Alianța pentru vaccinuri GAVI – vaca de muls a industriei farmaceutice?

Un material al redacției Kla.TV

Ce se află în spatele GAVI, Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare? Kla.TV a relatat deja despre GAVI de mai multe ori. Astăzi aducem mai multă lumină asupra acestei fundații puternice, private și influente din punct de vedere financiar, așa cum a explicat Thomas Röper în cartea sa ”Inside Corona”.

Alianța GAVI a fost înființată în cadrul WEF 2000, în colaborare cu Klaus Schwab (fondatorul WEF) și Bill Gates. Fundația Bill & Melinda Gates a donat un capital inițial generos de 750 de milioane de dolari. Scopul lor este de a îmbunătăți accesul la vaccinuri prin intermediul asistenței financiare, împotriva bolilor care pot fi prevenite și care pun viața în pericol, în special pentru copiii din țările în curs de dezvoltare. GAVI se consideră a fi un parteneriat public-privat. Aceasta înseamnă o cooperare reglementată prin contract între sectorul public și companiile din sectorul privat. Partenerii privați poartă responsabilitatea pentru furnizarea eficientă a serviciului. Membrii GAVI sunt, pe de o parte, fundații private, cum ar fi Fundația Bill și Melinda Gates, organizații neguvernamentale, producători de vaccinuri din țările industrializate și în curs de dezvoltare, instituții de sănătate și de cercetare și alți sponsori privați.

Pe de altă parte sunt și guvernele țărilor industrializate și în curs de dezvoltare, OMS (Organizația Mondială a Sănătății), UNICEF și Banca Mondială. GAVI își raportează finanțele în etape de cinci ani. În trecut, Fundația Bill și Melinda Gates a făcut plăți mari către GAVI, în valoare totală de aproape 5 miliarde de dolari. Sunt aceste sume uriașe donate chiar atât de altruiste? Pentru a-și finanța proiectele, GAVI strânge o sumă de multe ori mai mare decât aceasta și de la alți sponsori în cadrul conferințelor de sponsorizare, în special de la guvernele țărilor occidentale. Și de unde își iau guvernele contribuțiile lor generoase? De la cetățenii lor, bineînțeles! Și aceasta, atenție, fără să-i întrebe.

Să ne uităm, de exemplu, la perioada 2016-2020. În această perioadă, Fundația Bill și Melinda Gates a transferat 1,5 miliarde USD către GAVI. Cu toate acestea, GAVI raportează un buget total de aproximativ 9,5 miliarde USD. Aproape 80% din sumă, aproximativ 7,5 miliarde de dolari, reprezintă banii contribuabililor. Adică bani din impozitele statelor.

Pentru perioada 2021-2025, GAVI prezintă un buget de aproximativ 19 miliarde de dolari. Numai Germania a promis 1,7 miliarde de dolari. Este ceva în neregulă cu faptul că legea caritabilă face atât de mult ”bine” în acest parteneriat cu miliardele fiscale suplimentare? Se ridică întrebarea ce face GAVI ”bine” cu sumele uriașe de bani.

Pentru perioada 2021-2025, GAVI plătește aproximativ 9 miliarde de dolari către COVAX, un program internațional de distribuire a vaccinurilor Covid 19 în cele mai sărace țări din lume. GAVI este implicat în coordonarea comenzilor și distribuției de vaccinuri. Astfel, Bill Gates are, de asemenea, un rol în achiziționarea vaccinurilor de la companiile farmaceutice occidentale în care este investitor. Și care câștigă în prezent o sumă uriasă de bani din vaccinurile Covid-19!

”Donațiile” generoase din partea Fundației Bill și Melinda Gates ar fi, mai degrabă descrise ca o înșelăciune a ceea ce sunt în realitate: investiții foarte profitabile cu profituri multiple. Organizația ”Medici fără frontiere” (ÄoG) a criticat GAVI la conferința donatorilor din 2011 de la Londra pentru că a cumpărat medicamente și vaccinuri de la companii occidentale, cum ar fi GlaxoSmithKline (GSK), în loc să cumpere altele echivalente și ieftine din India sau China. GSK și Johnson & Johnson cu filiala ”Crucell” au vândut vaccinuri cu adaosuri de până la 180%. GSK și Pfizer vând 30 de milioane de doze de vaccinuri pneumococice de 2 lire sterline pe an către GAVI printr-un sistem de finanțare special. În plus, aceștia primesc subvenții de 137 de milioane de lire sterline pentru a vinde vaccinurile către GAVI.

Cu toate acestea, GSK și Pfizer furnizează vaccinuri pneumococice atât țărilor bogate, cât și celor sărace. De ce subvenții? Bineînțeles că subvențiile de stat provin, de asemenea, din ”buzunarele” cetățenilor. Organizația ”Medici fără frontiere” (ÄoG) numește pe bună dreptate acest lucru ”caritate” pentru corporații. ”Binele” pe care îl face GAVI trebuie înțeles în acest sens? O adevărată ”vacă de muls” pentru companiile farmaceutice și investitorii lor? Starea de fapt nu poate fi în niciun caz în interesul sponsorilor și al contribuabililor! Pentru că este scandalos de scump pentru ei.

Unde sunt rapoartele critice ale presei cu privire la manevrele GAVI? Oare unul dintre motivele tăcerii presei se datorează faptului că GAVI se bucură de imunitate totală pentru ea însăși și pentru oamenii săi în Elveția? Și de ce a dobândit statutul de ”entitate juridică internațională”, deși este o fundație privată? De fapt, personalul GAVI nu poate fi urmărit în niciun fel pentru activitățile sale. Nici măcar spațiile, arhivele, documentele și chiar bagajele personalului nu pot fi percheziționate.

GAVI și personalul său sunt complet scutiți de impozite în Elveția. Ei nu trebuie să plătească nici măcar taxa pe valoarea adăugată. În cazul în care apare un litigiu între Elveția și GAVI, nu se aplică legislația elvețiană, ci se va convoca o instanță de arbitraj privată. Fenomenul plasează GAVI ”în afara” legii, demonstrând cât de incredibil de puternică și de influentă a devenit fundație cu sprijinul fondatorilor ei, precum Klaus Schwab și Bill Gates.

Surse/legături:

Cartea „Inside Corona” de Thomas Röper, capitolul „GAVI, the Vaccination Alliance”, publicat de J.K.Fischer-Verlag. Scop: https://www.gatesfoundation.org/about/committed-grants/1999/12/opp421
Agenda de vaccinare 2020: https://www.gavi.org/sites/default/files/document/advocacy/WHA72%20Gavi%20statement%202030%20Agenda.pdf
Parteneriatul public-privat: https://www.gatesfoundation.org/about/committed-grants/1999/12/opp421
Contribuții/donații către GAVI: https://www.gavi.org/news-resources/document-library/annual-contributions-and-proceeds
Plata din Germania: https://www.gavi.org/investing-gavi/funding/donor-profiles/germany
Ce este COVAX? https://www.gavi.org/vaccineswork/covax-explained
Critici la adresa organizației Medici fără frontiere: https://www.msf.org/gavi-money-welcome-could-it-be-more-wisely-spent
Acordul elvețian cu GAVI: https://www.fedlex.admin.ch/eli/cc/2009/541/de

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs