Jucătorii NATO de la Washington și o piesă ucraineană tragică pe tabla lor de șah

Un comentariu de Felix Abt, comentator politic din Germania

În mod remarcabil, autorul cărții ”Ucraina, marea tablă de șah a lui Zbig”, publicată cu șapte ani înainte de invazia Rusiei în Ucraina, a prevăzut în mod profetic această evoluție războinică. În loc să dizolve NATO după dispariția omologului său sovietic, fostul consilier pentru securitate națională al SUA, Zbigniew ”Zbig” Brzezinski, și alți șoimi influenți din SUA au dorit să folosească NATO pentru a extinde dominația globală a SUA. Și nu doar pentru a menține, ci și a accelera achizițiile și vânzările de arme. Astfel, ”Zbig” a proclamat că ”un NATO extins va servi bine atât obiectivelor pe termen scurt, cât și celor pe termen lung ale politicii americane”. În mod semnificativ, el a ”desemnat” Ucraina ca fiind țara-cheie pentru a învinge Rusia. Se pare că se încearcă acum să se pună în aplicare cu fermitate această mișcare.
(captură de ecran de pe contul de Twitter @felixabt)

În calitate de comediant pe vremea când Barack Obama era președinte al SUA, Volodimyr Selenskyj a exprimat un adevăr amar:

Astăzi, președintele nostru – cel mai important, Barack Obama – a promis că vom adera la NATO ca niște slugi ale americanilor. Vă rugăm să ne trimiteți copii ale lui Mein Kampf, aici s-a epuizat.

Ironia poveștii constă în faptul că tocmai el, dintre toți, a fost împins acum în acest rol foarte tragi-comic de marionetă a Americii.

În 2014, cu mult înainte ca Volodomir Selenskyj, președintele Ucrainei, venerat ca un erou în Occident, să fie ales în cea mai înaltă funcție a țării, a declarat: 

În est și în Crimeea, oamenii vor să vorbească în rusă. Lasă-i în pace, lasă-i în pace. Dați-le dreptul de a vorbi în limba rusă. Limba nu trebuie să divizeze țara noastră… Avem aceeași culoare a pielii, același sânge, indiferent de limbă.

(captură de ecran @felixabt cont de Twitter)

De atunci, în țară au fost adoptate noi legi care îi discriminează pe ucrainenii vorbitori de limbă rusă. În plus, președintele Selenskyj nu mai are prea multe în comun cu fostul comediant Selenskyj. El a cenzurat jurnaliștii ucraineni vorbitori de limbă rusă și a interzis toate partidele de opoziție, majoritatea reprezintându-i pe ucrainenii ruși. La sfârșitul anului 2019, el s-a distanțat, de asemenea, în mod deschis de Acordul de la Minsk, un tratat internațional menit să clarifice relația dintre regiunile din estul Donbass, cu populație majoritar rusofonă din Ucraina, și vestul Kievului. Chiar și cărțile și muzica rusească au fost recent interzise. Evident, toate reprezintă măsuri ”bune”, pentru că nu au deranjat pe nimeni în Occident, unde Selenskyj este celebrat ca un campion al democrației și al libertății de exprimare.

Cu zeci de ani înainte de războiul din Ucraina, politicieni americani de frunte au avertizat cu privire la extinderea NATO spre est și la reacția violentă la care se putea aștepta Rusia. Printre aceștia s-a numărat Robert McNamara, care, în calitate de secretar al apărării în timpul războiului din Vietnam, a stabilit recordul rușinos de a face din Vietnam cea mai bombardată țară din istoria omenirii. Cel puțin trei milioane de vietnamezi și 58.000 de americani și-au pierdut viața. Henry Kissinger, care a sprijinit regimul lui Pol Pot din Cambodgia, unul dintre cele mai sângeroase din istoria omenirii, s-a pronunțat și el împotriva extinderii NATO. Ei și-au pătat mâinile cu sânge pentru gloria și onoarea imperiului american și sunt, fără îndoială, patrioți americani care nu pot fi suspectați de trădare pentru că se opun expansiunii NATO spre est.

(captură de ecran @felixabt cont de Twitter)

Un moment de onestitate rar și șocant din partea senatorului Joe Biden, când a recunoscut că sistemul este corupt:

Nu cred că ar trebui să presupunem că nu sunt corupt. Este nevoie de o mulțime de bani pentru a ajunge în funcție. Iar cei care au acești bani vor întotdeauna ceva.

Președintele SUA, Joe Biden, a condamnat ferm invazia rusă în Ucraina ca fiind ”neprovocată” și a declanșat ulterior represalii masive împotriva Rusiei. În acest fel, el a făcut parte din același grup de politicieni americani care au avertizat împotriva politicii dezastruoase a SUA față de Rusia și a expansiunii NATO.

Încă din 1997, senatorul Joe Biden, membru al Comisiei pentru relații externe a Senatului, a prezis că extinderea NATO pentru a include statele baltice va provoca un răspuns militar ”energic și ostil” din partea Rusiei. În loc să prevină răspunsul previzibil prin oferirea unei garanții de securitate Rusiei, care ar fi fost ieftină și nedureroasă pentru toate părțile implicate, a contribuit în mod activ la provocarea acestuia!

Ce se mai poate adăuga când democratul Joe Biden, corupt și războinic declarat, este lăudat chiar de rivalii săi republicani ca fiind ”cel mai bun om pe care l-a făcut Dumnezeu vreodată”?

(Captură de ecran Twitter)

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs