Este o catastrofă nucleară iminentă?

Cu prilejul reuniunii Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (New York, 11 august), ambasadorul Rusiei la ONU a acuzat din nou guvernul Selensky de la Kiev de implicare în ”terorism nuclear”. El a avertizat de urgență că atacul artileriei ucrainene asupra centralei nucleare din Zaporizhzhya, ocupată de Rusia, ar putea duce la o catastrofă de multe ori mai gravă decât cea de la Cernobîl din 1986, când radiațiile eliberate au ajuns pe întreg continentul european și au stârnit alarma și în Germania.

Într-o demonstrație impresionantă de minciuni nesimțite, președintele ucrainean îi acuză pe ruși de săptămâni întregi cu declarații contradictorii. La un moment dat, se spune că rușii folosesc centrala nucleară Zaporizhzhya ocupată ca scut de unde pot trage asupra pozițiilor ucrainene de cealaltă parte a rezervorului care separă cei doi adversari. Din nou, guvernul Selensky respinge orice responsabilitate pentru bombardamentele repetate de artilerie asupra centralei nucleare și acuză armata rusă. Cu alte cuvinte, potrivit lui Vladimir Volodymyr Selensky, rușii se bombardează singuri. Și nu doar o dată, ci în mod repetat.

Narațiunea marca Selenski este susținută și întărită de ”Occidentul colectiv”, în special de G7 și UE, într-o iresponsabilitate fără precedent și totodată criminală. Rusia, singura vinovată pentru situația periculoasă de la centrala nucleară, este mantra repetată în mod constant în Occident. Moscova trebuie să se retragă imediat de la centrala nucleară și să o lase în seama ucrainenilor, zic ultimii. Din cauza faptului că ocupă centrala nucleară, Rusia este singura responsabilă pentru riscurile unei posibile catastrofe. Iar Selenski și forțele occidentale care îl susțin par să vrea să ajute în acest sens.

De fapt, o astfel de catastrofă se apropie pe zi ce trece, întrucât armata ucraineană trage cu artilerie grea asupra centralei nucleare de pe malul opus al rezervorului. În același timp, se poate presupune cu destulă certitudine că habotnicii din guvernul de la Kiev nu acționează fără aprobarea agențiilor de informații americane și a consilierilor militari ai SUA/NATO.

Minciuna actuală conform căreia nu armata ucraineană, ci armata rusă a bombardat centrala nucleară Zaporizhzhia, ocupată de ruși, este de fapt prea nebunească pentru a fi crezută. Cu toate acestea, versiunea ucraineană este difuzată pe scară largă de către autoproclamata ”presă de calitate” din Vestul valorilor. Mass-media îi iau drept proști pe ascultătorii și telespectatorii lor. Oricine are un gram de bun simț se va întreba automat ce interes ar putea avea rușii să tragă asupra centralei nucleare – extrem de periculoasă pentru ei înșiși și zone întinse din țară, în adâncul Rusiei.

Este adevărat că minciunile au făcut întotdeauna parte din afacerile politice ale democrațiilor burgheze, dar în trecut oamenii încercau cel puțin să le facă să pară plauzibile. Astăzi, este suficient ca Selensky, care a fost ridicat la statutul de erou de război și de supraom, să afirme ceva foarte rău despre ruși, pentru ca aparatul politic și mediatic occidental să intervină și să-l susțină cu putere concentrată. Logica și plauzibilitatea sunt de domeniul trecutului. Astăzi, Germania este condusă de noua normalitate a coaliției semaforizate, inventată de Ucraina. Ceea ce înseamnă că trăim acum într-o eră a minciunilor fără sfârșit.

Așadar, trăim în cea mai bună Germanie din toate timpurile, în care nimeni nu ne desființează drepturile sociale și nimeni nu ne desființează libertățile democratice. Și nimeni nu ne numește extremiști de dreapta atunci când ne exercităm dreptul la libertatea de exprimare și de manifestare. Nimeni din Ministerul Federal de Interne nu a ordonat Bundeswehr-ului să ajute poliția să reprime protestele democratice.

Vaccinurile experimentale sunt 100% sigure și funcționează, chiar dacă trebuie să le reînnoiți la fiecare trei luni. Nici inflația nu este atât de rea, ci doar temporară. Doar creșterile de prețuri se resimt. De aceea, nu este nevoie de creșteri salariale pentru a compensa pierderea puterii de cumpărare. Poate fi compensată cu o plată unică de câțiva euro. Sancțiunile împotriva rușilor funcționează foarte bine. Rusia este la pământ, iar Ucraina câștigă războiul. Pentru că trebuie să câștige. Pentru că Ucraina este o democrație, iar ucrainenii sunt băieții buni. Armata ucraineană nu bombardează centrale nucleare, nu folosește oameni ca scuturi, nu se baricadează în spitale și școli și nu torturează prizonieri până la moarte.

Sunt doar câteva exemple recente din lumea minciunilor. Aceasta este lumea pe care elitele occidentale au construit-o în jurul nostru cu ajutorul politicienilor corupți puși să guverneze. Totuși, mai devreme sau mai târziu, probabil mai devreme, lumea minciunii va da piept cu realitatea, în drumul ei spre colaps. O victorie a Ucrainei asupra Rusiei, care respinge în mod activ modelul de afaceri neoliberal al Occidentului, ar fi foarte convenabilă pentru elitele occidentale, de la Washington, la Bruxelles și Berlin, întrucât le-ar oferi o nouă amânare.

Dar să revenim la centrala nucleară Zaporizhzhia. Cu cele șase reactoare ale sale, este cea mai mare din Europa. Generează aproximativ 20% din energia electrică a Ucrainei și este ocupată de forțele rusești din 4 martie. O explozie la centrală ar putea fi de zece ori mai puternică decât cea de la Cernobîl. Pericolul nu constă atât în bombardarea directă a carcaselor puternic blindate ale reactorului, ci mai degrabă în faptul că – la fel ca în cazul dezastrului de la Fukushima din Japonia – este întreruptă alimentarea independentă cu energie electrică pentru răcirea barelor de combustibil. Acest lucru este valabil și pentru barele de combustibil ale celor patru generatoare deja oprite. Dacă răcirea eșuează, barele de combustibil se supraîncălzesc, se formează gaze periculoase, are loc o explozie uriașă – vezi Fukushima – și o topire a miezului. În cazul centralei nucleare din Zaporizhzhia, cantitățile uriașe de energie electrică necesare pentru răcire sunt furnizate prin linii electrice aeriene, de la centrala hidroelectrică din apropiere, aflată la capătul rezervorului.

Liniile de înaltă tensiune de la centrala hidroelectrică și instalațiile pentru răcirea barelor de combustibil sunt bombardate de armata ucraineană și unele dintre ele au fost deja distruse. În același timp, drumul care duce peste barajul rezervorului se află de câteva zile sub tirul artileriei ucrainene. Centrala hidroelectrică este, de asemenea, integrată în baraj.

Potrivit directorului general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, ”bombardarea celei mai mari centrale nucleare din Europa subliniază amenințarea foarte reală a unei catastrofe nucleare care ar putea amenința sănătatea publică și mediul în Ucraina și nu numai”. Cu toate acestea, știri precum cea răspândită de ARD Tagesschau, conform căreia Rusia a refuzat până în prezent accesul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică la centrala nucleară din Zaporizhzhia, reprezintă un pumn de minciuni luate direct de la Selensky.

Într-adevăr, Rusia a invitat în mod repetat AIEA să inspecteze centrala nucleară Zaporizhzhia. La urma urmei, rușii au făcut în mod repetat apeluri publice la ONU pentru a trimite o misiune AIEA în Zaporizhzhia. Apeluri similare către Consiliul de Securitate al ONU, și anume ca o astfel de misiune să aibă loc, au venit în mod repetat și din partea secretarului general al ONU, Guterres. La un moment dat, AIEA a mers chiar atât de departe încât a început să planifice misiunea în Zaporizhia, dar a fost oprită de membri permanenți anonimi ai Consiliului de Securitate al ONU.

În acest moment, este oportun să facem un bilanț. Să rezumăm: rușii au cerut de luni de zile o misiune AIEA în Zaporizhia. Șeful AIEA, Grossi, dorește să efectueze misiunea rapid. Secretarul general al ONU, Guterres, susține misiunea. Atunci care este motivul pentru care ea nu a avut loc până acum? Cine vrea să împiedice misiunea AIEA, care ar aduce claritate asupra situației reale de la centrala nucleară și ar demasca minciunile? Ce țări au tras sforile în spatele scenei pentru ca Secretariatul General al ONU să nu poată da undă verde misiunii?

Săptămâna trecută, pe 11 august, a avut loc o nouă reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, având în vedere atacurile de artilerie din ce în ce mai intense asupra centralei nucleare din Zaporizhzhia. Încă o dată, nu a existat niciun cuvânt de avertizare din partea țărilor occidentale participante, care să ceară Ucrainei să înceteze toate ostilitățile față de centrala nucleară Zaporizhzhia pentru a preveni o posibilă catastrofă nucleară, cu consecințe de mare amploare în Europa și nu numai. În schimb, membrii occidentali ai Consiliului de Securitate al ONU au acuzat din nou Rusia că se joacă în mod nechibzuit cu un potențial dezastru nuclear. Prin urmare, spun ei, Rusia ar trebui să evacueze imediat centrala nucleară Zaporizhzhya și să o predea Ucrainei.

Având în vedere luptele în curs de desfășurare și faptul că Zaporizhzhya se află în spatele frontului din partea controlată de Rusia, cererea Occidentului este, de asemenea, complet absurdă. Îi lipsește orice simț al realității și a ceea ce poate fi fezabil! În cele din urmă, Consiliul de Securitate al ONU este din nou folosit în mod abuziv de către Occident pentru o propagandă antirusească stângace și stupidă.

Cu toate acestea, s-au înregistrat progrese în cadrul reuniunii. Textul oficial al Consiliului de Securitate al ONU (documentul ONU SC/14996 din 11 august 22; sub titlul: ”Situația din Zaporizhzhya este foarte alarmantă”, declarație a directorului Agenției Internaționale pentru Energie Atomică în fața Consiliului de Securitate.”) afirmă:

Pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la siguranță (la centrala nucleară din Zaporizhzhya), delegații subliniază necesitatea de a trimite experți tehnici într-o misiune pentru a determina situația și a securiza instalația.”

Documentul ONU care conține declarația directorului AIEA și declarațiile membrilor Consiliului de Securitate poate fi vizualizat prin intermediul acestui link.

Desfășurarea misiunii de inspecție a AIEA în Zaporizhzhya nu este simplă. De exemplu, agenția americană de știri Bloomberg a raportat pe 8 august, sub titlul ”Rusia invită observatorii nucleari să viziteze uzina ucraineană protejată”, că invitația Rusiei la Zaporizhzhya este departe de a fi suficientă pentru a efectua o misiune AIEA. Mișcarea Rusiei a fost ”doar unul dintre pașii necesari pentru ca AIEA” să trimită inspectori. Directorul general al AIEA, Rafael Mariano Grossi, a declarat la ONU că are nevoie, de asemenea, de ”permisiunea guvernului ucrainean, precum și de garanții de securitate și de o trecere sigură prin zona de război”. Grossi a continuat spunând că centrala nucleară din Zaporizhzhya este ”o instalație ucraineană”, astfel încât ”Ucraina trebuie să fie de acord”. Dar, în același timp, a spus el, fabrica era ocupată de Rusia, așa că a trebuit să ”vorbească cu toată lumea”. Prin urmare, misiunea din Zaporizhzhya este ”un lucru foarte complex, deoarece necesită cooperarea și înțelegerea mai multor actori”, a declarat Grossi.

În spatele declarației lui Grossi, cetățean elvețian, se află faptul că Ucraina, susținută de statele SUA/NATO, a făcut totul în trecut pentru a împiedica misiunea AIEA în Zaporizhzhya. Fapt susținut nu doar de ruși. El reiese și dintr-o analiză a institutului norvegian de mediu ”Bellona”, specializat în probleme nucleare, publicată pe 1 iunie sub titlul ”Autoritatea ucraineană de reglementare nucleară, în litigiu cu AIEA cu privire la centrala nucleară Zaporizhzhya”.

Raportul spune că autoritatea de reglementare nucleară de la Kiev l-a acuzat pe șeful AIEA Grossi că ”a căzut în plasa propagandei rusești”. În schimb, i-a cerut lui Grossi ”ca organismul de supraveghere nucleară al ONU să sprijine planurile Kievului de a expulza forțele rusești de la centrala nucleară din Zaporizhzhya”.

Bellona continuă spunând că Kievul insistă ”ca AIEA să nu efectueze inspecții de siguranță la centrală până când forțele rusești nu se vor retrage de acolo”. În caz contrar, o astfel de misiune a AIEA pentru a efectua inspecții de securitate la centrala nucleară ar fi ”inacceptabilă pentru Ucraina”.

Potrivit Bellona, plângerile și ultimatumul adresat de Kiev către AIEA coincid cu o nemulțumire tot mai mare în rândul autorităților ucrainene față de o schimbare de atitudine a Occidentului, pe care Kievul o descrie ca fiind ”orice altceva decât sprijinul deplin al comunității internaționale în războiul împotriva Rusiei”.

La sfârșitul lunii mai, Grossi informase elita Forumului Economic Mondial de la Davos despre preocupările sale cu privire la situația din Zaporizhzhya, care ”nu îl lasă să doarmă noaptea”. Îngrijorările au cu siguranță legătură cu faptul că, potrivit lui Grossi, ”30.000 de kilograme de plutoniu și 40.000 de kilograme de uraniu îmbogățit sunt depozitate în Zaporizhzhya și pot fi folosite pentru a fabrica bombe nucleare”.

La propriu, continuă Bellona, ”și tocmai acest ultim comentariu a înfuriat atât de tare organizația ucraineană de supraveghere nucleară”. Ca dovadă, Bellona citează o declarație a șefului interimar al autorității ucrainene de reglementare, Oleg Korikov. Referindu-se la discursul lui Grossi de la Davos, la Forumul Economic Mondial, Korikov scrisese pe pagina oficială de Facebook a autorității:

Este foarte trist că minciunile îndrăznețe ale propagandei rusești sunt răspândite de cel mai înalt oficial al AIEA la un nivel înalt”.

De asemenea, Korikov s-a plâns pe pagina de Facebook că AIEA nu a răspuns la numeroasele apeluri ucrainene de a face mai mult împotriva a ceea ce el a numit ”terorismul nuclear” al Rusiei. De asemenea, i-a cerut lui Grossi să susțină cererile Ucrainei de retragere imediată a trupelor rusești și a specialiștilor nucleari de la uzina Zaporizhzhya. Mai mult, Korikov a scris că ”cunoașterea continuă de către AIEA a materialelor nucleare prezente în centralele nucleare ucrainene este garantată de autoritatea sa”.

Din acest motiv, Korikov nu vede ”nicio nevoie urgentă de o vizită a inspectorilor de garanții (AIEA) la centrala nucleară ocupată din Zaporizhzhya”, pentru ca apoi să adauge: ”În același timp, totuși, nu se poate exclude posibilitatea ca utilizarea abuzivă a materialului nuclear de către reprezentanții ruși să reprezinte o amenințare pentru întreaga comunitate mondială”. Aici se manifestă din nou înclinația ucraineană pentru minciuni, care l-ar fi făcut pe Josef Göbbels să înverzească de invidie.

Potrivit agenției oficiale de știri rusești Interfax, secretarul de presă al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov Peskov, a comentat dificultățile organizării unei astfel de vizite a AIEA în Zaporizhzhia după cum urmează: ”Bineînțeles, organizarea unei astfel de călătorii este însoțită de necesitatea de a rezolva o serie întreagă de probleme logistice și tehnice – din ce parte să intri, din ce zonă, prin ce puncte de trecere, cu ce mijloace de transport și așa mai departe. Toate aceste detalii trebuie încă să fie finalizate.”

Între timp, însă, Moscova este îngrijorată de schimbarea bruscă a Ucrainei. Kievul pare acum interesat să permită o misiune a AIEA la centrala nucleară Zaporizhzhya – dar cu condiția ca itinerariul lui Grossi să treacă prin zone controlate de armata ucraineană, până la linia frontului.

Întrucât rușii și-au pierdut de mult timp încrederea în asigurările oferite de conducerea ucraineană, nu este surprinzător că, după ce a devenit cunoscut itinerariul lui Grossi, Vladimir Rogov, membru al Consiliului principal al administrației militare și civile din regiunea Zaporizhzhya, se teme că partea ucraineană ar putea folosi această ocazie pentru a organiza o provocare pe fondul atenției internaționale, pentru a da apoi vina pe ruși. Preocuparea nu poate fi respinsă din start; la urma urmei, acesta a fost până acum modul de operare sau ”modelul de afaceri” al propagandei ucrainene.

Rogov a avertizat împotriva traseului planificat al delegației AIEA prin Kiev, deoarece regiunea Zaporizhzhya este separată de restul Ucrainei de linia frontului – iar elitele ucrainene ar putea exploata această circumstanță pentru provocări împotriva Rusiei și a republicilor populare aliate din Donbass sub forma unor atacuri sub steaguri false:

Trebuie să înțelegeți că luptătorii lui Selenski au multă experiență în a trage în oamenii care trec această graniță. Mă tem că va fi o provocare și că Kievul a fost de acord cu o inspecție a AIEA la centrala nucleară tocmai pentru că între timp a dezvoltat o strategie diferită.

În cele din urmă, uitați-vă din nou la piesa de rezistență a manipulării pe tema Zaporizhzhia, difuzată de ARD Tagesschau la ora 20:00, pe 8 august 2022.

De la minutul 5:21 din videoclipurile Tagesschau, începe reportajul despre atacurile de artilerie asupra centralei nucleare ucrainene ocupate de Rusia. Dacă vreți, puteți urmări din nou totul aici. Raportul începe cu următoarele cuvinte ale purtătorului de cuvânt:

Între timp, continuă îngrijorările legate de centrala nucleară Zaporizhzhia, aflată în pericol. Imagini de la Ministerul rus al Apărării ar arăta urmările atacurilor cu rachete asupra centralei nucleare ucrainene Zaporizhzhia, ocupată de trupele rusești din martie. Rusia dă vina pe Ucraina pentru aceste atacuri.”

Acum, purtătorul de cuvânt în uniformă al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, apare în fundal, stând în fața unei hărți ucrainene. Din off vine traducerea în germană a declarației sale:

Ieri, la ora 12:40, unitățile ucrainene ale brigăzii 44 de artilerie au bombardat centrala nucleară din Zaporizhzhia de lângă Marganez, pe malul opus al rezervorului Kakhovka. O linie electrică de înaltă tensiune a fost avariată.”

Konashenkov dispare, iar purtătoarea de cuvânt a ARD explică:

În această dimineață, Rusia a anunțat inițial că operațiunile au revenit la normal. Apoi, la prânz, a apărut informația că producția de energie electrică a fost redusă. Operatorul centralelor nucleare ucrainene acuză Rusia că a atacat și a minat centrala”.

Tăietură: Acum apare în fundal actorul de stat ucrainean, președintele Selenski, care privește în cameră cu o privire îngrijorată, dar și extrem de hotărâtă, și spune ceva în limba națională. Purtătoarea de cuvânt a ARD  rezumă astfel:

Președintele Selenski face apel la comunitatea internațională să răspundă cu hotărâre”. La propriu, Selenski spusese: ”Nici o națiune din lume nu se poate simți în siguranță atunci când o țară teroristă atacă o centrală nucleară. Doamne ferește să se întâmple ceva ireparabil. Și nimeni nu va împiedica vântul să împrăștie contaminarea radioactivă.”

Editare și inserare a discursului Secretarului General al ONU, António Guterres, adresat Clubului Național de Presă cu ocazia unei vizite în Japonia. Purtătorul de cuvânt al ARD introduce noua scenă cu următoarele cuvinte:

Națiunile Unite avertizează fără echivoc”. Urmate de un fragment din discursul lui Guterres tradus în germană: ”Orice atac asupra unei centrale nucleare este sinucigaș și sper că aceste atacuri vor înceta”.

În acest moment, Tagesschau introduce în mod ingenios imaginea unei clădiri cu subtitlul ”Ministerul rus al Apărării”, astfel încât fiecare telespectator să știe și cui se adresează apelul lui Guterres. Și pentru ca până și ultimul spectator să înțeleagă mesajul Tagesschau, la sfârșitul acestei contribuții urmează o minciună mare și grasă:

Rusia a refuzat până în prezent accesul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică la centrală: secretarul general Grossi a avertizat în weekend asupra pericolului foarte real al unei catastrofe nucleare.”

De fapt, pericolul unei provocări ucrainene, un scandal cu ”steag fals”, nu poate fi exclus în timpul sau chiar în perioada premergătoare misiunii AIEA. Forțele extremiste și rețelele politice de tip Deep State din țările occidentale ar fi foarte dispuse să ajute Ucraina într-un astfel de plan. Fără îndoială, aceste forțe și-au dat seama acum că au ajuns într-un punct mort cu politica lor privind Ucraina și că nu pot merge mai departe. Întrebarea arzătoare acum este dacă vor renunța sau vor încerca mai degrabă să își continue agenda cu o provocare pe scară largă în Zaporizhzhia și în jurul acesteia, sub ochii AIEA și ai opiniei publice mondiale, pentru a slăbi Rusia, de exemplu. Acuzând Rusia de o catastrofă nucleară. Cu un control aproape complet al mass-mediei occidentale, ar putea reuși această lovitură de stat.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs