Devine Ucraina un succes strategic pentru Washington?

Corul de ură și alinierea maselor la represalii împotriva maleficilor ruși capătă trăsături tot mai periculoase. Vocile cumpătate sau întrebările autocritice despre cum s-a putut ajunge la această situație au devenit rare. De zeci de ani, Washingtonul nu a mai avut un control atât de strâns asupra Europei.

În Berlin au loc acum demonstrații de pace împotriva Rusiei. Acolo, admiratori ucraineni ai SS și susținători ai batalionului Azov de voluntari fasciști care operează în Donbass protestează alături de germani pașnici, inclusiv tineri de stânga. Probabil că doar câțiva dintre ei știu cu cine demonstrează. Aceștia au asimilat imaginea loviturii de stat de pe Maidan prezentată de guvernul german și de corporațiile media ca fiind o ”revoluție a demnității”. Și habar nu au că, în urma loviturii de stat plătită de SUA, adevărați fasciști, admiratori ai lui Joseph Goebbels și Adolf Hitler, cu mâinile pătate de sângele disidenților ucraineni, ocupă poziții cheie în stat, în special în organele de securitate din Ucraina post-Maidan.

Ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina de la lovitura de stat sângeroasă împotriva președintelui Ianukovici, ales în mod democratic, în afara Donbassului asediat și bombardat zilnic, poate fi remarcat rapid de orice vizitator la monumentele colaboratorilor NAZI declarați oficial ”Eroi ai Ucrainei” (și vizibile peste tot). Cum ar fi Stepan Bandera, de exemplu, care, împreună cu trupele sale auxiliare, a executat împușcarea în masă a zeci de mii de femei și copii. În acest context, este complet de neînțeles faptul că monumentele comemorative ale criminalilor Bandera din vestul Ucrainei sunt întotdeauna decorate cu flori proaspete.

De la începutul operațiunii rusești menită, potrivit lui Putin, să pună capăt amenințării constante a batalioanelor fasciste asupra Donbassului (și cu scopul de a demilitariza și denazifica restul Ucrainei), politicienii, mass-media, moderatori de talk-show-uri și chiar reprezentanții sindicatelor din Germania au fost într-o stare constantă de gâfâială. Cu prostii pseudo-intelectuale și cu o vâlvătaie emoțională, ei încearcă să se întreacă unii pe alții în agitația lor anti-Putin. Cu o aroganță justițiară, corul de ură și de sensibilizare a maselor pentru a se răzbuna pe maleficii ruși capătă trăsături din ce în ce mai periculoase.

Vocile sobre sau întrebările autocritice despre cum s-a putut ajunge la această situație au devenit rare. Lipsește o analiză rațională menită a stabili dacă nu cumva Occidentul, și posibil și guvernul german, este parțial vinovat pentru această evoluție, din cauza performanței dezastruoase a cancelarului Scholz la Moscova. Nimeni nu pare interesat de acest lucru. De ce ar trebui să fie? Problema este clară: rușii sunt de vină!

În acest context, este îmbucurător faptul că, chiar și în SUA, există politicieni care nu se dedică atacului isteric împotriva Rusiei. Cunoscuta congresmenă democrată Tulsi Gabbard, de exemplu, a lăsat să se înțeleagă pe Twitter: ”Războiul și suferința ar fi putut fi evitate cu ușurință dacă Biden, SUA/NATO ar fi recunoscut pur și simplu preocupările legitime ale Rusiei în materie de securitate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO, ceea ce ar însemna că forțele SUA/NATO ar staționa chiar la granița cu Rusia.” (4:57 BIN – 24 februarie, 2022 – Twitter Web A)

Poate că merită să facem o scurtă trecere în revistă. În ultimele luni, Occidentul a încercat în zadar să restrângă conflictul de interese fundamental dintre Rusia și NATO condus de SUA, teatralizat de președintele Putin, la ”conflictul din Ucraina” și la presupusa ”invazie iminentă”, cu strigăte de război din ce în ce mai isterice. În același timp, au avut loc o multitudine de întâlniri la nivel înalt între ruși și reprezentanți ai SUA/NATO într-o mare varietate de formate diplomatice. Dar, cu excepția președintelui francez, care a calificat drept „legitimă” cererea rusă de securitate egală, SUA și vasalii săi occidentali nu au abordat deloc problema centrală a Rusiei. Și anume, cererea de securitate echivalentă cu o garanție obligatorie corespunzătoare, și nu doar vorbe frumoase.

Cel mai recent, cancelarul Scholz a respins, de asemenea, cu snobism, Kremlinul și a insistat asupra formulei ipocrite a SUA/NATO, conform căreia fiecare țară este liberă să își aleagă propria alianță militară – ceea ce SUA, însă, refuză să facă cu țări precum Cuba, Venezuela sau Nicaragua, sub amenințarea forței.

Între timp, Putin a spus clar că un al șaselea val de expansiune a NATO spre est este o ”linie roșie” pentru Rusia, adică un ”casus belli”. Pentru că, în realitate, înseamnă că NATO înarmează militar un nou membru în detrimentul securității Rusiei și împinge infrastructura NATO și mai aproape de granița Rusiei. În același timp, liderul de la Kremlin a numit alte două ”linii roșii” ca fiind motive de război:

– în cazul în care NATO sau un singur stat NATO desfășoară arme nucleare și/sau sisteme de lansare corespunzătoare în Ucraina și

– dacă populația din Donbass este în pericol de a fi invadată și măcelărită de naționaliști.

Pentru a distrage atenția de la cererea de ”securitate paritară”, SUA/NATO au încercat zi de zi, timp de luni de zile, să vorbească la propriu despre presupusa invazie iminentă a Ucrainei. Întrucât Rusia a preferat să continue negocierile în loc să lanseze invazia pe care Washingtonul o dorea în mod evident, șoimii SUA/NATO au început să se teamă că ocazia de a declanșa un război în Ucraina va trece neobservată. Pentru Washington, această criză nu are legătură cu Ucraina, ci cu otrăvirea relațiilor bune de până acum dintre Rusia și UE – în special dintre Rusia și Germania – într-un mod durabil și pe termen lung.

S-a găsit rapid o nouă cale pentru atingerea acestui obiectiv. Putin însuși o arătase involuntar cu ”linia roșie” nr. 3: Când a declarat că Rusia va interveni militar în Ucraina doar dacă va avea loc un nou atac masiv împotriva populației din Donbass. Fenomenul a avut loc după extinderea masivă a atacurilor de artilerie asupra satelor din Donbass de frații de arme NAZI din vestul Ucrainei. Așadar, războinicii americani au obținut până la urmă intervenția rusă. Și astfel – cel puțin pe termen scurt, dacă nu pe termen mediu – și-au atins obiectivul strategic cu sprijinul Ucrainei.

Washingtonul și corporațiile media atlantice domină acum toate canalele 24 de ore din 24, 7 zile din 7, cu povestea Ucrainei ca victimă nevinovată a poftei de agresiune și de mare putere a Rusiei. Iar trăgătorii de sfori de la Washington nu se așteptau la prea multe, după cum arată reacțiile recente ale vasalilor lor:

– o nouă reevaluare puternică a NATO, deja descrisă ca fiind ”în moarte cerebrală” de către francezul Macron;

– o prăpastie permanentă între Germania și Rusia și umăr la umăr cu NATO și Washington.

– sfârșitul Nord Stream 2 este doar începutul, deoarece politicienii americani au deja în vizor Nord Stream 1;

– pe termen lung, sancțiuni dure împotriva Rusiei pentru a distruge economia.

Succesul acestei strategii depinde de faptul dacă Washingtonul, cu ajutorul politicienilor și al mass-mediei atlantice, își poate implanta cu fermitate povestea în mintea oamenilor din Europa, în următoarele luni. În plus, succesul SUA va depinde de cât de repede va simți în portofele masa populației din Europa de Vest consecințele dezastruoase ale sancțiunilor economice autodistructive împotriva Rusiei, prin inflație și creșterea șomajului. Și dacă își vor învinovăți liderii politici pentru acest lucru sau dacă reușesc, cu ajutorul mass-media, să dea vina pe ruși.

UE se află în prezent la o răscruce de drumuri. Operațiunea americană din Ucraina ar putea căpăta o semnificație istorică dacă marea majoritate a populației din Europa Occidentală va vedea din nou SUA ca pe un protector de neînlocuit împotriva barbarilor ruși. Astfel, Washingtonul va putea să își exercite nestingherit dominația politică, economică și militară asupra Europei încă mulți ani, în detrimentul tuturor popoarelor europene. Acest viitor întunecat poate fi prevenit doar dacă mai mulți oameni își ridică vocea acum și își informează semenii despre trecut.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs