O afacere mai tare decât Watergate: cum au fost sparte serverele lui Trump

De-a lungul întregii sale președinții, Donald Trump a susținut în mod constant: campania sa (și administrația) a fost spionată ilegal de către agenți ai lui Hillary Clinton și agenți guvernamentali fără scrupule, care au încercat să prezinte o imagine de complicitate cu Rusia.

În ciuda asigurărilor din partea mass-media și a conducerii democrate că astfel de afirmații erau mincinoase, se pare că președintele Trump a avut dreptate tot timpul.

Potrivit unor noi dovezi ale Departamentului de Justiție, ca parte a unui dosar judiciar bombă al avocatului special John Durham, agenți care au legătură cu campania prezidențială eșuată a lui Hillary Clinton au ”exploatat” servere aparținând Trump Tower și Biroului Executiv al Președintelui în efortul de a stabili o ”narațiune” care să-l lege pe președintele Donald Trump de Rusia.

Avocatul lui Clinton, în centrul scandalului

În 2016, un avocat pe nume Michael Sussman s-a întâlnit cu FBI pentru a prezenta dovezi ale unui ”canal de comunicare ascuns” între campania lui Donald Trump și o bancă rusă legată de Kremlin. În timpul întâlnirii, Sussman a susținut că nu prezenta dovezile în numele unui client.

Cu toate acestea, acum știm, potrivit unui act de acuzare din 2021 împotriva sa, că Sussman reprezenta doi clienți la momentul respectiv – iar unul dintre ei se întâmpla să fie campania prezidențială a lui Hillary Clinton. Din pricina acestei afirmații, Sussman a fost acuzat acum că a mințit un agent federal. Acuzația notează, de asemenea, că Sussman a acționat ”în numele a cel puțin doi clienți specifici”, și anume ”campania lui Hillary Clinton”.

Potrivit consilierului special Durham, Sussman a lucrat cu cercetători cibernetici și cu angajați de la mai multe companii de internet, inclusiv cu un influent director de tehnologie, pentru a compila presupusele dovezi.

”Executivul tehnologic nr. 1”

Potrivit lui Durham, informațiile pe care Sussman le-a prezentat FBI-ului drept ”dovezi” de complicitate cu Rusia au fost adunate în mare parte cu ajutorul unui influent specialist din domeniul tehnologiei, cunoscut inițial ca ”Tech Executive #1” în documentele federale. Executivul, identificat ulterior ca fiind Rodney Joffe de la compania de tehnologie Neustar, ar fi jucat un rol crucial în exploatarea serverelor.

Potrivit lui Durham, acesta ”și-a folosit accesul la date de internet nepublice și/sau brevetate” și ”a apelat, de asemenea, la ajutorul cercetătorilor de la o universitate cu sediul în SUA care primeau și analizau cantități mari de date de internet” în cadrul unui contract guvernamental.

Avocatul special susține, de asemenea, că Joffe ”i-a însărcinat pe acești cercetători să extragă date de pe internet pentru a stabili o narațiune care să-l lege pe candidatul de atunci Trump de Rusia, în speranța de a ”mulțumi anumite VIP-uri”, inclusiv campania lui Clinton.

Poate cel mai șocant este faptul că Joffe și complicii săi ar fi spart serverele de la Trump Tower, reședința privată a lui Trump, și chiar de la Biroul Executiv al președintelui.

După cum susține Durham, compania lui Joffe avea un contract în vigoare cu Casa Albă, care îi permitea accesul la servere confidențiale și la alte informații, pe care le-a accesat ”cu scopul de a aduna informații compromițătoare despre Donald Trump”.

Presupusele informații găsite pe aceste servere ale Casei Albe ar fi fost apoi împărtășite cu avocatul lui Clinton, Sussman, care le-a prezentat apoi unei agenții guvernamentale de informații, în 2017. Dar, potrivit anchetatorilor federali, nu s-a găsit ”nicio dovadă în sprijinul acestei acuzații” care susțineau o colaborare cu Rusia.

”Dovezile” împotriva lui Trump

Joffe și ”cercetătorii” săi au avut acces la datele DNS (sistemul de nume de domeniu) provenite de la serverele din Trump Tower și, ulterior, de la Casa Albă, ceea ce înseamnă că au putut determina site-urile web accesate de anumite telefoane și computere din rețea.

Joffe și echipa sa ar fi analizat datele și ar fi selectat cazurile în care utilizatorii din rețea ar fi accesat site-uri web rusești sau alte tipuri de conținut. Apoi le-au transmis lui Sussman. Acesta, la rândul său, le-a dus agențiilor de informații americane drept ”dovadă” a colaborării cu Rusia. Printre alte ”dovezi” se număra și afirmația că ”Trump și/sau asociații săi foloseau telefoane wireless presupus rare, de fabricație rusească, în apropierea Casei Albe și în alte locații”.

Cu toate acestea, potrivit lui Durham, nu numai că informațiile nu ofereau ”niciun sprijin pentru aceste acuzații” de colaborare cu Rusia, dar o mare parte dintre ele erau total irelevante pentru președintele Trump și campania sa. Sussman, deși pretindea că prezintă dovezi împotriva lui Trump, nu ar fi menționat că datele DNS cuprinzătoare referitoare la ”Russian Phone Provider-1” provenind de la Casa Albă se întindeau până în 2014 – ceea ce înseamnă că și angajații lui Obama ar putea fi vinovați de presupusa ”colaborare cu rușii”.

Trump răspunde

Deloc surprinzător, președintele Trump a răspuns ferm la cele mai noi dezvăluiri ale consilierului special Durham.

El a emis o declarație a doua zi după cele mai recente dezvăluiri, spunând că acestea oferă ”dovezi incontestabile potrivit cărora campania și președinția mea au fost spionate de agenți plătiți de campania lui Hillary Clinton în efortul de a dezvolta o legătură complet inventată cu Rusia”.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs