Proteste împotriva lipsei de gaz, inflației, vaccinării obligatorii, imigrației

Un articol de Matthias Nikolaidis, jurnalist german, pentru publicația tichyseinblick.de

În Plauen, Saxonia, mii de oameni au protestat duminică împotriva prețurilor în creștere, a taxelor ridicate și a politicii energetice. Tranziția energetică a guvernului actual și a celui precedent a fost criticată ca fiind cauza – reală – a situației actuale. Mulți demonstranți par să-și fi pierdut complet încrederea în mass-media, dar și în cei de la putere, întrucât au fost denigrați ca fiind disidenți de prea mult timp – fie că sunt ”naziști, escroci sau purtători de Covid”.

În fundal, există, de asemenea, opoziție față de măsurile pandemice care continuă să fie luate, inclusiv vaccinarea obligatorie pentru mai multe grupuri profesionale cu preparate de eficacitate îndoielnică. Mai recent, situația actuală de la frontierele germane și povara pe care se așteaptă să o reprezinte pentru comunitate noii imigranți sunt, de asemenea, incluse în protest.

Potrivit poliției, numărul demonstranților din Plauen aproape s-a dublat în patru săptămâni: de la 2.500 înainte, la 4.200 de participanți în prezent. Cu toate acestea, utilizatorii Twitter estimează că la demonstrația de la Plauen au participat până la 8.000 de persoane. Protestele germane se răspândesc acum în străinătate, în Olanda, Franța, Italia, Scoția și Canada, după cum se poate vedea pe rețelele de socializare.

Demonstrația de la Plauen a fost organizată de ”Forumul pentru democrație și libertate”. Potrivit Bild, liderul său, fostul șofer de camion David Thiele, cere dizolvarea Bundestagului și ”trecerea la o democrație mai directă”, ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei și restabilirea păcii în Europa.

”Vom băga Germania direct în copac. Deindustrializare este cuvântul”

De asemenea, la Lubmin, în Mecklenburg-Vorpommern, unde gazoductul Nord Stream 2 ajunge în prezent destul de inutil, mii de oameni au manifestat împotriva actualei politici energetice și față de Rusia. Pe bannere, presa a fost descrisă ca fiind ”dezbinători ai poporului german în numele guvernului”.

La periferia demonstrației au avut loc imagini neplăcute când un singur bărbat a smuls bannerele unor contramanifestanți – presupuse femei ucrainene. Printre altele, scria: ”Economie curată – pe bune?”. Acestea au fost cuvintele folosite de cancelarul Olaf Scholz și de prim-ministrul Manuela Schwesig pentru a justifica proiectul Nord Stream 2 chiar și după izbucnirea războiului.

Dar și în Lubmin, principala problemă a fost aprovizionarea cu energie și consecințele economice iminente în iarna care va urma. ”Vom băga Germania direct în copac. Deindustrializare este cuvântul”, spune un bărbat. O femeie adaugă: ”Chiar și în vremurile în care libertatea era scrisă foarte mic încă nu mi s-a întâmplat așa ceva, să mă tem pentru ceea ce am muncit toată viața mea.” De asemenea, oamenii nu vor să li se spună de către politicieni cum să trăiască, cum să se spele și să facă duș – în timp ce, în paralel, aceleași politici le trag covorul de sub picioare din punct de vedere economic.

Și în Bernburg, landul Saxonia-Anhalt, mulți cetățeni au ieșit în stradă, ca să protesteze împotriva actualului cocktail de crize. Măsurile pandemice în curs de desfășurare și vaccinarea obligatorie pentru anumite grupuri profesionale au fost și ele puse pe tapet.

La Saarbrücken, câteva sute de participanți au manifestat în spatele unei pancarte pe care scria ”Noi suntem linia roșie”. Pe o pancartă se putea citi: ”Aroganța lui Baerbock, ignoranța lui Habeck, diletanța (sic) lui Lauterbach nu vor fi acceptate de noi”.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs