Cum s-a aliat Bill Gates în secret cu China și a vândut poporul american

La începutul acestei luni, renumitul dezvoltator de tehnologie mRNA, Dr. Robert Malone, a stat de vorbă cu gazda Daily Wire, Candace Owens, pentru a discuta, printre altele, despre teoria „psihozei de formare în masă” a COVID-19.

Într-un schimb de replici deosebit de edificator, Malone a examinat rolul cofondatorului Microsoft, Bill Gates, în pandemia COVID-19. Malone nu a avut cuvinte frumoase pentru miliardarul din domeniul tehnologiei și a sugerat că Gates nu a fost creierul din spatele codului Microsoft, ci mai degrabă un om de afaceri necruțător care și-a transformat dominația asupra industriei de calculatoare în dominația asupra industriei mondiale a sănătății.

”Bill Gates nu a fost un programator. Nu a fost un inginer de software. Nu acesta este darul său”, a declarat Malone, susținând că Gates ”a construit Microsoft pe oasele IBM și ale tuturor celorlalți”. Malone a continuat sugerând că, în loc să creeze și să mențină un produs superior prin inovare constantă, Gates a acaparat piața de calculatoare cu practici anticoncurențiale, întrucât ”este un monopolist… un monopolist excelent”.

După ce s-a confruntat cu sancțiuni antitrust dure pentru practicile anticoncurențiale ale Microsoft la sfârșitul anilor ’90, Gates a înființat fundația sa omonimă și a început să canalizeze miliarde de dolari în așa-zise inițiative caritabile. Efortul de rebranding a fost eficient și, în ultimii 25 de ani, Gates a devenit un expert improbabil în orice domeniu, de la viruși la vaccinuri – în ciuda faptului că nu are niciun fel de pregătire în medicină. Într-adevăr, Gates domină în prezent complexul industrial al sănătății la nivel mondial, deoarece, potrivit lui Malone, ”un tigru nu-și poate schimba dungile”.

Dar chiar înainte ca Gates să devină un expert în sănătate globală, înainte de a-și construi fundația pentru a-și reabilita imaginea și chiar înainte ca Departamentul de Justiție să îi penalizeze compania pentru practici anticoncurențiale, Gates a bătut palma cu adversarul numărul unu al Americii.

În ultimii treizeci de ani, vânzătorul american de software a construit încet, dar constant, o relație strânsă cu comuniștii chinezi. Relația de zeci de ani a început cu declarații favorabile cu trimitere la autoritarii de la Beijing, care au dus apoi la o serie de investiții și parteneriate foarte profitabile pentru vânzătorul de software și companiile sale. Principalul concurent al Americii a obținut cantități uriașe de capacități tehnologice și proprietate intelectuală, iar Gates s-a îmbogățit.

După cum detaliază colegul meu Peter Schweizer în noua sa carte, Red-Handed: Cum se îmbogățesc elitele americane ajutând China să câștige, Gates a ”subestimat întotdeauna natura represivă” a PCC din cauza ”tehnico-optimismului său”. În 1995, Gates minimaliza eforturile PCC de a cenzura internetul nou-născut la acea vreme – eforturi considerate sortite eșecului, cu excepția cazului în care regimul represiv plănuia să aibă soldați capabili să stea deasupra umerilor fiecărui utilizator de internet. China nu a fost de acord și a început să intensifice eforturile de cenzură la scurt timp după ce Gates a afirmat că acest lucru nu este posibil.

Gates nu numai că s-a înșelat amarnic în ceea ce privește capacitatea Chinei de a-și cenzura populația, dar compania sa a ajutat în mod activ China să facă acest lucru. Până în 2005, PCC își ridicase faimosul ”Marele zid de foc”, iar Microsoft îi ajuta să cenzureze cuvinte și expresii precum ”democrație”, ”drepturile omului”, ”libertatea de exprimare”, ”independența Tibetului” și ”incidentul Tiananmen”, pe aplicația de blogging a Microsoft numită MSN Spaces. Atunci când un utilizator tasta una dintre frazele interzise, Microsoft îi transmitea un mesaj de eroare. Potrivit Amnesty International, ”în urma unei cereri din partea autorităților chineze”, Microsoft a interzis în decembrie 2005 accesul unui jurnalist chinez și critic al cenzurii PCC, Zhao Jing.

În mod șocant, în același timp în care Microsoft ajuta PCC să interzică jurnaliști, Bill Gates continua să repete minciuna că cenzura nu este posibilă. La o prelegere ținută în 2008 în fața studenților de la Stanford, Gates le-a spus studenților că nu vede ”niciun risc în lumea largă ca cineva să restricționeze fluxul liber de conținut pe internet”. Gates a fost categoric: ”Nu poți controla internetul”. Nimeni nu îl acuză pe Bill Gates că ar fi un prost, deci care a fost raționamentul său pentru o declarație atât de absurdă?

Pe lângă facilitarea cenzurii PCC de către propria sa companie, Gates a făcut presiuni pentru ca Google să capituleze în fața regimului anti-libertate de exprimare de la Beijing. În 2010, când s-a aflat că Google lupta împotriva restricțiilor impuse de China asupra rezultatelor căutărilor – Gates a luat partea PCC, ceea ce a determinat ambasada chineză să emită o declarație în care sublinia că ”Bill Gates se bate pentru China”.

La vremea respectivă, Gates a încercat din nou să minimalizeze capacitățile de cenzură ale PCC, declarând că ”eforturile chineze de a cenzura internetul au fost foarte limitate”. ”Este ușor de ocolit”, a spus Gates, fără a oferi dovezi. După ani de zile în care Gates a minimizat în mod repetat capacitățile de cenzură ale PCC (în timp ce a contribuit în mod activ la consolidarea acestora), afirmația sa conform căreia ”menținerea prosperității internetului [în China] este foarte importantă”, a părut a fi ca o iluminare cu gaz.

Chiar anul trecut, Microsoft a fost acuzată că a cenzurat informații despre masacrul din Piața Tiananmen pe motorul său de căutare Bing – nu doar în China, ci și în Statele Unite. Microsoft a susținut fenomenul s-ar fi datorat unei ”erori umane accidentale”.

Parteneriatul cu armata chineză în domeniul inteligenței artificiale

Cu toate acestea, colaborarea lui Gates cu PCC nu s-a încheiat cu activitatea sa de consolidare a Marelui Firewall. El a contribuit, de asemenea, la externalizarea locurilor de muncă americane în China. Microsoft, la fel ca multe alte companii de tehnologie la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, a trimis sute de locuri de muncă bine plătite în China. Când guvernul de la Beijing l-a criticat pe Gates pentru că nu a externalizat mai multe locuri de muncă americane, Microsoft a promis că își va dubla eforturile.

De parcă nu ar fi fost de ajuns să ajute un regim represiv să înăbușe disidența și să externalizeze locuri de muncă în domeniul tehnologiei americane, Gates a ajutat China, de asemenea, să obțină un avantaj competitiv într-o industrie cu implicații militare grave: inteligența artificială (AI). În 2019, Microsoft a încheiat un parteneriat cu o universitate susținută de armata chineză pentru a lucra la cercetarea în domeniul AI.

În urmă cu mai puțin de cinci ani, personalul Microsoft a colaborat cu Universitatea Națională de Tehnologie a Apărării (NUDT) din China pentru a produce trei lucrări de cercetare privind inteligența artificială. Comisia militară centrală a PCC supraveghează proiectele NUDT și, astfel, Microsoft beneficiază de ”legături de lungă durată cu mediul academic finanțat de armata chineză”, inclusiv parteneriate cu diverse ”Tech Clubs” la mai multe universități legate de armata chineză. Până în prezent, cercetătorii militari chinezi beneficiază, de asemenea, de proprietatea intelectuală a Microsoft în materie de inteligență artificială.

Mai șocant decât atât, Microsoft a angajat de fapt recruți ai Armatei Populare de Eliberare (PLA) ca stagiari la unul dintre centrele sale de cercetare din Asia.

Compania lui Gates a făcut și alte favoruri armatei chineză. Microsoft a permis ofițerilor guvernamentali chinezi să acceseze serverele Skype ale companiei pentru a monitoriza videoconferințele și mesajele civililor.

În esență, dacă civilii criticau regimul comunist sau plănuiau să organizeze un protest pe Skype, Microsoft permitea ”poliției gândirii” guvernamentale să monitorizeze (și aparent să interzică) această activitate – o încălcare evidentă a drepturilor omului. Atunci când a fost interogat cu privire la activitatea egocentrică, Skype de la Microsoft a emis o declarație-șoc: ”Misiunea Skype este de a sparge barierele din calea comunicațiilor și de a permite conversații în întreaga lume”.

Situația devine și mai gravă. În 2015, Microsoft și-a extins legăturile cu armata chineză atunci când a anunțat că va colabora cu conglomeratul de stat al PCC legat de armata chineză, China Electronics Technology Group (CETC). Microsoft a câștigat o sumă uriașă de bani prin parteneriatul cu CETC cu scopul de a furniza ”tehnologie și servicii de sisteme de operare pentru utilizatorii chinezi din domenii specializate din instituțiile guvernamentale și întreprinderile de stat cu infrastructură critică”.

CETC a fost inima complexului industrial militar digital militar al PCC. Laboratoarele CETC, în cuvintele lui Schweizer, ”au proiectat măruntaiele electronice pentru prima bombă nucleară a Chinei, precum și rachetele sale ghidate și sateliții”. Computer World și alte instituții de presă occidentale au criticat decizia Microsoft de a se asocia cu CETC, având în vedere ”liniile foarte neclare” dintre misiunile civile și militare ale CETC și faptul că această companie a furnizat ”produse tehnologice Armatei Populare de Eliberare (APL), agențiilor guvernamentale și companiilor de stat”.

Afacerea Microsoft-CETC a fost dubioasă încă de la început. Pentru ca conglomeratul de electronice militare al PCC să adopte platforma Microsoft, acesta din urmă a trebuit să facă modificări la sistemul său de operare (lucru pe care Microsoft a recunoscut că l-a făcut). Dar Microsoft a refuzat până acum să devoaleze respectivele ”modificări”.

Microsoft nu a fost singura companie a lui Gates care a lucrat pentru a dezvolta capacitățile militare ale PCC. În timp ce Microsoft a contribuit la dezvoltarea capacităților digitale ale regimului comunist chinez, o companie lansată de Gates în 2008, numită TerraPower, a contribuit la dezvoltarea capacităților nucleare ale PCC.

TerraPower era o companie de reactoare nucleare de ”generație următoare” care, aparent, lucra doar la tehnologia nucleară civilă. Gates dorea ca TerraPower să devină o companie majoră de reactoare nucleare în China, capabilă să genereze energie pentru uz civil. Dar, în 2011, TerraPower a început un parteneriat cu o altă companie legată de domeniul militar: Corporația Națională Nucleară Chineză (CNNC), deținută de statul chinez.

Inițiativa americană privind amenințarea nucleară a denunțat CNNC pentru că este ”implicată în dezvoltarea programului de energie nucleară al Chinei, atât în scopuri civile, cât și militare”. Într-adevăr, Departamentul de Stat a avertizat în repetate rânduri că PCC folosește ”industria sa nucleară mare, în creștere rapidă, sponsorizată de stat, ca instrument strategic cu care să sporească puterea Chinei – atât prin dezvoltarea în sectorul civil, cât și în sprijinul unei consolidări militare”.

Gates fie nu a știut, fie nu i-a păsat că eforturile sale ar putea ajuta armata chineză să obțină un avantaj nuclear față de SUA. Parteneriatul său cu CNNC s-a oprit brusc în timpul administrației Trump, când ”schimbările de politică” au făcut ca relația dintre TerraPower și CNNC să devină nesustenabilă. Pentagonul a publicat o listă cu 20 de companii legate de Armata Populară de Eliberare a PCC, iar includerea CNNC pe listă l-a forțat pe Gates să întrerupă legăturile.

Dar Gates nu s-a lăsat descurajat. ”Chestia cu TerraPower, a fost un eșec”, a declarat Gates presei chineze de stat, ”dar există modalități de a reveni și de a implica China într-un mod destul de profund mai târziu în proiect”.

Pe lângă colaborarea lui Gates cu armata regimului comunist în proiecte digitale și nucleare, el a promovat o companie chineză de tehnologie legată de APL. Compania, Build Your Dreams (BYD), are un nume inofensiv, dar conexiuni nefaste. Potrivit unui studiu al Alliance for American Manufacturing, BYD oferă armatei chineze un nivel alarmant de acces la tehnologia și datele de cercetare ale acesteia.

De exemplu, BYD s-a lăudat în 2018 cu ”cooperarea strategică” cu China Academy of Launch Vehicle technology (CALVT). CALVT este deținută de stat și are ”cea mai mare bază de cercetare și producție de arme cu rachete și vehicule de lansare din China”. În mod șocant (dar nu surprinzător), fondatorul și directorul general al BYD lucrează la negru ca oficial al Partidului Comunist Chinez. Doar aceste fapte ar fi trebuit să fie suficiente pentru ca Bill Gates și prietenul său apropiat Warren Buffet să evite să dea amploare proiectului.

Gates se bucură de aprecierea conducerii Partidului Comunist Chinez

Gates este de mult timp un apropiat al conducerii PCC. În 2006, când președintele de atunci al PCC, Hu Jintao (predecesorul lui Xi Jinping) a venit în SUA pentru o vizită oficială cu președintele Bush, acesta s-a întâlnit pentru prima dată cu Bill Gates la proprietatea sa din Seattle. ABC News a recunoscut prioritatea liderului chinez și a publicat un titlu: ”Președintele chinez se întâlnește mai întâi cu Bill Gates”.

Mai recent, Bill Gates a fost elogios la adresa actualului președinte al PCC, Xi Jinping. ”Domeniul științei, în care China este acum în frunte în multe privințe și este dispusă să investească”, a declarat Gates, înainte de a se lăuda într-un dialog cu un organ de presă de stat chinez, ”a fost un subiect pe care l-am discutat cu președintele Xi”. Gates a fost uimit de dictator și nu a putut să nu menționeze că ”a fost impresionat [de] cât de mult muncește președintele Xi”.

Ce înseamnă toate acestea? Schweizer a rezumat foarte bine: Înseamnă că unul dintre cei mai bogați oameni din lume a lăudat conducerea unui stat în care drepturile omului nu există.

Până în prezent, Bill Gates consiliază regimul comunist chinez prin intermediul calității sale de membru ”pe viață” al Academiei Chineze de Inginerie (CAE). CAE este controlată de cel mai important organism politic de la Beijing: Consiliul de Stat chinez (CSC). CSC are un nume care sună nevinovat, dar se află în centrul structurii de putere a PCC – în special a complexului industrial militar al PCC. În calitate de cetățean străin, intrarea lui Gates în CAE a necesitat o ”autorizare politică strictă”.

Când Dr. Robert Malone a declarat pentru Candace Owens de la Daily Wire că Gates ”a monopolizat sistematic răspunsul global în domeniul sănătății” la coronavirusul Wuhan, a avut dreptate să fie îngrijorat. Legăturile profunde ale lui Gates cu regimul comunist de unde provine coronavirusul (cel mai devastator dezastru global din istoria modernă) sunt chiar mai alarmante decât înclinațiile sale monopoliste. Felul în care Gates a lăudat și lunga istorie de parteneriat cu principalul adversar al Americii ar trebui să-l descalifice din orice rol – monopolist sau nu – în răspunsul global la pandemia de coronavirus (provenit din Wuhan).

Mai multe informații despre relația în devenire a lui Gates cu Partidul Comunist Chinez pot fi găsite în bestsellerul nr. 1 al New York Times, Red-Handed: Cum se îmbogățesc elitele americane ajutând China să câștige, unde colegul meu, jurnalistul de investigație Peter Schweizer, a dezvăluit cum Gates a vândut Statele Unite.

Seamus Bruner este director de cercetare la Government Accountability Institute (GAI), jurnalist de investigație și autor al bestsellerurilor Compromised: How Money and Politics Drive FBI Corruption și Fallout: Nuclear Bribes, Russian Spies, and the Washington Lies that Enriched the Clinton and Biden Dynasties.

Referințe:

https://www.dailywire.com/episode/episode-45-the-red-line-with-dr-robert-malone-part-11

https://archive.nytimes.com/www.nytimes.com/idg/IDG_002570DE00740E18882573F50010C487.html?ref=technolog

https://www.theguardian.com/technology/2010/jan/25/bill-gates-web-censorship-china

https://www.vice.com/en/article/qj8v9m/bing-censors-tank-man

https://www.vice.com/en/article/bmmkyz/skype-cant-be-stopped

https://www.computerworld.com/article/3016921/microsoft-partners-with-chinese-state-owned-defense-conglomerate-to-promote-sell-windows-10-to-gove.html

Bill Gates’ nuclear firm collaborated with Chinese military-linked company

https://web.archive.org/web/20191001193543/https:/www.globaltimes.cn/content/578736.shtml

https://www.americanmanufacturing.org/wp-content/uploads/2020/03/BYD.pdf

http://en.people.cn/n3/2017/0406/c90000-9199651.html

http://en.people.cn/n3/2017/1127/c90000-9297429.html

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs