai mult decât bani, șantaj sau idioțenie pură.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Link-uri utile

  Ne gasesti pe

  © opozitia.net | All rights reserved.
  CONECTARE
  Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs