Tucker Carlson: Primele trei obiective ale Americii pe fondul războiului dintre Rusia și Ucraina

Ceea ce se întâmplă în Ucraina, indiferent de amploarea sa, reprezintă o tragedie. Pentru că războiul este întotdeauna o tragedie și cu cât te apropii mai mult de el, cu atât mai oribil pare. Este cel mai urât lucru pe care îl fac oamenii. Întotdeauna. 

Vladimir Putin a început acest război, așa că, indiferent de contextul deciziei pe care a luat-o, el a făcut-o. El a tras primele focuri de armă. El este de vină pentru ceea ce vedem în această seară în Ucraina. Odată ce am stabilit un lucru evident, cum ar trebui să răspundă Statele Unite? 

Așadar, la câteva minute de la izbucnirea războiului de aseară, mincinoșii obișnuiți de la televizor au început să profite de tragedie în scopuri politice partizane. Dacă ați urmărit vreodată urmările împușcăturilor din școli, sunteți familiarizați cu modul în care se comportă. Este demn de dispreț, dar îi vom ignora acum, deoarece se întâmplă prea multe alte lucruri care contează cu adevărat. Iar principalul lucru în orice criză este să se decidă ce este cel mai important, creând o ierarhie a preocupărilor. 

Așadar, până aseară, scopul principal al politicii noastre externe a fost să împiedicăm Rusia să invadeze Ucraina. Evident, acest lucru a eșuat. La un moment dat, ar trebui să ne dăm seama de ce. Dar care este obiectivul nostru principal acum? Ei bine, există mai multe. Iată-le pe primele trei: 

Primul și cel mai evident: evitarea unui război la scară largă cu un adversar înarmat nuclear. Ca să fim corecți, foarte puțini oameni de la Washington doresc așa ceva. Războiul cu Rusia este în mod evident o idee proastă. Dar asta nu înseamnă că nu vom avea unul. Războaiele izbucnesc adesea accidental sau, mai adesea, treptat. Lucrurile escaladează și următorul lucru pe care îl știi este Verdun, cu multe mii de morți. Acum, că au început împușcăturile în Ucraina, există posibilatea, indiferent de ceea ce vă asigură unii, ca americanii să sfârșească prin a fi răniți în Europa de Est. 

Ar trebui să prevenim asta. Dar pentru a preveni va fi nevoie de înțelepciune, clarviziune și control emoțional – toate acestea nu sunt niciodată în abundență la Washington – și mai ales acum, când toată lumea este supărată, pe bună dreptate. Din nou, ceea ce a făcut Rusia este îngrozitor, dar noi încă mai putem înrăutăți situația. Mark Warner, șeful Comisiei de informații a Senatului, tocmai a anunțat că Rusia ar putea fi potențial aproape de a declanșa ceea ce se numește Articolul 5 al Alianței NATO. Un principiu de apărare colectivă. Astfel, dacă Rusia ar lansa un atac cibernetic asupra Ucrainei, a explicat Warner, un atac care să afecteze membrii NATO din apropiere, cum ar fi Polonia sau Lituania, atunci posibil ca fiecare țară NATO, inclusiv a noastră, Statele Unite, să fie obligată să declare război Rusiei. Iată cum explică el: 

SEN. MARK WARNER: ”Unul dintre lucrurile care mă îngrijorează grav este dacă Rusia își dezlănțuie întreaga putere cibernetică împotriva Ucrainei. Odată ce ai pus malware în sălbăticie, într-un anumit sens, acesta nu cunoaște granițe geografice. Deci, dacă rușii decid că vor încerca să oprească curentul, să oprească toată electricitatea în toată Ucraina, foarte probabil că acest lucru ar putea opri curentul în estul Poloniei și în estul României. Fenomenul ar putea afecta trupele noastre dacă, dintr-o dată, spitalele sunt închise. Dacă acele trupe NATO, trupele americane, au cumva un accident de mașină pentru că semafoarele nu funcționează, ne aflăm brusc într-o zonă de ipoteză a articolului cinci, în care o țară NATO este atacată și trebuie să-i venim cu toții în ajutor”.

Așa că Warner are cu siguranță dreptate. Acea ipoteză de atac cibernetic asupra Ucrainei ar putea foarte bine să afecteze infrastructura țărilor din Europa de Est. Asta ar fi rău. Ar fi o crimă. Lumea civilizată ar deplânge incidentul. Dar articolul 5 nu este un mecanism mecanic. El ar trebui invocat și întrebarea este: Ceea ce tocmai a descris senatorul reprezintă ceva pentru care merită să riscăm un conflict nuclear? Un lucru la care ar trebui să ne gândim în cel mai serios mod posibil. Și sperăm că liderii noștri o fac.

Dar nu toți dintre ei par sobri în acest moment. Unii dintre ei par nesăbuiți și, ca de obicei, ignoranți. Deputatul Adam Kinzinger din Illinois, de exemplu, își petrece mult timp la televiziunea prin cablu vorbind despre afacerile mondiale. El pare a fi un expert. Și totuși, este cu siguranță ultima persoană pe care ai vrea-o în apropierea unui buton nuclear. Astăzi, Kinzinger ne-a informat că preluarea de către Rusia a defunctei centrale de la Cernobîl ar putea ”declanșa Articolul Cinci”. OK, ar putea fi interpretat în acest fel, și apoi ce se întâmplă? În mod clar, Adam Kinzinger nu s-a gândit la asta. Nici măcar pentru o clipă.

Așadar, vedeți care-i problema aici. Întrebarea nu ar fi: Cine este de vină? Putem spune că Vladimir Putin. Odată ce începe un conflict, mai ales când îl vedem la televizor, e foarte greu de știut ce se va întâmpla în continuare. Așadar, oricine crede că invazia Ucrainei nu ar putea deveni un război mondial fie nu are imaginație, fie vă minte. Cu siguranță ar putea deveni un război mondial.

Așadar, acesta pare a fi primul obiectiv: să nu înrăutățim foarte, foarte mult un lucru teribil.

Iată al doilea obiectiv: să menținem energia să circule. Energia ieftină, o luăm ca pe un lucru de la sine înțeles, dar este baza a tot ceea ce avem. Fără energie, nu există civilizație. Din păcate, un procent uriaș din energia Europei provine acum din Rusia și Ucraina. Uniunea Europeană se bazează pe Rusia pentru aproximativ 40% din gazele sale naturale. În Germania, una dintre cele mai mari economii din lume, acest procent depășește 50 la sută. Cea mai mare parte a energiei sale, sub formă de gaze naturale, provine din Rusia și Ucraina. 

Nu auziți foarte des acest lucru la televizor. Dezbaterea este încadrată exclusiv în termeni morali, iar aceștia sunt importanți. Nu ar trebui să îi ignorăm, dar nu sunt singurii de luat în considerare. Adevărul este că Vladimir Putin are puterea de a trimite Europa și, potențial, Statele Unite, într-o depresiune economică. Putin are puterea de a stinge luminile. 

Deci, de unde a obținut Vladimir Putin această putere? Ei bine, există o mulțime de motive, dar unul important ar fi faptul că oamenii care se ocupă de schimbările climatice i-au dat respectiva putere. Mulțumită presiunii exercitate de fanatici precum John Kerry, Europa închide de ani de zile centralele nucleare, bazându-se pe o strategie foarte confuză. Dacă sunteți îngrijorați de climă, nu energia nucleară ar fi problema. Energia nucleară este soluția. Este fiabilă. Este produsă la nivel național. Nu emite carbon. Așadar, dacă ați fi cu adevărat îngrijorați de creșterea temperaturii, de încălzirea globală, ați adopta energia nucleară. Dar liderii noștri, și nu doar ai noștri, ci la nivel global în tot Occidentul, au făcut contrariul. De ce? Poate că au investit în așa-numitele tehnologii regenerabile? Cine știe! Oricare ar fi motivul, din cauza unei serii de decizii foarte specifice luate de-a lungul timpului, Occidentul este acum periculos de dependent de Vladimir Putin când vorbim despre energie. 

Acum, liderii noștri se pot comporta ca și cum nu avem o mare problemă. Este cu siguranță o mare problemă și ar trebui să luăm decizii în consecință.

Și, în sfârșit, un subiect pe care nimeni nu-l aduce niciodată în discuție. Trebuie să protejăm dolarul american. Puterea Americii derivă din bogăția sa. Țările bogate pot face ce vor. Țările sărace trebuie să se supună stăpânilor lor, altfel sunt invadate. Tocmai am văzut cum s-a întâmplat asta. Este o regulă neschimbată. 

În Statele Unite, controlul asupra dolarului american este cheia bogăției noastre. Întreaga noastră economie sprijinită pe datorie se bazează pe privilegiul unic de a emite moneda de rezervă a lumii. Dacă dolarul american va fi înlocuit vreodată, vom avea probleme legitime. Datoria noastră va ajunge la scadență. Guvernul nostru va da faliment, iar milioane de americani vor deveni imediat săraci. Așadar, acesta este principalul lucru care ar trebui să ne îngrijoreze. Și reprezintă un risc mai mare acum decât oricând. 

Sancțiunile sunt o modalitate satisfăcătoare din punct de vedere emoțional de a pedepsi pe cineva ca Vladimir Putin. Care, în mod clar, merită să fie pedepsit. Nimeni nu este cu adevărat împotriva sancțiunilor, dar vine întrebarea: Funcționează ele? În mod clar, sancțiunile multiple nu au împiedicat invazia Ucrainei. Să începem de aici. În același timp, sancțiunile oferă Rusiei și multor altor țări din întreaga lume un stimulent puternic pentru a scăpa de dolarul american. Care este mijlocul prin care aplicăm sancțiunile. 

Astfel, vara trecută, de exemplu, într-o poveste la care majoritatea oamenilor nu au acordat suficientă atenție, Rusia, ca răspuns la sancțiuni, a eliminat complet dolarul american – activele sale din fondul suveran de investiții. Chinezii au observat. Ei înțeleg exact cum funcționează acest lucru și, în efortul lor de a detrona Statele Unite, sunt foarte favorabili inițiativei Kremlinului. China încearcă să devină prima mare țară din lume cu monedă digitală suverană emisă de banca centrală. 

Dacă acest lucru va funcționa, ar fi o pierdere uriașă pentru Statele Unite. O pierdere de neînlocuit, care ar schimba țara noastră pentru totdeauna, mult mai mult decât o invazie a Ucrainei. Așadar, ar trebui să urmărim atacurile la adresa primatului dolarului american la nivel global la fel de atent cum am urmărit reportajele TV despre războiul din Ucraina.

Dacă la sfârșitul conflictului, oricând ar fi, țările din întreaga lume vor ajunge să considere yuanul chinezesc ca fiind o monedă mai puternică și mai stabilă decât dolarul american, atunci SUA va fi pierdut mai mult decât înțelegem noi. Cineva trebuie să fie atent. Să sperăm cu ardoare că cineva va fi atent. 

Articolul este adaptat după comentariul de deschidere al lui Tucker Carlson din ediția din 24 februarie 2022 a emisiunii „Tucker Carlson Tonight”.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs