Ucraina și Afganistan – Occidentul ia măsuri cu standarde duble

Un material al redacției Kla.TV

Se acordă încă multă atenție razboiului din Ucraina, dar mai puțină atenție razboiului pierdut din Afganistan. Timp de 20 de ani, acolo nu s-a produs decât distrugere. Dar acesta nu este singurul domeniu în care Occidentul aplică standarde duble.

Războiul din Ucraina continuă să facă obiectul atenției, ca și cum ar fi războiul „nostru”. Mass-media și politicienii germani se întrec unii pe alții cu cereri de mai mult sprijin și arme. Se pare că nu s-a învățat nimic cu eșecul din Afganistan.

După 20 de ani de război, nu s-a obținut nimic în afară de distrugerea oamenilor de pe teren. Prin urmare, pare de înțeles ca unele țări ar prefera să nu se implice în conflictul din Ucraina. Potrivit unui articol de pe deutschlandfunkkultur.de, fostul ministru pakistanez de externe Hina Rabbani Khar a fost întrebată recent, în cadrul unei conferințe la Doha, Qatar, de ce Pakistanul nu a condamnat invazia rusă în Ucraina. Ea a răspuns că Pakistanul, ca și vecinii săi occidentali, se confruntă de zeci de ani cu violența altei puteri mondiale – SUA. Pagubele din Afganistan cauzate de războiul cu SUA le depășesc cu mult pe cele din Ucraina.

Acesta este motivul pentru care Pakistanul se bazează pe negocieri pentru a pune capătul războiului din Ucraina, a declarat Khar. Dar guvernul german vrea să participe la acest război pentru a ajuta o altă „democrație” să se pună pe picioare. Nu contează dacă regimentul ucrainean Azov afișează simboluri naziste. Dacă în această țară se insistă din nou pe „lupta împotriva dreptei”, atunci nu avem o cauză comună cu ultranaționali ucraineni.

Există, de asemenea, un standard dublu în ceea ce privește atenția: în timp ce se colectează alimente, haine și bani pentru populația ucraineană aflată în suferință, în Afganistan există o foamete foarte puțin mediatizată. Motivul: SUA a exclus Afganistanul din sistemul bancar SWIFT și a înghețat conturile sale din străinătate.

Și chiar și altfel, nu se dorește să se știe prea multe despre contradicțiile și atrocitățile aliaților noștri americani. În octombrie 2001, războiul din Afganistan a început ca un act de răspuns din partea SUA pentru 11 septembrie 2001. Se știe că 15 din cei 19 presupuși atacatori erau de naționalitate saudită, atacurile au fost planificate la Hamburg, potrivit unor surse oficiale, iar talibanii nu au făcut decât să-i ofere refugiu lui Osama bin Laden. Totuși, guvernul Bush a decis să intre în Afganistan.

Cu toate ca responsabilii de la Washington erau conștienți, încă din 2005, ca războiul era imposibil de câștigat, acesta a continuat nestingherit timp de încă 16 ani.

În vara anului 2021 a avut loc o retragere fără noimă, lasând mii de forțe locale din Afganistan în voia sorții. Aparent, nu s-a învățat nimic din această aventură războinică. În Schimb, Washingtonul s-a asigurat că toate cazurile împotriva SUA de posibile crime de război în Afganistan au fost abandonate la Curtea Penală Internațională de la Haga. Este puțin probabil ca Rusiei să i se acorde acest privilegiu, întrucât guvernele occidentale aplică standard duble de mult timp.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs