Propaganda occidentală continuă să promoveze ideea că Rusia este distrusă

Aforismul scris de poetul englez Thomas Gray acum 275 de ani este încă relevant:

Unde Ignoranța este fericire,

E o nebunie să fii înțelept.

Insensibilitatea extaziată a mass-media este de o prostie uluitoare atunci când vine vorba de opinii despre Rusia în general și despre Putin în special. Luați în considerare mai întâi aceste titluri de pe pagina de opinii a Washington Post:

Voința voluntarilor ucraineni arată cum vom învinge Rusia, de Iuliia Mendel

Chiar și din închisoare pot vedea cum crește opoziția față de războiul lui Putin, de Vladimir Kara-Murza

Putin face tot posibilul să-l depășească pe Mussolini în fascism, de George Will

”Realiștii” se înșeală: Putin, nu Zelensky, este cel care poate pune capăt războiului, de Michael McFaul

Observați cum Washington Post se străduie că nu apare nicio opinie divergentă. Atunci când conduci o operațiune de propagandă trebuie să te asiguri că faptele neliniștitoare care contestă linia partidului sunt blocate. George Will, pare-se puțin senilizat, nu apreciază ironia de a-l cataloga pe Putin drept fascist, în timp ce el – George Will – colportează cu entuziasm linia partidului pentru a-și mulțumi stăpânii corporatiști și guvernamentali. Ignoranța este o binecuvântare, George. La fel și pentru Iuliia, Vladmir și McFaul.

Dar cel mai flagrant exemplu de ignoranță prezentată ca ”știre” vine din partea lui Yvonne Lau, care scrie pentru publicația Fortune. Știați că Rusia este în corzi și se îndreaptă spre coșul de gunoi al istoriei?

”Nu există nicio cale de ieșire din decesul economic pentru Rusia”: Un nou raport dezvăluie modul în care exodul corporatist a șters deja decenii de creștere de după Războiul Rece.

Sancțiunile occidentale și exodul pe scară largă al corporațiilor din Rusia începând cu 24 februarie au devastat economia rusă – iar perspectivele sale viitoare par și mai sumbre, potrivit unui nou raport al cercetătorilor și economiștilor de la Universitatea Yale, condus de Jeffrey Sonnenfeld, profesor la Yale School of Management și decan asociat senior pentru studii de leadership. Acum a devenit clar că ”finanțele Kremlinului se află într-o situație mult, mult mai dificilă decât se înțelege în mod convențional” și că ”retragerile de afaceri și sancțiunile pe scară largă paralizează în mod catastrofal economia rusă”, au scris cercetătorii.

Începând cu data de 4 august, peste 1.000 de companii, inclusiv firme americane precum Nike, IBM și compania de consultanță Bain, și-au restrâns operațiunile în Rusia. Deși unele întreprinderi au rămas, exodul masiv al corporațiilor reprezintă 40% din PIB-ul Rusiei și anulează investițiile străine din ultimii 30 de ani, se arată în raportul Yale.

Retragerea internațională se transformă într-o criză mai mare pentru țară: o prăbușire a importurilor și investițiilor străine.

Rusia a intrat într-o criză tehnologică ca urmare a izolării sale de economia globală. Are probleme în a-și asigura tehnologia și piesele critice.

Doamne! Cum va trăi Rusia fără NIKE-urile fabricate de sclavii din China și fără înțelepciunea oferită de vechea firmă de consultanță a lui Mitt Romney, BAIN. Îl și văd pe Vladimir Putin. Este încolăcit în poziție fetală sub patul său. Desculț. Lipsit de ultima pereche de Air Jordan’s. Și mai înspăimântător este faptul că abia acum își dă seama că este privat de perlele de înțelepciune ale lui Mitt Romney. Cum pot Putin și Rusia să supraviețuiască fără acel titan al capitalismului? Săracul Vladimir plânge neconsolat.

Bine, înapoi la realitate. Afirmația că peste 1.000 de companii ar fi salvat Rusia este o denaturare totală (cred că termenul academic este ”bullshit”). Numărul total listat în studiul Yale este de 1382. Peste 400 de companii încă mai operează în Rusia. Alte 500 sunt listate ca ”păstrându-și opțiunile deschise” pentru a se întoarce să lucreze în Rusia. Doar 311 companii au făcut o ”ruptură curată”. Pentru cei dintre voi cu probleme de matematică, acest procent este de doar 23%.

Articolul lui Yvonne Lau îmi amintește de o mașină de spălat pe un ciclu de super-stoarcere. Ea oferă acest ”raport” ridicol:

Poziția economică precară a Rusiei înseamnă că aceasta se confruntă cu provocări și mai grave, pe termen lung.

Sancțiunile nu sunt concepute pentru a provoca o criză financiară imediată sau un colaps economic, ci sunt instrumente pe termen lung pentru a slăbi economia unei națiuni, izolând-o în același timp de piețele globale, se arată în raport. Iar sancțiunile fac exact acest lucru pentru Rusia.

Țara își pierde cei mai bogați și mai educați cetățeni, în timp ce economia sa se prăbușește. Cele mai multe estimări spun că cel puțin 500.000 de ruși au fugit din țară de la 24 februarie, ”marea majoritate fiind muncitori cu un nivel de educație ridicat și cu înaltă calificare în industrii competitive, cum ar fi tehnologia”, se arată în raport.

Să jucăm jocul sancțiunilor. Numiți-mi o singură țară din ultimii 80 de ani care a fost îngenuncheată și, din cauza traumei economice, și-a schimbat guvernul. Doar una. Vă rog! Bine, o să vă economisesc timp. Răspunsul este NICIUNA. Întrebați doar Iranul, Coreea de Nord, Cuba și Venezuela. Da, Cuba este o epavă, dar nu a produs nimic altceva în afară de trabucuri, rom, banane și cazinouri.

Rusia are câteva avantaje economice pe care nu le are niciuna dintre aceste alte națiuni ”sancționate”. Rusia este independentă din punct de vedere alimentar și energetic. De asemenea, își construiește singură tractoare, mașini, avioane, nave și trenuri. Am menționat că dominația Rusiei în domeniul îngrășămintelor înseamnă că fermierii străini care vor să cultive vor trebui să scoată niște ruble dacă vor să aibă o recoltă reușită?

Emily King înțelege de ce competența de jurnalist a lui Yvonne Lau este pusă sub semnul întrebării:

Rusia este o țară vastă, cu resurse naturale abundente. În timp ce petrolul ocupă primele pagini ale ziarelor, industria minieră din Rusia furnizează în mod discret multe dintre metalele esențiale de care depinde lumea pentru produse ce variază de la avioane și îngrășăminte, la vehicule electrice și multe altele…

Statele Unite (în schimb) depind în mare măsură de importurile celor mai de bază, dar valoroase minerale pentru tehnologia regenerabilă, apărare și hi-tech. Potrivit USGS, în 2021 importurile au reprezentat mai mult de jumătate din consumul SUA pentru 47 de minerale care nu sunt combustibili, iar SUA a fost dependentă în proporție de 100% de importurile nete pentru 17 dintre acestea.

Dintre cele 35 de minerale identificate ca ”critice”, SUA se bazau în proporție de 100% pe importurile nete în cazul a 14 dintre acestea, iar alte 15 produse minerale critice aveau o dependență netă de importuri mai mare de 50%.

Russia-Metals-Mining

Rusia – Metale – Minerit

La un moment dat, savanții idioți care scriu articole pentru publicații occidentale precum Fortune se vor trezi și vor mirosi fumul industrial și de producție al uzinelor și fabricilor din Rusia. Ne-am întors la ”proiecție”. Reporterii și experții ignoranți, dar acreditați, scuipă prostii care nu vor face decât să înșele un public la fel de credul și ignorant. Dar există un leac. Citiți singuri. Puneți întrebări. Cereți date.

Între timp, mulțimea de ignoranți continuă să domine mass-media corporatistă și sălile puterii politice din Washington, DC și Londra. Dar acest lucru are un cost. Acesta se numește adevărul. La fel cum Bagdad Bob a descoperit că negarea faptului că tancurile americane intrau în Bagdad nu a făcut ca acele bestii să dispară, oameni precum Yvonne Lau, Michael McFaul și George Will vor descoperi că rușii nu sunt o bandă de colhoznici proști și leneși, leșinați după beții cu vodcă. Rusia controlează niște atuuri industriale și agricole esențiale și știe cum să le joace.

Închei cu un fapt amuzant. Știați că, între 1942 și 1945, Rusia a produs mai multe tancuri decât Statele Unite? Căutați.

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane. A fost defăimat atât de democrați, cât și de republicani, ceea ce înseamnă că trebuie să fi făcut lucruri bune.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs