Cum pregătesc Bill Gates și Greta Thunberg o nouă Revoluție, pe banii noștri

Notă: Acest articol a fost publicat de Agenția Mediafax pe 21 septembrie 2021. Ulterior, a ”dispărut” subit, într-o noapte foarte agitată, împreună cu alte 300 de comentarii și analize.

Primim semne tot mai clare că pandemia își dă ultima suflare odată cu valul 4.

În timp ce sute de mii de oameni protestează în diverse țări împotriva pașaportului sanitar și a gravelor abuzuri guvernamentale din ultimele 18 luni, unii cetățeni cu statut de vedete globale au probleme mult mai importante. De pildă Greta Thunberg. Pentru ea, pandemia a luat sfârșit. Însă lupta trebuie să continuie, Apocalipsa pândește de după colț. Iar Revoluția nu poate aștepta după fundul bulgarilor și al românilor, codașii clasei în clasamentul Campionatului European de Vaccinare.

Așa că activista de mediu și-a pus mâinile-n șold (ca o adevărată gospodină, ar zice cârcotașii) și a trecut la treabă. Într-o recentă videoconferință transmisă pe internet, Greta i-a chemat pe tineri să iasă în stradă pe 24 septembrie, ca să protesteze în cadrul unei așa-zise ”greve climatice globale”. ”În repetate rânduri, liderii de astăzi arată că nu le pasă de viitor. Ei spun că ne ascultă pe noi, tinerii, dar evident că nu o fac. Au demonstrat asta din nou. Și de aceea vom reveni pe stradă. Ne vom întoarce în continuare pe străzi pentru a arăta că nu am dispărut, că mai cerem acțiune climatică și justiție climatică”, a punctat Greta Thunberg.    

Sigur că protestele inițiate de Greta, chiar dacă nu vor avea nici pe departe amploarea celor care denunță îngrădirea fără precedent a libertăților fundamentale, vor deschide, ca de obicei, principalele jurnale de știri. Apocalipsa climatică a fost și va rămâne o amenințare mult mai palpabilă și mai gravă decât Apocalipsa democrației.   

Inițiativa activistei de mediu, îndemnul la proteste de stradă, nu au picat tocmai din senin. Știm că orice revoluție nu poate fi făcută fără bani. Iar în cazul Revoluției Climatice vorbim despre o mulțime de bani. Munți întregi, fără nicio exagerare.

Dacă vă întrebați de unde vin aceste fonduri consistente în condiții de criză post-pandemică, atunci va trebui să privim cu atenție noile facturi la energie electrică și gaze naturale. În mod paradoxal, Revoluția verde se va face cu puternicul sprijin al industriei poluatoare, aflată în curs de dispariție. Creșterea continuă a prețului certificatelor de emisii de carbon, ca și manipulările bursiere, au condus la scumpirea energiei și, drept consecință, la scumpiri semnificative ale tuturor mărfurilor și serviciilor. 

De remarcat că inițial premierul Cîțu a respins categoric ideea subvenționării facturilor la energie sau a plafonării prețurilor, sub pretextul încălcării legislației comunitare. Apoi s-a constatat că fenomenul ar putea naște ample proteste la nivel european, așa că  Ursula von der Leyen a trecut urgent la planul B. După ce Spania și alte state au plafonat preţul gazelor naturale, au scăzut taxele şi au redirecţionat profiturile pentru reducerea facturilor la energie, Florin Cîțu a luat măsuri similare. Atunci când interesele majore o cer (aka Revoluția climatică), legislația comunitară poate fi pusă între paranteze. Mai ales că în joc sunt bani de la buget, și nu din buzunarele politicienilor. Deci tot banii populației, până la urmă.

Sigur că Revoluția primește fonduri din multiple direcții. Dacă vă era dor de Bill Gates, atunci aflați că miliardarul filantrop nu va tăia frunze la câini după terminarea pandemiei și implicit a cererii pentru vaccinuri. Cu scopul de a finanța ”energia verde” (a se citi ”Revoluția”), Gates a inițiat recent proiectul Catalyst, sub umbrela căruia va coordona accelerarea implementării a patru tehnologii: captarea directă a carbonului, hidrogenul verde, stocarea de energie pe termen lung şi combustibilii durabili pentru aviaţie. Deocamdată Gates a primit sub formă de donații o primă tranșă de 1 miliard de dolari, din partea unor corporații ca American Airlines, Bank of America, Boston Consulting Group şi Microsoft. Cum ne-a obișnuit în ultimii 30 de ani, filantropul american a cooptat și bani publici în cadrul proiectului, Catalyst semnând parteneriate cu Comisia Europeană, Banca Europeană de Investiţii şi Departamentul Energiei al SUA.

O precizare. Donațiile private ale corporațiilor nu sunt extrase, în niciun caz, din dividentele acționarilor, ci din profiturile suplimentare obținute prin taxarea în plus a populației, odată cu ultimul val de scumpiri (cauzate, culmea, chiar de Revoluție).

Evitarea unei catastrofe climatice necesită o nouă revoluţie industrială. Jumătate din tehnologia necesară pentru atingerea obiectivului zero emisii nu există încă sau costă prea mult pentru majoritatea statelor lumii”, a transmis tranșant Bill Gates, într-un comunicat de presă. De data asta nu vorbim despre nicio conspirație. Totul este pe față, transparent.

Adică la fel de transparent ca șantajul prin care Comisia Europeană încearcă să pună cu botul pe labe țări ca Polonia sau Ungaria. De pildă Polonia trebuie să achite Comisiei Europene o amendă uriașă de 500.000 euro pe zi, după ce a refuzat să respecte decizia Curţii Europene de Justiţie (CJUE) legată de închiderea minei de cărbuni Turow (o importantă sursă de poluare, potrivit CJUE). Polonia se bazează deocamdată pe cărbuni pentru producția de energie, iar fondurile primite de la Bruxelles nu-i permit să implementeze accelerat proiectul Green Deal, fără un impact major asupra facturilor plătite de populație. Situația e similară și în România, doar că regimul Iohannis a închis minele fără să clipească.

Comisia Europeană nu a aprobat până acum planurile naţionale de redresare şi rezilienţă (PNRR) ale Poloniei şi Ungariei pentru că cele două ţări încă nu au pus în practică recomandările privind statul de drept, după cum pretinde comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, ca să justifice șantajul.

Revenind la protestele de stradă inițiate de Greta Thunberg, românii sunt rugați să uite de pașaportul sanitar și de celelalte abuzuri guvernamentale. Toate ONG-urile, cu mic, cu mare, cu cățel sau fără, activiștii #rezist, trotinetiștii de orice culoare (preferabil vaccinați), sunt așteptați vineri în Piața Victoriei. Pandemia s-a dus, este în moarte clinică, am scăpat de o primă Apocalipsă. Să salvăm iarăși planeta, să desăvârșim Revoluția climatică!

Dar atenție, nu înainte de a plăti factura la gaze. Revoluția are nevoie de banii noștri ca de aer.  

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs