Propunerea lui Biden pentru o nouă monedă digitală este un atac la adresa libertății

Un articol de Justin Haskins, pentru Fox News

În timp ce lumea rămâne concentrată asupra situației tragice din Ucraina, administrația Biden se pregătește să lanseze prima monedă digitală susținută de guvern. Dacă se va lansa un nou dolar digital, acesta ar putea reduce substanțial drepturile individuale și ar putea oferi Rezervei Federale și guvernului o putere semnificativ mai mare asupra economiei americane.

Pe 9 martie, Casa Albă a publicat un ordin executiv care acoperă activele digitale, inclusiv criptomonedele precum Bitcoin. Conform acestui ordin executiv de mare anvergură, o listă lungă de agenții guvernamentale ar urma să elaboreze planuri de reglementare, studiu și/sau monitorizare a criptomonedelor și a diverselor burse unde consumatorii le cumpără, le vând și le tranzacționează.

Intruziunea Casei Albe în utilizarea tehnologiei blockchain ar trebui să fie suficientă pentru a-i îngrijora pe susținătorii piețelor libere. Însă există o parte și mai îngrijorătoare a ordinului executiv al lui Biden: dezvoltarea potențială a unei monede digitale complet noi.

Potrivit ordinului executiv, Casa Albă a acordat ”cea mai mare urgență eforturilor de cercetare și dezvoltare în ceea ce privește potențialele opțiuni de proiectare și implementare” a unei noi monede digitale a băncii centrale (CBDC). De asemenea, a însărcinat numeroase departamente federale, inclusiv Departamentul Trezoreriei, să lucreze la elaborarea unui ”raport privind viitorul banilor și al sistemelor de plată, inclusiv condițiile care determină adoptarea pe scară largă a activelor digitale”.

Departamentul Trezoreriei trebuie să prezinte raportul în termen de 180 de zile, aproximativ șase luni.

Casa Albă îi cere, de asemenea, președintelui Rezervei Federale să ”elaboreze un plan strategic pentru Rezerva Federală și o acțiune mai amplă a guvernului Statelor Unite, după caz, care să evalueze etapele și cerințele necesare potențialei implementări și lansări a unui CBDC al Statelor Unite”. Iar în termen de 210 zile de la emiterea ordinului executiv, o ”propunere legislativă” privind CBDC trebuie să fie prezentată președintelui.

Asistăm la o evoluție cu adevărat remarcabilă și profund îngrijorătoare. În cazul în care ar fi creat un CBDC, acesta ar extinde dramatic puterea și influența guvernului federal și a Rezervei Federale, în moduri pe care majoritatea americanilor nu le vor înțelege decât atunci când va fi prea târziu.

Spre deosebire de monedele digitale bazate pe blockchain, cum ar fi Bitcoin, care sunt prin concepție descentralizate, o monedă digitală a băncii centrale ar fi probabil programabilă. Ceea ce înseamnă că ar putea fi concepută astfel încât americanii să o folosească doar în scopuri specifice. Și ar fi ușor pentru bănci și agenții guvernamentale să urmărească dolarii digitali și persoanele care îi folosesc – spre deosebire de dolarii americani tipăriți, disponibili în prezent.

Deși unii ar fi tentați să respingă temerile ca fiind prea exagerate într-o țară precum Statele Unite, există dovezi solide potrivit cărora Casa Albă și Rezerva Federală au luat deja în considerare posibilitatea de a face un nou dolar digital programabil, în conformitate cu diversele lor obiective sociale și economice.

De exemplu, ordinul executiv al lui Biden prevede că un CBDC ar trebui să fie conceput pentru a promova ”incluziunea financiară și echitatea”, dar și politicile legate de ”schimbările climatice și poluare”.

O ”fișă informativă” publicată de Casa Albă cu privire la ordinul executiv afirmă, de asemenea, că acesta va ”promova accesul echitabil la servicii financiare sigure și la prețuri accesibile”. Raportul guvernului privind dezvoltarea dolarului digital trebuie să ”includă implicațiile pentru creșterea economică” și ”creșterea și incluziunea financiară”.

De asemenea, un oficial administrativ de rang înalt a declarat reporterilor că oficialii de la Casa Albă vor continua să ”colaboreze cu toate părțile interesate – inclusiv cu industria, sindicatele, grupurile de consumatori și de mediu, aliații și partenerii internaționali” atunci când dezvoltă planuri pentru o monedă digitală a băncii centrale.

De ce s-ar implica sindicatele, activiștii de mediu și lobbyiștii din mediul de afaceri în crearea unei noi monede, dacă nu cumva acea monedă este programabilă?

O monedă digitală a băncii centrale ar putea, de asemenea, să transforme radical sistemul monetar american. În loc să folosească ratele dobânzilor și instrumente monetare complexe pentru a contribui la îmbunătățirea ratelor de ocupare a forței de muncă și la menținerea inflației la nivelurile țintă, o monedă digitală a băncii centrale ar putea fi creată la discreție, prin simpla apăsare a unui buton. Și, eventual, ar putea fi chiar distribuită direct americanilor – oferind Fed-ului mai mult control asupra economiei decât oricând.

Poate cel mai deconcertant dintre toate este faptul că o monedă digitală programabilă (a băncii centrale) ar putea fi modificată în orice moment în viitor, oferindu-i potențialul de a fi politizată sau de a fi supusă unor restricții și mai mari.

Statele Unite au devenit cea mai de succes societate din lume prin susținerea indivizilor și a întreprinderilor, în special a întreprinderilor mici. O monedă digitală a unei bănci centrale ar face exact opusul, punând o autoritate și mai mare în mâinile unui număr mic de bănci, funcționari guvernamentali și birocrați. Planul lui Biden pentru o monedă digitală a băncii centrale trebuie oprit.

Justin Haskins este directorul Centrului Stopping Socialism din cadrul Institutului Heartland și coautor, împreună cu Glenn Beck, al cărții în curs de apariție, ”The Great Reset: Joe Biden și ascensiunea fascismului secolului XXI”.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs