Cum au profitat apologeții Apocalipsei Climatice de incendiile puse cu mâna în Grecia și Italia

Notă: Acest articol a fost publicat de Agenția Mediafax pe 11 august 2021. Ulterior, a ”dispărut” subit, într-o noapte foarte agitată, împreună cu alte 300 de comentarii și analize.

Pentru a evita orice confuzii, facem precizarea încă din start că afirmațiile de mai jos reprezintă doar simple speculații și presupuneri, bazate pe coincidențe și pe fapte reale. 

După Apocalipsa Covid vine, la mică distanță, Apocalipsa Climatică. A spus-o răspicat ONU, prin vocea secretarului general António Guterres. ”Alarmele sunt asurzitoare. Trebuie să renunțăm la cărbune și la combustibilii fosili, înainte ca acestea să ne distrugă planeta”, a punctat șeful ONU. Cu alte cuvinte, nu mai există suficient timp pentru o tranziție lentă către planeta verde. Țările lumii trebuie să ia rapid decizii radicale, în concordanță cu gravitatea deosebită a situației în care ne aflăm. 

Atitudinea lui António Guterres (de la ONU) ne amintește de poziția lui Tedros Adhanom Ghebreyesus (de la OMS). Cei doi șefi de mega-ONG-uri cu acoperire planetară se dovedesc a fi cei mai buni specialiști în tras semnale de alarmă. Mesajele lor seamănă ca două picături de apă. De remarcat că un angajat al OMS a scris într-un raport, potrivit Fox News, că s-ar putea impune și o ”carantină climatică”. Dacă în pandemie directorul OMS i-a activat pe experții epidemiologi, secondați de politicieni și jurnaliști, în preambulul Apocalipsei Climatice șeful ONU i-a scos la rampă pe experții climatologi. 

Problema este că încălzirea globală nu omoară la fel de evident ca virusul Covid-19.  Oamenii nu cad pe stradă loviți de razele soarelui în moalele capului sau intoxicați cu CO2. Moartea se produce lent și aparent fără o cauză directă, dacă nu vorbim despre catastrofe naturale, uragane, incendii și inundații. Planeta moare în pas vioi și noi odată cu ea. Iar asta numai din vina noastră. Dacă prin absurd am avut până și cel mai mic dubiu, ultimul raport apocaliptic al ONU ni l-a spulberat instantaneu. 

Sigur că oricât de experți ar fi unii climatologi, există pericolul să nu aibă suficiente argumente în afara unor grafice și măsurători abstracte, dificil de asimilat de marele public. Spre deosebire de epidemiologi, climatologii reușesc infinit mai greu să provoace teamă, panică și stări de anxietate. Nu au la îndemână secțiile ATI, testele RT-PCR și camioanele pline cu sicrie, care defilează în jurnalele de știri. 

Așa că cel mai bun mijloc ar fi niște incendii catastrofale, de preferință izbucnite simultan în mai multe țări, capabile să bage lumea în sperieți. Să fie suficient de violente și de dramatice, încât să întărească pe deplin (dacă mai era nevoie!) concluziile apocaliptice ale experților climatologi angajați de ONU să ne deschidă ochii. 

Cum am spus încă din start, ar putea fi o simplă coincidență. Incendiile au izbucnit din senin și au făcut prăpăd, iar raportul ONU a picat la țanc și a explicat imediat cauza: încălzirea globală! Uitați ce ne așteaptă dacă nu facem nimic la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice, programată în noiembrie 2021, la Glasgow. Răul trebuie retezat de la rădăcină, până nu va fi prea târziu. Planeta întreagă (și nu doar UE!) trebuie să ajungă cât mai grabnic la zero emisii de gaze cu efect de seră. Tot ce-i plastic să devină lemn (din resurse sustenabile, normal). Iar tot ce-i petrol și gaze naturale să se transforme în energie electrică verde. Nimic mai simplu, nu-i așa?

Să trecem de la speculații, la fapte cât se poate de palpabile. Mass-media din Grecia, pe lângă laudele aduse pompierilor români, s-a ocupat zilele trecute și de piromanii care au incendiat vegetația. Ziarele au publicat știri și reportaje despre numeroși cetățeni greci reținuți sub acuzația că ar fi provocat intenționat incendii. Doi bărbați au fost arestați pe 7 august, la Agios Stefanos, în nord-vestul insulei Corfu, unde incendiile au început să facă ravagii. Cei doi aveau asupra lor o canistră cu benzină, potrivit Greek Reporter. Un alt piroman a fost surprins provocând incendii în Kalamata, un bătrân de 60 de ani a fost reținut în Fokida, iar un alt suspect a ajuns pe mâna pompierilor în Ilia. Numeroase incendieri provocate de piromani s-au înregistrat în apropiere de Atena, în orașul Elliniko și pe insula Thassos. Procurorul general al Greciei a declarat că a fost deschisă o anchetă de amploare, întrucât ar exista suspiciuni rezonabile că în spatele declanșării unor focare s-ar afla o grupare criminală organizată. Deși fenomenul a fost relatat pe larg în presa elenă, cu tiluri de genul ”Majoritatea incendiilor care cuprind țara sunt provocate”, mass-media din România l-a ignorat complet sau l-a tratat cu maximă superficialitate. 

Varianta oficială a fost că incendiile s-au produs exclusiv din pricina temperaturilor nemaiîntâlnite (cauzate, evident, de încălzirea globală). 

Dezastrele ”naturale” din Italia au urmat, se pare, același calapod. „70% dintre incendiile din Italia sunt provocate de mâna omului„, a precizat ministrul Tranziţiei Ecologice, Roberto Cingolani, potrivit AFP. Acesta a mai spus că nu înţelege originea criminală de incendiilor, în afară cazului unei afecţiuni mintale a autorului. ”Schimbările climatice au o influenţă redusă asupra incendiilor, provoacă ariditate mai mare în sol şi vânturi mai calde şi mai uscate. Dar fără contribuţia omului, aceste elemente nu sunt esenţiale”, a precizat Cingolani.

În mod rațional, nu există decât două posibile explicații pentru provocarea intenționată a incendiilor din Grecia și Italia. Prima ar fi faptul că niște descreierați au dat foc simultan pădurilor. Doar așa, de distracție. Și ca să distrugă turismul din propriile țări. A doua posibilitate (ceva mai credibilă, totuși) implică prezența unei mâini criminale și o anumită coordonare, cu ajutorul unor fonduri puse la dispoziția protagoniștilor. 

Oricare ar fi fost varianta reală, cert este că ONU a profitat din plin. A dat publicității raportul ”devastator” chiar atunci când flăcările produceau distrugeri masive, imaginile de la TV erau apocaliptice, iar dramatismul atinsese cote maxime. ”Oamenii de știință nu au nicio îndoială când spun că schimbările climatice sunt un factor-cheie pentru acest sezon extrem al incendiilor” au titrat jurnaliștii responsabili din România, fix aceeași care îndemnau la carantinarea asimptomaticilor și scoaterea armatei pe străzi în lupta cu temutul Covid-19.  

La fel de lipsiți de orice dubii au fost politicienii liberali de pe tot globul (a se citi ”globaliștii”). Ca la un semn, aleșii poporului au ieșit cu declarații îngrijorătoare și îndemnuri la acțiuni în forță. Reacția promptă a președintelui Klaus Iohannis nu avea cum să lipsească din această frumoasă punere în scenă: ”Nu putem să mai amânăm decizii și măsuri care să reducă efectele dramatice ale schimbărilor climatice”. 

Dacă, în cele din urmă, renunțarea la cărbune, petrol și gaze, dar și la creșterea animalelor, se vor dovedi insuficiente pentru salvarea planetei, atunci politicienilor nu le rămâne decât să renunțe și la oameni. Căci ce poate fi mai frumos decât o planetă pustie, dar pur și simplu plesnind de sănătate? 

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs