Miliardarii care prezic că țara se va duce în iad sub conducerea democraților

Un articol de Diana Glebova pentru dailycaller.com

Unii miliardari au prezis că economia americană se va înrăutăți mult sub administrația Biden, alimentând temerile că țara se îndreaptă spre o recesiune.

Cea mai bogată persoană de pe planetă, directorul general al Tesla, Elon Musk, a declarat că are o ”senzație super proastă” în legătură cu economia, că vrea să taie 10% din locurile de muncă și să ”pună pe pauză toate angajările la nivel mondial”, potrivit unor e-mailuri publicate vineri de Reuters.

Președintele Joe Biden a criticat predicția lui Musk, spunând că alte companii auto își măresc numărul de angajați. (Citește și: ”Biden îi face umbră lui Elon Musk în legătură cu îngrijorările sale legate de recesiune”)

”În timp ce Elon Musk vorbește despre asta, Ford își mărește investițiile în mod covârșitor”, a spus Biden. ”Cred că Ford își mărește investiția în construcția de noi vehicule electrice [cu] 6.000 de noi angajați, în Midwest. Fosta corporație Chrysler, Stellantis, face investiții similare în vehicule electrice. Intel adaugă 20.000 de noi locuri de muncă pentru fabricarea de cipuri de calculator. Așadar, mult noroc în călătoria sa pe Lună”, a replicat Biden.

În luna mai, Musk a fost mai direct, scriind pe Twitter că țara se apropie de o recesiune și că acesta este, paradoxal, un ”lucru bun”. (Vezi și: ”Vânzările de locuințe noi se prăbușesc, stârnind temeri de recesiune”)

”Încă mai crezi că ne apropiem de o recesiune?”, l-a întrebat un utilizator Twitter pe Musk. ”Da, dar acesta este, de fapt, un lucru bun”, a răspuns el. ”Plouă cu bani peste proști de prea mult timp. Unele falimente trebuie să aibă loc. De asemenea, toate chestiile de tip lockdown cu muncă de acasă au păcălit oamenii să creadă că de fapt nu trebuie să muncești din greu. O trezire neplăcută se apropie!”, a adăugat el.

”Elon Musk are o perspectivă deosebit de bine informată asupra economiei globale. Credem că un mesaj din partea lui ar avea o mare credibilitate”, a declarat Adam Jonas, analist la Morgan Stanley, potrivit Reuters.

Directorul general al JPMorgan, Jamie Dimon, a avertizat în scrisoarea anuală adresată acționarilor că inflația continuă în SUA va duce la creșterea ratelor dobânzilor și va fi una dintre problemele economice cu impact asupra viitorului țării. În luna iunie, Dimon i-a avertizat pe americani să se pregătească pentru ”uraganul” economic cauzat de războiul dintre Rusia și Ucraina, inflație și creșterea ratelor dobânzilor.

”În acest moment este cam însorit, lucrurile merg bine. Toată lumea crede că Fed se poate descurca”, a declarat Dimon, potrivit CNN. ”Acel uragan este chiar acolo, la capătul drumului, venind spre noi”. (Vezi și: ”Ar fi bine să vă pregătiți: Un bancher miliardar spune că uraganul economic se îndreaptă spre noi”)

”Doar că nu știm dacă este unul minor sau Superstorm Sandy. Ar fi bine să vă pregătiți”, ar fi adăugat miliardarul, susținând că JPMorgan Chase se pregătește pentru ”rezultate proaste”.

Miliardarul și directorul general al United Refining Co, John Catsimatidis, a prezis în luna mai că autoritățile de pe coasta de est ar putea fi nevoite să raționalizeze combustibilul din cauza unor potențiale penurii. ”Nu aș fi surprins să văd că motorina va fi raționalizată pe Coasta de Est în această vară”, a declarat Catsimatidis în timpul unui interviu telefonic, potrivit Bloomberg. ”În acest moment, stocurile sunt scăzute și am putea vedea o penurie în lunile următoare”.

El a susținut că nu va exista o penurie de benzină obișnuită, dar că prețurile vor urca la niveluri record.

”Șoferii vor plăti cele mai mari prețuri la benzină plătite vreodată pentru Memorial Day”, a adăugat el. Predicția sa s-a adeverit, iar prețul mediu al benzinei de Ziua Memorială (n.red. – 30 mai), la nivel național, a ajuns la un nivel record de 4,62 dolari pe galon.

Prețul mediu al benzinei a ajuns pe 9 iunie la 5 dolari, pentru prima dată în istoria Americii, potrivit Gas Buddy.

Multimilionarul Michael Burry, care a prezis prăbușirea pieței imobiliare din 2008, a făcut, de asemenea, mai multe comentarii publice despre o recesiune iminentă. Burry a spus că țara va intra în recesiune după ce oamenii își vor epuiza economiile, potrivit Business Insider.

Michael Burry tweet

”Graficul economiilor personale în USA/GDP”, a scris el într-un tweet care acum a fost șters, potrivit publicației. ”Linia roșie este minimul istoric de 1,5%, stabilit în iulie 2005. La rata de epuizare a economiilor din ultimele 12 luni, ar putea atinge acest nivel între septembrie și decembrie anul acesta. Timpul împrumuturilor”.

De asemenea, el ar fi declarat că rata de împrumut în creștere, împreună cu banii de ajutorare COVID-19 direcționați de administrația Biden și economisirea în scădere vor duce la o recesiune.

”Economiile personale din SUA au scăzut la nivelurile din 2013, rata de economisire la nivelurile din 2008 – în timp ce datoria revolving a cardurilor de credit a crescut într-un ritm record, revenind la vârful de dinainte de COVID, în ciuda tuturor acelor trilioane de dolari de bani aruncate pe piață”, a scris el pe Twitter, potrivit publicației. ”Se anunță: o recesiune a consumatorilor și mai multe probleme cu profiturile.”

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs