Campanie de donații pentru Opozitia.net

ANUNȚ IMPORTANT / Am ajuns la a patra campanie de strângere de fonduri ”10 zile de donații pentru 100 de zile de Opoziție”. Dacă își va atinge scopul, atunci voi putea încheia primul an de opoziție exclusiv cu sprijinul vostru.

Ultimele 100 de zile au fost marcate de război, de incertitudini și planuri de rezervă. O perioadă nu am putut comunica pe Facebook, dar am găsit alternative pentru a păstra legătura în primul rând cu voi, cei aflați la temelia proiectului meu jurnalistic.

Pe 5 decembrie anul trecut vă spuneam că Opoziția va funcționa până cel puțin la finele lui martie 2022. Printr-o campanie de crowdfunding, reușisem să strâng fonduri pentru trei luni de existență. Apoi au urmat alte trei luni și încă trei.

A venit momentul să vedem dacă putem continua. Dacă Opoziția are vreun sens. Dacă vine, într-adevăr, în sprijinul vostru.

Demersul meu jurnalistic, concretizat prin lansarea unei platforme de idei (independentă de corporații și fonduri guvernamentale), se alătură altor inițiative lăudabile de combatere a Globaliștilor. Împreună, formăm un simbolic ”Convoi al Libertății” alcătuit din Patrioți, oameni de bună credință, oameni onești, dispuși să lupte până la capăt pentru o idee. Chiar dacă lupta pare, momentan, atât de dezechilibrată.

Mass-media mainstream este sută la sută dedicată intereselor corporatiste, corectitudinii politice și dărâmării valorilor naționale, în timp ce acoperă corupția uriașă de pe coridoarele Puterii. Este dedicată Globaliștilor fără niciun Dumnezeu. Nevoia de informație corectă nu a fost niciodată mai mare. Atunci când sprijiniți proiectul Opoziția, sprijiniți libertatea presei și libertatea de expresie într-un moment în care acestea sunt atacate direct, cu o brutalitate nemaiîntâlnită.

Astăzi, 22 august 2022, lansez a patra campanie de strângere de fonduri, timp de 10 zile. Ea vizează funcționarea platformei Opoziția în următoarele trei luni. Pe 1 septembrie vom afla deznodământul – dacă mergem sau nu mai departe cu proiectul nostru de suflet.

Orice sprijin este binevenit. Vă mulțumesc anticipat. Ținem aproape!

p.s. Distribuirea postării în grupuri, inclusiv în Diaspora, probabil că ar ajuta.
………………
Iată cum puteți dona pentru proiectul Opozitiapunctnet:

PayPal (onciu.email@yahoo.com)

Conturi ING BANK:

RO70INGB0000999906930786 (lei)
RO65INGB0000999911989038 (euro – SWIFT INGBROBU)
Titular: Adrian Onciu

REVOLUT – 0791.287.318
………………

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Pst-scriptum la comentariul de mai sus: NU folosiți ca argument faptul că nu semnez cu numele real. Acesta chiar nu are importanță în contextul curent, iar publicarea sa nu ar ajuta la nimic. Dacă doriți, vă pun la dispoziție datele mele pe e-mail, confidențial.

  2. Unde putem găsi cuvântul cetățenilor care nu sunt de profesie jurnaliști și nu sunt afiliați nici unei camarile de presă din cele care își asigură exclusivitatea pe orice platformă online, având propriii oameni pe care îi promovează obsesiv?
    Întrebarea nu este pusă cu scopul de a genera controverse ori polemici interminabile, ci din cauza faptului că, la ora actuală, la o privire mai atentă, mass-media este împărțită în slugi ale sistemului și cei care se opun acestuia, cei din urmă având, totuși, o agendă clară și oameni pe care îi împing în față, ignorând, de fapt, cuvântul cetățenilor.
    Inclusiv pe platformele celor „contra” există cenzură, fără legătură cu limbajul suburban ori ipocrizia denumită „atac la persoană”, sub pretextul „menținerii unui climat civilizat”. Opinii care contravin liniei platformei respective sunt eliminate fără explicații, fiind păstrate, cu foarte rare excepții, cele care se conformează unor tipare stabilite de cei din spatele platformei respective.
    Vă pot da un exemplu flagrant, concret și personal: o inițiativă pentru promovarea deschiderii unui proces colectiv împotriva Statului Român pentru porcăriile făcute în ultimii doi ani, care a strâns în două luni aproximativ 600 de persoane, suportată INTEGRAL din fondurile inițiatorilor, a fost respinsă brutal de către cei de la activenews.ro (cu care cred că vă aflați într-o legătură destul de strânsă), pe motiv că „prin aceasta se încearcă obținerea de date personale”. Nu se cerea nici un ban celor ce doreau să se alăture în postura de reclamanți și, evident, nici date personale, acestea urmând a fi solicitate la deschiderea acțiunii în justiție prin intermediul avocaților. După dizolvarea inițiativei, au apărut altele similare, tot pe activenews.ro, ce promovau persoanele din spatele platformei, cu solicitarea de taxe pentru înscrierea în proces și care, ironic, solicitau datele personale ale doritorilor.
    Da, știu, reacția ar fi cea de „e o minciună”, „e o calomnie” etc. etc., doar că nu e nici una, nici alta. Nenorocirea e că, în România, nu poți face opoziție atâta timp cât cetățenii nu sunt direct implicați, atâta timp cât persoanele care sunt scoase în față dispun de carte-blanche aprioric, iar orice critică la adresa lor este eliminată fără drept de apel, indiferent că au sau nu dreptate în afirmațiile și acțiunile lor.
    Să mă ierte Dumnezeu, dar dacă, de exemplu, Târnoveanu vrea să fie parlamentar (ca să dau doar un exemplu) n-are decât să fie. Suntem obișnuiți cu eroii de mucava care, ajunși acolo unde trebuie, se transformă în partizani ai sistemului. Dar nu mai pretindeți că faceți opoziție, în condițiile în care dreptul la cuvânt îl au doar „cei aleși”, în condițiile în care mai bine de jumătate din materiale sunt traduceri ale textelor scrise de alții, iar opinia publică este limitată la a lua la cunoștință despre aceasta și atât.
    Poate mă înșel, dar mai am, încă, nas de jurnalist, și nu pot să nu observ găștile din spatele platformelor, fie ele și de opoziție, precum și agendele clare ale acestora.

    Repet, nu vreau să generez o polemică. Dvs. puteți spune „ba nu”, eu pot spune „ba da”, și lucrurile se opresc aici, cu un adaos de antipatie reciprocă, ceea ce nu este cazul. Personal, mi-am pierdut orice speranță că în România se va schimba ceva (și nu spuneți „ne pare rău că nu aveți încredere…” sau alte formule standard) pentru că interesele de grup vor prevala întotdeauna, în dauna celor ale societății. Frica de a spune lucrurilor și oamenilor pe nume e prea mare, și dacă spui că Târnoveanu face greșeli de începător, dacă spui că Piperea își pavează drumul spre candidatura la Cotroceni, de fapt, dacă spui că Roncea, Bazon, Albu și ceilalți fac parte dintr-o camarilă foarte bine coordonată, riști să te trezești nu doar ostracizat, ci și acționat în judecată pentru diverse motive fantasmagorice, de genul calomniei, insultei ș.a.m.d., așa că nu e bine să afirmi aceste lucruri absurde.
    Dar gândiți-vă bine: la ora actuală, opoziția nu există decât sub formă de teorie și proză. Citiți comentariile. Toate sunt pe aceeași linie: „nenorociții!”, „huo!”, „Dumnezeu să ne ajute!”, „așa e!”, iar ASTA nu e opoziție, ci pavarea drumului spre obiectivele celor care pretind că fac opoziție.
    Să vă dau o idee despre ce înseamnă opoziție efectivă? Promovarea grevei fiscale. Inițiativa de a refuza plata facturilor. La alții se poate, în România nu. De ce? Oare pentru că Opoziția Românească e opoziție doar de formă, oferind un iluzoriu katharsis comentatorilor care, după ce și-au văzut inofensivele proteste publicate, au senzația că au făcut „ceva” și se pun la Netflix cu conștiința împăcată?
    Încă ceva (foarte neplăcut) și cu asta închei: de ce cereți bani? Platforma pe care o deține firma pe care o conduc, foarte complexă, dealtfel, are ca și costuri aproximativ 250 de lei pe lună (și vorbim aici de severe VPS, dedicate). Vreți să faceți opoziție? Faceți opoziție, atunci, demarați inițiative concrete, care să implice cetățenii, dar nu le cereți bani, pentru că deja asta sună ciudat. Să plătești pentru dreptul de a te opune e rizibil, în cel mai bun caz.

    Vă mulțumesc pentru timpul acordat.

    • Cred ca mi-a raspuns mie la intrebarea dvs. Banii sunt pentru site, o parte și restul pentru viata de zi cu zi.

    • În multe dintre opinii, suntem pe aceeași lungime de undă. Opozitia trebuie făcută și practic, cu initiative la nivelul solului. Eu pot doar sa le promovez, nu sunt activist, nici politician. Nu-mi propun sa candidez nicăieri. Nu am in spate ”interese” sau ”găști”.

      Legat de platforma Opozitia.net, cum am precizat si mai sus: nu sunt angajat, nu detin firme, iar mare parte din donații le folosesc ca substitut pentru leafa pierdută la Mediafax. Am mai spus asta, o repet si pentru dvs. Multumesc pentru intelegere.

  3. Nu va suparati ca va intreb… Inainte de a mai face o donatie sper ca imi permiteti si o observatie. Ne puteti prezenta cum ati cheltuit banii donati pana acum? E doar un exercitiu onest de transparenta, nimic altceva.
    Multumesc!

    • Desigur. Nu este niciun secret faptul că după plecarea de la Mediafax am început proiectul Opozitia.net. Toate donatiile au fost folosite in scopul existentei acestui site, dar si a existentei mele ca persoană care nu mai beneficiaza de drepturile unui angajat. La ultimele donații s-au strâns circa 2.600 euro, folositi in scopul de mai sus, in ultimele 3 luni. Faceti dvs socoteala dacă ar putea fi mai bine sau mai rău decat la Mediafax. Multumesc pentru susținere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs