Ca să-i sperie pe profesori, elevi, părinți și bunici, Klaus Iohannis minte de-ngheață apele

Notă: Acest articol a fost publicat de Agenția Mediafax la începutul pandemiei, pe 29 aprilie 2020. Ulterior, a ”dispărut” subit, într-o noapte foarte agitată de noiembrie 2021, împreună cu alte 300 de comentarii și analize. În plin război în care, vrând-nevrând, suntem implicați, Klaus Iohannis nu mai este acum deloc atât de vorbăreț precum era în perioada în care încerca (și reușea!) să ne bage-n sperieți. Inclusiv cu ajutorul unor fake-news-uri.

Ne amintim fraza cheie de dinainte de Paști: ”Stați acasă, altfel după sărbători vom avea înmormântări!”. Președintele Iohannis a făcut tot ce i-a stat în putință ca să justifice carantina. A dat exemplul Italiei, a numărat morții în direct la TV, a explicat cum petrece sărbătorile singur acasă, i-a amenințat pe români cu Armata, Poliția și Jandarmeria.

Chiar dacă realitatea arată că România a fost ferită de uriașul val de îmbolnăviri și decese așteptat cu sufletul la gură atât de medici, cât și de politicieni, măsurile dure de izolare (comparabile cu țările unde virusul a făcut ravagii) au stârnit critici aprinse din partea unei bune părți a populației. În ultimul sondaj IRSOP spre exemplu, 70% dintre români cred că prăbușirea economiei reprezintă un pericol mai mare decât epidemia de coronavirus.

În acest context a părut suspectă viteza cu care președintele Klaus Iohannis s-a grăbit să anunțe, cu trei săptămâni înainte de data limită, că școlile, grădinițele și universitățile rămân închise. Și ca să fie foarte convingător, șeful statului a înșirat câteva motive menite să bage-n sperieți populația (dacă mai era nevoie).

Aud de la mulți că este cazul să ne relaxăm, că vremea este frumoasă și că epidemia oricum va dispărea. Dragii mei, din păcate, nu este așa! Am avut, ați văzut în statisticile de ieri, peste 400 de noi cazuri de persoane infectate. Avem astăzi peste 300. Deci, nu putem să vorbim în niciun fel despre o relaxare sau despre o încetinire, din păcate, a acestei epidemii”, puncta președintele în declarația de presă de luni, 27 aprilie, cu aplombul unui câștigător de premiu Nobel în domeniul epidemiologiei.

Ce a uitat să spună Klaus Iohannis, așa, ca din întâmplare, este că România a dublat recent numărul de testări. Dacă pe 8 aprilie fuseseră verificați doar 3.600 de cetățeni, pe 26 aprilie (cu 24 de ore înainte de declarația de presă de la Cotroceni) ministerul Sănătății raportase 7.000 de teste. Capacitatea maximă ar fi de zece mii. Iar statisticile din perioada martie-aprilie arată legătura certă, direct proporțională, între numărul de testări și numărul de cazuri noi de infectare. Așadar, o primă manipulare a lui Klaus Iohannis prin metoda clasică a omisiunii.

Însă partea cea mai importantă, menită să dea greutate discursului prezidențial, a însemnat un fake-news grosolan, o minciună vizibilă de pe Lună: ”Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă. Deci, lucrurile nu sunt absolut deloc simple.

Groaznic, nu-i așa? Informații capabile să bage-n sperieți până și pe cei mai aprigi contestatari ai carantinei. În realitate, nici presa și nici autoritățile din Franța nu aveau cunoștință despre un asemenea ”experiment”. Ca să spui că profesorii franzeci au ajuns la terapie intensivă după ce copiii au revenit la școală, fără să ai nici cea mai mică trimitere la rapoarte oficiale, îți trebuie ceva mai mult decât un consilier de comunicare neatent ori incompetent.

Solicitată să comenteze inadvertențele din declarația de presă, în primă instanță Administrația Prezidențială s-a spălat pe mâini aruncând pisica în curtea Ministerului Educației, care l-ar fi informat pe Klaus Iohannis despre cazurile teribile din Franța. Potrivit comunicatului remis Agenției Mediafax, ministrul Monica Anisie i-ar fi furnizat președintelui două pseudo-argumente: 1) un studiu al Institutului Pasteur, potrivit căruia „formarea imunității de masă se realizează într-o perioadă lungă de timp și că ridicarea măsurilor restrictive este un proces complex și de durată” și 2) o situație întâlnită la unitățile de terapie intensivă din Marea Britanie (n.red. – deci o idee mai departe de Franța!) unde sunt tratați copiii cu reacții severe care pot fi datorate infecției cu coronavirus.

Așadar, fake-news pe toată linia! Niciun cuvânt în explicațiile prezidențiale despre așa-zisul experiment din provincia franceză, cu profesori aflați pe patul de moarte. Jocul de glezne al lui Klaus Iohannis a continuat și în conferința de presă de marți, 28 aprilie. Președintele n-a avut niciun moment intenția să explice de ce i-a dus cu preșul pe români. Sau să admită că a greșit. Pur și simplu s-a făcut că plouă! Nici măcar nu și-a asumat vina de a cita informații false. Dimpotrivă, a continuat să ofere exemplul studiului efectuat la Institutul Pasteur (total irelevant și neconcludent, de altfel), fără absolut nicio legătură cu ceea ce declarase cu doar 24 de ore în urmă. Și a reluat, din reflex, răfuielile cu PSD în plină pandemie.

Să invoci drept argument suprem un fake-news pentru care în mod normal ar fi trebuit să intri-n pământ de rușine este dovada vie a aroganței fără precedent a unui politician ajuns la Cotroceni. 

Până la un punct ar putea fi de înțeles dorința președintelui Iohannis de a justifica măsuri foarte dure, ca cea de închidere a anului școlar. Însă atunci când de la înălțimea funcției supreme ni se furnizează drept adevăruri o serie de minciuni gogonate, cu scopul evident de a manipula, atunci scuzele publice din partea lui Klaus Iohannis ar trebui să nu se lase prea mult așteptate.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs