Pentru Garcea-Cercel și Superman-Arafat lupta cu Covid-19 se termină acolo unde începe lupta anticorupție

NOTĂ: Acest articol a fost publicat de Agenția Mediafax pe 21 aprilie 2020. Rămâne la fel de actual și în ziua de azi. Ulterior, a ”dispărut” subit, într-o noapte foarte agitată de noiembrie 2021, împreună cu alte 300 de comentarii și analize.

Pe la începutul lui 2017 debuta fenomenul #rezist. O amplă mișcare civică de protest împotriva ”hoților din PSD”, culminată cu arestarea lui Liviu Dragnea. Să ne amintim sloganele: Uniți toți / scăpăm țara de hoți, Vrem justiție / nu corupție, Noaptea ca hoții, PSD / ciuma roșie, Altă întrebare / altă guvernare, Liberte, egalite / muie PSD, Codruța nu uita / noi suntem de partea ta, Fără alifie / toți la pușcărie, Liviu Dragnea un mișel / ne-a făcut la portofel, Suntem furioși / pe acești jegoși, Vă luăm pielea de pe voi / dacă vă pișați pe noi ș.a.m.d.

Debarcarea Vioricăi Dăncilă și preluarea frâielor de către PNL a pus cruce mișcării #rezist. Kovesi a fost promovată la Parchetul European, iar Iohannis a primit cadou ”Guvernul meu”. Guvernul cu toleranță zero față de corupție, incompetență și nepotism.

Până ca inițiativa senatoarei PNL Alina Gorghiu (de altfel foarte simpatizată la Cotroceni) de executare la domiciliu a pedepselor cu închisoarea să devină literă de lege, președintele Iohannis ne-a dat la toți câte 60 de zile cu executare sub formă de carantină. Iar ”Guvernul meu” a scos la înaintare cei mai buni specialiști capabili să lupte cu pandemia: doctorii Arafat, Cercel și Rafila. În cadrul unui sondaj de opinie de la finele lunii martie, românii au declarat că au ”multă și foarte multă încredere” în modul cum Raed Arafat (79%) și Adrian Streinu-Cercel (60%) gestionează criza Covid-19. Spre comparație, Iohannis avea doar 47% credit, iar Orban 37%.

Suntem în plin război, în plină stare de urgență. Economia se prăbușește văzând cu ochii, peste un milion de șomeri încă așteaptă primele ajutoare de la stat. Țara e condusă cu mână forte, prin ordonanțe militare și soldați patrulând pe străzi. Se fac achiziții de medicamente și materiale sanitare de sute de milioane de euro, fără licitație, la foc automat, de la firme obscure. În timp ce unii sărăcesc peste noapte, alții trag tunuri fără discernământ. Te-ai aștepta ca în astfel de situații Justiția să acționeze fără milă. Să-i prindă pe hoți și să le taie mâna, ca în vremuri de război.

Se pune întrebarea unde este SRI-ul de altădată. Ce fac amicii lui Kovesi, pe cine mai interceptează o dată cu dispariția lui Dragnea. Cum o mai duc procurorii DNA? Primesc șomaj tehnic sau leafă sută la sută? Unde au dispărut discipolii mișcării #rezist? Poate au senzația că în vremuri de război corupția este pe deplin justificată. Și că hoții au circumstanțe atenuante.

Sunt întrebări retorice, desigur. Pentru că tartorii pandemiei, oamenii care direct sau indirect decid ordonanțele militare, cei aflați în primele locuri în topul încrederii populației, au avut grijă să ceară și să primească imunitate. ”Vă scoatem din rahatul ăsta cu pandemia, dar nu putem lucra cu SRI-ul și DNA-ul la ușă. Este prea stresant!”, asta au transmis, răspicat și cu foarte mult tupeu, doctorii Arafat și Cercel. Să zicem mersi și bogdaproste că vom scăpa de Covid-19. Dacă n-ar fi ei, specialiștii, am muri ca șobolanii, fără autopsie și fără îmbălsămare, aruncați în niște saci dubli, impermeabili, închiși ermetic cu fermoar.

Iată ce declara pe 27 martie Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balș, în legătură cu imunitatea pentru achiziții publice pe vreme de pandemie: ”Ar trebui scos un cadru normativ care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor. Dacă nu se va întâmpla asta, următorul pas va fi ca acest corp medico-sanitar să facă un pas în spate”. S-a auzit, domnu’ președinte Iohannis? S-a auzit, domnu’ director Hellvig? Ați prins ideea?

La trei săptămâni distanță secretarul de stat Raed Arafat l-a completat pe colegul său, ca să fie foarte clar pentru toată lumea: ”Dacă mergem pe oportunitate, pe faptul că cineva nu a respectat o regulă sau a mers mai repede, ca să rezolve o problemă, atunci avem o mare problemă. Nimeni n-o să mai facă nimic pe viitor. (…) Să separăm lucrurile – cei care au tras beneficii ilegale e o problemă care trebuie luată într-un fel, dar atenție dacă pedepsim oameni care n-au respectat o procedură imposibil de respectat în acel moment”.

În condiții normale, arhanghelii luptei anticorupție din perioada cu Liviu Dragnea la butoane ar fi trebuit să fiarbă de indignare și să ceară demiterea celor doi specialiști simultan cu asmuțirea procurorilor DNA pe urma achizițiilor suspecte. Însă cine ar fi rămas la cârma Grupului de Comunicare Strategică? Cine ar fi pus în aplicare ordonanțele militare izvorâte din starea de urgență? Cine ar fi menținut în mod continuu sentimentul de panică, pentru justificarea carantinei ”made in China”?

Premierul Ludovic Orban a tăcut chitic, depășit de situație. Activiștii #rezist au luat la cunoștință și s-au făcut că plouă. Forțat să comenteze, președintele Iohannis a amintit mai întâi de furturile guvernării PSD-ALDE și abia la final a tras un mic semnal de alarmă cu privire la eventualele derapaje (scuzabile în vremuri grele, de război) ale guvernului Orban: ”Am încredere că autoritățile competente vor rămâne vigilente și vor analiza fiecare sesizare și fiecare neregulă. Nimeni dintre cei care, în această perioadă dificilă, au făcut nereguli, nu trebuie să stea liniștit crezând că va scăpa de brațul legii”. Nimic concret despre colaboratorii Cercel și Arafat. Doar aluzii și cuvinte frumoase, de îmbărbătare, pentru urechile românilor oripilați de cererile de protecție ale celor doi specialiști în pandemii și achiziții publice.

Apropo de achiziții, să vedem cine este profesorul Adrian Streinu-Cercel, responsabil de stabilirea schemei de tratament împotriva Covid-19 și a schemei de panicare a populației prin intermediul presei. Prin anul 2018, pacienții care treceau pragul Institutului Matei Balș plecau, fără să știe, cu mult mai multe boli în fișa de externare, pentru ca spitalul să deconteze bani în plus de la Casa de Asigurări, potrivit unei anchete a RISE Project. Aceeași investigație arăta că profesorul Cercel primise în conturile Fundației Matei Balș suma de un milion de euro, pomană din partea giganților industriei pharma. În 2006, medicul Adrian Streinu-Cercel era inculpat de procurorii anticorupție (și ulterior găsit nevinovat) în dosarul mitei de peste patru milioane de euro pentru care fusese anchetat colegul său de breasla, doctorul Șerban Brădișteanu.

Însă principala activitate a doctorului Cercel pe timp de pandemie a constat în furnizarea de informații panicarde și deseori confuze către mass-media. În 2006, când gripa aviară ținea prima pagină a ziarelor, Adrian Streinu-Cercel anunța două milioane de morți doar în România. Trei ani mai târziu coborâse estimările negre la circa 6.000 de morți din pricina gripei porcine. Pe 27 februarie 2020 declara sus și tare că noul coronavirus ar fi de zece ori mai slab decât virusul gripal. Apoi își reevalua complet opinia: ”Dacă stăm potoliţi în următoarele zile, estimez că undeva la jumătatea lunii iulie vom putea ieși la muncă fără restricții. (…) Dacă nu stăm potoliţi, atunci se va întinde problema asta şi până la anul nu mai ieşim!”. Despre intenția lui Cercel de a-i testa pe toți bucureștenii, din ușă-n ușă, ne-ar putea povesti mai multe fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, dacă ar avea chef.

Mai nou, același șef al institutului de boli infecțioase propune programul preventiv Vacanța Mare: bătrânii să stea izolați de familii încă trei luni, iar cetățenii din categoria 40-65 de ani să circule prin oraș, după relaxarea carantinei, doar spre serviciu și înapoi. Capac peste toate, Cercel ar vrea înființarea unui guvern anti-Pandemic (condus de OMS?), renunțarea la TVA și la alte taxe. Garcea probabil ar fi invidios.

În timp ce doctorul Cercel s-a ocupat pe timpul pandemiei de tratamente, achiziții și campanii de Public Relation, colegul său de top al încrederii, Raed Arafat, a avut în vârful pixului deciziile importante ale guvernului, prin intermediul ordonanțelor militare. Cunoscut pentru ”empatia și profesionalismul” manifestate pe parcursul intervenției de la Colectiv, Arafat și-a consolidat cariera politică în mandatul de premier al lui Victor Ponta. După ce Iohannis și serviciile l-au reevaluat în urma filmulețului apărut din senin, a primit OK-ul pentru a rămâne în ”Guvernul meu”. Teama că DNA ar putea să-i tragă la răspundere pe cei din sistemul medical care au dat tunuri pe timpul pandemiei ar avea în cazul lui Arafat o explicație simplă. În octombrie 2017 actualul secretarul de stat fusese anchetat pentru abuz în serviciu într-un dosar de corupție ce viza achiziționarea a 236 de ambulanțe în valoare de 80 de milioane de lei. Prejudiciul în dauna statului: 5 milioane de lei. Procurorii au clasat cazul.    

Revenim în prezent. În ciuda pandemiei, Laura Codruța Kovesi tocmai a primit 3,3 milioane euro pentru operaționalizarea Parchetului European. Foștii ei colegi de la DNA au instrucțiuni să-i lase-n pace pe specialiștii din sistemul medical. E posibil să fi greșit, dar nimic grav. Agenții lui Hellvig, plictisiți de carantină, monitorizează pe Zoom și WhatsApp conferințele politicienilor din Opoziție. Activiștii #rezist, metamorfozați peste noapte în promotori ai Apocalipsei Covid-19, postează știri panicarde pe Facebook și sar la gâtul oricărui individ suspectat de încălcarea ordonanțelor militare. Cercel și Arafat așteaptă cu sufletul la gură următoarele victime Covid-19 capabile să valideze starea de urgență.  

În plin război cu virușii, doar deputatul neafiliat Ana Birchall (culmea ironiei, fost ministru al Justiției în Cabinetul Dăncilă!) a rămas pe baricade să lupte cu corupția mai ceva ca Ștefan cel Mare cu turcii. Ea îi îndeamnă pe cetățeni să trimită delațiuni prin intermediul paginii de Facebook, urmând ca Laura Codruța Kovesi să se ocupe personal, în limita timpului disponibil, după ce va pune mochetele și va da cu var în noul sediu al Parchetului European.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs