Războiul și consecințele majore asupra sistemului economic mondial

Autorul textului de opinie, James O’Neill, un fost avocat stabilit în Australia, publică în exclusivitate pentru revista online New Eastern Outlook.

Războiul din Ucraina se îndreaptă inexorabil spre o înfrângere ucraineană, a rămas doar o chestiune de timp. Însă acest adevăr nu a pătruns în mintea președintelui Ucrainei, care a emis recent cererea absurdă ca ucrainenii să vorbească despre pace numai după ce rușii se vor retrage din Donbass și din Crimeea. În mod evident, este imposibil să purtăm discuții raționale cu Zelesnky atâta timp cât persistă în a face cereri imposibile.

Se pare că până și americanii au recunoscut inutilitatea războiului. În ciuda tuturor burtierelor despre cele 40 de miliarde de dolari votate recent de Congresul Statelor Unite, doar o mică parte din sumă va fi oferită efectiv Ucrainei. Cei mai mulți bani vor fi folosiți pentru a-i echipa din nou pe americani, pentru a înlocui armele deja furnizate.

Soarta acestor provizii, rapid distruse sau capturate de ruși, reprezintă un alt motiv pentru ca americanii să fie precauți în ceea ce privește furnizarea de armament. Auzim acum afirmații că în august va avea loc o contraofensivă majoră care va anula toate pierderile din ultimele patru luni.

Ucrainenii au eșuat complet în a furniza o fărâmă de dovadă cu privire la proveniența acestor forțe. Atunci când sunt provocați, ei spun că armata misterioasă ar fi antrenată în prezent în Germania. Afirmația a fost în mod evident o surpriză pentru germani. Singura întrebare cu adevărat importantă legată de război este cât de departe vor înainta rușii. Recapturarea completă a Donbass-ului este sigură, la fel ca și capturarea unei zone din Ucraina de-a lungul coastei. Dacă va fi finalizată, ultima va elimina tot accesul Ucrainei la mare, cu implicații evidente în ceea ce privește capacitatea țării de a-și expedia cerealele în porturile străine.

În oceanul de isterie și afirmații false, a existat cel puțin o licărire de realism în Ucraina. Au concediat un ministru responsabil pentru afirmația falsă, des repetată, potrivit căreia soldații ruși au violat sistematic femeile ucrainene. Nu a existat niciodată vreo dovadă în sprijinul afirmației scandaloase, iar concedierea principalului autor al minciunii dezvăluie cel puțin o mică licărire de realism din partea ucrainenilor.

Lanțul de evenimente din Ucraina reprezintă o lovitură uriașă pentru americani. Nu mai departe de acum două săptămâni, secretarul american al apărării făcea afirmații absurde cu privire la o înfrângere iminentă a Rusiei. Economia rusă era în pragul colapsului, potrivit afirmațiilor americane și europene. Ei  bine, prăbușirea nu a avut loc. Dacă există o economie aflată în pericol de colaps, atunci vorbim despre cea a Europei. Afirmațiile absurde privind eliminarea petrolului rusesc din importurile UE trebuie să se confrunte cu adevărul grotesc că nu există o aprovizionare alternativă menită să compenseze deficitul creat. Iar europenii se confruntă cu realitatea unei ierni posibil foarte friguroase, fără a avea mijloacele de a se încălzi.

O parte fundamentală a problemei europenilor este faptul că aceștia par să-și fi pierdut complet capacitatea de a gândi independent. Ei continuă să ia decizii concepute pentru a le face pe plac americanilor, dar care ignoră complet obligația fundamentală de a proteja bunăstarea propriilor cetățeni. Gestul de a îngheța aprovizionarea cu energie rusească este un exemplu clasic de împușcare în picior. În acest context, nu-i deloc surprinzător faptul că o serie de țări din Uniunea Europeană încheie înțelegeri separate cu rușii, pentru a se asigura că proprii lor cetățeni nu vor îngheța la iarnă.

Orice urmă de simpatie a rușilor față de europeni a fost efectiv distrusă atunci când ultimii au confiscat o sumă estimată la 300 de miliarde de dolari din câștigurile în valută ale Rusiei, în plus față de o sumă similară înghețată de americani. A fost un act de tâlhărie la drumul mare, fără niciun fel de temei legal. Rezultatele actelor de vandalism economic nu s-au lăsat așteptate.

În primul rând, i-a convins pe ruși să ceară ca plata mărfurilor lor să se facă în ruble. Gestul a provocat inițial un șoc și un refuz din partea unora din Uniunea Europeană, în special a Poloniei. Însă poporul polonez va fi cel care va avea de suferit.

În al doilea rând, și poate mai semnificativ pe termen lung, furtul veniturilor externe rusești a trimis un mesaj fără echivoc restului lumii: ei ar putea fi următorii. Efectul net al mișcării este acela de a grăbi ziua în care restul lumii (cu excepția europenilor îngâmfați) va decide că nu mai are nevoie să folosească dolarul, lira sterlină sau euro pentru tranzacțiile internaționale.

Implicațiile sunt profunde. Controlul efectiv al Statelor Unite asupra sistemului monetar mondial se bazează pe dorința națiunilor de a folosi dolarul în tranzacțiile lor internaționale. Dacă fenomenul dispare, o mare parte din capacitatea Statelor Unite de a intimida lumea este eliminată. Cu consecințele de rigoare. Saudiții, mari exportatori de petrol, au negociat cu China pentru a accepta plata în altă modenă decât în dolari.

Rusia și China lucrează de ceva timp la crearea unui sistem alternativ de plăți mondiale pentru bunurile schimbate de cele două țări. O serie de alte state, în special din așa-numita lume a treia, și-au arătat disponibilitatea de a se alătura noului sistem. Europenii și americanii sunt singurii vinovați.

Nu puteau abuza de un sistem creat pentru confortul lor și, să recunoaștem, în scopul exercitării unei puteri enorme, fără să existe consecințe. Aceste consecințe apar acum, iar vechiul sistem va muri definitiv.

Chinezii au văzut ce au făcut europenii și americanii cu deținerile valutare rusești. Ei își dau seama că ar putea fi următorii pe listă și au început deja să ia măsuri serioase pentru a-și reduce deținerile valutare în dolari. Gestul va avea, de asemenea, ca efect reducerea atractivității față de dolarul american, cu consecința reducerii în continuare a valorii și cererii la nivel internațional.

Este puțin probabil ca europenii și americanii să fi realizat consecințele pe termen lung asupra propriilor decizii atunci când s-au angajat în acțiunile lor antirusești la începutul anului. Ei vor avea acum destul timp să reflecteze. Simpatia din partea celei mai mari părți a lumii va lipsi cu desăvârșire. Ei sunt singurii vinovați.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs