Arta dezinformării: minciunile despre războiul din Ucraina

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane. A fost defăimat atât de democrați, cât și de republicani, ceea ce înseamnă că trebuie să fi făcut lucruri bune.

Dacă ați fi vrut să știți cum decurge războiul din Ucraina, nu ar fi trebuit decât să luați act de o singură ”știre” de astăzi – secretarul apărării Lloyd Austin l-a sunat pe omologul său rus:

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit cu omologul său rus pentru prima dată de la invazia rusă în Ucraina, a anunțat vineri Pentagonul.

Convorbirea a durat aproximativ o oră și a avut loc la cererea lui Austin, care a folosit prima convorbire între cei doi în 84 de zile pentru a-l îndemna pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, să pună în aplicare o ”încetare imediată a focului”, potrivit unei scurte redactări a convorbirii. Cei doi au vorbit ultima dată pe 18 februarie, cu o săptămână înainte ca Rusia să își lanseze invazia în Ucraina. (CNN)

Dacă Rusia ar fi pierdut sau ar fi fost complet blocată în Ucraina, ne-am fi așteptat ca Serghei Shoigu să fie cel care îl sună pe Austin și îi cere milă. Ei bine, nu este ceea ce s-a întâmplat. Austin a efectuat apelul, aparent nefiind preocupat de solicitarea publică recentă de a slăbi Rusia. De ce l-ar îndemna Austin pe Shoigu să pună în aplicare o ”încetare imediată a focului” dacă Rusia o încasează? Faptul că Rusia ar fi bătută de Ucraina este exact ceea ce Austin a cerut. Vă amintiți?

”Vrem să vedem Rusia slăbită în așa măsură încât să nu mai poată face genul de lucruri pe care le-a făcut prin invadarea Ucrainei…”

Dacă Rusia este în corzi, de ce să înceteze focul? Anulezi lupta atunci când omul tău este lovit. Ofensiva rusă din Donbass s-a intensificat semnificativ în ultima săptămână și ciopârțește unitățile ucrainene înrădăcinate, fără nicio speranță de a fi întărite sau salvate de o contraofensivă.

Vreau să vă arăt o hartă falsă a bătăliei, reprezentativă pentru dezinformarea cu care este hrănit un public naiv din America și Europa. Ea a fost publicată de o tipă inocentă, Ashley Cornell, care își trădează ignoranța față de situația militară și nu a reușit să verifice faptele afirmațiilor nebunești ale ”expertului în război” Justin Bronk:

War expert Justin Bronk says ailing Russian offensive in eastern Ukraine is FAILING

Expertul în război Justin Bronk spune că ofensiva rusă bolnavă din estul Ucrainei este EȘUATĂ

Permiteți-mi să evidențiez minciunile pentru dumneavoastră. Începem cu Insula Șerpilor:

Rusia suferă pierderi încercând să securizeze insula după o serie de atacuri ucrainene.

FALS! Ucrainenii au încercat și nu au reușit să cucerească micuța insulă chiar de Ziua Eliberării, pe 9 mai. Ucraina a pierdut mult – peste 60 de pușcași marini ucraineni și membri ai unităților de elită ale AFU, patru avioane de luptă cu aripă fixă, 10 elicoptere, 3 bărci și 30 de vehicule aeriene fără pilot. Rușii știau că atacul urma să aibă loc și au stat la pândă. Se pare că au pus o momeală pe stânca aridă – niște rachete sofisticate – pentru a-i atrage pe ucraineni. A funcționat.

Bombardamentele intense continuă la Azovstal, în timp ce ultimii apărători rezistă.

ÎN MOD DELIBERAT ÎNȘELĂTOARE. Da, bombele și rachetele continuă să plouă asupra acelor părți ale uzinei siderurgice Azovstal unde un număr tot mai mic de fanatici din batalionul Azov se adăpostesc și trimit apeluri video pentru salvare. Câteva dintre soțiile bărbaților blocați în măruntaiele Azovstal sunt acum pe rețelele de socializare și imploră pe cineva să le salveze băieții. Iată una dintre doamne, care a postat anterior o fotografie cu ea în postura de luptă. Cea de-a doua imagine – ea plânge pentru bărbatul ei – a apărut săptămâna aceasta.

ÎNAINTE DE

ACUM

Situația din Mariupol revine la normal, iar Rusia controlează orașul. Rușii restabilesc serviciile de electricitate și de apă și furnizează alimente populației.

Contraatacul ucrainean ajunge la granița cu Rusia și amenință să rupă linia de aprovizionare din Donbas.

MINCIUNĂ – Ucrainenii nu au ajuns la granița rusă și cel puțin un grup tactic al batalionului rusesc a trecut râul Severs Donetsk și își extind poziția spre sud, spre Harkov. Dar acesta reprezintă doar un spectacol secundar. Zona este izolată și există un singur drum important care merge de la Harkov la Belgorod în Rusia.

MINCIUNĂ DOUBLĂ – Nu există nicio amenințare la adresa ”LINIEI DE APROVIZIONARE A DONBASULUI”. Aceste linii se află la sud și la est de Harkov. Priviți doar harta – Donbasul cu orașul Luhansk este afișat în mod proeminent. Harkov se află la 230 de mile nord-vest de Luhansk.

Harta are două lucruri corecte – Rusia a cucerit Avdiivka și a înconjurat trupele ucrainene la Severodonetsk. Din cauza progreselor pe care Rusia le face în Donețk, Lloyd Austin l-a sunat pe Serghei Șoigu pentru a-i cere puțină milă. Bănuiesc că generalul Shoigu i-a spus lui Austin: идите стучите по песку (care în rusă înseamnă ”du-te și dă-te cu fundul de nisip”).

Încă o observație cu privire la presupusa înfrângere a rușilor la nord de Harkov, la granița cu Rusia. Cei care scriu despre acest subiect nu pot nici măcar să se lămurească cu privire la mărimea unui grup tactic de batalion rusesc, aka BTG. Iată trei ”experți” diferiți cu cifrele lor:

Fiecare grup tactic al batalionului rus (BTG) are în jur de 700-900 de soldați (Justin Bronk).

Potrivit DOD, la 18 aprilie, există aproape o duzină de BTG-uri în Mariupol. Cum fiecare BTG are aproximativ 200 de infanteriști, atunci 11 x 200 ne dă 2.200 de infanteriști. (Christopher Lawrence, Institutul Dupuy)

Un grup tactic de batalion rusesc este format din aproximativ 1.000 de soldați. (Associated Press)

Presa occidentală s-a lăudat că puternicii ucraineni au anihilat un BTG rusesc. Cu toate acestea, pe site-urile ucrainene sau rusești nu au fost publicate fotografii ale unităților medicale rusești venite să recupereze morții și răniții de la locul bătăliei. Dar să presupunem că afirmația este adevărată – ucrainenii ar fi întins o ambuscadă și ar fi învins un BTG. Aceasta este lipsită de semnificație în ceea ce privește progresul efortului de război rusesc. Dacă rușii ar fi fost preocupați de bătălia de pe un pod de pontoane, ar fi desfășurat avioane de sprijin cu aripă fixă și cu aripă rotativă înarmate cu rachete și ar fi lansat un baraj de artilerie asupra ucrainenilor atacatori. Se pare că nici acest lucru nu s-a întâmplat.

Nu sunt la curent cu planurile de război ale Rusiei. Dar știu că Rusia ar fi trimis de urgență întăriri în zonă dacă ar fi fost o bătălie importantă. Nu este cazul. Și mai grăitor este faptul că nu vedeți imagini video și fotografii cu trupe ucrainene care se revarsă peste granița rusă. Mie mi se pare încă o încercare eșuată, care amintește de Weekend at Bernie’s – să ridici un cadavru ucrainean și să pretinzi că este viu.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Observații pertinente. Mi-nțeleg cui mai folosește acest CIRC mediatic. Occidentului SIGUR nu!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs