Lipsa de onestitate uluitoare a medicilor și a instituțiilor medicale

Esențială pentru o societate funcțională și coerentă este să avem încredere că oficialii noștri din domeniul sănătății publice ne furnizează informații științifice oneste. Opoziția față de establishment va exista probabil întotdeauna la periferie, dar încrederea generală în rândul publicului trebuie menținută. Cu toate acestea, încrederea generală s-a prăbușit pe parcursul pandemiei, întrucât cele mai puternice și influente voci din discursul Covid au avansat afirmații influențate de o formă tulburătoare de devotament dogmatic față de establishmentul medical. Vocile respective par să fi abandonat stiința.

Unul dintre primele semne că autoritățile din domeniul sănătății s-au compromis din motive politice clare a fost în timpul protestelor BLM de anul trecut, când 1.300 de oficiali din domeniul sănătății publice au semnat o scrisoare. Se afirma acolo că ”supremația albă este o problemă letală de sănătate publică care precede și contribuie la COVID-19”. În ciuda faptului că au făcut presiuni pentru măsuri draconice de izolare timp de luni de zile, experții în sănătate publică au afirmat: ”Nu condamnăm aceste adunări ca fiind riscante pentru transmiterea COVID-19. Noi le susținem ca fiind vitale pentru sănătatea publică națională”.

A devenit necinstea modus operandi pentru autoritățile de sănătate publică? Dacă nu este așa, cu siguranță autoritățile din domeniul sănătății nu reușesc să vadă greșelile și să le corecteze atunci când fac declarații eronate. De exemplu, în octombrie 2021, Autoritatea de Sănătate Saskatchewan din Canada a scris pe Twitter: ”Riscul dumneavoastră de a fi contaminat cu virusul COVID-19 nu este determinat de vârstă, de nivelul de pregătire fizică sau de comunitate… riscul dumneavoastră este determinat de statutul vaccinal”. Din toate punctele de vedere, este o afirmație falsă din punct de vedere științific. Sumon Chakrabarti, un expert de top în boli infecțioase din Toronto, a scris ca răspuns la tweet: ”Un studiu publicat în CDC la începutul acestui an a arătat că aproape 80% dintre persoanele spitalizate pentru Covid au fost supraponderale sau obeze”.

În ceea ce privește condiția fizică, un studiu publicat în British Journal of Sports Medicine a ilustrat legătura dintre exercițiile fizice și rezultatele severe ale Covid: ”În comparație cu cei mai activi oameni din studiu – cei care făceau 150 de minute sau mai mult de exerciții fizice în fiecare săptămână – pacienții cu COVID-19 erau ”inactivi în mod constant” și aveau cu 226% mai multe șanse de a fi spitalizați, cu 173% mai multe șanse de a fi internați într-o unitate de terapie intensivă (ICU) și cu 149% mai multe șanse de a muri”.

Am putea fi tentați să presupunem că afirmația falsă a autorității sanitare din Saskatchewan a fost o simplă greșeală redată de un manager inept, însă autoritatea sanitară nu a oferit niciodată o retractare, iar tweet-ul nu a fost niciodată șters.

Departe de a fi o anomalie, această agendă pro-vaccin ”no matter what” este larg răspândită. În loc să promoveze beneficiile unei diete sănătoase și ale exercițiilor fizice în combaterea Covid-19, singura recomandare de sănătate publică a majorității experților medicali de top (din guvern și din mass-media mainstream) a fost vaccinarea, purtarea măștii și distanțarea socială.

Puțini – dacă nu cumva niciunul – aflați într-o poziție de autoritate în domeniul sănătății publice încurajează oamenii să ia măsuri holistice, preventive, cum ar fi suplimentarea cu vitamina D, cu zinc (asociat cu quercetină), o dietă bogată în vitamine și exerciții fizice de rutină – lucruri care ajută sistemul imunitar al unei persoane să combată expunerea la viruși precum Covid-19. Desigur, vaccinarea trebuie să fie prioritară mai mult decât orice altceva la categoria de vârstă de peste 60 de ani și a bolnavilor cu afecțiuni cronice. Însă a le spune milioanelor de tineri sănătoși că singura lor opțiune viabilă ar fi să închidă ochii și să se vaccineze este o idee greșită – mai ales având în vedere dovezile emergente potrivit cărora eficacitatea vaccinului împotriva infecțiilor (nu a bolilor grave) scade rapid (directorul executiv al Pfizer a declarat recent că al 4-lea vaccin va fi lansat în martie).

Între timp, acele personalități publice care îndeamnă oamenii să își mențină condiția fizică (apropo de sălile de sport închise) și să își stimuleze sistemul imunitar, precum Joe Rogan, sunt catalogate ca fiind furnizori periculoși de dezinformare de către Casa Albă și grupurile de experți medicali agreați de principalele rețele de știri. Mulți alții au fost cenzurați de platformele online pentru simplul fapt că au împărtășit concluziile unor studii evaluate de colegi. Un medic canadian, Dr. Mike Hart, s-a trezit cenzurat de LinkedIn întrucât a arătat importanța suplimentării cu vitamina D în combaterea infecției Covid.

Într-un alt incident recent din Canada, Dr. Deena Hinshaw, șeful medicilor din provincia Alberta, a făcut public decesul unui băiat de 14 ani, identificat greșit cu Covid. Informația a devenit virală și a revigorat panica legată de riscul pe care Covid îl prezintă pentru copii. Într-o declarație publică, Hinshaw a ascuns cauza reală a decesului (o luptă de nouă luni cu cancerul cerebral) pur și simplu pentru că băiatul fusese testat pozitiv la Covid-19 cu două zile înainte de a muri.

Propria sa familie îndurerată a fost atât de consternată de acoperirea mediatică senzațională, încât a împărtășit public adevărata cauză a morții sale, într-o postare virală pe Facebook:

Băiatul de 14 ani (din) articol este fratele meu. A murit de cancer cerebral în stadiul 4, nu de COVID. Aceasta este o știre falsă. A fost diagnosticat în ianuarie 2021 și spitalizat în august. Cu două zile înainte de moartea sa, a fost testat pentru COVID și a ieșit pozitiv„.

În urma mai multor declarații publice ale familiei pe rețelele de socializare, Dr. Hinshaw a corectat înregistrarea și și-a cerut scuze: ”Durerea de a pierde un copil este teribilă și fără ca această pierdere să fie agravată de o dezbatere publică despre circumstanțe. Îmi pare rău dacă modul în care am vorbit v-a înrăutățit durerea”.

Deși șocantă în sine, povestea evidențiază eșecurile sistemice în ceea ce privește măsurarea realistă a riscului Covid la copii. După cum au arătat mai multe studii, cel puțin 40% dintre spitalizările pediatrice cu Covid sunt supradimensionate. Multe dintre decesele cauzate de Covid numărate oficial în rândul copiilor sunt accidentale și nu au nicio legătură cu Covid.

După cum s-a stabilit de mult timp, riscul de Covid la copii este infinitezimal de mic. Până la data de 12 ianuarie, 710 copii cu vârsta sub 18 ani au murit din cauza Covid în Statele Unite – 605 dintr-un total de 74,2 milioane de tineri americani. Comparativ, au fost înregistrate 1.105 decese pediatrice care au implicat pneumonie, însă informația nu a provocat deloc panică. În această vară, un studiu al Serviciului Național de Sănătate a concluzionat: copiii cu vârsta sub 18 ani cu COVID-19 au avut 99,995% șanse de supraviețuire

Deși cifrele vorbesc de la sine, asta nu îi împiedică pe factorii de decizie politică să impună obligativitatea vaccinării celor tineri. În Oakland, aproape 5.000 de elevi nevaccinați erau pe punctul de a fi exmatriculați de la cursuri întrucât nu au respectat termenul limită de vaccinare din 31 ianuarie. Termenul inițial de 1 ianuarie a fost prelungit din cauza faptului că 39% dintre elevii din Oakland sunt nevaccinați. Aceștia vor fi, în curând, obligați politicos să participe la învățământul online.

În Washington DC, consiliul municipal a adoptat luna trecută un mandat de vaccinare pentru toți elevii eligibili de 16 ani și peste. Mulți părinți sunt, pe bună dreptate, furioși: ”Cred că este o depășire a limitelor”, a declarat Mercedes Kearney, o mamă cu doi copii în sistemul public de școli charter din D.C. ”Sunt foarte supărată pentru că ar trebui să fie alegerea soțului meu și a mea – nu a lor”.

Mai rău, acum au fost autorizate boosterele pentru tineri, în ciuda faptului că există puține date privind beneficiile în raport cu daunele. Conform declarației CDC: ”CDC își consolidează recomandările de rapel și încurajează pe toată lumea de 16 ani și mai mult să primească un booster. Deși nu avem toate răspunsurile cu privire la varianta Omicron, datele inițiale sugerează că rapelurile ajută la extinderea și consolidarea protecției împotriva Omicron și a altor variante. Știm că vaccinurile COVID-19 sunt sigure și eficiente și îi încurajez cu tărie pe adolescenții de 16 și 17 ani să primească rapelul dacă au trecut cel puțin 6 luni de la seria inițială de vaccinări Pfizer”.

Rezultatele adverse potențiale sunt îngrijorătoare: ratele de miocardită (inflamație a inimii) sunt printre cele mai ridicate la acest grup de vârstă, în special după a doua doză la bărbați. Majoritatea studiilor arată un risc de miocardită de cel puțin 1 la 5.000 – care duce adesea la întreruperi ale activităților fizice și la potențiale complicații pe termen lung.

Mai mult, doi dintre cei mai importanți reglementatori de vaccinuri din cadrul FDA au demisionat în toamnă din cauza grabei administrației Biden de a oferi vaccinuri de rapel pentru tinerii sănătoși – indiferent de aparenta lipsă de date privind eficacitatea și siguranța.

Atunci când ne confruntăm cu o asemenea corupție și necinste, nu este surprinzător de ce încrederea în sistemul medical a scăzut rapid. Cei care au cea mai puternică și mai influentă voce în materie de sănătate publică se angajează în cea mai periculoasă formă de sofism, inducând în eroare publicul și semănând dezbinare în societatea noastră. Atunci când experții în boli infecțioase și epidemiologii contestă decretele absurde ale instituțiilor medicale, sunt atacați ca fiind adepți ai teoriei conspirației sau paraziți ai Partidului Comunist Chinez.

Mai mult, atunci când guvernul își impune voința asupra cetățenilor și încalcă libertățile civile fundamentale pe baza unei opinii științifice compromise, neîncrederea în instituția medicală intră în metastază, alimentând protestele transnaționale și mișcările antivacciniste (în ciuda eficacității vaccinurilor în protejarea împotriva formelor grave de Covid).

Vaccinurile – în special pentru cei din comunitățile cu risc ridicat – sunt o parte integrantă a soluției, dar politica din jurul vaccinurilor a încurcat apele și a creat o criză de încredere și integritate instituțională. Pentru a naviga departe de acest declin al încrederii va fi nevoie ca experții noștri medicali și liderii noștri politici să demonstreze că apreciază libertatea personală de a alege în legătură cu corpul nostru.

Oamenii trebuie să fie încurajați și convinși, nu constrânși din punct de vedere social și economic. La urma urmei, argumentul privind vaccinarea care oprește răspândirea Covid-19 se transformă în pură ficțiune. Un studiu condus de Harvard în 68 de țări și peste 2.000 de comitate din SUA nu a găsit nicio corelație între cazurile de Covid și ratele de vaccinare: ”[P]recum se pare că nu există o relație vizibilă între procentul de populație complet vaccinată și noile cazuri de COVID-19… țările cu un procent mai mare de populație complet vaccinată au un număr mai mare de cazuri de COVID-19 la 1 milion de persoane”.

Obligativitatea nu oprește sau reduce semnificativ transmiterea pentru a justifica o intruziune în libertățile personale. Acestea trebuie abolite.

Alături de vaccinare, instituțiile media ar trebui să promoveze măsuri holistice pentru a îmbunătăți sănătatea publică. Iar oficialii din domeniul sănătății publice trebuie să clarifice riscurile legate de vârstă (atât în ce privește boala, cât și vaccinarea), în loc să inducă frică în rândul populațiilor tinere – victime nejustificate pe parcursul pandemiei din cauza închiderii periculos de prudente a școlilor și a altor măsuri de izolare care le-au afectat grav viața și dezvoltarea.

O astfel de schimbare dramatică poate părea imposibilă, dar este singura cale sustenabilă de a salva vieți și de a recâștiga încrederea publicului.

Rav Arora este un jurnalist independent stabilit în Vancouver, Canada

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Link-uri utile

  Ne gasesti pe

  © opozitia.net | All rights reserved.
  CONECTARE
  Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs