Jurnal în vreme de pandemie | Ep. 12 | Despre Covid. Pe scurt. Sau rezumatul sezonului 1

Silviu Chiran

Incep cu mesajul pentru cei mai putin atenti dintre noi. Exista? Da. Exista. A fost secventiat de mii+ de ori. Chiar inainte sa apara:P. Sansa sa fi aparut natural tinde la 0. Este creat in laboratoarele BSL-3/BSL-4 din Wuhan, cu sprijinul banilor publici americani si cu aportul stiintific al mai multor cercetatori (us+china=love). Nu stim daca a fost scapat sau a fost “scapat”. Stim ca cei care ti-au spus ca este natural (si chiar i-au acuzat de diverse conspiratii pe cei care au identificat corect sursa) sunt cei care inhiba orice alt tratament si tot cei care iti spun ca singura sansa este vaccinarea tuturor. Coincidenta?

Are efecte complexe asupra organismului, iar in anumite situatii produce cazuri clinice grave. Cei mai afectati sunt cei batrani si cei grasi. Diferentele de riscuri sunt incredibil de mari. Nu sunt 2x sau 5x sau 10x. Discutam de sanse de 10000+ (mai multe de zece mii de ori) mai mici de a muri pentru o persoana sanatoasa de 22 de ani fata de una supraponderala de 76 de ani. Cu toate acestea, chiar daca sunteti tineri utilizati ajutoare pentru organism. Este mai simplu. D3 zilnic ar trebui sa fie de ajuns daca esti tanar si slab. Daca esti la mare, la soare, e suficient D3-ul natural. Singura forma de tratament universal acceptata ca si eficienta este cea timpurie.

Cea mai buna profilaxie este evitarea infectarii. Virusul se transmite prin aer, nu prin mici bucati de saliva care aterizeaza pe suprafete si le duceti in zona nasului. Aceste mici picaturi care contin virusul pot invinge gravitatia (nu se stie exact cum, dar este stiinta:)) si zboara catre caile voastre nazale daca nu purtati masca. Stati. Stiu. In timp ce zboara dropleturile prin aer, se produce o fisiune salivara:), apa rezultata este influentata de magnetismul pamantului si genereaza suficienta energie cinetica care sa impinga moleculele de covid (care nu au fost de acord cu fisiunea si navigau in jurul moleculelor de apa), iar forta rezultata ofera portanta necesara invingerii dusmanului de clasa: gravitatia. Daca a luat obama premiul Nobel pentru pace, merit si eu unul pentru teoria asta stiintifica, nu?:). Sa lasam conspiratiile, zic. Nu exista fisiune salivara, iar moleculele de apa covidata nu inving gravitatia si aterizeaza pe clanta. De acolo le “luati” cu mana si le bagati in nas. Cica. V-as da un exemplu realist despre cum ai putea lua covid de pe suprafete, dar este prea scarbos. Retineti ca forma de transmisie care va afecteaza este cea prin aer.

Tot ce trebuie sa faci pentru a lua virusul este sa respiri aer deja infectat (in functie de varianta ai nevoie de la 3 la 10 minute, nu se intampla instantaneu pentru cei mai speriati dintre noi). Daca mergi cu un infectat intr-o camera cu aer curat, ai nevoie de niste ore pana ce cantitatea de virus in aer te poate afecta. Ca sa reduci riscul, interactioneaza cat mai mult in locuri aerisite natural. Daca nu poti, deschide geamul. Daca nu poti deschide geamul, utilizeaza solutii cu argint coloidal pentru a impiedica penetrarea mucoasei nazale cu particule virale. Statul in casa pe termen lung, va ajuta sa evitati virusul, insa provoaca daune imense antrenarii sistemului imunitar si psihicului. Mai bine nu. Daca vreti, ca sa ma repet, si daca va opriti din respirat va ajuta la a evita infectarea, dar nu recomand nici abordarea asta. Transmiterea in spatii deschise (aer liber) este aproape imposibila.

Un scenariu plauzibil (ca sa vedeti cat de idioate sunt recomandarile) ar fi sa stai sub un cort doar cu acoperis, inconjurat de vreo 50 de persoane, toate infectate, niste ore, astfel incat sa ajungi sa respiri la un moment dat suficient aer infectat. A, si sa nu bata vantul sau sa “urle boxele”. Cele mai periculoase locuri sunt acasa, la birou, in avion, in autobuz (cu geamul inchis) la o coada mai lunga intre statii, la teatru, etc. Practic locurile in care esti obligat sa respiri acelasi aer recirculat, astfel incat, daca minim o persoana este infectata sa se adune suficient aer “virusat” cat sa poti aduce virusul in zona mucoasei nazale. Metroul are un beneficiu major pentru ca ajunge des in statie.

Ca recomandare pentru miciile spatii de retail. Nu va mai chinuiti sa reduceti cantitatea de aer respirata cu masca inutila, ci deschideti usa sau geamul. Cele mai multe agentii bancare stradale beneficiaza (din motive termice) de o zona tampon care izoleaza termic si reduce circulatia aerului. De obicei unde se afla bancomatele de la interior. Aceeasi zona tampon, izoleaza virusul. Asa ca deschideti si usa de la interior si cea de la exterior. Apropos, nu credeam ca voi ajunge sa traiesc perioada cand se sperie angajatii unei banci pentru ca intru nemascat in banca:). Mai sa apese pe butonul de panica. It’s a strange world.

Pentru pinguinii (indiferent de sex) de pe tinder sau altele. Puteti face sex linistiti cu oricine (ideal ar fi sa respectati legile naturii si sa alegeti pe cineva de sex opus), cata vreme sunteti afara sau aveti geamul deschis. Oricum doar cei cu simptome transmit, iar daca ai simptome, ultimul lucru pe ordinea de zi este sexul. Profesorii de sanatate publica, “sefii la consiliile celebre” sau “baietii aia jmecheri care adapteaza mesaje” (la comunicare strategica ma refer) nu v-au spus astea pana acum. Este posibil sa-si fi dorit sa va imbolnaviti. De nervi. Sau e prosti. Nu se exclud.

Asa cum se poate deduce, masca este inutila. Din perspectiva covidului. Discutam despre cele uzuale, nu cele specializate utilizate in cercetarea medicala sau participarea la un razboi chimic. La interior, afara, o masca, doua (ati uitat de asta?), tot pachetul, cu desene sau fara. Este utila chirurgilor si colegilor in timpul operatiilor (saliva medicului nu face parte din niciun protocol cunoscut, dar mai stii cu stiinta asta cum avansam) sau medicilor din zona de urgenta in cazul expunerii la anumite virusuri sau bacterii. Nu pentru Sars-Cov-2.

Masca este utila si pentru “virtue signaling”. Cum este si folosita in cele mai multe situatii de catre prietenii nostri HCTisti. Sau pentru manipularea celor care se uita la televizor. Cautati sa vedeti ce fac politicienii inainte sa porneasca camera si imediat dupa. | Daca cineva ma poate ajuta cu o traducere decenta in romana pentru “virtue signaling”, il rog sa-mi lase un comentariu. Multumesc!

Daca vrei sa traiesti normal vei ajunge sa interactionezi cu virusul intr-un mod sau altul. Este bine sa ai organismul pregatit. Daca nu esti slab, slabeste. Vitaminele luate cu cap (fie direct din mancare, fie comprimate in diverse medicamente) te ajuta. Fa sport. Uita de zahar&co. Nu are niciun aport util organismului. Este singurul macronutrient pe care corpul si-l poate produce singur in mod consistent. Pe de alta parte, un aport de carbohidati este util in dezvoltarea creierului. Deci daca nu vrei sa prostesti biologic, baga si niste carb neprocesat. Mai ales daca esti tanar. Si lasa naibii instagramu’/tiktoku’ si alte platforme (imagini, filme, etc) care-ti blocheaza partea dreapta a creierului. Pe stiinta iti arata orice neurolog ca te prostesc. Daca vrei un boost imunitar iesit din comun, studiaza putin despre water fasting pe perioade mai lungi (7 zile+). Btw, sa fim clari. Ipocrizia emitentului nu modifica valoarea de adevar a unui mesaj. Disonanta intre vorbe si fapte are o singura consecinta. Identificare ipocriziei. Mai simplu, cum stim din batrani: “Fa ce zice popa!”

Daca in aceasta perioada ai simptome asociate covidului (banuiesc ca le stie fiecare dintre noi) nu presupune ca ai viroza sau altele. Presupune ca ai covid. E solid. E corect. Si merge si la “virtue signaling”. Nu merge la birou, in autobuz, la teatru, etc. Poti sa iesi sa te plimbi (nu face rau nimanui, iar tie iti face bine) in aer liber. Testeaza-te. Testele rapide sunt ok, insa s-ar putea sa ai nevoie de mai multe. Daca esti pozitiv la un test rapid, esti pozitiv (nu este ca la PCRuri). Nu te testa de nebun, ci doar daca ai simptomatologie. In functie de varsta si de riscuri, iti stabilesti cu medicul tratamentul. Daca iti recomanda paracetamol, schimba-l. Medicul. E bine sa ai un pulsoximetru si sa-ti masori (cauta cum sa o faci cat mai bine – au si ele erori) concentratia de oxigen in sange. Este poate cel mai important indicator al unei situatii grave. Daca esti tanar si rezistent poti sa treci prin boala fara sa faci nimic, insa poti avea niste zile in care o sa crezi ca gripele cele mai nasoale erau o durere in cot. In 5 zile de la primele simptome, in medie, poti vedea in ce fel iti este afecatat corpul. Recomandarea sa NU faci nimic si sa astepti sa vezi daca mori sau nu pana in ziua whatever e nebunie. Apoi, in caz ca esti pe moarte, suna la salvare. Este stupid. Cam asta a fost protocolul oficial la inceputul pandemiei sau in momentele cand era plin la ATI. Din pacate nu vorbesc doar din carti. Exista solutii profilactice. Cititi mai sus pe larg. Si pentru ca traim in Romania, cautati solutii alaturi de familie si prieteni, bazate pe medicina daca se poate.

Cea mai dezbatuta solutie profilactica este vaccinarea. Este utila? Daca ar trebui sa ofer un singur raspuns, acest ar fi NU. Insa, in viata, nu-i doar cu alb si negru, asa ca raspunsul este depinde. Incepem cu cea mai mare minciuna. Ai facut covid? N-ai murit. Pe bune, nu doar testat. La covid ma refer, nu la moarte:P. Adica cu simptome clare sau un PCR sub 28. Stai naibii cuminte. Nu ai nevoie. Momentan nu exista dovezi ale disparitiei imunitatii naturale (Delta included). Din contra. Pentru Sars avem deja 17 ani+ de imunitate naturala. Ai pana in 60 de ani, esti in forma, mai joci un tenis, mai joci un fotbal, urci pe munte, cobori pe schiuri, alergi, inoti? Stai naibii cuminte. Ai peste 60, nu esti activ, ai niste kilograme in plus, te imbolnavesti des, traiesti in Romania? Poti sa-ti faci vaccinul. Daca vrei. Riscurile efectelor adverse sunt mai mici la populatia matura si nu vrei sa ajungi intr-un spital din Romania. Desi se ascunde, multi mor de la infectii intraspitalicesti (inclusiv dintre cei sunt trecuti la covid), nu exista medicamente, daca nu ai noroc poti lua foc sau zbura cu butelia de oxigen. Scuze pentru duritate, dar de cand tratam moartea sub aspectul cifrelor, am devenit mai putin sensibili. Nu uita ca protectia oferita de catre vaccin este de vreo 3 luni, ca unii dintre cei vaccinati primesc apa cu sare (asa e cand se foloseste o terapie experimentala – nu v-au spus ca unii primesc apa cu sare pe post de vaccin?) pentru ca “randomized double blind placebo control”, iar in perioada vaccinarii esti “down” cu imunitatea. Daca ai 20, 30, 40 de ani, nimic grav si vrei sa te vaccinezi? Hmmm. Este o prostie. Mare. Daca vrei sa-ti vaccinezi copiii? Este o crima.

Exista niste beneficii de tip “real politik” din perspectiva sanatatii publice in promovarea vaccinurilor. Partea aia neadevarata in care-ti explica unii cat de buna e minciuna. O sa joc rolul avocatului diavolului si le voi prezenta in urmatoarele capitole.

Cand scapam de covid? Depinde de ce alegem. Tehnic vorbind, la 72%, hai sa zicem 75% sa fie rotund imunitate de grup, R0 (cifra pe care o urmaresc toti daca este 3, 6, 15) ar trebui sa devina subunitara. Depinde si unde masori. Si depinde de cat stricam cu vaccinarea in masa. Stie cineva? Nu cred. Hai sa fim optimisti si sa presupunem ca virusul e mai prostut asa (desi la ce ne-a aratat pana acum….) si nu stricam nimic. Cum scapam? Suntem deja destul de multi infectati. Chiar daca multi s-au vaccinat si si-au stricat imunitatea, protectia la infectie ar trebui sa functioneze si pentru ei. Cand pragul de 75% infectati va fi atins in diverse zone, o sa fortam virusul sa-si reduca gravitatea pentru a se putea distribui. Vor aparea niste forme mai light (din perspectiva gravitatii infectiei), insa vor fi extrem de virale. Acestea sunt cele care vor duce rata infectarii peste cea necesara construirii imunitatii de grup (o sa cititi in continuare de ce nu ii spun de turma). Vor ma fi 1-2, poate 3 valuri pana ajungem acolo (cu diverse particularitati in anumite zone ale lumii). Apropos, nu-i nimic ciudat la valurile astea, nu-s nici de la nevaccinati, nici de la ceilalti, nici de la hct-istii de la Cluj, este manifestarea fireasca a unei epidemii, asa cum a identificat prima data William Farr acum aproape 200 de ani. Si daca tot suntem aici, ma iau iar de disonanta cognitiva a celor din jur – ati uitat cand va spuneau “autoritatile” ca este nevoie se avem bolnavi + vaccinati 70% pentru a stopa extinderea epidemica? De ce oare s-a modificat “stiinta” brusc in doar 12 luni si “trebuie” sa fim toti vaccinati? Seara, inainte de culcare, nu va puneti intrebarea asta? Daca, da, de ce credeti ca se intampla asta?


Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs