Campionul luptei anti-Covid este repetent la Educație

Notă: Acest articol a fost publicat de Agenția Mediafax pe 29 mai 2020. Ulterior, a ”dispărut” subit, într-o noapte foarte agitată, împreună cu alte 300 de comentarii și analize.

Nu-ți trebuie decât școala vieții ca să-ți dai seama că România Educată, proiectul de suflet al președintelui Iohannis, este o înșiruire de vorbe-n vânt. Un eșec magistral. Cuvinte frumoase, reunite în limbaj de lemn, zac și astăzi într-un sertar la Cotroceni, la aproape doi ani de la lansarea cu fast a dezbaterii publice.

La întrebarea cum ar putea un președinte care s-a îmbogățit din meditații să reformeze învățământul românesc stai și te gândești dacă să izbucnești în râs sau să-ți dai palme, de nervi și de neputință. Ce reformă ai putea să-i ceri lui Klaus Iohannis, profesorul de fizică deopotrivă pasionat de școala pe bani, proprietăți imobiliare, tenis, ciclism, ski, carantină, drumeții și politică, din moment ce concepția sa despre educație se sprijină pe un munte de ipocrizie?

După ce ani în șir sindicatele au făcut echipă ideală cu PSD-ul Ambramburicăi în meciul cu elevii și părinții terorizați de ”dictatura meditațiilor”, te-ai fi așteptat ca Guvernul Meu să inițieze măcar primul pas. Ministrul Monica Anisie, comparată cu Viorica Dăncilă la nivel de competențe și prezență scenică, și-a început mandatul în forță. Apoi bunele intenții s-au transformat brusc în maculatură și înregistrări audio de arhivă, perfecte pentru ședințele de narcisim în fața propriei oglinzi.

În cazul combaterii pandemiei, s-a trezit (surprinzător) jucătorul din persoana președintelui-nonconflictual. Iohannis a găsit imediat oamenii, resursele și mijloacele de a-și impune voința, în pofida unui parlament teoretic ostil. A transformat România într-un teatru de război, cu armata pe străzi și mass-media la picioarele guvernului. Nimeni n-a mișcat în front!

Însă școala poate să mai aștepte. Analfabetismul funcțional nu este la fel de contagios și letal ca noul coronavirus.

La cât tam-tam a făcut cu proiectul România Educată (de altfel singurul asumat până în prezent), Klaus Iohannis a dat senzația că vrea să lase ceva în urmă. Să predea generațiilor viitoare o moștenire consistentă. Să arate că nu a fost un șef de stat decorativ, rămas în memoria colectivă doar pentru momentul Covid-19, ci unul conștient de importanța crucială a sistemului de învățământ.     

Din nefericire faptele îl contrazic. Președintele a atacat recent la Curtea Constituțională prevederea ca un cadru didactic care a luat peste media 7 la trei examene de titularizare, dar nu și-a găsit încă post, să fie angajat pe perioada nedeterminată, fără alt concurs. Argumentația juridică este stufoasă și nesemnificativă în cazul de față. Ceea ce contează este că același președinte continuă să-și bată joc de tinerii profesori aflați în căutarea unei titularizări. Cu legea-n mână, dar cu obrazul foarte gros, Klaus Iohannis profită de legislația șchioapă ca să-și păstreze (fără explicații) catedra de fizică de la Colegiul Brukenthal din Sibiu. O face de două decenii cu maxim tupeu și minimă decență, deși știe foarte bine că nu se va întoarce la școală după 25 de ani de activitate politică neîntreruptă.  

Când va ieși pe porțile de la Cotroceni cu două mandate consecutive la activ, Klaus Iohannis va avea vârsta de pensionare. Tocmai la momentul potrivit să posteze pe OLX un anunț pentru părinții și elevii dornici de performanță: ”Profesor de fizică la Colegiul Brukenthal cu 35 de ani de experiență ofer meditații la Vila Lac 3. Ofer seriozitate, disciplină și profesionalism. Fără bonuri de masă și tichete de vacanță. Nu deranjați inutil!”.

Sau poate va cere o dispensă de la Guvernul Meu ca să poată preda la catedră încă un mandat. Adică până la 70 de ani și echivalentul a nouă case.

România Educată după vocea și talentul președintelui Iohannis arată la fel de prost ca în ultimii 30 de ani. Copii debusolați de programa încărcată, învechită și gândită să-i servească în special pe profesori, dascăli fără chef, carismă și chemare, sindicate mână-n mână cu mafioții din minister, părinți obligați să facă școala din nou (odată cu copiii) sau să plătească meditații împovărătoare și umilitoare.

Guvernul Meu a reușit doar să încheie brutal anul de învățământ, după ce Klaus Iohannis i-a speriat pe români cu un fake-news despre Covid-19 tocmai bun de predat în școli, la orele de Educație Civică. Un milion de copii fără acces la internet au rămas să învețe (uitându-se la televizor) limba română de la Monica Anisie, engleză de la Nelu Tătaru și matematică de la Florin Cîțu.

Președintele este puternic numai atunci când își încordează mușchii ca să ne-nchidă-n casă în noaptea de Înviere. În rest l-ai putea ușor confunda cu un funcționar mărunt, preocupat să nu întârzie la slujbă și să-și mănânce pachețelul la timp. Mult așteptata reformă (și nu o spoială de luat ochii naivilor) are tot atâtea șanse să devină realitate ca Iohannis să-l grațieze pe Dragnea de Ziua Copilului.

România Educată pare un uriaș cu picioare de lut. Se sprijină pe exemplul de moralitate și de integritate al inițiatorului. Care din păcate este departe de a fi ireproșabil.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs