Elitele inconștiente grăbesc Europa și Rusia spre război

Notă: Acest articol a apărut pe 25 mai 2021, în presa independentă din Germania.

O ”elită” fără conștiință, formată din strategi NATO și oligarhi financiari și economici globali, este în curs de a incita Europa și Rusia la război. De la prăbușirea Uniunii Sovietice, NATO s-a extins tot mai mult spre Rusia, contrar celor convenite. Punctul culminant al acestei expansiuni a fost lovitura de stat din 2014 din Ucraina, pusă la cale (cu probe) de SUA, cu o ”investiție” de cinci miliarde de dolari. Locuitorii din Crimeea, predominant vorbitori de limbă rusă, s-au opus, în cadrul unui referendum, planului noului guvern pro-occidental ucrainean de a introduce limba ucraineană ca limbă oficială. Ei au votat în majoritate pentru aderarea la Federația Rusă. Evenimentul a împiedicat crearea unei baze navale NATO în Crimeea.

La începutul lunii ianuarie 2017, o întreagă brigadă blindată americană a debarcat la Bremerhaven (Germania) pentru a fi desfășurată pe flancul estic al NATO, în Polonia și Lituania. La momentul respectiv, nici mass-media, nici mișcarea pacifistă nu au luat în seamă această cea mai mare desfășurare de forțe de la sfârșitul Războiului Rece. De atunci, amploarea și densitatea manevrelor NATO în regiune au crescut în mod constant. Din 2020, o întreagă divizie blindată a fost debarcată în Bremerhaven și mutată pe uscat, în Polonia sau în statele baltice.

Pregătiri de război total

În martie 2021, a început manevra de amploare ”Defender Europe 21”, care va dura până în iunie, cu multe manevre individuale. Principalul obiectiv al exercițiului este transferul rapid de soldați și materiale din SUA, pe cale navală, către Europa și apoi, prin marș terestru, către Rusia. În 2017, UE a creat organizația de cooperare structurată permanentă (PESCO) pentru a se asigura că marșul terestru poate fi efectuat fără probleme și cu vehicule grele, pe șenile. Scopul PESCO garantează că infrastructura pentru îmbunătățirea mobilității militare în Europa este optimizată. Potrivit presei, Turcia, țară membră a NATO, dorește să se implice în politica de securitate și apărare a UE.

La jumătatea lunii mai 2021, Ankara ar fi cerut Ministerului olandez al Apărării să participe la un proiect în valoare de miliarde de euro pentru îmbunătățirea mobilității militare în cadrul ”Cooperării structurate permanente”. Țările de Jos coordonează acest proiect, care vizează îmbunătățirea transportului de trupe și materiale în Europa (1).

În același timp, trei foste republici sovietice și-au unit forțele la Kiev cu scopul de a adera la UE. Pe 17 mai 2021, ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a scris pe Twitter, cu satisfacție: ”Ucraina, Georgia și Moldova sunt acum oficial Trioul Asociat. Astăzi ne unim pe calea noastră spre integrarea europeană în acest nou format creat la Kiev” (2).

Toate cele trei țări au acces la Marea Neagră și se întâmplă ca Marea Neagră să fie în centrul manevrelor NATO din acest an. Generalul-locotenent american Ben Hodges, fost comandant al Armatei SUA în Europa (2014-2017), a scris într-un document de strategie pentru 2020 că Rusia este prea puternică în Marea Neagră pentru ca NATO să ”preia controlul” (3). Dar coaliția transatlantică ar putea ”face vulnerabilă flota rusă din Marea Neagră”. Anul trecut, exercițiul de război s-a concentrat asupra regiunii Mării Baltice, care are o importanță geostrategică tot mai mare din cauza tensiunilor sporite dintre Occident și Rusia (4).

Manevra a tensionat și mai mult situația. Se confruntă acum regiunea Mării Negre cu o stare de fapt similară?

În mai 2021, aproximativ 30.000 de soldați din 21 de țări NATO și din cinci țări apropiate Alianței – Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Moldova, Ucraina și Georgia – au fost desfășurați în Marea Neagră, unde au avut loc numeroase exerciții de luptă. În timpul manevrelor ”Noble Jump” în Bulgaria (19.5.-2.6.21) și ”Maritime Live Exercise” în Atlantic (20-28.5.21), exercițiul ”Command Post Exercise” (12-20.5.21) a fost finalizat în Germania.

Pe 20 mai 2021, ziarul STARS AND STRIPES al armatei americane a relatat despre o manevră de artilerie cu rază lungă de acțiune la Grafenwoehr; 1.800 de soldați din 15 țări sunt implicați în exercițiul ”Dynamic Front”, timp de patru zile. Generalul de brigadă american Christopher Norrie, aflat la șefia Comandamentului de Instruire al Armatei a 7-a, a explicat că scopul exercițiului este de ”a se asigura că artileriștii armatei din Germania pot coordona misiuni de foc cu orice număr de forțe terestre aliate de oriunde din Europa, în cazul unui conflict” (5).

Spre deosebire de războaiele din Irak și Afganistan, un conflict cu Rusia în Europa ar însemna să ne confruntăm cu un adversar capabil să lanseze chiar și lovituri de precizie cu rază lungă de acțiune. Statele Unite și aliații săi se vor concentra acum pe îmbunătățirea capacității de a desfășura rapid un număr mare de trupe și echipamente în cazul unei crize. Norrie a subliniat rolul armatei și faptul că exercițiile de artilerie cu rază lungă de acțiune trebuie să fie însoțite de un efort mai larg de îmbunătățire a capacităților necesare. Aceste cereri și acțiunile PESCO (infrastructură) evidențiază caracterul ofensiv al exercițiilor strategice.

Pentru Rusia, toate aceste activități ale SUA/NATO trebuie să pară înspăimântătoare.

Potrivit generalului Norrie, ”Defender 21” a fost dezvoltat ca urmare a preocupărilor legate de o Rusie mai agresivă. Generalul pare să fi ignorat faptul că, deja la șase luni după lovitura de stat instigată de SUA în februarie 2014, cu încălcarea dreptului internațional, Comandamentul de Instruire și Doctrină al Armatei Statelor Unite – unul dintre cele trei comandamente la nivel de armată și un comandament major al Armatei SUA – a prezentat documentul de strategie ”TRADOC 525-3-1 Win in a complex world 2020-2040” (6). El a luat naștere sub Barack Obama și Hillary Clinton și propagă ”dominația cu spectru complet” a SUA pe uscat, pe mare și în aer. Cei mai importanți adversari: puterile concurente China și Rusia (7).

Băncile și ONG-urile sar în ajutor de bunăvoie și nesilite de nimeni

Organizațiile (Open Society Foundations) (8) ale mega-speculatorului și miliardarului (9) George Soros, o rețea de fundații active în 42 de țări, au contribuit la revoluțiile de culoare din ultimii 30 de ani. Încă din 1984, a încurajat disidența în spatele Cortinei de Fier. Asta pare cu siguranță curajos. Dar este? La 2 septembrie 1982, președintele Statelor Unite, Ronald Reagan, a semnat ”Directiva 54 privind deciziile de securitate națională” (NSDD-54). Prin această directivă, Reagan urmărea să destabilizeze blocul sovietic, să submineze Pactul de la Varșovia și să slăbească influența Moscovei asupra Europei de Est:

Reagan a promis că guvernele aliate cu Uniunea Sovietică care se îndepărtează de socialism, adoptă reforme liberale sau dau dovadă de independență față de Moscova vor beneficia de sprijinul american. ”Printre stimulentele enumerate în NSDD-54 se numărau acordarea statutului de „națiune cea mai favorizată”, accesul la capitalul și creditele americane, calitatea de membru al Fondului Monetar Internațional (FMI), schimburi culturale și științifice și vizite la nivel înalt” (10).

Este probabil că operațiunile lui Soros au fost concertate cu Departamentul de Stat al SUA și CIA. Faptul că a sprijinit lovitura de stat din Ucraina din 2014 este acum dovedit (11).

În 1984, George Soros a înființat o fundație în Ungaria, din care a luat naștere mai târziu rețeaua ”Open Society Foundations”. În primul rând, el a sprijinit grupurile de studenți prin distribuirea gratuită de instrumente de comunicare (mai întâi fotocopiatoare, apoi laptopuri și telefoane mobile) ”pentru a rupe controlul Partidului Comunist asupra informației” (12) – și, desigur, pentru a răspândi propaganda anti-rusească. Acest lucru a servit la pregătirea pentru ”schimbările de regim” din Ucraina și Georgia. În Moldova, Fundația Soros-Moldova a fost înființată în 1992. Între timp, lucrează cu succes la schimbări de regim în Belarus și Rusia.

Metoda ”societății deschise” este întotdeauna aceeași: Structurile statului sunt subminate prin intermediul ”protestelor” până când autoritățile sunt nevoite să reacționeze. Ceea ce poate fi denunțat public ca fiind dictatorial. În haosul care rezultă, se pot crea nestingherit propriile structuri (de tip mafiot). Desigur, Soros este activ și în societățile occidentale ca formator de opinie. De exemplu, finanțează organizația de campanie Campact (13) (inclusiv Open Petition) și ”organul de cenzură” Correctiv (14).

Împreună cu FMI și alte ONG-uri, Banca pentru Reglementări Internaționale (BRI) contribuie la aducerea războaielor și a sărăcirii în lume, prin datorii și jafuri. Această bancă centrală internațională este o instituție care pune în aplicare o agendă feudală veche de o sută de ani a elitei financiare dominatoare. Războaiele acestei mafii sunt purtate de statele dependente de datorii, incitate în Europa și în alte părți. Acolo unde agitația nu reușește să dea roade, se pregătește terenul pentru război cu teroare importată. A se vedea Libia, Siria, Ucraina etc. În timpul președinției lui Donald Trump, nu au fost declanșate noi războaie, iar unele focare de conflict au fost stăpânite. Acum, sub conducerea lui Biden, provocările se intensifică din nou (Ucraina, Orientul Mijlociu). Cât timp mai poate Putin să reziste presiunii și să-i blocheze pe liderii militari?

Există vreo contraforță care să merite să fie menționată sau elita financiară globală și mass-media au preluat de mult timp controlul asupra lumii?

Așa-numita presă de calitate, în care se mai puteau citi comentarii și opinii controversate până în anii ’90, a fost acum complet pusă la punct. La sfârșitul lunii aprilie 2021, ziarul ZEIT a completat atacurile SPIEGEL la adresa Rusiei cu comentariul anti-Rusia ”Tăcerea răsunătoare a Germaniei” al jurnalistului britanico-german Alan Posener.

El a recomandat ”stângii culturale” să se elibereze de complexul său de vinovăție față de Rusia. Trebuie să ”scape de ideea că pacea cu Rusia cu aproape orice preț este o datorie morală din cauza invaziei germane a Uniunii Sovietice din 1941. Principalele victime ale războiului german de exterminare din Est, în afară de polonezi și de statele baltice, au fost mai ales ucrainenii, care fuseseră deja maltratați de Stalin. Prin urmare, ar trebui să facă parte din rațiunea de stat a Germaniei să promoveze democrația în acest nou stat, la fel ca în Polonia și în statele baltice, să îi ofere securitate în cadrul NATO și să îi arate o cale de aderare la Uniunea Europeană. Tăcerea răsunătoare a germanilor în această privință aproape că îneacă propaganda zgomotoasă a rușilor.” (15). Această argumentație ar trebui să servească drept model pentru Verzi și Stânga în scopul războiului planificat împotriva Rusiei. Mai ales în vederea celei de-a 80-a aniversări a invaziei Uniunii Sovietice de către Wehrmacht a regimului național-socialist, la 22 iunie, trebuie să ne opunem belicoșilor.

”Din nou război în Europa? Nu în numele nostru!”

La numai cinci săptămâni de la prezentarea pamfletului TRADOC, la sfârșitul lunii octombrie 2014, Roman Herzog, Gerhard Schröder și alte peste 60 de personalități din politică, afaceri, cultură și mass-media au avertizat în apelul ”Din nou război în Europa? Nu în numele nostru!” împotriva războiului și a făcut apel la dialog cu Rusia (16).

Aceștia au cerut o nouă politică de relaxare pentru Europa. Ei au adresat apelul lor guvernului german, membrilor Bundestagului și presei: ”Noi, subsemnații, facem apel la guvernul federal să se ridice la înălțimea responsabilității sale pentru pacea în Europa. Avem nevoie de o nouă politică de relaxare. Acest lucru poate fi realizat numai în baza unei securități egale pentru toți și cu parteneri egali, respectați reciproc. Guvernul german nu alege o cale specială atunci când continuă să facă apel la prudență și dialog cu Rusia în această situație tensionată. Nevoia de securitate a rușilor este la fel de legitimă și pronunțată ca și cea a germanilor, polonezilor, balticilor și ucrainenilor. Nu trebuie să împingem Rusia în afara Europei. Acest lucru ar fi neistoric, nerezonabil și periculos pentru pace. De la Congresul de la Viena din 1814, Rusia a fost una dintre puterile modelatoare recunoscute ale Europei. Toți cei care au încercat să schimbe acest lucru cu forța au eșuat cu sânge – cel mai recent, Germania megalomană a lui Hitler, care, în 1941, și-a propus în mod criminal să subjuge și Rusia. Lansăm un apel către membrii Bundestag-ului german, în calitate de politicieni mandatați de popor, să facă dreptate față de gravitatea situației și să fie atenți la datoria guvernului federal de a menține pacea. Cei care doar construiesc imagini ale inamicului și se folosesc de acuzații unilaterale, exacerbează tensiunile într-un moment în care semnalele ar trebui să indice o destindere. Incluziunea în loc de excludere trebuie să fie principiul director al politicienilor germani. Facem apel la mass-media să își îndeplinească datoria de informare imparțială, mai convingător decât până acum. Editorialiștii și comentatorii demonizează popoare întregi fără să le aprecieze suficient istoria. Orice jurnalist versat în politică externă va înțelege teama rușilor, de când membrii NATO au invitat Georgia și Ucraina să devină membre ale Alianței, în 2008. Nu este vorba despre Putin. Liderii vin și pleacă. Este vorba despre Europa. Este vorba de a îndepărta din nou teama oamenilor de război. Raportarea responsabilă, bazată pe cercetări solide, poate contribui în mare măsură la acest lucru. Pe 3 octombrie 1990, ziua unității germane, președintele federal Richard von Weizsäcker a declarat: ”Războiul Rece a fost depășit. Libertatea și democrația s-au impus în curând în toate statele. Acum își pot consolida relațiile și le pot asigura instituțional în așa fel încât să devină pentru prima dată o ordine comună de viață și pace. Pentru popoarele Europei, acest lucru marchează începutul unui capitol fundamental nou în istoria lor. Scopul său este unificarea paneuropeană. Este un obiectiv enorm. Putem reuși, dar putem, de asemenea, să eșuăm. Ne aflăm în fața alternativei clare de a unifica Europa sau de a cădea din nou în antagonisme naționaliste, conform unor exemple istorice dureroase.” Până la conflictul din Ucraina, am crezut că suntem pe drumul cel bun în Europa. Avertismentul lui Richard von Weizsäcker este mai relevant astăzi, un sfert de secol mai târziu, decât oricând”.

Astăzi, cu greu ați găsi 60 de celebrități pentru un astfel de apel responsabil. Probabil că ar fi puși la stâlpul infamiei în mass-media ca fiind rusofili și fani ai lui Putin. Destul de ciudat că până și înțelegerea poziției celeilalte părți este interzisă, când în ”societatea noastră occidentală a discursului” ne mândrim atât de mult cu dialogul și înțelegerea reciprocă.

Excluderea experților științifici renumiți din dezbaterea publică privind Corona arată deja că un discurs social autentic a devenit între timp imposibil.

Surse și comentarii:

1    Turcia se va alătura politicii de apărare a UE, 16.5.21 la https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/tuerkei-will-sich-an-eu-verteidigungspolitik-beteiligen-17343535.html?utm_source=pocket-newtab-global-de-DE

 2   https://www.euractiv.de/section/eu-aussenpolitik/news/georgien-moldawien-und-ukraine-bekraeftigen-wunsch-nach-staerkerer-eu-integration/

 3   NATO trebuie să se concentreze mai mult asupra Mării Negre pentru a se apăra împotriva Rusiei, potrivit unui raport 26.5.20 la https://www.stripes.com/news/europe/nato-needs-to-focus-more-on-the-black-sea-to-defend-against-russia-report-says-1.631211

4    Peter Ozechowski: Zonele de conflict din Marea Neagră Kopp exklusiv 20/21, p. 6

5   John Vandiver: STARS AND STRIPES Publicat: 20 mai 2021: Cincisprezece țări și 1.800 de soldați demonstrează raza de acțiune a NATO în cadrul unui exercițiu de foc condus de SUA în Germania, la https://www.stripes.com/fifteen-countries-1-800-troops-demonstrate-nato-s-reach-in-us-led-fires-exercise-in-germany-1.674002?

 6   COMANDAMENTUL DE FORMARE ȘI DOCTRINĂ AL ARMATEI FORT EUSTIS VA la adresa http://oai.dtic.mil/oai/oai?verb=getRecord&metadataPrefix=html&identifier=ADA611359

7    Wolfgang Effenberger: „Complexul militar-industrial” (MIC) sau „negustorii morții” la http://www.nrhz.de/flyer/beitrag.php?id=23092

8    Bugetul anual al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă: 940 de milioane de dolari.

9    Potrivit revistei americane Forbes, Soros deține aproximativ 25 de miliarde de dolari americani.

10   https://alphahistory.com/coldwar/reagan-policy-soviet-bloc-nations-1982/

11    https://www.mdr.de/nachrichten/welt/osteuropa/politik/ukraine-soros-kampagne-100.html

12    https://www.opensocietyfoundations.org/who-we-are/our-history

13   https://www.heise.de/forum/Telepolis/Kommentare/Campact-fuer-harten-Lockdown/Campact-ist-eine-SOROS-FIliale/posting-38660960/show/

14    https://www.handelsblatt.com/unternehmen/it-medien/correctiv-soros-spendet-fuer-kampf-gegen-fake-news/19610750.html?ticket=ST-1763614-pyFdiJASnFimwhLF7XVd-ap6

15    https://www.zeit.de/politik/ausland/2021-04/russland-europa-aussenpolitik-alexej-nawalny-wladimir-putin/seite-2

16    „Din nou război în Europa? Nu în numele nostru!” https://www.zeit.de/politik/2014-12/aufruf-russland-dialog?utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs