Se vor trezi SUA și NATO după ceea ce s-a întâmplat la reuniunea Organizației de Cooperare de la Shanghai?

Sunt convins că majoritatea americanilor nu au nici cea mai mică idee despre ceea ce s-a întâmplat la reuniunea Organizației de Cooperare de la Shanghai (cunoscută și ca OCS). Este un semnal de alarmă, o declarație sfidătoare, potrivit căreia țările care reprezintă peste jumătate din populația lumii nu vor mai fi supuse Statelor Unite. Printre participanți se numără Rusia, China, India, Turcia, Iran, Pakistan, Egipt și Arabia Saudită.

Discursurile lui Vladimir Putin din Rusia și Xi Jinping din China sunt notabile. Ambele țări au avertizat că Statele Unite și NATO vor fi tratate ca un sponsor al terorismului, întrucât furnizează arme Ucrainei, iar acestea sunt folosite pentru a ataca ținte civile. S-ar putea să mă acuzați că exagerez, pentru că nici Putin și nici Xi nu menționează numele Statelor Unite sau al NATO. Dar acțiunile aliaților NATO în Ucraina sunt considerate atât de Rusia, cât și de China, drept acte de terorism. Reiau mai jos părțile importante din fiecare discurs.

De asemenea, Rusia și China au avertizat Occidentul că Iranul nu va mai fi tratat ca un stat paria. Iranul este salutat cu emfază atât de Putin, cât și de Xi, ca membru al OCS. Pe viitor, înseamnă că Iranul va face afaceri cu toți membrii OCS sub umbrela unei noi ordini financiare organizate de Rusia, China, India și Brazilia.

Sunt sigur că este o veste șocantă pentru aliații occidentali. Ei s-au bucurat de luxul dominației dolarului american ca monedă de rezervă internațională. A fost regula de aur la putere – cei care dețin aurul fac regulile. Statele Unite se confruntă cu o dilemă, deoarece insistă să aplice sancțiuni internaționale oricărei națiuni sau oricărui lider care refuză să urmeze linia Washingtonului. Însă efectele negative ale acestor sancțiuni afectează economiile europene și vor afecta și America.

China și Rusia își dau seama și afirmă acum că Statele Unite nu mai sunt un partener de încredere. Ele văd Statele Unite ca pe un copil irascibil care în trecut i-a constrâns pe ceilalți prin crize de furie și prin lansarea unor operațiuni militare prost gândite și nebunești.

Cel mai important, deși nu s-a spus, liderii OCS își dau seama că Washingtonul nu are un lider. Biden este un bufon retardat. Putin a demonstrat-o în conferința sa de presă. Nu a avut un podium pe care să se sprijine. Nu a avut o foaie cu instrucțiuni ca să știe pe cine să numească. A vorbit liber și inteligent. Fiți atenți la ceea ce spune.

Discursul președintelui Xi prezintă în detaliu viitorul OCS:

În aceste noi condiții, OCS, ca o forță constructivă importantă în afacerile internaționale și regionale, ar trebui să se mențină bine poziționată în fața dinamicii internaționale în schimbare, să meargă pe trendul vremurilor, să consolideze solidaritatea și cooperarea și să construiască o comunitate OCS mai strânsă, cu un viitor comun.

În primul rând, trebuie să consolidăm sprijinul reciproc. Ar trebui să consolidăm schimburile la nivel înalt și comunicarea strategică, să aprofundăm înțelegerea reciprocă și încrederea politică și să ne sprijinim reciproc în eforturile noastre de a susține interesele de securitate și dezvoltare. Ar trebui să ne ferim de încercările forțelor externe de a instiga la o ”revoluție de culoare”, să ne opunem împreună interferenței în afacerile interne ale altor țări sub orice pretext și să ne păstrăm viitorul ferm în propriile mâini.

În al doilea rând, trebuie să extindem cooperarea în domeniul securității. Un proverb din Uzbekistan spune: ”Cu pace, o țară se bucură de prosperitate, la fel cum cu ploaie, pământul poate înflori”. Inițiativa de securitate globală prezentată de China are ca scop abordarea deficitului de pace și a provocărilor de securitate globală. Aceasta invită toate țările să rămână fidele viziunii unei securități comune, cuprinzătoare, cooperative și durabile și să construiască o arhitectură de securitate echilibrată, eficientă și durabilă. Salutăm toate părțile interesate să se implice în punerea în aplicare a acestei inițiative.

Ar trebui să continuăm să desfășurăm exerciții comune de combatere a terorismului, să combatem cu fermitate terorismul, separatismul și extremismul, traficul de droguri, precum și criminalitatea organizată cibernetică și transnațională; și ar trebui să facem față în mod eficient provocărilor în materie de securitate a datelor, biosecuritate, securitate în spațiul cosmic și alte domenii de securitate netradiționale. China este pregătită să formeze 2.000 de membri ai personalului de aplicare a legii pentru statele membre ale OCS în următorii cinci ani și să înființeze o bază China-OCS pentru formarea personalului de combatere a terorismului, astfel încât să asigure consolidarea capacităților de aplicare a legii în statele membre ale OCS.

În al treilea rând, trebuie să aprofundăm cooperarea practică. Asigurarea unei vieți mai bune pentru oamenii din toate țările din regiune este obiectivul nostru comun. Inițiativa de dezvoltare globală lansată de China are ca scop concentrarea atenției globale asupra dezvoltării, promovarea parteneriatului global pentru dezvoltare și realizarea unei dezvoltări globale mai robuste, mai ecologice și mai echilibrate. China este pregătită să colaboreze cu toate celelalte părți interesate pentru a urmări această inițiativă în regiunea noastră, pentru a sprijini dezvoltarea durabilă a țărilor din regiune.

În al patrulea rând, trebuie să consolidăm schimburile interumane și culturale. Schimburile promovează integrarea între civilizații, ceea ce, la rândul său, permite civilizațiilor să avanseze. Ar trebui să aprofundăm cooperarea în domenii precum educația, știința și tehnologia, cultura, sănătatea, mass-media, radioul și televiziunea, să asigurăm succesul continuu al unor programe emblematice, cum ar fi tabăra de schimb de tineri, forumul femeilor, forumul privind prietenia între popoare și forumul privind medicina tradițională, și să sprijinim Comitetul pentru bună vecinătate, prietenie și cooperare al OCS și alte organizații neoficiale în îndeplinirea rolurilor care li se cuvin. Anul viitor, China va construi o zonă demonstrativă China-OSC pentru sporturi pe gheață și pe zăpadă și va găzdui forumurile OCS privind reducerea sărăciei și dezvoltarea durabilă și privind orașele înfrățite. În următorii trei ani, China va efectua 2.000 de operații gratuite de cataractă pentru statele membre ale OCS și va oferi 5.000 de oportunități de formare a resurselor umane pentru acestea.

În al cincilea rând, trebuie să susținem multilateralismul. Obsesia de a forma un cerc restrâns nu poate decât să împingă lumea spre divizare și confruntare. Ar trebui să rămânem fermi în protejarea sistemului internațional centrat pe ONU și a ordinii internaționale bazate pe dreptul internațional, să practicăm valorile comune ale umanității și să respingem jocul cu sumă zero și politica de blocuri. Ar trebui să extindem schimburile SCO cu alte organizații internaționale și regionale, cum ar fi ONU, pentru a susține împreună adevăratul multilateralism, pentru a îmbunătăți guvernanța globală și pentru a ne asigura că ordinea internațională este mai dreaptă și mai echitabilă.

China susține avansarea expansiunii OCS într-un mod activ, dar prudent, iar acest lucru include parcurgerea procedurii de admitere a Iranului ca stat membru, lansarea procedurii de aderare a Belarusului, admiterea Bahrainului, a Maldivelor, a Emiratelor Arabe Unite, a Kuweitului și a Myanmarului ca parteneri de dialog și acordarea statutului juridic care li se cuvine țărilor aplicante relevante. Trebuie să profităm de oportunitatea de a construi un consens, de a aprofunda cooperarea și de a crea împreună un viitor luminos pentru continentul eurasiatic.

Aici doresc să exprim felicitările Chinei pentru India cu ocazia preluării următoarei președinții a OCS. Împreună cu alte state membre, vom sprijini India pe durata președinției sale.

Discursul lui Putin este scurt și la obiect :

Împărtășesc pe deplin declarațiile făcute de colegii mei și evaluările pozitive ale acestora cu privire la activitatea Organizației de Cooperare de la Shanghai și la prestigiul său în creștere în afacerile internaționale. Într-adevăr, OCS a devenit cea mai mare organizație regională din lume.

Cu toate acestea, aș dori să repet că politica și economia globală sunt pe cale să treacă prin schimbări fundamentale și ireversibile. Rolul din ce în ce mai mare al noilor centre de putere devine tot mai clar, iar interacțiunea dintre aceste noi centre nu se bazează pe niște reguli care le sunt impuse de forțe externe și pe care nimeni nu le-a văzut, ci pe principiile universal recunoscute ale statului de drept internațional și ale Cartei ONU, și anume, securitatea egală și indivizibilă și respectul pentru suveranitatea, valorile și interesele naționale ale fiecăruia.

Pe aceste principii, lipsite de orice element de egoism, se bazează eforturile comune ale statelor membre ale OCS în politică și economie. Acest lucru deschide perspective largi pentru o cooperare continuă și reciproc avantajoasă în politică, economie, cultură, domeniul umanitar și în alte domenii.

Combaterea terorismului și a extremismului, a traficului de droguri, a crimei organizate și a formațiunilor armate ilegale rămâne o prioritate a cooperării noastre. Alte domenii-cheie includ acordarea de asistență în soluționarea politică și diplomatică a conflictelor de-a lungul frontierelor noastre externe, inclusiv în Afganistan.

În acest context, Rusia, fără îndoială, favorizează aderarea cât mai rapidă a Republicii Islamice Iran la OCS, ceea ce documentele și memorandumul care vor fi semnate astăzi sunt menite să realizeze. Suntem convinși că participarea cu drepturi depline a Iranului va fi benefică pentru asociație, deoarece această țară joacă un rol important în regiunea eurasiatică și în lume în general.

De asemenea, susținem pe deplin decizia înaintată spre aprobare de către Consiliul șefilor de stat de a începe procesul de admitere a Republicii Belarus ca membru al OCS. Permiteți-mi să precizez că am susținut întotdeauna că Belarus, care este partenerul strategic și cel mai apropiat aliat al Rusiei, ar trebui să participe pe deplin în cadrul OCS. Acest lucru va îmbunătăți, fără îndoială, capacitatea noastră de a promova unitatea în politică, economie, securitate și probleme umanitare.

În trecut, Statele Unite controlau mingea și stabileau regulile jocului. Țările din cadrul OCS nu vor mai lăsa Statele Unite să dicteze unde, când și cum se joacă jocul. Ele își aduc propria minge și își stabilesc propriile reguli.

Îmi cer scuze pentru metafora proastă în avans, dar acest lucru este ca și cum PGA Tour ar fi fost șocat și indignat de apariția unui turneu de golf profesionist alternativ, LIV. Există un jucător nou și potențial mai puternic pe scena mondială, iar Statele Unite ar putea fi retrogradate la galerie și obligate să privească.

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Bravo! Așa poate scăpăm de sub papucul NATO și al UE, care au distrus Europa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs