Jurnal în vreme de pandemie | Sezonul 2, Ep. 2 | Despre elite

Silviu Chiran

De cand lumea si pamantul oamenii au fost impartiti in doua multimi. Unii conduc, altii se lasa condusi. Unii oameni sunt extrovertiti, altii introvertiti. Unii prefera viata la vedere, altii prefera sa traiasca discret. La fel este si in zilele noastre, in vreau sa petrecem putin timp in istorie acum. Nu foarte veche. Stiind cate minciuni exista in prezentarea evenimentelor din ultimii doua sute de ani, nu m-ar mira sa aflu cate lucruri stim eronat despre perioade mai vechi ale omenirii. Cei care conduc si-au intersectat interesele, de-a lungul istoriei, cu altii care conduc. Intreaga istorie este o poveste a acestor interactiuni. La finalul secolului 19, o parte dintre cei care conduc (sa le zicem elita) au inceput sa colaboreze (nu fara motiv utilizez un termen din teoria jocurilor) indeaproape si apoi sa actioneze pentru… Pai, nu stiu, ca n-am baut bere si nici vin impreuna, chiar daca imi mai spun unul sau altul ca am facut gradinita cu Mihai Viteazul si liceul in timpul lui Tudor Vladimirescu.

Asa ca o sa lucram cu materialul clientului si cu logica proprie. Au inceput sa rationalizeze si apoi sa actioneze pentru dezvoltarea umanitatii (cresterea bunastarii, mai putine razboaie, etc). Bine si pentru extinderea avutiei personale. Probabil pentru a avea mai multe fonduri pe care sa le aloce unei lumi mai bune. Cea mai mare parte a celor la care ma refer avea deja foarte muuuuuuuuuuuuuuuuulte resurse. Lasand tonul ironic la o parte, unii dintre membrii Elitei, in adancul sufletului, cred ca fara ei totul s-ar duce de rapa si ca haosul generalizat ar fi starea de normalitate. Daca nu s-ar implica ei. Nu neg posibilitatea unei anarhii distructive fara o abordare piramidala, dar intr-o analiza teoretica serioasa as paria (cu cota mica) ca omenirea nu va disparea daca nu se implica niste ”oameni de bine” in a controla alegerile populatiei. Tot de cand lumea si pamantul, a existat o suprapunere sau o colaborare intre cei cu foarte multe resurse si actorii politici. Mai clar – daca la inceput cei cu resurse erau de obicei conducatorii formali ai societatilor, pe masura trecerii timpului a aparut o separare intre cei mai bogati si cei care conduceau oficial.

Finalul secolului 19 a fost foarte important din perspectiva strategica, iar inceputul secolului 20 a inceput sa produca rezultate. Pentru elita. Ce anume? Cel mai cunoscut eveniment istoric este Primul Razboi Mondial. Nu intru in analiza critica a istoriei oficiale, insa o sa zic ca nu interesele tarilor participante au fost cele care au generat si intretinut conflictul. N-as vrea sa trec peste prima conflagratie mondiala fara a aminti despre Christmas Truce. Poate una dintre cele mai frumoase pagini din istoria umanitatii. Apropos de dorinta pe care o aveau John si Franz sa se impuste unul pe altul pentru controlul unor resurse din nu stiu ce colonie. Lol. A fost un playbook cu alte obiective, ca multe altele, iar oamenii simpli au fost cei care au suferit. Un intro despre intamplari intr-o scriere marca Catalin Oprisan aici: https://blogsport.gsp.ro/oprisan/2015/12/24/cel-mai-frumos-craciun-pe-care-l-am-trait-pina-azi/. S-a facut si un film pe acest subiect si il recomand. Joyeux Noel se numeste.

Cu toate pierderile de vieti omenesti (in jur de 40 de milioane) sau pierderi materiale, din perspectiva umanitatii alte ”rezultate” obtinute prin colaborare au produs sau produc costuri mai mari. Peste timp. Dintre aceste ”rezultate” nu vreau sa trecem peste: legiferarea de catre congresul american (lol) si aparitia FED (Federal Reserve), revolutia comunista din Rusia, formarea Ligii Natiunilor, aparitia Scolii de la Frankfurt sau infiintarea BIS (Bank for International Settlements). Pentru prietenii nostri de prin banci poate vor intelege mai clar de unde vin provocarile cu Basel X. N-ar fi rau sa cercetati mai multe despre BIS sau Scoala de la Frankfurt. Va afecteaza direct sau indirect mai mult decat stiti. Ca remarca personala, unii dintre membrii Elitei au fost incredibil de romantici si au crezut ca in 15-20 ani, prin cateva razboaie si o revolutie, pot ajunge la obiectivul propus – o minunata lume noua, in care toata avutia este detinuta de intreaga omenire (cica) si toti oamenii muncesc cu drag si spor pentru propasirea socialismului stiintific. Da, si socialismul este bazat pe stiinta, nu doar covid-ul. Insa rezistenta neasteptata a populatiei si natiunilor (putem aminti aici si de eliberarea Budapestei in 1919 de catre Armata Romana si amanarea instaurarii comunismului in Ungaria) i-a facut sa treaca la o abordare mai pragmatica si sa-si pregateasca mult mai bine pasii. Asa au aparut planul B, C, D, etc. Infiintarea Scoalii de la Frankfurt, primul atac impotriva standardului de aur (reusit 62% – pour les connaisseurs) sau aparitia BIS sunt tactici pe termen lung pentru cresterea puterii si avutiei. Nu a natiunilor, caci Adam Smith e mort de mult. Avutia lor. A Elitei.

Dupa un nou ”succes” in a face lumea mai buna (al Doilea Razboi Mondial) au aparut alte oportunitati pentru o mai buna colaborare in randurile Elitei. Fie ca discutam despre infiintarea ONU&Co sau alte comitete si comitii structurate in anii 50, 70 sau 90, fie ca discutam despre primele efecte ale Scolii de la Frankfurt asupra populatiei tinere la finalul anilor 60, fie ca discutam despre marile ”succesuri” ale serviciilor secrete americane sau rusesti in manipularea mintii in proiecte care i-ar fi facut gelosi pe oamenii de stiinta din vremea lui Hitler (chiar daca erau aceeasi?) sau ca discutam despre renuntarea la acordul de la Bretton Wood (s-a renuntat la convertibilitatea aur-dolar si o noua lume minunata in care putem face bani ”out of thin air”(asta alchimie:P), putem remarca o ofensiva totala a Elitei in atingerea obiectivelor. Care-s ele? Aceleasi. Cele pornite din setea de control si credinta ferma ca sunt (pre)destinati sa ii conduca pe altii. Adica, controlul total al planetei. Apoi, pastrarea status-quo-ului. Le-a fost usor? Nu prea. Multi dintre oamenii care au inteles mersul lumii s-au opus. Este momentul sa revenim cu discursul catre cei mai importanti editori din presa americana al lui John F. Kennedy pe care l-am prezentat si in introducere. Va rog sa il ascultati cu atentie:

https://rumble.com/vpu797-john-f.-kennedy-speech-to-media-about-secret-societies.html

N-a durat mult (cam 1 an) pana ce mana lunga a Elitei a transmis un mesaj public puternic (am uitat calibrul) tuturor doritorilor sa discute in public despre actiunile ei. Asa, ca nota, cine credeti ca era responsabilul agentiei CIA din Dallas pe 22 noiembrie 1963? Nu cred ca era George HW Bush. Dupa momentul uciderii lui Kennedy sau mesajul preventiv nefatal (sa nu-mi spuneti ca dragostea pentru Jodie Foster este cauza:)) transmis altui presedinte american (Reagan) ofensiva Elitei a continuat aproape fara opozitie politica. Nu cred ca George HW Bush era vicepresedintele lui Reagan. Daca este adevarat, este doar o coincidenta. Alte momente importante (sa le zicem milestone-uri?) au fost reprezentate de infiintarea si apoi extinderea UE, de ”caderea” comunismului si incheierea razboiului rece, de aparitia aripii politice a miscarii climatice in anii 90 sau de momentul de cotitura septembrie 2001. Si nici nu cread ca George HW Bush era presedinte cand am intrat in acest nou milestone al proiectului. Noua ordine mondiala, asa cum ii placea sa ne spuna. Des.

Am tot scris despre Elita si despre colaborare si as vrea sa fiu putin mai clar. Nu ne facem iluzii ca sa nu avem deziluzii, dupa cum spunea Nea Imi. Incepem cu noi. Ne este greu sa ne intelegem in cadrul unei familii, este foarte greu sa gasesti momente de intelegere perfecta intr-o firma, ne putem certa in cele mai omogene organizatii, chiar si atunci cand nu avem foarte multe de impartit.

Baietii (si fetele) astia care cred in destinul lor de ai controla pe altii sunt altfel? Nu se cearta? Doar au atatea de impartit. Este o ierarhie clara? Cum este cu acesta colaborare? Nu stiu, dar presupun. Exista niste foruri formale, se intalnesc si comunica, nu cred ca se inteleg permanent si nici nu cred ca este nevoie sa o faca. Exista activitati unde concureaza sau lupta, insa, pe termen lung si in situatiile importante sunt coordonati si organizati. Cred ca au un cadru formal in care se iau decizii pe termen lung si acestea sunt obligatorii tuturor. Cum se asigura ca se si intampla? Prin inteligenta si interese comune, dar si prin ”schimb de prizonieri” sau teoria bombei atomice, sa presupunem. Adica – informatii compromitatoare impartite intre ei obtinute, eventual, in acelasi timp, prin ”cross ownership”, prin inrudire (similar celor practicate de familiile regale) sau prin diverse forme de organizare colaborative. Mai am niste banuieli, dar n-as vrea sa deschid aceasta cutie a Pandorei.

Cine sunt ei?

Intrucat nu bem impreuna si nici nu exista un forum unde sa se prezinte specific, presupunem. Daca ne referim la istoria mai veche cei mai multi se trageau din zona conducatorilor formali: monarhi, oameni politici importanti, ierarhi (mai ales din ordinul iezuit) sau conducatori militari. Daca ne referim la ultimii 50 de ani presupunem ca raportul intre cei cu traseu politic si cei cu traseu economic anterior este modificat. In continuare gasim membri ai diverselor familii regale din Europa, urmasi ai unor familii politice importante, mostenitorii unor familii foarte bogate din industrie, membri ai familiilor foarte bogate cu traditie in lumea financiar-bancara sau chiar diversi politicieni sau noi oameni de afaceri care au reusit sa ”promoveze” la prima generatie. Si niste baieti care vin cu multe ”avutii” din evul mediu (la propriu si la figurat). Exista un grad de stabilitate si ”promovarile” nu se fac atat de usor. Nu poti sa patrunzi in cadrul Elitei cumparand bilet. Este ceva mai riguros procesul si este nevoie de mult mai multe. Ca sa dau un exemplu mai clar, George Soros (ca tot e popular) nu are loc la masa cea mare. Lucreaza cu ei si pentru ei, dar este dintre cei care se ridica cand intra cineva cu adevarat puternic. Cautati un interviu din 1988 cu el si vedeti ce parere are despre vinovatia ”resimitita” cand povesteste despre jefuirea evreilor in Budapeste, pe cand avea 14 ani. Nici Bill Gates nu este la masa mare, desi se vede cat si-ar dori:). Desi se trage dintr-o familie veche, cu multe conexiuni la varful Elitei. Daca vreti o comparatie banale, este precum in NBA sau NFL (”expansiunile” sunt rare si cu acordul tuturor), nu precum in campionatele de fotbal din Europa unde se retrogradeaza sau promoveaza in fiecare an (consideram Dinamo o exceptie:P).

Ca sa intelegeti raportul de putere dintre oamenii puternici si cei cu adevarat puternici, las o poza expresiva intrucat, cel putin in acest caz, face cat multe mii de cuvinte:

charles evelyn de rothschild

Priviti diferenta de atitudine, privirea printului Charles (nici cand mergeam fara sa invat nimic la un examen n-am privit asa un profesor considerat dur:)) si deduceti diferenta dintre rangurile celor doi. Membrii importanti ai familiei regale britanice fac parte din Elita si cum regina se misca mai greu, probabil Charles este proxy (ca sa citez dintr-un document fondator al unui ”comitet global important”), pana ajunge sa aiba drepturile coroanei. Cand vine in Romania data viitoare, sa-l roage cineva pe Catu, el fiind mai tupeist, sa se pozitioneze asa in fata mostenitorului tronului unui imperiu de 2.4 miliarde de oameni (atatia oameni sunt in Commonwealth). Cine este in poza? Unul dintre baietii care este predestinat si nascut sa ne conduca. Conform credintei sale. Cine vrea mai multe detalii, poate folosi o platforma de tip reverse image search si obtine rapid rezultatul.

Daca doriti nume, nu va pot ajuta, acuratea va fi prea mica. Daca sunteti pasionati puteti cauta participanti la intalniri ale grupului Bilderberg (acolo o sa gasiti cativa membri Elitei si cei mai importanti colaboratori). Mai sunt niste comitete utile cauzei unde apar diversi membri, insa cei mai multi de acolo sunt diversi ucenici sau ”interni”:) in cea mai mare parte. CFR (The Council of Foreign Relations), Comisia Trilaterala sau intalnirile de la Davos ale WEF (World Economic Forum) sunt locurile unde doriti sa cercetati. Pentru viitorii aspiranti la conducerea lumii cercetati categoria Young Leaders din WEF. Cei mai multi pe care ii veti gasi sunt colaboratori si aspiranti sau diversi alti oameni necesari (avem un capitol dedicat) anumitor obiective ale Elitei. Executivi. Mai rar o sa gasiti ”proprietari”.

Cum lucreaza?

Pentru componentele strategice, se foloseste mai mult influenta si se ofera directii, insa pentru anumite actiuni tactice exista proiecte, task-force-uri si tot arsenal specific organizarii. De unde stiu? Am vazut documente si alte tipuri de comunicare, precum si planuri de proiect. Apropos, stiti ca pentru Covid exista un proiect specific (in martie 2020 a fost publicat pe un site ONU) cu taskuri exacte, impartit pe responsabili si cu deadline-uri clare. Se mai fac si greseli uneori. L-am cautat acum, insa a disparut si este inlocuit cu o versiune comestibila public. Imi aduc aminte, totusi, ca finalul proiectului Covid era stabilit la 31 martie 2023 (sau 2024). Se mai fac si greseli. Sau poate un angajat de la ONU a dorit sa faca sa para un accident.

O greseala a facut la inceputul anului Greta Trotineta. Fara vreo legatura cu Elita. Este doar un copil simplut folosit in a obtine niste reactii dorite de la o categorie simpluta de cetateni. Pana acum ii spuneam Greta Garbo, insa mi-a placut foarte mult expresia auzita la Mirel Palada. Comprima mai multe intelesuri intr-un singur cuvant. Chapeau! Ce a facut Greta Trotineta? In loc sa copieze mesajul de postat pe Twitter in ziua respectiva, a copiat linkul fisierului Google Sheets. Pana sa o sune oamenii de la agentie si sa remedieze, au trecut vreo 15 minute. Fisierul era cu link public, nu cerea autentificare, astfel incat oricine putea analiza mesajele campaniei. Nu am studiat, evident. Am citit si eu la altii:). Am uitat despre ce era (ceva legat de India, parca), era intinsa pe vreo 2 saptamani, iar la un momentat trebuia sa raspunda unor tweet-uri inca nepublicate de Beyonce. Credeti ca s-au oprit? Nope. Au publicat exact cum era stabilit.

Hai sa vedem un mic filmulet cu rezultatele unei campanii specifice, provenita dintr-un playbook strategic cu obiective mai largi. Este simpatic, daca nu ar fi atat de reprezentativ mass-mediei mainstream din ultimii ani:

https://rumble.com/vpugij-amazon-media-script.html

In concluzie, deducem ca la nivelul Elitei se lucreaza prin colaborare implicita, se utilizeaza influente si campanii de PR, insa cand este cazul, se lucreaza riguros si cu o coordonare precisa. Cine se ocupa exact? Stati pe aproape caci vom continua cu aducerea luminii in urmatoarele capitole. Cu accent pe cele in care ne vom referi la idiotii utili (si foarte utili), dar si la cel in care discutam despre piatra-hartie-foarfeca. Pana atunci, sa ne continuam drumul in analiza evolutiei societatii de dupa finalul secolului 19.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Fain.

    Nedumerirea mea: cum reusesc cativa oameni, elita, sa controleze armate, servicii, generali etc ? Nu le este frica ca pot fi inlocuiti, atacati, distrusi de cei de sub ei ?

    • Unii, prin santaj, altii isi implinesc poftele perverse, practica ritualuri satanice, pedofili, crminali, etc. Ca sa va faceti o idee vedeti Eyes wide shut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs