Încercare de preluare în forță a centralei de la Zaporojie, chiar în ziua inspecției ONU

Serviciile de informații ale Marii Britanii și ale Statelor Unite au schițat un plan și au ordonat Ucrainei să îl pună în aplicare. Adică să captureze centrala nucleară Zaporojie de la ruși chiar în ziua în care inspectorii ONU urmau să sosească. A fost o operațiune foarte bine coordonată. (A se vedea articolul lui Andrei Martyanov despre rolul SUA în planificarea ofensivei de la Kherson). De exemplu, David Ignatius, un agent acoperit de încredere al CIA, a scris un articol în Washington Post -Ukraine’s Counterteroffensive Is More Than Just Bravado. Aplauzele sale pentru Ucraina nu sunt o simplă coincidență, în aceeași zi în care armata ucraineană a jucat și a pierdut la Zaporojie (avertisment, acest articol se află în spatele unui firewall):

În timp ce Ucraina organizează o nouă contraofensivă în partea de sud a țării, bravada lui Zelensky riscă să creeze așteptări prea mari. În realitate, Ucraina probabil că nu-și va elibera teritoriul anul acesta, sau chiar anul viitor. Totuși, în timp ce forțele ucrainene se îndreaptă spre coasta Mării Negre, Zelensky oferă un răspuns sfidător la afirmația președintelui Vladimir Putin potrivit căreia Ucraina nu este o țară în adevăratul sens al cuvântului. Nu numai că Ucraina poate supraviețui, dar e capabilă și să recupereze o parte din teritoriul ocupat.

Cea mai bună apărare este o ofensivă bună, așa cum susțin strategii militari de secole. Iar dacă deplasarea Ucrainei spre coastă va reuși, ea va restabili viabilitatea economică a țării prin reducerea presiunii asupra orașului său portuar Odessa. Mai mult, ar putea amenința ocuparea Crimeei de către Rusia prin tăierea podului terestru care face legătura cu regiunea Donbas, controlată de Rusia, în est.

Tentativa ucraineană de a captura Centrala Nucleară Zaporojie a constat în două traversări de râu – 1: șapte bărci rapide transportau până la 60 de persoane care au debarcat la 3 kilometri nord-est de ZNP și 2: două barje lansate la câțiva kilometri la sud de ZNP, manevrate de forțe aeriene ucrainene.

Ministerul rus al Apărării oferă un rezumat precis al acțiunii:

În dimineața zilei de 1 septembrie, regimul de la Kiev a încercat o provocare majoră pentru a perturba sosirea grupului de lucru al experților AIEA la centrala nucleară de la Zaporojie.

La ora 6:20 a.m., șapte bărci cu motor cu deplasare rapidă au debarcat pe coasta rezervorului Kakhovskoye, la trei kilometri nord-est de centrala nucleară Zaporojie, cu două grupuri de sabotaj de până la 60 de persoane în total.

Grupurile de sabotaj au fost detectate și blocate în zona de debarcare de către unitățile Gărzii Naționale Ruse care păzesc teritoriul centralei nucleare Zaporojie.

O unitate a Forțelor Armate Ruse și elicoptere ale aviației armatei au sosit pentru a întări trupele Gărzii Ruse și a suprima o tentativă de a intra în centrala nucleară.

În jurul orei 7:00, unități ale Forțelor Armate Ruse au împiedicat o altă tentativă de debarcare pentru a pune mâna pe centrala nucleară.

La câțiva kilometri de centrala nucleară Zaporojie, în apropiere de Vodyanoye, a avut loc o tentativă de debarcare tactică de asalt aerian de către AFU a două barje autopropulsate de la Nikopol. Două barje autopropulsate care transportau asaltul tactic aeropurtat al AFU au fost scufundate în urma bombardamentelor forțelor armate ruse.

De la ora 8:00, regimul de la Kiev a blocat trecerea misiunii de experți ai AIEA de pe teritoriul controlat la centrala nucleară de la Zaporojie.

Artileria ucraineană bombardează teritoriul centralei nucleare de la Zaporojie, locul de întâlnire a misiunii AIEA cu specialiștii ruși în apropiere de Vasil’evka, precum și traseul de deplasare a acestora spre Energodar. Patru obuze au explodat la 400 de metri de unitatea 1 a centralei nucleare Zaporojie.

Dacă Ucraina ar fi reușit acest lucru, ar fi fost o mare lovitură și ar fi readus centrala nucleară în mâinile ucrainenilor. Ar fi marcat prima victorie serioasă a Ucrainei. Dacă, dacă, dacă, dacă. Există o vorbă veche: ”Dacă ”dacă” și ”dar” ar fi bomboane și nuci, ar fi Crăciun în fiecare zi”. Crăciunul nu a venit pentru Ucraina. Au primit o lecție.

Trupele ucrainene selectate pentru a efectua operațiunea aveau în mod clar o pregătire avansată. Unele surse raportează că britanicii s-au ocupat de pregătire, iar MI-6 a avut rolul principal în planificarea operațiunii. Rolul CIA pare să fi fost acela de a oferi sprijin pe frontul războiului informațional (de exemplu, de a-l face pe Ignatius să pregătească un articol). Surse ucrainene se plâng în privat că cineva le-a dezvăluit operațiunea rușilor. A fost o ambuscadă elaborată.

Sunt trupe pe care Ucraina nu-și putea permite să le piardă. A existat o investiție substanțială în timp și bani pentru a-i antrena să facă față misiunii. Estimez că cel puțin două luni au fost dedicate pregătirii și echipării celor două detașamente de atac.

Nu a fost o idee a ucrainenilor. Are amprentele serviciilor secrete occidentale peste tot. Este motivul pentru care au fost atât de mulți reporteri occidentali la fața locului. Dacă Ucraina ar fi reușit, operațiunea ar fi dominat știrile occidentale. ”Victoria uluitoare a Ucrainei”. Succesul ar fi adus mai mult timp lui Zelensky și Ucrainei.

Dar am asistat la un eșec. Și este posibil să aibă efecte secundare destul de neplăcute. Ucrainenii și-au pierdut o parte, dacă nu chiar toată încrederea în competența și promisiunile birourilor de informații britanice și americane. Sunt destul de sigur că ucrainenilor li s-a promis că va fi o victorie rapidă și că îi va prinde pe ruși cu pantalonii în vine.

Gândiți-vă doar cum ar arăta lucrurile dacă Ucraina ar fi dat lovitura. Cu forțele ucrainene controlând complexul uzinei ZNP, echipa de inspecție a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) ar fi sosit și ar fi certificat că Rusia bombarda locul. De fapt, cu AIEA prezentă, ar fi fost o nebunie ca Rusia să încerce să ia înapoi centrala. Rețineți că echipa AIEA a venit pregătită să lase la fața locului o parte dintre membrii săi. Nu aș fi surprins să aflu că șeful echipei AIEA a fost informat cu privire la viitoarea operațiune și a fost pregătit să joace rolul atribuit. Ups! Rușii au ucis aceste planuri împreună cu aproape 100 de soldați ucraineni implicați în operațiune.

Un canal Telegram oferă o evaluare sumbră a ofensivei ucrainene din Kherson:

Al doilea val al ofensivei ucrainene asupra Khersonului se încheie cu un dezastru previzibil, 2.000 sau mai mulți morți în misiune și între 5 și 6 mii de răniți. Spitalele din toate orașele mari din apropiere sunt pline. Cu toate acestea, ucrainenii se agață de capul de pod de lângă Davydov Brod, ceea ce poate indica intenția lor de a încerca pentru a treia oară.

Serviciile secrete rusești au descoperit planul operațiunii speculative ucrainene asupra centralei nucleare din Zaporojie pentru a o captura cu puțin timp înainte de sosirea misiunii AIEA. Aproximativ 300 de agenți de elită ai forțelor speciale ucrainene au fost atrași într-o capcană și distruși.

Pe lângă faptul că a creat tensiuni între Ucraina și aliații săi occidentali, acest eșec este, de asemenea, de natură să exacerbeze conflictele din cadrul conducerii ucrainene. Există rapoarte conform cărora liderul militar ucrainean, generalul Zaluzhny, a fost în dezacord cu președintele Zelensky în ceea ce privește momentul și amploarea ”ofensivei” ucrainene. Nu vorbim doar o pierdere de imagine pentru Zelensky, ci probabil și o pierdere de sprijin din partea unor membri cheie ai guvernului ucrainean.

Cireașa de pe tort pentru Rusia a venit de la ONU. Ca răspuns la un reporter care a întrebat despre acțiunea militară din jurul instalației nucleare, purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, a mulțumit Rusiei:

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Și eu aș putea dona dar numai kesh. Cum pot face?

  2. Mai putem face donatii?

    • Da. Multumim mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs