De ce Arafat ține cu dinții să-i interneze pe asimptomatici, cu prețul unui fake-news monumental

NOTĂ: Acest articol a fost publicat de Agenția Mediafax pe 5 august 2020. Apoi a ”dispărut” subit, într-o noapte foarte agitată de noiembrie 2021, împreună cu alte 300 de comentarii și analize.

Într-un ocean de incertitudini cu privire la pandemie există puține lucruri unanim acceptate, inclusiv de reputații specialiști ai Grupului de Comunicare Strategică. Spre exemplu toată lumea este de acord că spitalele și căminele de bătrâni au fost și au rămas principalele focare de infecție cu noul coronavirus. Nu litoralul, nici terasele, piețele, parcurile sau avioanele pline de muncitori plecați la cules sparanghel.

Dacă pornim de la acest adevăr cu greutate de axiomă, atunci se ridică o întrebare la nivelul omului simplu, fără cunoștințe medicale: de ce Tătaru și Arafat continuă să interneze pe bandă asimptomatici, trimițându-i fix în locurile pline de Covid? Ce interese ascunde guvernul, dat fiind că suntem unica țară care îi privează de libertate pe cetățenii sănătoși. Da, ați citit bine, sănătoși! Pentru că un asimptomatic este un individ oarecare purtător de viruși și bacterii, inclusiv Covid-19. 

Guvernanții în frunte cu președintele Iohannis nu se sfiesc să-i catalogheze drept criminali pe adversarii politici, la pachet cu negaționiștii și cei care contestă măsurile de luptă cu pandemia. Însă cum ar trebui să-i numim pe Arafat și Tătaru, din moment ce insistă să ne trimită în gura lupului, în focare de infecție? Ce justificare au să joace cu noi ruleta rusească, conștienți fiind că rezultatele testelor RT-PCR sunt adesea înșelătoare? 

Rezultatul unui test ține foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană care lucrează. Dacă reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne așteptăm la erori”, a explicat senin ministrul Tătaru, de parcă ar fi fost vorba despre erori de măsurare a plajei de nudiști de la Vama Veche.

Cazul celor 23 de fotbaliști de la CFR Cluj fals-pozitivi este arhicunoscut. Din fericire s-au putut retesta imediat la clinici particulare și n-au mai ajuns într-un salon plin de pacienți infectați cu Covid. Nu același lucru s-a întâmplat cu Mihaela Popescu, de 32 de ani, din Topoloveni. Pe punctul de a naște, tânăra a aflat că-i infectată în urma testului obligatoriu de dinaintea operației de cezariană. Ea a povestit pe Facebook calvarul transferului la spitalul Covid din Câmpulung-Muscel, insistența cadrelor medicale de a-i băga pe gât diverse medicamente (deși nu avea simptome!), stresul imens și temerile inerente apropierii momentului nașterii, contactul cu vecinele de salon infectate cu noul coronavirus. După patru zile de coșmar și alte două teste (negative!), medicii au externat-o cu recomandarea de ”a evita contactul cu persoanele contagioase”. Cu alte cuvinte și-au bătut joc de biata pacientă până-n ultima clipă.

Cazurile strigătoare la cer de la Cluj și Topoloveni ar putea fi doar vârful aisbergului. Dumnezeu știe câți pacienți fals-pozitivi au ajuns în spitale Covid, unde s-au infectat fără să-și dea seama. 

În Statele Unite patru din zece persoane infectate sunt asimptomatice. La noi populația este ținută intenționat în ceață, de parcă tripleta Orban-Tătaru-Arafat ne-ar considera triburi amazoniene rupte de civilizație. Grupul de Comunicare Strategică a ascuns cifrele într-un buncăr, la zeci de metri sub pământ, considerând probabil că dezvăluirea numărului de asimptomatici ar declanșa automat Apocalipsa. GCS și-a păstrat dreptul de a furniza jumătăți de adevăr, fără să dea doi bani pe dreptul publicului de a fi corect informat.

Din cei peste 53 de mii de infectați, ar fi de un real folos să ni se spună câți au fost asimptomatici în momentul testării și câți au rămas fără simptome până la final. Sunt date statistice importante aflate la dispoziția GCS, însă neîmpărtășite opiniei publice dintr-un motiv cel puțin straniu.

Rămâne un mister de ce guvernul Orban insistă să-i sechestreze pe asimptomatici și astfel să aglomereze spitalele. Pe de o parte cadrele medicale din prima linie se plâng că sunt extenuate, că lucrează opt ore în costume de cosmonaut, iar pe de altă parte ministrul Tătaru face tot posibilul să le îngreuneze munca. În loc să se concentreze pe cazurile grave, doctorii se trezesc pe cap cu sute, poate mii de asimptomatici. Mai mult, se ridică întrebarea ce rost are să-i ții în spitale, când oricum majoritatea cetățenilor fără simptome, netestați, circulă binemersi pe străzi. Habar n-au că sunt infectați.

Există un curent de opinie printre guvernanți că dacă nu ești medic, n-ai de unde să știi care-i mersul cu pandemia. Iar dacă ești medic și nu ai specializarea de epidemiolog, atunci mai bine îți vezi de treabă. N-are rost să-ți dai cu părerea, așa cum o face doctorul anestezist Raed Arafat zi de zi, ceas de ceas, preluând din zbor informații certe (sau dimpotrivă, discutabile) de la specialiști aleși cu penseta.

Unii medici din prima linie (puțini, ce-i drept) au găsit puterea de a-i contrazice pe acești corifei ai pandemiei. ”Cu izolarea sunt de acord sută la sută. Dar dacă un pacient este complet asimptomatic, el nu are de ce să stea 48 de ore în spital. Poate fi izolat, iar dacă începe să prezinte simptome, dacă se agravează, atunci să vină la spital. Probabilitatea de agravare este foarte mică. Un pacient asimptomatic dintr-o sută se agravează”, afirmă doctorul Dragoș Zaharia de la Spitalul Marius Nasta.

Raed Arafat și-a susținut cu vehemență punctul de vedere cu privire la asimptomatici încă de la debutul pandemiei, iar ulterior a recurs inclusiv la un fake-news pentru a-i convinge pe senatori să voteze Legea carantinei în concordanță cu opțiunile domniei sale. ”A fost o discuţie care a dus pe multă lume în eroare: asimptomaticul transmite totuşi. Asimptomaticul, poate el nu are nicio problemă, dar el transmite. Studiile arată clar că trei zile înaintea apariţiei simptomelor pot să fie zile în care persoana este chiar foarte contagioasă”, a pretins recent Arafat, ca și cum le-ar fi vorbit unor elevi de clasă pregătitoare.

În realitate asimptomaticul rămâne în permanență fără simptome. Este un purtător sănătos. Persoanele la care făcea trimire șeful GCS se numesc presimptomatice. Adică cei aflați în perioada dintre contactul infecțios și debutul simptomelor. Iar studiul Universității Yale atât de des invocat de Arafat se referea la acești presimptomatici, responsabili de transmiterea a 48% dintre infecțiile cu Covid-19 (față de doar 3,4% la asimptomatici).

Și totuși, în ciuda evidenței, guvernul Orban se încăpățânează să rămână singurul din lume care îi sechestrează în spitale pe purtătorii noului coronavirus, cu riscurile expuse mai sus. Explicațiile lui Raed Arafat, total necredibile, se bazează pe fake-news-ul amintit. Insistența cu care secretarul de stat continuă să-și susțină punctul de vedere arată că există un interes major la mijloc. Însă în lipsa informațiilor oficiale, îl putem doar bănui.

În primul rând internarea forțată a asimptomaticilor echivalează cu milioane de euro cheltuite inutil din bugetul Ministerului Sănătății, în plină criză. Cu doctori, asistente și personal auxiliar implicați în monitorizare și ”tratament” (unii pe deplin mulțumiți de premiul de 500 de euro). Nu în ultimul rând, înseamnă menținerea în mod artificial a stării de urgență majoră, de incertitudine, de presiune maximă asupra sistemului medical, de inducere în rândul populației a sentimentului că ne aflăm în pragul colapsului. Că ne putem aștepta la un dezastru în orice moment.

Unele guverne au renunțat să anunțe numărul de decese și de noi infectări. Însă la noi distracția parcă de-abia începe. Iar lui Raed Arafat îi place nespus rolul de antreprenor de pompe funebre Covid-19 într-o țară în care oamenii s-au cam săturat să stea cu urechile ciulite la jurnalul de la ora 13 ca să constate de la zi la zi (doar) că devin din ce în ce mai nevrotici.   

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs