Jurnal în vreme de pandemie | Ep. 13 | Finalul sezonului 1

Silviu Chiran

Nu voi incheia partea covid din scrierea noastra fara a lasa cateva puncte de pornire in analiza datelor pentru cei pasionati sau cei mai putin creduli. Cum am scris si la inceput, nu mi-am dorit sa produc o lucrare stiintifica si n-am stat sa pun note de subsol fiecarei afirmatii. Insa aproape orice fraza sau orice incercare de gluma are un substrat bazat pe realitate si date. As fi scris stiintific, dar a fost atat de batjocorit termenul ca devine ”liability”. Inca ceva, stiinta este un proces in care se utilizeaza metode stiintifice. Printre ele identificam discutii si indoieli, incercari si erori, analiza si imbunatatire continua. Stiinta ne ajuta sa intelegem cat de putine ne putem explica si cat de putin intelegem din universul care ne inconjoara. Cu cat avansam mai mult, cu atat descoperim mai multe lucruri de inexplicabile in jurul nostru. Nu a fost si nu o sa fie niciodata o platforma de tip fact-check in care niste “neni”, nu se stie cine (ma rog, unii stim cine sunt), ne explica diverse adevaruri (nerelevante obiectivului) sau diverse “adevaruri”. Am creat o pagina dedicata (o puteti gasi aici) pe care o voi actualiza dinamic. Legacy (fosta mainstream) media va ajunge dupa cum ii spune numele. Legacy.

A iesit un eseu cu opiniile mele, insa bazat pe mii de ore de studiu. In mod evident este subiectiv, asa cum sunt toate lucrurile in viata. Cine spune ca exista obiectivitate in realitatea noastra fizica este… hai sa ii spunem visator. Sa ne pastram buni. Tot in cadrul asta, in caz ca nu ati aflat pana acum, in viata reala nu exista 100%. Este doar un “construct social” utilizat in statistica:). Lasand gluma serioasa la o parte, o afirmatie din acest eseu de tipul: in cazul A se intampla X trebuie inteleasa in spirit bayesian.Nu cautati in detaliile de dupa virgula, ci urmariti tendintele de dinainte. Cam asa este in viata.

Am avut norocul sa am timp, dorinta si energie necesara. Si ca pot citi sesizabil mai repede decat majoritatea oamenilor. Cand esti prost, merge si muncit cu carca. A durat cam o luna cu tot cu overhead aceasta parte. Acum 25 de ani as fi spus ca scriu fictiune, acum 2 ani as fi spus ca a iesit un eseu suprarealist, insa, azi pot spune ca-s precursorul clasicismului.

Daca tot suntem la informatii meta, scriu aici si despre cele ce urmeaza. Capitolele viitoare sunt bazate pe o experienta a aproape 30 de ani de citit, analizat, dezbatut, testat. Cam 1,5 milioane de maini de poker, multe discutii la bere sau cafea si vreo 20 de ani de antreprenoriat. Trait, pe scurt. Obiectivul eseului este legat de informatiile pe care urmeaza sa le cititi. Partea medicala a fost doar pentru a crea cadrul intelegerii unor forte, dar si pentru a “forta” o iesire din starea permanenta de disonanta cognitiva a multora dintre oamenii destepti din societate. Nu cred ca voi avea succes cu disonanta. Este o forma de protectie a creierului (intrarea brusca intr-o stare de luciditate duce la nebunie sau sinucidere) in primul rand. In al doilea rand, efectele psihologice curente sunt efectul a zeci de ani de activitate bine coordonata de manipulare. Sau, ca sa-l citez pe Mark Twain: Este mai usor sa pacalesti un om, decat sa-l convingi ca a fost pacalit. E o solutie manipularea? Nu. Nu cred asta. Nici in acest caz. Nici in general. Si o sa descriu care este atitudinea potrivita. Din unghiul meu. Nu voi oferi surse, insa voi puncta in context materiale scrise, audio sau video potrivite obiectivului. Da. Am si un obiectiv. Se numeste: actiune. Desi nu-i visul meu. Este al lui Sandi Popescu. Cel care nu o mai asculta pe mamica.

25 noiembrie 2021


Later edit (21 decembrie 2021)

Am recitit materialul despre Covid la aproape 30 de zile dupa ce l-am finalizat. Cateva ganduri. Intre timp a aparut Omicron (fain ca au sarit peste XI cei de la WHO). Imi place “delicatetea” cu care ii trateaza pe prietenii chinezi. Si pe stapanii comuni. Ai lor si ai prietenilor. Am studiat noua varianta imediat dupa ce a fost prezentata public. A fost un call pe Zoom al unui medic sud-african si al unui medic portughez. Am apucat sa vad direct datele prezentarii (algoritmii twitter functioneaza). Asa cum scriam si mai sus, vaccinarea intensa in pandemie forteaza virusul sa-si gaseasca noi subiecti pentru replicare. Si a facut-o. A mutat vreo 3 biti prin mijlocul proteinei S (in zona furin cleavage-ului – stanga, dreapta). Vaccinurile curente n-au nicio treaba cu protectia impotriva Omicron. Cine va spune sa va vaccinati/booster cu vaccinurile curente pentru Omicron minte. E nevoie de “reshape” pt noua proteina. Apoi stabilizare. Cele curente genereaza productia de anticorpi pentru alta proteina S (cea din prima generatie). Inca ceva, toti subiectii identificati in Africa de Sud si prezentati in comunicarea despre care scriam mai sus erau 2 x vaccinati. 100%. Nu e sigur ca acolo a aparut. E posibil sa fie din alta zona. Intamplator, cei 2 medici faceau niste secventieri si au identificat mutatiile.

Apropos, virusul este super atent in momentul “copierii”. Pentru cei mai tehnici, functioneaza precum pachetele TCP, nu precum cele UDP. Valideaza ca secventa transmisa ajunge in aceeasi structura la receptor. S-a imbunatatit ceva si la “prinderea” S1/ACE2. Acolo stiam ca lucrurile sunt perfectibile. Astfel si-a crescut viralitatea. La pachet cu reducerea efectelor. Cum este natural sa se intample. Sa ii multumim naturii. Ne-a trecut aproape glontul. Asa ca avem sanse sa scapam mai repede de valul 7. E prima varianta (dintre cele relevante statistic) care produce foarte putine cazuri grave. Mortalitatea este si ea redusa. Ar trebui sa ne duca catre o imunizare masiva.

Intre timp in Romania totul este verde. R0 este sub 1. Limitarile introduse cand eram la 3 au fost scoase? Pe ici, pe colo, prin partile neesentiale. Adica n-au fost scoase. Orice limitare de libertate pe care o obtine statul, nu o mai da inapoi. (Aproape) nimeni nu pare impresionat. Deja cred ca este normal. Marsul catre totalitarism are pasi din ce in ce mai apasati. Nu-i nimic. A aparut Mr. Rafila. Medical vorbind, jos palaria! Acuratete ridicata. Nu prea spune tampenii. Si cand o face, se uita putin stanga, dreapta cu privirea. In jos. Unele le inventeaza, altele le recita din playbook-ul primit. Va avea mai mult succes decat tovarasu’ Catu. Si la vaccinare (spune mai putine tampenii), dar mai ales la obiectivul de atins. N-ar mai trebui sa fie vreun secret ce isi doresc baietii.

In Europa vaccinata? Rosu pe linie. Exemplele HCTistilor (inclusiv cu interviuri prin hotnews&co – e prima data cand imi pare rau ca n-am scris cu diacritice; ce ar merge un tz in loc de t) au cate 50K/zi. Mortii nu-s multi. Caci au spitale. Au anticoropi monoclonali. Au antivirale. Israel a inceput comunicarea pentru doza 4. Comunitatea materialist dialectica (ptiu, era sa uit ca-i si stiintifica) UE isi continua marsul catre idealurile de propasire ale socialismului. Zorii societatii multilateral dezvoltate (in conditii de dezvoltare durabila, evident, caci nu s-a plimbat de pomana tovarasu’ Iliescu pe la Roma) lumineaza drumul fiecarui cetatean planetar. O mica razvratire a aparut in paradisul vaccinist. Cica le reseteaza kilometrajul la fiecare 9 luni (ar fi bine sa se bucure cu 9 luni; viitorul nu suna bine). Si e suparati. Sa ii lasam. Le trece. Cu prima ocazie cand vrea nevasta un city-break trece si independenta. Daca nu, merge un “Hai Liberare” la un sausage party cu “baetii”. La clubul favorit. Dupa ce au dat cu Ahnenpass-ul la intrare. Ceva fin, fara numar, pentru “baeti si fete”. Link aici (fara embed).

Stati pe aprope. Incepem partea cu istoria, geo-politica, economia, sociologia, religia sau cu….. sportul. Practic, la ce se pricepe tot romanul. Va promit ca nu mai e mult. Inca pe atat:). Si, la sfarsit, trecem la constructii. Invatam cum sa ne ridicam baricada.

Dumnezeu sa ii odihneasca pe toti cei cazuti intr-o noapte de acum 32 de ani. Pentru libertatea la care renuntam atat de usor. Alaturi de Radu Gyr si camarazii sai, se vor intoarce intr-o zi. Sa ne arate obrazul gros. Ei au primit duhul celor morti in inchisori. Si au murit pentru noi. Noi? Azi am vazut comunistii de la USR depunand coroane la Universitate. In lasitatea mea, am mers mai departe. Aici am ajuns.

Ne vom întoarce într-o zi,
Ne vom întoarce neapărat.
Vor fi apusuri aurii,
Cum au mai fost când am plecat.

Ne vom întoarce neapărat,
Cum apele se-ntorc din nori
Sau cum se-ntoarce, tremurat,
Pierdutul cântec, pe viori.

Ne vom întoarce într-o zi…
Și cei de azi cu pașii grei
Nu ne-or vedea, nu ne-or simți
Cum vom pătrunde-ncet în ei.

Ne vom întoarce ca un fum,
Ușori, ținându-ne de mâni,
Toți cei de ieri în cei de-acum,
Cum trec fântânile-n fântâni.

Cei vechi ne-om strecura, tiptil,
în toate dragostele noi
Și-n cântecul pe care și-l
Vor spune alții, după noi.

În zâmbetul ce va miji
Și-n orice geamăt viitor,
Tot noi vom sta, tot noi vom fi,
Ca o sămânță-n taina lor.

Noi, cei pierduți, re-ntorși din zări,
Cu vechiul nostru duh fecund,
Ne-napoiem și-n disperări,
Și-n răni ce-n piepturi se ascund.

Și-n lacrimi ori în mângâieri,
Tot noi vom curge, zi de zi,
în tot ce mâine, ca și ieri,
Va sângera sau va iubi.

Radu Gyr

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs