Culisele strângerii de mână dintre președintele Maia Sandu și filantropul Alex Soros

Notă: Acest articol a fost publicat de Agenția Mediafax pe 25 septembrie 2021. Ulterior, a ”dispărut” subit, într-o noapte foarte agitată, împreună cu alte 300 de comentarii și analize.

Alexander Soros (35) este moștenitorul imperiului global Soros. În calitate de vicepreședinte al fundației Open Society, cu sediul central în New York și multiple ramificații în mediile politice din peste 100 de țări, Alex Soros deține o putere incontestabilă. Deține puterea venerabilului său tată, încă activ la cei 91 de ani ai săi.

Așa cum arată acum rețeaua globală de ONG-uri (dirijată momentan de George Soros), o putem asimila cu ușurință unei redutabile mega-agenții de informații. N-ar fi deloc surprinzător să aflăm, printr-un concurs de împrejurări, că fundația Open Society a fost  încă de la înființare un produs premium al Central Intelligence Agency (CIA) din Statele Unite. Și că fondurile fundației sunt mai puțin rezultatul ”geniului financiar” al lui George Soros, cât consecința directă a unor transferuri netransparente, strict secrete, din taxele și impozitele americanilor.  

Oricum ar fi, rezultatele din teren, în special cele de dinainte și după destrămarea Uniunii Sovietice, par să arate că a meritat fiecare dolar investit în oameni și proiecte de către Open Society. Iar dacă George Soros încă nu are o statuie undeva în subsolul sediului CIA, din Langlay, Virginia, cineva va trebui să i-o facă. Poate chiar președintele Joe Biden. Americanii-globaliști i-o datorează cu prisosință.

Lasând la o parte speculațiile cu caracter conspirativ (dar deosebit de credibile, dacă mă întrebați), haideți să vedem faptele.

Sub umbrela lui George Soros, un personaj cu vădite simpatii de stânga, progresiste, statul naţional devine un concept complet desuet, graniţele rămân doar simple linii desenate pe hartă, minorităţile obțin drepturi în plus faţă de majorităţi (în acord cu corectitudinea politică), iar mega-corporaţiile şi guvernele colaborează strâns, sub coordonarea unor instituţii cu acoperire planetară, în scopul desăvârşirii statului global. În Statele Unite este de notorietate strânsa legătură dintre Fundație și Partidul Democrat. De altfel, George Soros s-a numărat printre principalii sponsori ai candidaților prezidențiali Barack Obama și Joe Biden. Iar Alex, fiul lui Soros, nu a ezitat să publice pe contul de Twitter o fotografie cu democrata Nancy Pelosi (poate cel mai influent politician, după președintele Biden) încadrată de cei doi membri ai familiei Soros, cu mesajul sugestiv ”În Pelosi avem încredere!”.

Paginile de Instagram și Twitter ale tânărului activist-filantrop Alex Soros conțin atât fotografii cu personalități ca Obama sau Pelosi, cât și instananee cu lideri ai unor țări mai mici, în curs de ”democratizare” (gen Albania, Serbia, Macedonia, Kosovo, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina sau Republica Moldova), acolo unde Fundația derulează numeroase proiecte și are interese directe, palpabile. Ca de pildă extinderea Uniunii Europene.

Surprinzător, ultima întrunire a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite i-a adus în prim-plan pe moldovenii noștri de peste Prut. ”Adevărul este că lumea democratică trăiește peste tot. Trăieşte şi în moldovenii mândri care au obţinut o victorie triumfătoare a forţelor democratice, oferind un mandat puternic pentru a lupta împotriva corupţiei şi a construi o economie mai incluzivă”, a spus președintele Biden de la tribuna ONU, conștient că foarte puțini dintre cei peste 100 de șefi de stat și de guvern prezenți la New York au înțeles pe deplin sintagma ”moldoveni mândri”. Probabil că nici Biden nu e foarte sigur dacă moldovenii sunt o nație mândră din Europa sau niște funcționari oarecare din Wisconsin, care l-au ajutat să numere voturile prin corespondență, la ultimele alegeri prezidențiale.

La rândul ei surprinsă, președintele Maia Sandu nu a ezitat să-i mulțumească lui Joe Biden, printr-o postare pe Facebook: ”Realizările noastre se văd și la New York”. Sigur, nu putem face o legătură directă între intervenția președintelui Biden și cererea Maiei Sandu (de la tribuna ONU) de retragere urgentă a trupelor rusești din Transnistria.

Ceea ce putem spune cu certitudine este că Maia Sandu a acceptat fără să clipească invitația lui Alex Soros la o discuție între patru ochi, la New York. Iar ca să nu mai existe vreun dubiu legat de natura relației dintre cei doi, Alex și-a permis să publice pe contul de Twitter o fotografie de la întâlnirea cu președintele Republicii Moldova. Cum ar zice Biden, de la întâlnirea cu cel mai mândru dintre moldoveni.

Desigur că și un instantaneu cu Klaus Iohannis ar fi fost la fel de explicabil, la fel de natural, doar că tânărul Alex Soros are la dispoziție suficienți alți colaboratori din proximitatea Palatului Cotroceni, de prin serviciile adiacente, astfel încât să nu-și piardă timpul cu președintele României. Și să nu-l expună inutil.

Fundația lui Soros nu a ascuns niciodată faptul că a ajutat diverși tineri promițători (și fără posibilități materiale) să-și termine studiile în Statele Unite și ulterior să se lanseze în viața politică. Indiferent că erau din Ungaria, România, Rep. Moldova sau din cine știe ce colț al lumii. Așa că postarea pe Twitter a lui Alex Soros nu face decât să dea apă la moară propagandei rusești, potrivit căreia Maia Sandu este o simplă marionetă a fundației Open Society. Adică a oficialilor de la Washington.

Potrivit propriului CV, Maia Sandu a obținut în 2010 titlul de Master în politici publice, după finalizarea studiilor la Școala Kennedy de administrație publică a Universității Harvard, SUA. Ulterior, în perioada iunie 2010 – iulie 2012, a fost Consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale la Washington. Iar din 2012 până în 2015 a deținut poziția de ministru al Educației în guvernul Leancă.

Foarte interesantă este declarația lui Iurie Leancă, la unul dintre posturile TV de peste Prut, despre relația cu Maia Sandu și cu fundația Soros: „Eu am susținut-o foarte mult, în calitatea ei de ministru al Educației, cu bani de la Soros, apropo. Când am fost la el în apartament în New York, m-a întrebat: uite, cu ce pot să ajut? Uite, îţi dau un milion de dolari. Am zis: hai pentru educație. Şi o parte s-au dus pentru specialiști, să ajute cu curricula ministerului Educației şi o parte s-a dus pentru clase moderne, dacă nu mă înșel în 11 sau în 12 școli din Republica Moldova, selectate de către Fundația Soros”.

Cam ăsta a fost nivelul discuției între premierul unui stat ca Republica Moldova și miliardarul-filantrop, prieten la cataramă cu Joe Biden și Nancy Pelosi: ”Hai, bătrâne, îți dau un milion, ia de-aici! Faci ce vrei cu banii, mi se fâlfâie, numai să rămâneți la putere. Să avem guvernul nostru, pro-american, că m-am săturat de rusofili ca de mere pădurețe”.

Despre discuția dintre Alex Soros și Maia Sandu încă nu s-au scurs informații. Nu știm dacă tânărul moștenitor i-a oferit ceva președintelui sau dimpotrivă, i-a cerut vreun favor.

Ce știm cu siguranță este că un memorandum din 3 iulie 2014 al Fundației Soros arată cum au fost plătiți din banii lui Soros trei dintre consilierii premierului Iurie Leancă, în perioada iulie 2013 – iunie 2014 (taman când Maia Sandu era ministru al Educației). Informațiile provin de pe pagina Dcleaks.com, care a publicat mai multe documente confidențiale ale Fundației Soros, după spargerea unor servere. Potrivit acestora, Iurie Leancă a cerut Fundației Soros (în vara anului 2014) suma de 141.750 dolari pentru achitarea salariilor a patru colaboratori apropiați: Vladislav Kulminski, consilier pentru afaceri interne și Transnistria, Valeriu Prohnițchi, consilier pe probleme economice, Eugen Sturza, șeful de cabinet al premierului, și Liliana Vițu, consilier în relația cu mass-media. Mai concret, cei patru au încasat câte 4.200 dolari lunar, timp de 8 luni, bani în plus față de salariile primite de la guvern. Memorandumul Fundației Soros arată că datorită constrângerilor legale din Republica Moldova nu puteau fi făcute plăți directe către consilierii premierului. În final, apropiații lui Iurie Leancă au primit banii prin intermediul organizației germane Institut für Europäische Politik, în numele căreia au redactat un studiu despre Transnistria (Moldova Strategic Conflict Research) menit să justifice achitarea sumelor respective. Institutul german avea să fie recompensat cu un ”comision” de 6.750 dolari pentru această frumoasă intermediere.

Trecând peste propaganda rusă stupidă în ceea ce-o privește pe Maia Sandu (presupusa admirație față de mareșalul Antonescu sau presupusa apartenență la comunitatea LGBT) rămân, totuși, legăturile strânse cu rețeaua Soros, confirmate de recenta întâlnire cu tânărul vicepreședinte Alex Soros.

Așa cum seniorul George Soros a aterizat pe aeroportul Otopeni cu primul avion civil intrat în țară după Revoluție, cu scopul declarat de a aduce democrația pe meleagurile românești, nu-i nicio surpriză că interesele americane în sud-estul Europei au trecut demult Prutul. Și că acestea își fac loc inclusiv (sau mai ales) prin intermediul Fundației Soros.

A început Revoluția americană și la Chișinău. Cu moldoveni mândri că au fost și continuă să fie sprijiniți (și omeniți) de miliardari filantropi.

Totuși, puțin mai multă demnitate nu ar strica, doamna Maia Sandu, chiar dacă sunteți conștientă că Alex Soros nu-i un simplu activist și filantrop, ci chiar reprezentantul (semi)oficial al Statelor Unite. Uitați-vă la Klaus Iohannis. Președintele nostru a preferat să se tragă-n poză pe străzile din New York cu celebrul manelist Sorinel Puștiu, decât să se compromită cu Alex Soros pentru câteva milioane în plus, în contul României Educate. 

p.s. Presa americană scrie că Alex a absolvit Universitatea din New York în 2009, iar în 2018 a terminat un doctorat în istorie la Universitatea din California, Berkeley. Spre deosebire de tatăl său, Alex are un stil de viață mai apropiat de genul playboy, cu mega-petreceri în luxoasa sa vilă din New York, de unde nu lipsesc fotomodelele consacrate. Putem bănui că Rețeaua Soros are un viitor de aur în Europa, a încăput pe mâini bune. Republica Moldova e plină de fete frumoase. Frumoase și mândre, evident.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. I-a cerut un favor sexual. Nu oricine fu… un preşedinte de țară, până îi sună apa în cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs