Întrebări fundamentale despre războiul din Ucraina

Un articol de Achijah Zorn, apărut în publicația germană tichyseinblick.de. Zorn este dublu licențiat în teologie și psihologie, la Bonn. Din 1996 până în 2021 a fost pastor pentru persoane cu dizabilități într-un sat diaconal din Mülheim an der Ruhr.

Cetățenii germani se grăbesc să facă politică. Chiar și atunci când vine vorba de războiul din Ucraina. Ar fi important să ne punem mai întâi câteva întrebări fundamentale:

1) După câți morți și câte distrugeri este mai bună o pace nedreaptă decât o rezistență eroică?

2) Ce sens are să ajuți luptătorul care se confruntă cu un urs doar cu o furculiță în loc de un cuțit?

3) Începând cu livrarea căror sisteme de arme Germania devine parte beligerantă împotriva Rusiei? Începând cu ce cantități de gaz cumpărate Germania și Rusia sunt cele mai bune prietene?

4) Dacă Rusia câștigă războiul și Ucraina capitulează, sărbătorim săptămânile de eroism ale ucrainenilor și solidaritatea noastră de nezdruncinat cu ei? Vom fi, împreună cu ucrainenii, ”învingătorii inimilor”?

5) Cine va reconstrui Ucraina după război?

6) Ce țări și organizații politice de pe acest pământ au voie să poarte războaie de agresiune, încălcând dreptul internațional, fără a fi condamnate și sancționate la nivel internațional?

7) Tentația occidentală de a purta un război în Ucraina este atât de mare pentru că se poate purta un război cu câteva miliarde de dolari scoase de la tiparniță, fără a fi nevoie să ne punem pielea la bătaie pe front?

8) Cine profită de fapt de pe urma acestui război blestemat? Probabil că nu este vorba de Ucraina sau de Rusia. Cel puțin nu de populațiile lor, chiar dacă una dintre cele două țări ar trebui să câștige războiul.

9) Își pot imagina deontologii războinici că se merge la război cu cea mai bună atitudine, că se câștigă chiar, iar la sfârșit se rămâne cu buzunarele goale și sufletul împăcat?

10) Dacă un hoț fără scrupule invadează cu brutalitate și fără milă casa unei persoane mai slabe, trebuie să ajut persoana mai slabă dacă îmi cere asta? Trebuie să ajut persoana mai slabă, chiar dacă gestul m-ar pune în pericol și, în același timp, ar provoca distrugerea casei și moartea persoanei mai slabe?

11) Care sunt interesele Germaniei în războiul din Ucraina?

12) Doar o doctrină de descurajare consecventă și pregătită pentru atac poate preveni un război cu Rusia lui Putin? Este cea mai bună cale spre pace aceea presupus depășită ”ochi pentru ochi, dinte pentru dinte” (Exodul 21:23-25)?

13) Care sunt principalele trăsături ale unei ”politici externe feministe” (Annalena Baerbock, ministru de Externe) în războiul din Ucraina?

14) Cel ce vrea să transforme săbiile în pluguri este gata să are câmpurile celor ce transformă plugurile în săbii?

15) Războiul din Ucraina este una dintre acele dileme etice mizerabile în care nu pot decât să mă simt vinovat și să mă murdăresc de sânge, indiferent ce aleg? Există o cale care – în cel mai bun caz pe termen lung – ar putea însemna ceva mai puțină vină și mai puțin sânge?

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs