Pentagonul aruncă bombe (de adevăr) pentru a evita un război cu Rusia

Două scurgeri de informații de la Pentagon au scos la iveală minciunile mass-mediei mainstream cu privire la modul în care Rusia conduce războiul din Ucraina, în încercarea de a contracara propaganda menită să determine NATO să intre în conflict.

Pentagonul este angajat într-o bătălie de proporții cu Departamentul de Stat al SUA și cu Congresul pentru a preveni o confruntare militară directă cu Rusia, care ar putea declanșa cea mai inimaginabilă urgie.

Președintele Joe Biden este prins în mijlocul încăierării. Până în prezent, el pare a fi de partea Departamentului Apărării, spunând că nu poate exista o zonă de interdicție aeriană a NATO deasupra Ucrainei care să lupte împotriva avioanelor rusești: ”Asta se numește al treilea război mondial, bine? Haideți să lămurim lucrurile, băieți. Nu vom lupta în al treilea război mondial în Ucraina”.

”Președintele Biden a fost clar că trupele americane nu se vor lupta cu Rusia în Ucraina, iar dacă stabilești o zonă de interdicție aeriană, cu siguranță va trebui să te lupți cu avioane rusești. Și, din nou, acest lucru ne-ar pune în război cu Rusia”, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, la începutul acestei luni. (Planul administrației este de a doborî guvernul rus printr-o rebeliune internă și un război economic, nu unul militar direct).

Dar presiunea asupra Casei Albe din partea Congresului și a mass-media este neîncetată pentru a aduce în mod nechibzuit NATO direct în război. Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, aclamat ca un supererou virtual în presa occidentală, a oscilat între deschiderea pentru negocierea unui acord de pace cu Rusia și solicitarea ca NATO să ”închidă cerul” deasupra Ucrainei. Pentru a-și salva țara, el pare dispus să riște să pună în pericol întreaga lume. 

Între timp, presa corporatistă occidentală, care depinde aproape exclusiv de surse ucrainene, raportează că Rusia pierde războiul, cu ofensiva sa militară ”blocată”, iar din cauza frustrării a țintit în mod deliberat civili și a spulberat orașe.

Biden a înghițit povestea, numindu-l pe președintele rus Vladimir Putin ”criminal de război”. De asemenea, el a spus că Rusia plănuiește un atac chimic ”sub steag fals” pe care să îl impute Ucrainei.

Dar marți, Pentagonul a făcut pasul îndrăzneț și a divulgat reporterilor două articole ce contrazic aceste povești. ”Comportamentul Rusiei în războiul brutal spune un story diferit față de opinia larg acceptată că Vladimir Putin intenționează să demoleze Ucraina și să provoace daune maxime civililor – și dezvăluie actul de echilibru strategic al liderului rus”, a relatat Newsweek într-un articol intitulat ”Bombardierele lui Putin ar putea devasta Ucraina, dar el se abține. Iată de ce”.

Articolul citează un analist anonim de la Defense Intelligence Agency (DIA) a Pentagonului: ”Inima Kievului abia a fost atinsă. Și aproape toate loviturile cu rază lungă de acțiune au vizat ținte militare”.

Un ofițer în retragere din Forțele Aeriene ale SUA, acum analist pentru un contractor al Pentagonului, a adăugat: ”Trebuie să înțelegem comportamentul real al Rusiei. Dacă ne convingem doar că Rusia bombardează fără discriminare sau [că] nu reușește să provoace mai multe pagube pentru că personalul său nu este la înălțimea sarcinii sau pare inept din punct de vedere tehnic, atunci nu vedem adevăratul conflict.”

În articol se spune: ”Până la sfârșitul săptămânii trecute, în 24 de zile de conflict, Rusia a efectuat aproximativ 1.400 de ieșiri de atac și a livrat aproape 1.000 de rachete (prin contrast, Statele Unite au efectuat mai multe ieșiri și au livrat mai multe arme în prima zi a războiului din Irak din 2003). O parte din aceste lovituri au avariat și distrus structuri civile și au ucis și rănit civili nevinovați, dar nivelul de moarte și distrugere este scăzut în comparație cu capacitatea Rusiei”.

”Știu că-I dificil să înghițiți faptul că măcelul și distrugerile ar putea fi mult mai grave decât sunt”, spune analistul DIA. ”Dar asta este ceea ce arată faptele. Acest lucru îmi sugerează, cel puțin mie, că Putin nu atacă în mod intenționat civilii, că poate este conștient că trebuie să limiteze pagubele pentru a lăsa o portiță de scăpare în vederea negocierilor”.

Sursele Pentagonului confirmă ceea ce Putin și Ministerul rus al Apărării au spus tot timpul: anume că, în loc să fie ”împotmolită”, Rusia execută un plan de război metodic cu scopul deu a înconjura orașele, deschizând coridoare umanitare pentru civili, lăsând intactă infrastructura civilă, cum ar fi apa, electricitatea, telefonia și internetul, și încercând să evite cât mai multe victime civile.

Până la aceste scurgeri de informații de la Pentagon, era dificil de confirmat că Rusia spunea în întregime adevărul și că mass-media corporatiste publicau fabulații puse la cale de mașina de marketing a Ucrainei.

Nu există dovezi privind prezența substanțelor chimice

Al doilea articol subminează direct avertismentul dramatic al lui Biden privind un atac chimic sub steag fals. Reuters a raportat: ”Statele Unite nu au văzut încă niciun indiciu concret al unui atac iminent al Rusiei cu arme chimice sau biologice în Ucraina, dar monitorizează îndeaproape fluxurile de informații, a declarat un înalt oficial american din domeniul apărării.”

Acesta l-a citat pe oficialul de la Pentagon spunând: ”Nu există niciun indiciu că ar exista ceva iminent în această privință”. Nici The New York Times și nici The Washington Post nu au publicat articolul Reuters, care a apărut în mai obscurul U.S. News and World Report.

Nu lăsați niciodată faptele să stea în calea unei povești bune – chiar dacă aceasta ar putea duce la cele mai devastatoare consecințe din istorie.

Joe Lauria este redactor-șef al Consortium News și fost corespondent la ONU pentru The Wall Street Journal, Boston Globe și numeroase alte ziare, inclusiv The Montreal Gazette și The Star of Johannesburg. A fost reporter de investigații pentru Sunday Times din Londra, reporter financiar pentru Bloomberg News. Și-a început activitatea profesională ca știrist, la 19 ani, pentru The New York Times. 

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs