Scholz lustruiește impostura ipocrită a Sfântului Zelensky

O analiză de Friedhelm Klinkhammer și Volker Bräutigam pentru presa independentă din Germania

Ucraineanul se folosește de război și de fasciști pentru a se menține la putere.

Întrebarea de 100 de puncte: Când a fost ultimul jurnal de știri Tagesschau de la ora 20 fără un reportaj despre președintele ucrainean Selenskyj – costumat prostește în culorile NATO, cerând arme și bani? ”Selenskyj” în câmpul de căutare de pe tagesschau.de are mai mult de 1.400 de rezultate în ultimele trei luni.(1) Tagesschau.de listează videoclipurile lui Selenskyj de peste 500 de ori: Adorarea eroilor pentru un tiran controlat de la distanță, care prelungește starea de război pentru a-și consolida propria poziție(2) și sacrifică zilnic sute de vieți omenești ca să-și atingă obiectivul. Pe de altă parte, Tagesschau a omis să menționeze sfatul fostului secretar de stat american Henry Kissinger, potrivit căruia Selenskyj ar trebui să cedeze voluntar teritorii și să facă pace pentru a evita o catastrofă pan-europeană(3)(4) Realismul lui Kissinger nu s-a potrivit, evident, cu propaganda redacției ARD-aktuell, fidelă liniei verzi-venin.

Selenskyj este mărgăritarul președintelui american Biden în Europa, în fața căruia șefii de guvern trebuie să se plece cu umilință. De ce se înclină în loc să urmeze exemplul curajoșilor lor colegi din America Latină ar putea fi explicat mai detaliat de către serviciul secret american NSA. La urma urmei, ne ascultă nestingherit și pe toată linia; fostul cancelar Merkel poate depune mărturie în acest sens(5). Șantajul politicienilor este una dintre cele mai ușoare forme de infracțiune a guvernului american.

Selenskyj îndeplinește interesul complexului militar-industrial condus de SUA într-un război de lungă durată. La urma urmei, Ucraina consumă în prezent în trei luni ”echivalentul a cel puțin doi ani de producție a întregii industrii occidentale de armament”. (6)

Alastair Crooke, fost diplomat britanic, mediator al mai multor acorduri de încetare a focului în Orientul Mijlociu, subliniază contextul geopolitic general: ”Fixarea asupra Ucrainei este, în esență, doar o mantie pusă peste realitățile unei ordini globale în dezintegrare.”(7)

Abia de când i s-a permis să joace rolul de războinic prin grația Washingtonului, showmanul Selenskyj s-a bucurat de atenția intensă a colegilor săi din Europa Occidentală. Înainte de asta, ei și presa lor îl respinseseră ca pe un băgăreț. Chiar și la un an de la preluarea mandatului, corespondentul ARD-aktuell Demian von Osten a comentat: ”Vrea să fie diferit – și face promisiuni mari …, : ”Sunt gata să opresc cu orice preț moartea soldaților noștri!””. …Încetarea focului convenită la Paris (dar) nu a funcționat. Așa cum s-a întâmplat de multe ori până acum.” (8)

În mai 2020, Rusia încă mai suporta războiul sângeros al armatei ucrainene împotriva concetățenilor săi din Donbass și faptul că Kievul încălca orice acord de încetare a focului.

Eșec din toate punctele de vedere

Uneori, Selenskyj a fost chiar pe ”lista neagră” a Occidentului puternic, de exemplu, pentru că nu i-a protejat suficient de eficient pe președintele american Biden, suspectat de corupție, și pe fiul său Hunter în timpul escrocheriei lor private în afacerea cu gaze din Ucraina (tatăl și fiul Biden ar fi încasat în paralel un amărât de 1,5 milioane de dolari americani la acea vreme). Mai mult, Selenskyj nu a făcut nimic împotriva oligarhilor ucraineni autoritari(9).

Pentru a-și asigura puterea, el a susținut din plin reconquista Donbassului și a Crimeei, contrar promisiunii sale electorale de a ”pune capăt războiului civil din estul Ucrainei”(10). Pe placul Washingtonului și al slujitorilor de război ai NATO, el a afirmat pur și simplu că Rusia amenința întreaga Europă de Vest. Chiar și în timpul vizitei sale inaugurale la cancelarul Merkel, președintele Ucrainei a pledat în ideea înăspririi sancțiunilor împotriva Rusiei; Merkel a fost suficient de inteligentă pentru a refuza la momentul respectiv(11).

Faptul că președinția este cu câteva numere prea mare pentru el poate fi demonstrat prin fapte și cifre: până cu puțin timp înainte de război, 4 milioane de ucraineni au întors spatele patriei lor, secătuită de oligarhii locali și de ”investitorii” occidentali. Adică zece la sută din totalul populației. Împotriva voinței ferme a concetățenilor săi, Selenskyj a ridicat interdicția sacrosanctă de a vinde păduri și terenuri agricole de stat către cumpărători privați pe 1 iulie 2021. El s-a conformat astfel cererii cu iz de șantaj a Fondului Monetar Internațional, în schimbul a 8 miliarde de dolari -împrumuturi de război.

Oligarhii ucraineni pot acum să cumpere terenuri în detrimentul multor chiriași din segmentele mai sărace ale populației și, de asemenea, să acționeze ca oameni de paie pentru rechinii imobiliari occidentali(12) Cel mai mare câștigător al vânzării Ucrainei va fi probabil speculatorul american George Soros(13)(14).

Cel mai mare perdant politic în această cascadorie putredă a fost Selenskyj însuși. În timp ce la începutul acelui an 61% dintre ucraineni încă mai aveau încredere în el, la sfârșitul anului mai putea număra în dreptul său doar 38% din voturi.(15)

Transformare miraculoasă

Anul trecut, Ucraina a înregistrat o inflație de 9,4 %(16). Este imposibil de estimat cât de mulți bani s-au pierdut de atunci din cauza războiului. Venitul mediu lunar a scăzut de la 641 de dolari în decembrie 2021, la doar 521 de dolari în ianuarie(17) Nu se știe cât de scăzut a devenit de la începutul războiului (pentru comparație, venitul mediu lunar în Germania este de 4.800 dolari).

Chiar și înainte de invazia rusă, președintele Selenskyj a militarizat puternic Ucraina și a intensificat războiul civil împotriva opozanților Maidanului din est, în ciuda condițiilor economice dezolante ale Kievului și a structurilor sale corupte. El este parțial responsabil pentru moartea violentă a 14.000 de civili din Donbass: raidul său armat devastator din 16 februarie, în încercarea de a înăbuși în cele din urmă rezistența ucrainenilor din est, a provocat invazia rusă. Peste 1.000 de obuze de artilerie și rachete ucrainene au lovit zonele rezidențiale din republicile din Donbass în acea zi; OSCE a înregistrat un număr și mai mare în fiecare dintre cele cinci zile următoare(18).

Cu toate acestea, războiul civil al lui Selensky nu a făcut din el o persoană de nefrecventat, ci anturajul transatlantic al SUA a pus în scenă transformarea sa miraculoasă – de la un ratat guraliv, la un adorabil luptător pentru libertate. A devenit șeful idolatrizat al unui stat care, din punctul de vedere al occidentului, justifică riscul celui de-al treilea război mondial.

Este și rămâne de neconceput: elitele SUA-NATO-UE și anturajul lor jurnalistic au reușit să deformeze majoritatea concetățenilor noștri în susținători necritici ai unei marionete prezidențiale ucrainene. Pentru susținătorii livrărilor de arme și a cadourilor în numerar de miliarde, chiar dacă acest lucru ne face complici la numeroșii morți și la nenumăratele crime din Ucraina. Se presupune că suntem ”obligați să ajutăm”, deși acest lucru ne transformă într-o parte a războiului; deși multe arme germane ajung pe piața neagră și în mâinile teroriștilor internaționali; deși miliardele de euro curg într-o groapă fără fund. Faptul că o parte considerabilă a banilor considerați ”ajutor” dispare în buzunare private nu mai poate fi negat.(19)

Indiferența larg răspândită față de scandalul secolului este o capodoperă a manipulării în masă cu ajutorul mass-mediei noastre de vârf.

Reflecție nedorită

Fără să ne simțim amenințați de Rusia, acceptăm restricții esențiale în viața noastră de zi cu zi: explozia costului vieții, amenințările la adresa serviciilor de bază, a locurilor de muncă, a păcii sociale și a libertăților civile. Toate acestea în favoarea unui stat corupt și putred, cu care nu avem nimic de-a face. Și despre care majoritatea germanilor nu știu aproape nimic. Aceștia pot obține informații exacte despre situația din Ucraina doar dincolo de nivelul jurnalul de știri Tagesschau, cu același ecran, ceea ce necesită mult timp și efort. UE și autoritățile germane de cenzură împiedică deja buna informare. ”Mass-media inamice” sunt interzise.(20)(21) Oare nu am mai trecut prin toate acestea înainte…?

În atari condiții, susținătorii războiului și gânditorii superficiali fac carieră în Germania. Politiciana FDP Strack-Zimmermann, avansată cu părere de rău la președinția comisiei de apărare a Bundestagului german, a reacționat la remarca ”Ucraina este un stat oligarhic extrem de corupt, fără libertate a presei” cu următoarea absurditate:

”Este un fapt că, în ultimii ani, Ucraina a avut o problemă clară cu corupția. Președintele Selenskyj a depus eforturi pentru a rezolva problema încă de la alegerea sa. … Spre deosebire de Rusia, în Ucraina există libertate a presei.”(22)

Numai un farsor dă mai mult decât are. Confidentul lui Lindner citat aici textual nu este atât de bine dotat intelectual încât să se descurce fără asemenea prostii.

Nu numai că Ucraina are o ”problemă cu corupția”, dar Selenskyj însuși este corupt. În urmă cu trei ani, campania electorală a fost finanțată de oligarhul și mogulul media Kolomoyskyi. La schimb, persoane din cercul de influență al lui Kolomoyskyi au ocupat posturi importante în stat. Bancherul și miliardarul Kolomoyskyi fugise în Israel urmare a unei fraude, în timp ce Interpolul îl căuta pe bărbatul cu trei pașapoarte(23)(24) După alegerea lui Selenskyi, acesta a fost totuși lăsat să se întoarcă, nu mai trebuia să se teamă de urmărirea penală. Oligarhul Rinat Akhmetov, cel mai bogat om din Ucraina, a tras sforile pentru ca Selenskyy să-l numească prim-ministru pe Denys Shmyhal, un manager din imperiul de afaceri al lui Akhmetov(25).

”Libertatea presei în Ucraina”: În urmă cu un an, Selenskyj a interzis trei canale de știri ale opoziției(26), fără niciun temei legal. Jurnaliștii critici sunt persecutați, disidenții au învățat să se teamă în Ucraina(27). Instrumentele abordării sale represive includ amenințări cu acte de violență, revocarea licențelor și blocarea conturilor, precum și arestări arbitrare(28).

Ignoranță sau minciună

Ignoranța de care dă dovadă Strack-Zimmermann – dacă nu-i vorba de o simplă minciună, caz în care nu ar fi singura – ne oferă o idee despre cum a fost posibil ca elitele occidentale și adepții lor jurnaliști să îl transforme pe Selenskyj într-o rază de lumină, în scurt timp: mințind cu nerușinare, ignorând realitatea.

Selenskyj își repetă mantra nerușinată în emisiunile TV – ”arme, arme, arme” și ”bani, bani, bani”, iar publicul a obosit. Singurul lucru care îi rămâne spectatorului complet dezgustat este să se deconecteze. Cine poate suporta o ”vedetă” de televiziune ca ambasadorul Andrij Melnyk? În ultimele săptămâni, Tagesschau l-a pus să raporteze de 131 de ori și să arate de 18 ori în clipuri video obrăznicia sa incredibilă și nerușinată(29).

Selenskyj este încrezător în victorie.(30) Fără a fi afectat de faptul că rușii au deja 20% din statul său sub control militar și 100% din suveranitatea aeriană asupra Ucrainei. Șapte milioane de oameni, majoritatea femei și copii, au fugit în străinătate pentru a scăpa de război, iar până la 500 de bărbați mor ”ca niște eroi” în fiecare zi. Selenskyj știe însă că este în înțelegere cu marionete americane fără scrupule, precum britanicul Boris Johnson; el se bazează, de asemenea, pe cancelarul Scholz, pe adjunctul său Habeck și pe trambulina Baerbock. Crezul acestor beculețe mai puțin luminoase din spațiul geopolitic: ”Ucraina trebuie să câștige”(31).

Probabil că rusofobia anostă se află în ADN-ul german. Răzbunarea pentru Stalingrad are prioritate față de reflecție și diferențiere? Din ignoranță, din îngustime sau din ură, reprezentanții poporului nostru nu pot sau nu vor să aprecieze faptul că sovieticii au părăsit în mod pașnic RDG, că Rusia a respectat întotdeauna tratatele cu Germania și că nu ne-a amenințat niciodată cu o agresiune sau cu o atitudine dură. Dacă a existat vreo agresiune, aceasta a fost vorbită în limba germană. Deși ar fi ușor pentru Moscova să arunce Germania, campioana mondială a exporturilor, în prăpastie prin oprirea tuturor livrărilor de energie și materii prime.

Dependent de fasciști

Selenskyj este un impostor. El nu pare preocupat de țara sa. Îm mod evident, suferința cetățenilor ucraineni nu îl emoționează cu adevărat, ci doar ego-ul său: ”Astăzi viața mea este frumoasă. Cred că este nevoie de mine. Cred că acesta este cel mai important sens al vieții – să fii necesar. Să simți că nu ești doar un gol, doar respirând, mergând și mâncând ceva. Ești viu.”(32)

Cercetătoarea ucraineană Olga Baysha se teme că Selenskyj s-a bucurat de oportunitatea unică pe care i-o oferea războiul de a juca pe o scenă globală: ”Și-a făcut viața frumoasă, se simte viu. Spre deosebire de milioanele de ucraineni a căror viață nu-i deloc frumoasă și de miile de ucraineni care nu mai sunt în viață”(33).

Selenskyj nu a exprimat niciodată opinii de extremă dreapta. Dar, de fapt, el tolerează ca ultras naționaliști, fasciști și neonaziști să controleze procesul politic din Ucraina și să atace violent pe oricine îndrăznește să se opună lor și luptei lor belicoase împotriva Rusiei. Cu ajutorul acestor cercuri fasciste, actorul își asigură puterea.

Guvernul german este, bineînțeles, conștient de asta. Cu privire la influența extremei drepte asupra politicii ucrainene, iată ce spune ”Stiftung Wissenschaft und Politik”, SWP, finanțată de stat: ”Chiar dacă partidele de dreapta și de extremă-dreapta nu au reușit să obțină succese notabile în alegerile din 2014, ideile naționaliste au o influență considerabilă în dezbaterea socială despre conflictul din Est (precum și despre alte probleme). De fiecare dată, actorii naționaliști reușesc să forțeze conducerea politică să își ajusteze politicile.”(34)

Având în vedere cele de mai sus, ”ovațiile în picioare” din Bundestag-ul german – pentru complicele prezidențial al fasciștilor ucraineni! – sunt cu atât mai de neînțeles.

Președinte și evazionist fiscal(35)

Informațiile despre averea privată a lui Selenskyj variază între 30 de milioane și 1,4 miliarde de dolari americani. Potrivit Agenției Federale pentru Educație Civică, un lucru este cert: a fost implicat în companii de tip offshore și a primit 41 de milioane de dolari fără taxe de la oligarhul Ihor Kolomojskyj. Înainte de alegerea sa la președinție, a transferat oficial acțiuni ale companiei către terți, dar a continuat să primească plăți din aceste active. Prin intermediul unor companii de fațadă, au fost cumpărate apartamente de lux în Londra pentru câteva milioane de dolari, inclusiv o vilă scumpă de 413 metri pătrați în Italia, ulterior revândută(36). Revista de afaceri Forbes estimează averea lui Selenskyj la aproximativ 30 de milioane de dolari, constând în acțiuni, apartamente de lux, proprietăți imobiliare, bijuterii și mașini(37).

Putred de bogat, el se simte acum chemat să provoace un război permanent în Europa în numele și în interesul SUA. Crede că este dreptul său să-și bată joc de aliații săi europeni, să sustragă sume uriașe de bani din cuferele lor și să se ia la harță cu reprezentanții lor după bunul plac. Când recent a interzis vizita președintelui german Steinmeier la Kiev și chiar a interzis intrarea în Ucraina a plopilor noștri argintii din Parcul Palatului Bellevue, Tagesschau nu a făcut altceva decât să se exprime cu o nemernicie tipică: ”Anularea de către Ucraina a unei deplasări a președintelui federal Steinmeier la Kiev a provocat stupoare în guvernul federal. Nemulțumirea din Ucraina este evident enormă”(38).

Această trivializare corespunde guvernării submediocre din Europa de Vest, de la Scholz la Habeck, de la Baerbock și Lindner la v.d. Leyen, care îl tratează pe Selenskyj ca pe un sfânt și îi oferă ofrande (la urma urmei, nu sunt banii lor, ci doar ai contribuabililor). Raportul Tagesschau: ”Dezbatere bugetară în Bundestag: 50 de miliarde de datorii noi din cauza războiului din Ucraina”(39).

Și aproape nimeni nu este supărat, cu toate că atitudinea politicienilor explică de ce prețurile la energie și la alimente au crescut vertiginos în Germania și de ce economia amenință să se prăbușească.

Surse și note:

1 https://www.tagesschau.de/suche2.html?query=Selenskyj&sort_by=date

2 https://www.nzz.ch/international/ukraine-krieg-bruechiger-burgfrieden-selenski-gegen-poroschenko-ld.1687697

3 https://www.nytimes.com/2022/05/25/world/europe/henry-kissinger-ukraine-russia-davos.html

4 https://www.businessinsider.com/kissinger-ukraine-give-up-land-russia-not-humiliate-putin-2022-5?op=1

5 https://www.faz.net/aktuell/politik/inland/nach-abhoerskandal-nsa-soll-auch-bei-merkels-neuem-handy-mitlauschen-13016452.html

6 https://overton-magazin.de/krass-konkret/kann-die-ukraine-militaerisch-den-krieg-gewinnen/

7 https://thealtworld.com/alastair_crooke/the-world-doesnt-work-that-way-anymore

8 https://www.daserste.de/information/politik-weltgeschehen/weltspiegel/sendung/ukraine-staatschef-selenskyi-100.html

9 https://www.anti-spiegel.ru/2021/warum-us-aussenminister-blinken-nach-kiew-gereist-ist/

10 https://www.deutschlandfunk.de/ukraine-boeses-erwachen-nach-grossen-wahlversprechen-100.html

11 https://www.tagesschau.de/multimedia/video/video-555039.html

12 https://www.agrarheute.com/management/recht/ukraine-verkaufsverbot-ackerland-aufgehoben-566951

13 https://www.anti-spiegel.ru/2022/george-soros-was-in-der-ukraine-passiert-ist-mein-bestes-projekt/

14 https://ahnenrad.org/2022/04/25/soros-und-der-ukraine-konflikt/

15 https://de.statista.com/statistik/daten/studie/1293371/umfrage/vertrauen-in-wolodymyr-selenskyj/

16 https://de.statista.com/statistik/daten/studie/232421/umfrage/inflationsrate-in-der-ukraine/

17 https://www.ceicdata.com/de/indicator/ukraine/monthly-earnings

18 https://www.osce.org/special-monitoring-mission-to-ukraine/512683

19 https://www.moonofalabama.org/2022/06/ukraine-bits-no-ammo-more-casualties-thin-lines-propaganda-and-passing-the-buck.html

20 https://www.mdr.de/medien360g/medienpolitik/warum-rt-verboten-ist-100.html

21 https://www.extremnews.com/nachrichten/medien/65c018a346fe1ee

22 https://www.abgeordnetenwatch.de/profile/marie-agnes-strack-zimmermann/fragen-antworten/die-ukraine-ist-ein-hochgradig-korrupter-oligarchenstaat-ohne-pressefreiheit-im-maerz-wurden

23 https://en.wikipedia.org/wiki/Ihor_Kolomoyskyi

24 https://www.forbes.com/profile/ihor-kolomoyskyy/

25 https://www.nzz.ch/international/ukraine-selenski-brilliert-aber-es-gibt-auch-schattenseiten-ld.1681137

26 https://www.n-tv.de/politik/Ukraine-verbietet-prorussische-Sender-article22335395.html

27 https://www.heise.de/tp/features/Warum-Journalisten-und-Andersdenkende-in-der-Ukraine-Angst-haben-3904197.html?seite=all

28 https://gloria.tv/post/LopaJ4zg7Bbc4zitqNkhRdgwa

29 https://www.tagesschau.de/suche2.html?query=Melnyk&sort_by=date

30 https://www.youtube.com/watch?v=eVjQB0c2QFI

31 https://www.msn.com/de-de/nachrichten/politik/muss-die-ukraine-den-krieg-e2-80-9egewinnen-e2-80-9c-baerbock-c3-a4u-c3-9fert-sich-klar-lambrecht-weicht-aus/ar-AAXZirI?fromMaestro=true

32 https://www.youtube.com/watch?v=Z-R4sh2z0EM&t=3426s

33 https://thegrayzone.com/2022/04/28/zelensky-celebrity-populist-pinochet-neoliberal/

34 https://www.swp-berlin.org/publikation/donbas-konflikt-schwieriger-friedensprozess

35 https://www.freethewords.com/2022/03/18/wie-viel-dreck-hat-ukraine-praesident-selenskyj-am-stecken/

36 https://www.bpb.de/themen/europa/ukraine/342240/dokumentation-offshore-geschaefte-selenskyj-und-kolomojskyj-in-den-pandora-papers/

37 https://www.businessinsider.de/wirtschaft/finanzen/ist-selenskyj-milliardaer-so-gross-ist-das-vermoegen-des-ukrainischen-praesidenten-wirklich-a/

38 https://www.tagesschau.de/inland/selenskyj-steinmeier-ukraine-absage-reaktionen-101.html

39 https://www.tagesschau.de/inland/haushalt-bundestag-119.html

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs