Ursula von der Leyen pregătește pachetul de ”compensări” pentru șacalii din energie

Șacalii care bântuie prin zona de energie au simțit miros de sânge. La fel ca cei din Big Pharma, odată cu anunțarea pandemiei de către OMS.

Ministrul Virgil Popescu, scăpat de emoțiile darului de la nunta fiicei sale, admite că vom avea o iarnă dificilă. Dar, optimist, spune că o vom trece cu bine. Se bazează, prababil, pe încălzirea globală și posibilitatea ca temperatura să nu scadă sub 5 grade în lunile altădată geroase.

Din nefericire, guvernul e incapabil să pună cărțile pe masă. Să le explice românilor cum stă treaba cu gazul metan: cât ne trebuie iarna asta, cât avem în depozite și cât ar trebui să importăm de la ruși. E prea complicat. Populimea analfabetă funcțional ar face bine să rămână în beznă. E mult mai sănătos așa.

Dacă luăm în considerare temperaturile de anul trecut, România ar avea nevoie în perioada noiembrie 2022 – martie 2023 de minim 7,1 miliarde metri cubi de gaz metan (dintr-un consum total de 12 miliarde în 2021). Este estimarea reprezentanților Transgaz. Principalele surse sunt următoarele: 60% producție internă, 25% depozite și 15% import Rusia (vezi grafic în comentarii).

Guvernul pretinde că avem deja 2 miliarde în depozite. Partea neclară e dacă putem folosi tot procentul din producția internă sau vom fi nevoiți să fim solidari cu Germania, Austria și Italia. Încă nu știm, ne va spune Ursula von der Leyen. Apoi rămân cele 15 procente de la ruși. Pe care ar fi bine să le primim prin conducta TurkStream, după cum ne-a dezvăluit ministrul Popescu. Nu-i deloc sigur că se va întâmpla, în contextul în care ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a fost recent premiat de președintele Zelensky. Pentru ”merite deosebite” în aprovizionarea cu armament.

Spre stupefacția politicienilor-marionetă, după agresiunea Uniunii Europene rușii folosesc și ei ce au la îndemână. Că doar n-o fi cazul să lanseze rachete Kalibr spre Paris și Berlin. Cel puțin deocamdată.

Cum spuneam în debutul textului, șacalii au simțit miros de sânge. Ei știu foarte bine că populația nu are cum să plătească facturi la energie de peste o mie de euro. Nici firmele, de altfel. Însă acestea din urmă nu sunt pe primul loc în lista de priorități. Unele companii vor supraviețui, iar cele mai multe vor muri. Pentru simplul fapt că statul nu-și permite să compenseze facturile la fel de ”ușor” ca în cazul populației.

Așadar, șacalii se folosesc de politicienii-marionetă fix ca în pandemie. În câteva zile vom afla planul măreț al Comisiei Europene de sprijinire a ”gospodăriilor și întreprinderilor vulnerabile”. Cu cât sprijinul va fi mai mare, cu atât șacalii vor câștiga mai mult. Vezi interesul deosebit al Ambasadei SUA pentru nunta fiicei ministrului Popescu. Băieții deștepți din energie insistă ca plafonul de compensare să fie mai mare de 260 euro/MWh (adică 1.300 lei). Cu cât e mai mare, cu atât intră mai mulți bani din buzunarele largi ale statului, în cele ale șacalilor. Bani împrumutați cu dobânzi nesimțite, de la bunii prieteni ai guvernatorului Isărescu.

Ca și în pandemie, ne paște un mare pericol. Pericolul de a îngheța de frig și de a nu putea plăti facturile. Doar că există un salvator, călare pe calul alb pus la dispoziție de Casa Albă: Ursula von der Leyen. Ea va deconta toate cheltuielile. Cum știm, Banca Centrală Europeană poate tipări bani în neștire. La final, ne vom trezi datori vânduți, cu economia pusă pe butuci, bucuroși că măcar suntem în viață.

Probabil vă întrebați cine sunt șacalii. Ei bine, e vorba de băieții cu energia verde, cu Green Deal-ul, cu apocalipsa climatică. Ei l-au sponsorizat puternic pe Joe Biden și acum insistă să continuăm războiul cu Rusia până în pânzele albe.

Adică până își vor vedea sacii-n căruță.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs