Putin și realitatea: armamentul aduce război

Toată lumea se dezlănțuie împotriva lui Putin. Ei spun că este nebun, însetat de sânge și că, la fel ca Hitler, ar trebui să fie adus în fața Tribunalului de la Haga. Se comportă ca și cum ar exista o putere superioară care, din motive morale, îi cere socoteală diavolului și îl pedepsește. Dar realitatea este că această putere nu există. Și nici nu există un Diavol Putin.

Cea mai puternică putere din această lume ar trebui să fie armata SUA. Iar dacă nu, atunci este vorba de puterea financiară a SUA. Am avut experiențe negative cu ambele puteri superioare timp de peste 50 de ani. Iată realitatea noastră. Iar Vladimir Putin este, de asemenea, realitatea noastră. Ar trebui să încercăm să vedem în mod realist și fără prejudecăți.

Politicienii și mass-media din lumea liberă occidentală s-au îndepărtat tot mai mult de realitate. Experiența ne învață că cei care se distanțează de realitate vor fi în cele din urmă depășiți de evenimente. Acest lucru s-a întâmplat acum și nu putem decât să ne dorim și să sperăm că drumurile greșite vor fi recunoscute ca fiind greșite. Și că nu ne vom opri prea mult timp să denunțăm, să condamnăm sau să blestemăm și să sancționăm calea Rusiei și a lui Putin.

Sanctus, sancțiuni.

Cuvântul sancțiune trebuie să aibă legătură cu termenul sanct, care înseamnă sfânt. Acest lucru ne îndreaptă gândurile direct către sfânta Biserică Catolică, care a refuzat să accepte realitatea că sexualitatea nu poate fi un păcat și s-a despărțit de înmulțirea oamenilor. Preoților le era interzis să se căsătorească, astfel încât să nu aibă urmași legali, iar episcopatele să nu fie moștenite. Acum, Biserica a fost copleșită de realitate: Preoții bărbați comit infracțiuni sexuale împotriva tinerilor, iar Biserica a încercat să mușamalizeze totul.

Biserica Catolică este cea mai veche organizație media din lume. De fapt, mass-media au rolul de a descrie realitatea și de a o reproduce ca informație. În prezent, putem să ne apropiem foarte mult de realitate cu ajutorul mijloacelor tehnice, atât în ceea ce privește observarea, cât și comunicarea.

Realitate și retorică

Doar retorica poate distrage atenția de la realitate, iar acest lucru se întâmplă pe scară largă și extrem de evident în politica și în mass-media din autoproclamata lume liberă occidentală. În ultimii doi ani, a escaladat până la psihoză: criza Corona.

Realitatea Covid este următoarea: un tip de gripă care se răspândește mai repede decât altele și, în cazuri individuale, durează ceva mai mult. Ca și alte valuri de gripă, provoacă decese în rândul persoanelor în vârstă și slabe, în special în sezonul rece. Nu este un lucru dramatic, dar mai întâi virologii, apoi mass-media și în cele din urmă politicienii au provocat o criză care a zguduit întreaga lume. Și care acum doar încet-încet se calmează pentru că un alt subiect a venit pe ordinea de zi: Ucraina.

Următoarea realitate a fost complet uitată: omenirea este în proces de distrugere a propriului habitat prin schimbările climatice și a venit timpul să se ia măsuri masive. Dar Corona ne-a făcut să uităm toate acestea. Numai Germania și UE au irosit 1.789 de miliarde de euro pentru combaterea răspândirii virusului, pentru teste și vaccinuri slab eficiente. Politica climatică a trebuit să aștepte și nici măcar demonstrațiile copiilor al căror viitor este trădat nu au avut efect.

Putere financiară + armament = NATO

Politica și mass-media pot influența gândirea, fără îndoială. Este un lucru remarcabil. Ele se orientează acolo unde se află interesele puterii financiare și militare a SUA, iar atunci când ambele puteri se îndreaptă în aceeași direcție, realitatea devine o chestiune minoră, o chestiune de gândire marginală. Puterea determină gândirea majorității prin intermediul mass-media.

Vehiculul pentru extinderea puterii SUA în Europa este NATO. S-a uitat de mult ce înseamnă NATO. N înseamnă Nord, iar A înseamnă Atlantic. Atlanticul de Nord se află între Canada, Norvegia și Insulele Britanice, adică în principal în partea de est, în jurul Norvegiei. Intenția era de a împiedica Uniunea Sovietică să manevreze nave în jurul Capului Nord și să își extindă sfera de putere în Marea Nordului. Deoarece Norvegia nu putea garanta singură acest lucru, a fost înființat NATO.

Norvegienii sunt descendenți ai vikingilor, la fel ca și rușii, al căror mare imperiu, Uniunea Sovietică, a fost de temut. Asta pe vremea lui Stalin. După dizolvarea Uniunii Sovietice și a Pactului de la Varșovia și abandonarea ideologiei comuniste în Rusia, NATO a devenit superfluă pentru apărarea în Atlanticul de Nord și securitatea europeană, dar nu și pentru Complexul militar-industrial al SUA și puterea financiară a Wall Street, reprezentată de Rezerva Federală a SUA.

Mai mult armament, mai mult profit

FED finanțează armata americană în fiecare an cu un împrumut de 500-700 de miliarde de dolari americani, niciodată rambursat. Adică de aproximativ 12 ori mai mult decât bugetul celei de-a doua puteri militare, Rusia. În plus, sistemele de armament reprezintă cel mai important export al industriei americane. În afară de sectorul IT, armele sunt singurul sector industrial în care SUA mai pot concura. Presiunea pentru înarmare este enormă, iar pacea sau chiar dezarmarea ar provoca o prăbușire a acestui sistem deja existent, care până acum nu a putut fi oprit.

Țările NATO sunt cei mai buni clienți, clienți obișnuiți, ca să spunem așa. Singura problemă este că NATO nu mai are un inamic, iar 90% din armamentul său a devenit total inutil. Țări precum Italia, Portugalia și Marea Britanie nu-și mai pot permite costurile NATO. De aceea, Germania ar trebui să cumpere mult mai multe arme. Dar Germania s-a săturat de război. Iar armamentul aduce război. Aceasta este realitatea, eludată cu multă retorică. Toată lumea cunoaște sloganurile: apărați, garantați securitatea, dați dovadă de responsabilitate, strângeți rândurile. Împotriva cui?

Dușmănie să fie

Împotriva cui? Aceasta este problema. Nu poate fi decât împotriva Rusiei, cea mai mare țară din lume și singura putere militară dotată cu suficiente arme nucleare pentru a distruge SUA într-un contraatac. Rusia este atât de mare încât a mai rămas o bază pentru a trimite rachete la New York și Washington.

După dizolvarea Uniunii Sovietice și a Pactului de la Varșovia, NATO, în loc să se dizolve și ea în fericire, a decis să se apropie de Rusia. Din ce în ce mai aproape de Moscova cu rachete, avioane de luptă, bombe, tancuri și drone. Totul pentru apărare pașnică, securitate și valori occidentale. Rusia nu a făcut nimic de genul acesta. Moscova are alte probleme în a se înțelege cu toți vecinii săi, dintre care unii sunt conduși de islam și pot fi destul de agresivi.

După Polonia, Letonia, Estonia, Lituania, Slovacia, România, Slovenia, Bulgaria etc., Ucraina se străduiește să adere la NATO. Toate acestea în ciuda faptului că, în 1994, rușii au fost asigurați că NATO nu se va extinde spre est. Ucraina ar fi cea mai mare dintre toate ultimele țări europene venite în NATO. Aproape la fel de mare ca Germania și Franța la un loc, și cea mai apropiată de Moscova. O mare parte din populație este rusă, vorbește rusă, iar rusa era a doua limbă oficială. Au abolit a doua limbă oficială pentru că naționaliștii au ajuns la putere.

Fără Ucraina

Atâta timp cât Ucraina există, această mare țară este instabilă, coruptă și prost guvernată. Două provincii sunt separatiste, în est a avut loc un război civil. Actualul președinte Selenskyj a făcut recent apel la arme nucleare în fața publicului mondial, la Conferința de Securitate de la München. Și chiar a afirmat că țara sa ar putea produce rachete nucleare dacă ar primi ajutor.

Putin a decis la un moment dat că, dacă Occidentul nu se va abține în mod oficial de la înarmarea în continuare a Ucrainei și îi va permite să adere la NATO, dacă Occidentul nu va aduce garanții scrise și dacă nu va fi oprită transformarea Ucrainei în cel mai mare inamic al Rusiei, atunci va interveni militar în această țară.

Liderii occidentali nu au făcut nimic pentru a lua în considerare în mod serios poziția lui Putin. Cancelarul nostru, Olaf Scholz, este mândru după ce i-a răspuns lui Putin că problema nu se află pe ordinea de zi.

Afirmația lui Scholz este o negare a realității. Un punct inexistent pe agendă nu este un răspuns serios la cererea Rusiei de a pune capăt tacticilor de încercuire a NATO și de a exclude oficial aderarea Ucrainei la NATO în viitor, atunci când agenda lui Scholz va fi gata. Și asta în timp ce trupele rusești erau deja la graniță, ceea ce demonstrează că Rusia a fost serioasă în cererea sa: fără Ucraina. Până aici și nu mai departe.

Ultima șansă

Acum a început războiul, pentru care s-au înarmat mai ales SUA. Putin este în mod oficial agresorul, și asta reprezintă o realitate. A fost provocat de modul în care serviciile secrete au lucrat: ”Doar nu vă puteți comporta așa cum ați procedat cu Irak, Libia, Afganistan și Serbia. Rusia este prea puternică pentru asta”. Șansa de a lua, în sfârșit, în considerare interesele de securitate ale Rusiei doar prin intermediul unei garanții scrise a fost acum pierdută.

Există o singură cale de a pune capăt acestui război cât mai curând posibil: recunoașterea situației și negocieri realiste cu privire la viitorul statut al Ucrainei. Este singura modalitate de a preveni un război major în Europa sau o simplă reabsorbție a Ucrainei de către Rusia.

Cine va fi primul dintre cei puternici din alianța occidentală care va decide să urmeze realpolitik și să restabilească pacea cu Rusia? Nu suntem bine dotați cu oameni de stat și cu factori de politică externă. Este nevoie de realism și retorica. Iar scena mediatică nu ajută. Scandările, protestele și arătarea cu degetul nu vor ajuta cu siguranță.

Articol apărut pe 26 februarie 2022, în presa independentă din Germania.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs