”Poate că un singur lucru vă va ajuta: salvați-vă!”

Vedeți, nu mai am cuvinte. Respiră adânc, Fleck, vei fi bine. Mă tem doar că vor fi cuvinte otrăvite până în măduva oaselor. Fiecare dintre ele o tentativă de asasinat, sperăm că una va reuși. ASASINAT PE STRADA DOWNING, ce titlu de prima pagină ar fi ăsta!

Continuă să visezi, idiotule. În primul rând, nu s-ar schimba nimic, pentru că hidra decapitată ar crește imediat noi capete, iar în al doilea rând, cuvintele nu au ucis niciodată. Cel puțin nu direct. Și totuși, m-aș bucura de o crimă în Downing Street, fie și numai pentru că i-ar pune la zid pe ceilalți criminali politici. Dar ar fi nevoie de un ucigaș motivat să o arunce în aer pe tipa asta. El ar avea binecuvântarea mea. Astfel mă alătur redactorului de la DIE ZEIT. Josef Joffe a pledat pentru un asasinat la Casa Albă. La cine se referea? La Donald Trump, care, contrar obiceiurilor unui președinte american, nu a purtat niciodată un război în timpul mandatului său. Și eu la cine mă refer? La Liz Truss, noul prim-ministru britanic, care a declarat recent la Birmingham, în fața conducerii Partidului Conservator, că va lansa un atac nuclear împotriva Rusiei, chiar dacă rezultatul ar fi ”anihilarea globală”.

A spus-o cu puțin timp înainte de alegerea sa, efectiv ca o declarație de candidatură. Jurnalistul John Pienaar de la Times Radio i-a atras atenția că, dacă va fi aleasă prim-ministru, i se vor arăta rapid procedurile de lansare a rachetelor nucleare de pe submarinele Trident ale Marii Britanii. ”Asta ar însemna extincția globală”, a adăugat el, întrebând: ”Cum vă face să vă simțiți acest gând?”. Cu o privire goală și o expresie lipsită de emoție, Truss a răspuns: ”Cred că este o sarcină importantă a prim-ministrului și sunt gata să o fac. Sunt pregătită să o fac”, a repetat ea, primind aplauze din partea conservatorilor adunați. Doamna a vorbit, de asemenea, în numele întregii clase conducătoare britanice. Nu numai rivalul ei la conducere, Rishi Sunak, ar fi răspuns afirmativ, ci și orice alt membru al establishmentului politic britanic care ar fi concurat pentru cea mai înaltă funcție din țară.

Răspunsul robotic și prompt al lui Truss trebuie considerat ca un ultim avertisment despre cât de aproape este omenirea de un Armaghedon nuclear. Liz Truss, pe care mi-ar plăcea atât de mult să o încurc, este principalul propagandist pentru un conflict militar direct cu Moscova. Și îl are pe ministrul Baerbock al nostru ferm alături de ea.

Ne amintim: în februarie, președintele rus Vladimir Putin a pus forțele nucleare rusești în stare de alertă maximă. Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a vorbit despre declarații ”inacceptabile” ale ”diverșilor reprezentanți de la diferite niveluri” despre posibile ”ciocniri” între NATO și Moscova:

”Nu vreau să dau numele autorilor acestor remarci, deși a fost vorba de ministrul britanic de externe”.

Iar numele ei la acea vreme era Liz Truss.

Truss și toți ceilalți războinici știu foarte bine că armele nucleare moderne sunt mult mai puternice decât cele aruncate asupra Hiroshimei și Nagasaki în 1945. Doar 50 dintre ele ar putea ucide 200 de milioane de oameni, echivalentul populațiilor Marii Britanii, Canadei, Australiei, Noii Zeelande și Germaniei la un loc. Dar acesta ar fi doar începutul. Un război nuclear pe scară largă ar avea ca rezultat incendii masive și nori de funingine care ar bloca lumina soarelui și ar distruge culturile. O eră glaciară nucleară ulterioară ar însemna înfometarea a trei sferturi din populația lumii și ar ucide până la cinci miliarde de oameni în doi ani. Chiar și un conflict nuclear ”minor” ar duce, probabil, la 2,5 miliarde de morți. Dar Liz Truss ar fi dispusă să facă acest lucru. ”Curajos, curajos, rahat mic” este ceea ce obișnuiam să spunem la școală când cineva devenea prea arogant.

Acum, desigur, trebuie să ne întrebăm de ce NATO, condusă de SUA, joacă această carte extrem de explozivă a amenințării. Este vorba, pur și simplu, despre o nouă împărțire a lumii. Guvernele din SUA și Europa nu reacționează la agresiunea rusă, așa cum ”presa liberă” din Occident nu obosește să propage. Aceștia încearcă să finalizeze politica de încercuire militară urmărită și pusă în aplicare de la dizolvarea URSS în decembrie 1991, pentru a pregăti răsturnarea regimului Putin și a prelua controlul asupra vastelor resurse ale Rusiei, în numele capitalului financiar. Nimic mai mult, nimic mai puțin.

Unde ne duce asta? Cum rămâne cu oamenii care au aspirații complet diferite? Oameni pentru care conviețuirea pașnică pe planetă este încă un obiectiv nobil. Un obiectiv pentru care merită să lupte, mai ales dacă trăiesc în democrație, unde protestul lor ar trebui să aibă încă greutate. De zeci de ani trebuie să ne înarmăm cu sloganuri mereu noi: salvați pământul, salvați pădurea tropicală, salvați Marea Nordului, salvați rinocerii, albinele, elefanții și broaștele. Salvați tot felul de lucruri. Și noi sloganuri sunt adăugate în fiecare zi. În mod ciudat, toate aceste cerințe, născute din teama noastră, degenerează în timp în fraze goale până când își pierd complet sensul. Ele dispar pur și simplu sub un munte de mizerii amânate, pentru care mai trebuie să găsim cuvinte frumoase de indignare. Actualul slogan favorit pe bannerele de la noi ne-a indus în eroare: FREE ASSANGE. Dar chiar și acest protest va fi probabil măcinat în mașina de tocat a celor puternici și va atrage în curând atenția maselor la fel de mult ca un pachet de țigări aruncat la gunoi.

Poate că un singur lucru vă va ajuta: salvați-vă! Dar unde în altă parte…?

+++

Dirk C. Fleck este un jurnalist și autor german. A fost distins de două ori cu Premiul german de science-fiction. Romanul său ”Go! Ecodictatura” este o viziune distopică opresivă a viitorului.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs