Tucker Carlson: Green Deal înseamnă sărăcie

Transcrierea emisiunii lui Tucker Carlson (Fox News) din 29 august 2022

Așa cum am observat adesea în această emisiune, pentru că este greu să nu observăm, trăim într-unul dintre acele momente în care se întâmplă atât de multe lucruri deodată, iar informațiile sunt atât de bine controlate, încât evenimente uriașe care schimbă istoria pot avea loc și, de fapt, au loc chiar acum. Și nimeni nu pare să fie conștient de ele. Este destul de tulburător, de fapt. Iată un exemplu. Europa se prăbușește în sărăcie. Știați asta? V-a spus cineva acest lucru?

Așadar, cel mai avansat continent de pe planetă, locul de naștere al civilizației occidentale, al civilizației noastre, devine mult mai sărac foarte repede. Se mișcă înapoi cu mare viteză. Cu doar un an în urmă, Europa era un loc modern. De exemplu, majoritatea covârșitoare a europenilor își încălzeau casele cu gaz natural, așa cum fac oamenii moderni.

În Germania, cea mai bogată țară de pe continent, doar aproximativ 6% dintre gospodării, majoritatea rurale, se încălzeau cu lemne de lemn. Lucru la care te-ai aștepta, având în vedere că, repet, Germania este o țară modernă și industrializată, cu încălzire centrală, instalații sanitare interioare și toate celelalte caracteristici ale unei societăți care a depășit perioada medievală. Anul trecut, doar aproximativ 6% dintre germani foloseau lemnul pentru a-și încălzi locuințele, dar situația s-a schimbat dramatic. Cererea de lemn de foc în Germania a crescut atât de repede încât marfa a dispărut. Nu se mai găsește. Așa că germanii disperați își taie acum singuri lemnele, scotocind pădurile ca strămoșii lor în căutarea unor surse de căldură. Urmăriți reportajul.

REPORTER: În Germania, unii iau problema în propriile mâini, o soluție care ar putea părea ca o explozie din trecut. La aproximativ două ore de Berlin, locuitorii acestui orășel au apelat la așchii de lemn pentru combustibil.

MANAGERUL FORESTIER: Trebuie să fim inovatori, a declarat organizatorul proiectului. Dacă nu acționăm și ne bazăm doar pe guvern pentru a rezolva, nu vom depăși criza.

REPORTER: Acest cuptor va alimenta în curând cea mai mare parte a satului format din 60 de oameni.

Deci, ei îi spun biomasă, dar este lemn. Ei ard din nou lemne, așa cum făceau în perioada feudală. Asta e Germania. În Polonia, familiile stau la coadă zile întregi pentru a cumpăra cărbune. Nu în 1910, chiar acum, în această seară, mașinile stau la coadă în fața minelor de cărbune în speranța că vor găsi combustibil. ”Acest lucru depășește orice imaginație”, a declarat un polonez de 57 de ani pentru Reuters. ”Oamenii dorm în mașinile lor. Îmi amintesc de vremurile comuniste, dar nu mi-a trecut prin minte că ne-am putea întoarce la ceva și mai rău.”

Oh, dar a venit. A venit ceva și mai rău. Guvernul francez a anunțat raționalizarea energiei la iarnă. Chiar zilele trecute, Franța a avut atât de multă energie încât a exportat-o în alte țări. A fost un exportator net de energie. Acum, în Franța nu va fi suficientă căldură pentru ca toți locuitorii țării să se încălzească. În Marea Britanie, 70% dintre restaurante se pregătesc să se închidă sau să falimenteze. De ce? Pentru că, atunci când vine iarna, nu își vor putea permite să mențină căldura și luminile aprinse etc., etc. Se întâmplă în toată Europa, în fiecare țară.

Așadar, întrebarea este: de ce? Iar răspunsul vine extrem de simplu. Există o lipsă de energie în Europa. Energia ieftină este esențială. Este cheia pentru tot ceea ce urmărește o societate normală: prosperitate, siguranță, o speranță de viață mai mare pentru cetățenii săi. Totul depinde de energia ieftină. Dar Europa nu o mai are și, prin urmare, lucrurile se prăbușesc foarte repede.
Costurile energiei în Europa ar urma să crească cu sute de procente în următoarele luni. Prețul energiei electrice în Germania pe un an, reperul pentru toată Europa, se măsoară în euro pe megawatt oră. Acest preț tocmai a depășit 1.000 de euro pentru prima dată în istorie. Pentru a avea o perspectivă, cu doar o săptămână în urmă, lunea trecută, costul a fost de aproximativ 700 de euro pe megawatt oră. Și acesta a fost un record. Cu alte cuvinte, creșterea prețului se apropie de 50% într-o singură săptămână. În Franța, energia electrică a crescut cu 25% într-o singură zi. Asta s-a întâmplat vinerea trecută. Imaginați-vă că vi se întâmplă acest lucru. Iată cum arată Europa acum.

REPORTER: În Europa, se sting luminile la marile monumente și atracții turistice, în timp ce o vară lungă și caldă face loc la ceea ce oficialii se tem că ar putea fi o iarnă extrem de rece. Prețurile ridicate ale energiei au pus Europa pe picior de război cu Rusia. ”Ne aflăm în ceea ce poate fi descris ca un război hibrid”, a declarat președintele francez Emmanuel Macron. ”Rusia folosește resursele energetice, așa cum face cu alimentele, ca armă de război pentru a exercita presiuni”. Prețul petrolului s-a dublat. Prețul cărbunelui s-a cvadruplat, iar gazul natural este acum de șapte ori mai scump decât la începutul anului trecut.

De șapte ori mai scump. Deci, se pare că dacă nu ai gaze naturale ieftine, nu poți conduce continentul. Acum, dacă aveți o diplomă și locuiți într-un oraș din Statele Unite, s-ar putea să fiți șocați să aflați acest lucru. S-ar putea să nu fi auzit niciodată, s-ar putea să fi crezut că, ce să vezi, combustibilii fosili sunt pe cale de dispariție în orice moment. Și ați crezut asta pentru că cei de la Davos și proprii noștri lideri ne-au asigurat de asta timp de decenii. Ne-au spus că energia verde este viitorul și că viitorul este aici. Da, este aici. Nu mai departe de luna trecută, Forumul Economic Mondial a afirmat că Europa ar putea economisi ”1 trilion de dolari din costurile combustibililor fosili prin trecerea la surse regenerabile”. Dar se pare, și s-ar putea ca acest lucru să nu vă șocheze, că habar nu aveau despre ce vorbesc. Nu știau nimic despre subiect. Despre subiectul despre care vorbeau la nesfârșit.

Energia verde nu poate înlocui combustibilii fosili. Nici acum, nici în curând. Combustibilii fosili rămân ceea ce au fost dintotdeauna: cheia civilizației. Acest lucru este adevărat acum. A fost adevărat încă de când Homo Erectus a aprins primul foc pentru gătit într-o peșteră, acum aproape un milion de ani. Așa-numita energie verde nu este nici pe departe în măsură să înlocuiască gazul, petrolul și cărbunele. Este măsurabil. Am fi putut ști acest lucru. Oricine cu abilități matematice de clasa a opta și-ar fi putut da seama în aproximativ 10 minute că nu putem înlocui combustibilii fosili cu surse regenerabile sau energie verde și, desigur, trebuie să fi știut acest lucru. Atunci când v-au spus altceva, a fost doar o discuție copilăroasă și distructivă. O fantezie care, aparent, a păcălit milioane de cetățeni.

Noua afacere verde înseamnă ceea ce a însemnat întotdeauna. Înseamnă sărăcie. Iar cei care au promovat Noul Acord Verde trebuie să fi știut asta de la bun început. Ei nu cred de fapt că schimbările climatice reprezintă o amenințare iminentă. Dacă ar fi crezut cu adevărat că schimbările climatice reprezintă o amenințare iminentă, o urgență existențială, primul lucru pe care l-ar fi făcut ar fi fost să interzică avioanele private. Oh, dar nu. Până în ziua de azi, Al Gore încă mai zboară cu avioane private. Barack Obama deține zeci de milioane de dolari de proprietăți pe plajă. El știe că oceanele nu se ridică. Haideți. Deci, sunt cu toții implicați în asta. Este o înșelătorie, dar nu le pasă pentru că știu că ei personal vor scăpa de consecințele propriilor lor politici.

Așadar, când președintele francez anunță că poporul său se confruntă cu sfârșitul abundenței, nu vorbește despre el însuși. El nu se confruntă cu sfârșitul abundenței. Niciunul dintre ei nu o face. Macron și toți ceilalți înțeleg că vor fi mereu bogați și vor fi mereu protejați. Ei știu asta cu siguranță.

Ceea ce s-a schimbat, ceea ce pare atât de interesant, este că, dintr-o dată, toți ceilalți care au fost atenți pot vedea că politicienii au mințit. Sunt niște escroci și întreaga populație a Europei știe acum acest lucru. Donald Trump, spre cinstea lui, indiferent ce credeți despre el, și-a dat seama din timp. În urmă cu patru ani, Trump a avertizat Europa cu privire la viitorul său energetic în timpul unui discurs la Națiunile Unite. Delegația germană a râs de el. Vă amintiți acest lucru?

DONALD TRUMP: Germania va deveni total dependentă de energia rusească dacă nu își schimbă imediat cursul. Aici, în emisfera vestică, ne-am angajat să ne menținem independența față de invazia puterilor străine expansioniste. Aceasta a fost politica oficială a țării noastre încă de la președintele Monroe.

Oh, râd. Avem partide verzi aici, în Europa. Habar n-aveți despre ce vorbiți, dar nu mai râd. Europenii au descoperit că adevărata amenințare la adresa civilizației umane nu este încălzirea globală. Nu a fost niciodată încălzirea globală. Adevărata amenințare pentru oameni este răcirea globală, cunoscută și sub numele de iarnă. Mult mai mulți oameni mor de frig în fiecare an decât mor de căldură.
În 2019, de exemplu, de patru ori mai mulți oameni au murit de frig decât de căldură. Asta potrivit Institutului pentru Metrici și Evaluare în Sănătate. Așadar, atunci când temperaturile din Europa vor începe să scadă peste câteva luni, va fi o problemă uriașă. Și acest lucru va fi evident pentru toată lumea. Nu este vorba de încălzirea globală, ci de răcirea globală. Este ceea ce o va ucide pe bunica ta. Și atunci când toată lumea va înțelege perfect acest lucru, o mulțime de lucruri se vor întâmpla. Status quo-ul se va prăbuși. Fabricile se vor închide. Șomajul va crește. Venitul disponibil va dispărea și deja se văd primele semne. Ratele de economisire personală au scăzut dramatic.

În această țară, 60% dintre americani nu pot acoperi o cheltuială preconizată de 400 de dolari, datoria la cardul de credit crescând de la an la an cu 13%. Este cel mai mare salt din ultimii 20 de ani. Datoria totală a gospodăriilor a stabilit un record istoric de 15.800 de miliarde de dolari. Asta în SUA. Este valabil și în Europa. Așadar, cum va afecta spirala costurilor energiei toate acestea și care este efectul în cascadă? Ei bine, atunci când costul pentru a-ți menține apartamentul cald sare cu sute de procente într-un singur an, devii o persoană complet diferită. Îți schimbi radical comportamentul. Nu mai ești tentat să cumperi un nou iPhone de 1.400 de dolari sau să faci cumpărături la Whole Foods sau chiar să iei un cappuccino în plus. Întreaga economie de consum se oprește pentru că nu mai există venituri discreționare. Așadar, este imposibil de supraestimat efectele în aval ale crize energetice asupra lumii. Totul se schimbă.

Cum răspund băncile centrale la această situație? Nu prea bine. Se pare că înrăutățesc lucrurile intenționat. Acum, în Statele Unite, ni se spune să nu observăm ceea ce face Fed, deoarece Fed este acum diversă și, prin urmare, grozavă. Un articol uimitor din AP de zilele trecute anunța: „Conducerea Rezervei Federale a devenit cea mai diversă din toate timpurile. Există mai multe femei de culoare și mai mulți oficiali homosexuali care contribuie la deciziile privind rata dobânzii băncii centrale decât oricând în istoria sa de 109 ani”. BINE. Cu alte cuvinte, ”Relaxați-vă. Totul este în regulă”.

Minunat, dar cumva nu pare să funcționeze. Aceleași bănci centrale care au provocat în mod intenționat inflația – și au făcut-o – cresc ratele pentru a distruge cererea. Doar că nu avem o problemă de cerere. Aceasta este o problemă de ofertă și provine în primul rând de la războiul din Ucraina. Din cauza acestui război, Occidentul nu are suficientă energie pentru a-și susține economia. Europa a răspuns la acel război prin impunerea de sancțiuni despre care știa că vor provoca inevitabil penurie de energie. Au știut acest lucru când au făcut-o. Iată-l pe președintele Comisiei Europene în luna mai.

URSULA VON DER LEYEN: Și să fim clari, nu va fi ușor, deoarece unele state membre sunt puternic dependente de petrolul rusesc. Dar pur și simplu trebuie să o facem. Așadar, astăzi vom propune să interzicem tot petrolul rusesc în Europa.

Chiar așa? O să vă țineți apartamentul la 19 grade Celsius? Veți merge pe jos la serviciu? Nu, bineînțeles că nu. Veți avea tot ce doriți pentru totdeauna. Dar noi ceilalți, ne-a informat ea, ”pur și simplu trebuie să o facem”. Și nu doar energia este afectată de aceste sancțiuni. La Bruxelles, Joe Biden a avertizat că penuria de alimente este inevitabilă. Vă amintiți asta?

PREȘEDINTELE BIDEN: În ceea ce privește penuria de alimente. Da, am vorbit despre penuria de alimente și aceasta va fi reală. Prețul acestor sancțiuni nu este impus doar Rusiei. Este impus, de asemenea, unui număr foarte mare de țări, inclusiv țărilor europene și țării noastre.

Președintele Biden vorbește despre inflație și problemele legate de lanțul de aprovizionare în Los Angeles.

Oh, va trebui să ne punem cu toții centura pentru libertate. Va trebui să dăm cu lopata miliarde de dolari oligarhilor ucraineni care urăsc în mod clar Statele Unite. Pentru că așa este corect să facem. Trebuie să facem rău Rusiei pentru că este datoria noastră morală. Așadar, aceste sancțiuni au afectat de fapt Rusia? Nu. Au provocat penurie de alimente și energie în tot Occidentul. Nu, nu au făcut rău Rusiei. Rusia are astăzi mai mult decât suficientă energie. Mai multă energie pe care o poate folosi sau vinde. De fapt, Rusia are atât de mult gaz natural în exces încât pur și simplu îi dă foc. Așa este. Îl incendiază, cum se spune. O uzină rusă de lângă granița cu Finlanda arde zilnic gaze naturale în valoare de 10 milioane de dolari. Pare a fi o poveste importantă. Deci, cum acoperă mass-media acest subiect? Ei bine, iată BBC.

”Oamenii de știință sunt îngrijorați de volumele mari de dioxid de carbon și funingine pe care le creează, care ar putea exacerba topirea gheții arctice.” Serios, asta vă îngrijorează? Mai multă încălzire globală, când efectul imediat este de a face imposibil pentru oamenii din Europa să se încălzească. Poți ajunge la un punct în societatea ta în care oamenii care conduc și cățeii lor din mass-media devin atât de complet deconectați de preocupările oamenilor reali, devin atât de total dezinteresați de viețile cetățenilor, încât societatea devine foarte volatilă. Iar noi ne apropiem rapid de acel punct.

Așadar, am putea rezolva problema. Soluția la această catastrofă este foarte simplă: să punem capăt războiului din Ucraina. Restabiliți fluxurile de energie în Europa și salvați economia globală, inclusiv pe a noastră. Face Joe Biden acest lucru? Și alți lideri occidentali nesăbuiți, precum Boris Johnson, fac asta? Nu, ei fac contrariul. Ei cheltuiesc miliarde de euro în plus din economiile lor muribunde pentru oligarhii ucraineni. Și fără niciun motiv întemeiat. Marea Britanie tocmai a alocat 2,8 miliarde de dolari Ucrainei, într-o țară în care 70% dintre baruri s-ar putea închide pentru că nu-și pot permite să plătească energia electrică.

Așa se pregătesc guvernele pentru întreruperi de energie electrică în mijlocul iernii, după cum a relatat The Guardian. ”Conform ultimului scenariu rezonabil al guvernului, cel mai pesimist, oficialii cred că Marea Britanie ar putea suferi pene de curent timp de mai multe zile în ianuarie, dacă vremea rece se combină cu penuria de gaze pentru a lăsa țara fără energie electrică.” Ei bine, bineînțeles, vremea rece se va combina cu penuria de gaze pentru că atunci oamenii folosesc gazul, când vremea este rece. Treziți-vă, geniilor. Și nu se întâmplă doar în Marea Britanie. Din nou, se întâmplă peste tot. Spania tocmai a aprobat mai mult de 50 de milioane de euro pentru Ucraina. Și asta fără a include finanțarea pentru echipamente militare.

În altă ordine de idei, Congresul Spaniei tocmai a implementat controlul temperaturii în clădirile comerciale. Aerul condiționat nu trebuie să fie mai rece de 27 de grade Celsius. După ora 22:00, vitrinele magazinelor din clădirile publice ocupate nu vor fi luminate. Dar în Italia? Ei bine, Italia a alocat peste 600 de milioane de euro pentru refugiații ucraineni și totuși, în același timp, aerul condiționat din școlile și clădirile publice italiene a fost deja restricționat în ceea ce guvernul a numit ”Operațiunea Termostat”, care a început în luna mai.

Fondurile acordate de Italia pentru Ucraina sunt multe, dar nu la fel de multe ca în cazul Franței. Franța a cheltuit mai mult de 2 miliarde de dolari americani pentru Ucraina și, în același timp, Franța amendează comercianții pentru că își țin ușile deschise și își pun în funcțiune aerul condiționat – astfel încât să putem trimite mai multe arme unuia dintre cele mai corupte guverne din lume. În Franța, panourile luminoase sunt interzise între orele 1 și 6 dimineața.

În ceea ce ne privește, Statele Unite au trimis mai mult de 10 miliarde de dolari în domeniul militar, adică 19 pachete de arme, către ceea ce Mitch McConnell ne spune că este cel mai important lucru din lume. Congresul a aprobat cheltuieli suplimentare de peste 30 de miliarde de dolari. Așadar, cum funcționează toate aceste cheltuieli? Câștigăm războiul din Ucraina? L-am falimentat pe Vladimir Putin, așa cum pretindea Joe Biden că vom face?

Rubla tocmai a atins în iunie un maxim al ultimilor șapte ani în raport cu dolarul american. Aruncați o privire la acest grafic care compară rubla rusă cu euro. Rusia se descurcă bine. Europa nu o duce deloc bine. Acum, Joe Biden cere o capitulare necondiționată din partea lui Vladimir Putin. Iată care este lucrul ciudat. După orice estimări, Vladimir Putin nu pierde războiul din Ucraina. Câștigă războiul din Ucraina, iar Joe Biden consideră că nu ne vom opri până când Putin nu va oferi o capitulare necondiționată.

Aceasta nu este o politică proastă. Aceasta este o nebunie. Nu are niciun sens. De fapt, are sens doar dacă scopul este de a distruge complet Occidentul pentru a face loc dominației globale a Chinei.

Care ar fi cealaltă explicație pentru acest comportament?

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Galeria dementilor !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs