Russiagate a avut o farsă premergătoare

”Documentele dovedesc că Lenin și Trotzky au fost finanțați de germani”, scria pe prima pagină a New York Times, pe 15 septembrie 1918. Povestea de pe prima pagină puncta descoperirea a ”70 de documente oficiale” din Rusia, care ar fi trebuit să demonstreze că revoluționarii comuniști ruși recent triumfători erau, de fapt, agenți cumpărați și plătiți de Kaiserul german. La acea vreme, Germania era încă angajată în Primul Război Mondial împotriva Puterilor Aliate (inclusiv a Statelor Unite). Documentele (de fapt, doar 68 de documente) tocmai fuseseră returnate din Rusia de către Edgar Sisson, un angajat al Comitetului pentru Informații Publice, o agenție guvernamentală de informare în timp de război aflată în slujba președintelui Woodrow Wilson.

Adăugând cinci subtitluri la articolul său, Times a triplat presupusa credibilitate a lui Sisson. Unul dintre ele suna astfel: ”Berlinul a finanțat revolta”. Altul: ”Edgar Sisson, agent special al Biroului, obține și verifică dovezi de trădare”.

Comitetul pentru Informații Publice

Comitetul pentru Informații Publice a elaborat un raport care susținea concluziile, iar raportul a fost citat pe larg în mass-media. Agenția guvernamentală a susținut că ”revoluția bolșevică a fost aranjată de marele stat major german și finanțată de Banca Imperială Germană și de alte instituții financiare germane”. Sisson a declarat că Lenin, Troțki și restul gangsterilor comuniști erau de fapt ”agenți germani” care conduceau un ”guvern german, acționând exclusiv în interesul Germaniei și trădând poporul rus”.

Presupusa răsplată germană pentru Lenin & Co. a fost de 25 de milioane de dolari (echivalentul a 470 de milioane de dolari în 2022).

Un Senat american credul a ținut audieri pentru a evalua plauzibilitatea faptului că bolșevicii erau marionete ale guvernului german.

Acuzațiile alarmante au fost folosite de administrația Wilson pentru a justifica o aventură militară puțin amintită, care a făcut ca trupele americane și rusești să tragă unele în altele în Siberia, chiar și după ce armele din Primul Război Mondial au tăcut în Europa.

Veridicitatea ”documentelor Sisson” – să le spunem ”dosarul Sisson”? – a fost acceptată pe scară largă de majoritatea presei din acea vreme.

The New York Evening Post a fost un disident vizibil: ”Tonul general al documentelor este o presiune asupra credulității. Ordinele, instrucțiunile, cererile și răspunsurile au aspectul unei găinării; nu este modul în care sunt formulate conspirațiile guvernamentale.” Scepticismul celor de la Post a fost justificat. Astăzi, istoricii consideră pe scară largă că ”documentele Sisson” au fost un fals evident și că Sisson, Wilson și cea mai mare parte a presei americane s-au lăsat păcăliți.

Dar păcălelile (și rușinea) dispar cu greu. La începutul anului 1931, Sisson a lansat ”O sută de zile”, o carte de memorii despre zilele petrecute în Rusia. Povestea a menținut frauda și a inclus o reproducere a raportului său, care ar fi demonstrat ”conspirația germano-bolșevică”. Yale University Press a fost editorul său de înaltă ținută. The New York Times a rămas și el în joc, oferind o recenzie a cărții în aprilie 1931, sub titlul: ”The New York Times”: ”Cartea lui Sisson spune că germanii i-au plătit pe roșii”.

O a doua farsă rusească

La aproape exact un secol de la farsa Sisson a apărut farsa conspirației Trump-Rusia. Încă o dată, politicieni americani de nivel înalt au înghițit și investigat cu credință o teorie a conspirației inventată cu stângăcie (și încă una care implica Rusia). Și aproape toată presa cu sânge albastru, condusă din nou de The New York Times, a înghițit prostia până când a fost prea târziu pentru a o opri.

Russia Hoax, la fel ca și Sisson Hoax, a prezentat un dosar plin de acuzații senzaționale (ca să nu mai vorbim de cele mai săltărețe). Ambele prezentau bancheri din umbră care se presupune că ar fi finanțat afacerea murdară. Fiecare a dus la ani de zile de comportament dăunător din partea guvernului american.

Pagubele provocate de Russia Hoax sunt încă în curs. La InfluenceWatch, întocmim un raport actualizat în mod regulat, intitulat ”Trump Russia-Collusion Claims”. Vă rugăm să-l consultați și să-l distribuiți pe scară largă.

De ce ar trebui să faceți acest lucru?

Tastați ”Edgar Sisson” și ”dosarul Steele” pe Google și nu veți obține niciun rezultat. Același lucru este valabil și pentru ”Alfa Bank” și orice alți termeni care fac legătura cu aceste farse istorice distructive. Este prea ușor să repeți istoria atunci când uiți trecutul.

Articol scris de Ken Braun pentru capitalresearch.org

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs