Cheia încetării focului este la Tel Aviv

Prin pârghiile pe care le are la Casa Albă și în Congresul american, Israelul ar putea determina încetarea războiului din Ucraina în mai puțin de 24 de ore. Dacă ar dori, desigur.

Premierul Israelului a avut discuții la începutul conflictului atât cu Putin, cât și cu Zelensky, însă fără vreun rezultat. Cu siguranță s-a întâlnit și cu Joe Biden.

Deși au încercat să rămână oarecum neutri, oficialii de la Tel Aviv au reușit să-i irite pe ruși prin acțiuni concrete în sprijinul Ucrainei, chiar dacă mai puțin vizibile. Bunele relații bilaterale s-au deteriorat semnificativ, până într-acolo încât Ministerul Justiției de la Moscova a solicitat închiderea Agenţiei Evreieşti pe motiv de ”încălcări de confidențialitate”. De subliniat că agenția se ocupă cu imigrația evreiască în Israel, unde în prezent trăiesc circa 2 milioane de vorbitori de limba rusă. Practic, un sfert dintre israelieni provin din Rusia sau din țările ex-sovietice.

Cetăţenii Rusiei şi Israelului sunt uniţi prin legături de familie, de rudenie şi prietenie. Este o adevărată reţea, o familie comună. Și o spun fără exagerare. Israelul are aproape două milioane de cetăţeni vorbitori de limba rusă. Considerăm Israelul drept un stat rusofon”, declara Vladimir Putin în septembrie 2019.

Însă asta a contat prea puțin odată cu debutul conflictului din Ucraina. ”Business is business”, în pofida relațiilor frățești. O spune și istoricul Cosmin Popa, într-un interviu pentru spotmedia: ”Este evident că Israelul va fi de partea moralității. Nu este un conflict politic, un conflict civil sau ideologic, ci este un conflict moral. Iar Israelul trebuie să fie, ca de fiecare dată, de partea morală a istoriei. Mai ales că statul Israel este expresia tragediei imense care s-a petrecut în secolul al XX-lea, ceea ce face ca Israelul să fie dator moral, să fie de partea binelui, în acest război”.

Da, ne amintim că Rusia a contribuit de partea binelui în cel de-al doilea război mondial. Iar Israelul a rămas ”dator moral” Rusiei. Tocmai de aceea Moscova s-ar fi așteptat la o altfel de reacție din partea oficialilor de la Tel Aviv. Mai ales că legăturile strânse dintre cele două state există, cu certitudine, și la nivelul structurilor de informații Mossad, respectiv FSB, unde e greu de spus câți agenți lucrează, simultan, pentru ambele servicii.

Pe de altă parte, Rusia își menține pârghiile de presiune asupra Israelului. Să ne imaginăm, prin absurd, ce ar însemna ca unele rachete hipersonice rusești să ajungă în mâinile iranienilor. Sau în depozitele palestinienilor de la Hezbollah, ori a grupărilor pro-iraniene care acționează din Siria.

Sub regimul Putin, Rusia şi-a menținut relațiile foarte bune cu Iranul, în condițiile în care visul Teheranului este de a distruge Israelul. Iar în ultima perioadă relațiile bilaterale au urcat la un alt nivel, prin colaborarea militară (vezi dronele iraniene), economică (vezi contractele de exploatare a resurselor de petrol și gaze) și în domeniul spațial (vezi satelitul lansat de Moscova în folosul Iranului).

Nici Israelul, nici Rusia nu au absolut nimic de câștigat ca urmare a prelungirii războiului. Israelul, ca stat, își pune existența în pericol în mod conștient, pe măsură ce Iranul beneficiază de sprijinul puternic al Moscovei.

Ne aflăm în pragul războiului cu Rusia și China din cauza unor chestiuni pe care le-am creat parțial, fără să avem nicio idee despre cum se va termina sau la ce ar trebui să ducă”, a declarat, recent, fostul secretar de stat american Henry Kissinger, pentru Wall Street Journal.

Cu toate astea, atotputernicul lobby israelian de la Washington continuă să sprijine din plin mașinăria de război, în ciuda unor interese strategice evidente care țin de securitatea statului evreu.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Moise…mars la chibut ritane… S-a prins lumea cine sinteti. Intre voi (aschenazi) si evrei e diferenta ca de la: Iordan la muntii Urali. Iti spune ceva?… Ati uneltit impotriva tuturor in numele faptului ca va credeti alesi… Cine v-a ales?… Dumnezeu in nici un caz… Lavrov nu e idiot si Hitler chiar a fost evreu, de moment ce masa a fost evreica. Sau aveti voi alta cutuma si noua nu ne ziceti?… Ebraica e una si IDISh e alta… Bate ceasul aratarilor cu chip uman… Tic… Tic…Tic.

  2. Gresit! A facut-o cu referire la Zelenski care e tot evreu. Comparatia cu Hitler este cel mai urat lucru posibil. Putea sa spuna multe altele dar a jignit si umilit un popor intreg care a suferit si inca mai sufera de pe urma lui Hitler. Pana si Putin si-a dat seama de gafa impardonabila si a cerut scuze. Prea tarziu si prea putin.

  3. Omiteti un lucru esential: evreii care au fugit din Rusia au facut-o pentru ca au fost persecutati. La fel si cei din Romania, Polonia etc. Limba rusa pe care unii o mai vorbesc este doar a doua limba si doar pentru cei de la 40-45 de ani in sus.
    In plus, la inceputul conflictului, Lavrov a declarat ca si Hitler a avut sange de evreu. Mare greseala!!!! Cea mai mare! Nu mai pun subiectul Siria, Iran. Rusii au facut greseli foarte mari in relatia cu evreii si datoria morala a acestora din urma este sa nu uite. Pentru ca tot ce face astazi Israelul are ca fir calauzitor memoria.

    • Lavrov nu a facut-o, probabil, doar de dragul scandalului. Avea informatii clare despre suportul Israelului in conflict.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs