Toate tunurile pe dușmanul nr. 1 al democrației, ”iliberalul putinist” Viktor Orban

Vecinii noștri din Ungaria consideră că Viktor Orban rămâne în continuare un politician de încredere. Dovadă rezultatul alegerilor din aprilie 2022, când am asistat la o victorie categorică a FIDESZ.

Potrivit DEX, nu există subtilități atunci când definim termenul: DEMOCRAȚÍE – Formă de organizare și de conducere a unei societăți, în care poporul își exercită (direct sau indirect) puterea. Așadar, poporul ungar își exercită puterea prin intermediul mandatului oferit lui V. Orban.

La fel de democratic, cetățenii din UE i-au ales pe europarlamentari, iar ultimii i-au votat pe membrii Comisiei Europene. Dintre aceștia, Ursula von der Leyen a primit înalta funcție de președinte al CE. Adică echivalentul lui V. Orban la nivelul UE.

În democrație există Putere și Opoziție. În teorie, prima ia act de criticile Opoziției și, în anumite cazuri, ar putea să le considere îndreptățite. Și să acționeze în interesul cetățenilor. Nu există democrație adevărată fără Opoziție adevărată. Viguroasă. Argumentată. În interesul celor mulți, nereprezentați de Putere.

Ei bine, Orban asta încearcă să fie: Opoziția democratică la Puterea instalată la Bruxelles. Din nefericire, momentan se zbate de unul singur, după deteriorarea bunelor relații ungaro-poloneze odată cu opiniile divergente legate de Ucraina.

În mod stupid, în loc să preia cu decență mesajul poporului ungar (susținut de o bună parte dintre europenii cunoscuți drept ”putiniști”), în loc să-l combată cu propriile argumente, funcționarii de la Bruxelles în frunte cu Von der Leyen îl consideră pe V. Orban dușmanul nr. 1 al ”democrației” de tip bruxelez. Și acționează în consecință.

Printr-un vot extrem de rușinos, Parlamentul european a decis că Ungaria este o țară nedemocratică. O ”autocrație electorală”.

Criticile constante, bine argumentate și viguroase ale ”iliberalulului putinist” Viktor Orban i-au scos din sărite pe șefii Comisiei Europene. Ursula von der Leyen și Frans Timmermans, doi politicieni bine manevrați de Casa Albă, se tem că ”iliberalismul” lui Orban se răspândește rapid în Europa. De parcă ar fi vorba de ciuma bubonică, și nu de idei de bun simț, menite să readucă și să mențină continentul în albia sa creștină. În plus, cei doi se tem ca nu cumva Orban să pună piedici noilor sancțiuni aberante, sinucigașe, împotriva Rusiei.

În același timp, în mod cinic și demagogic, șefii de la Bruxelles consideră că nu Ungaria, ci Ucraina ar fi o democrație funcțională. Iar poporul ”frate și prieten”, târât de Zelensky într-un război provocat de administrația Biden, merită premiat și aplaudat în picioare.

Pentru că sunt incapabili să-l contracareze pe Orban la nivelul ideilor, Ursula și Frans îl combat într-un mod jalnic, cu ”armele” aflate la îndemâna celui puternic, dar pungaș și mai slab de minte. Mai precis, suspendă acordarea banilor din PNRR pentru Ungaria și amenință cu activarea articolului 7 din Tratatul UE, menit să lase țara vecină fără drept de veto. Halal democrație, ce să zic!

Prin astfel de decizii inepte, rezultatul va fi fix pe dos.

Ungurii se vor uni și mai tare în jurul lui Orban, iar europenii vor vedea foarte clar încotro se îndreaptă așa-zisa democrație clamată de marionetele puse în fruntea unui continent care stă să se scufunde.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs