Propaganda de război de la Hollywood, imbatabilă

■ Postul NBC l-a întrebat direct pe secretarul de stat american Antony Blinken: ”De ce se pare că America este mai preocupată de securitatea Europei decât Europa?”. Întrebarea are sens. Președintele Biden s-a dat peste cap să transmită lumii că rușii atacă în februarie. Fără nicio bază reală. Situația de la graniță e neschimbată de vreun an, după cum spune președintele ucrainean Zelensky. De altfel, Zelensky i-a enervat la culme pe americani, după ce le-a reproșat că agită spiritele complet aiurea. Și că nu fac decât să înrăutățească treburile. Vrăjitoarele de la publicația Politico îl văd pe Zelensky ”enervant, exasperant și contraproductiv”. Ar trebui să fie calm și înțelegător, chiar dacă economia se prăbușește după ce americanii anunță iminența unui război (și își retrag cetățenii din zonă). În loc să zică mersi pentru ”pachetul de ajutor” de 1,3 miliarde euro oferit de UE (apropo, pentru cumpărături din magazia Pentagonului), Zelensky îi atrage atenția lui Biden că exagerează. Și le face, astfel, un mare deserviciu cetățenilor ucrainieni.

■ Băieții veseli de la CNN (un soi de trompetă Digi24 a americanilor, dar cu acoperire planetară), continuă propaganda pe filiera Pentagon, fiind preluați în România de cei de la Libertatea: ”Granița de nord, vulnerabilitatea Ucrainei. De ce un atac al armatei ruse ar putea veni prin Belarus”. Tot CNN furnizează material de propagandă pentru Gigi24: ”Cum s-ar răsfrânge în întreaga lume o invazie rusească în Ucraina”. Tonul super-alarmist este aproape identic cu cel din reportajele despre bisericile pline cu sicrie-Covid. Arseniy Yatsenyuk, prim-ministru al Ucrainei în 2014: ”Este urgent să fie trimise unități militare suplimentare pentru a proteja Kievul, pentru a face blocaje militare. Asta am făcut în 2014”. Pe aceeași linie apocaliptică merg și cei de la G4media: ”Marea Britanie va propune NATO o desfășurare de trupe majoră în Europa”. Asta deși Biden nu va putea folosi trupele în Ucraina. Și nici în altă parte, întrucât rușii nu au de gând să atace vreo țară membră NATO.

Europa Liberă, oficiosul Departamentului de Stat, merge și mai departe. Reporterii EL au ajuns în prima linie a ”frontului”, în regiunea Donbas, pentru a-i intervieva pe soldații ucrainieni. ”Toată lumea de aici știe ce are de făcut. Nu există nimic precum isteria pe care o vezi în mass-media în acest moment. În ultima lună, nimic nu s-a schimbat cu adevărat în prima linie”, susține fotojurnalistul Anatolii Stepanov. Sigur că declarația acestuia nu face reportajul mai puțin dramatic. Pericolul există. Măcar în redacția de la Europa Liberă, și tot se simte undeva. Câteva fotografii din ”tranșee” sunt menite să întrețină atmosfera de război. ”Am văzut un jurnalist străin făcând un reportaj lângă un punct de control de la marginea orașului Mariupol. Era îmbrăcat într-o vestă antiglonț și purta o cască balistică. În spatele lui, civilii își desfășurau viața de zi cu zi, privind cu interes acest show. Pentru unii pare puțin prostesc”, a spus un alt fotojurnalist. Ce-i drept, pe americani nu-i întrece nimeni la scenarii de film și show-uri TV.

■ În timp ce mass-media se străduie din răsputeri să-i convingă pe ucrainieni să lupte cu rușii, la fel de tare se chinuie să îngroape știrile despre pandemie. Nimeni nu relatează despre mega-Convoiul Libertății din Canada, unde zeci de mii de cetățeni cer, în fața parlamentului, demisia lui Justin Trudeau (dispărut din capitală, pare-se). Ca de obicei în ultimele luni, protestele din Vestul Europei sunt trecute sub tăcere. Pentru presa obedientă Puterii, ele practic nu există. Așa-zisul război ruso-ucrainean nu face decât să deturneze atenția de la principala problemă cu care se confruntă milioane de cetățeni: pandemia. Și mai are un efect pervers. Prelungește criza energetică, prin blocarea gazoductului Nordstream2, în căutarea alternativelor oferite (cu mare generozitate) de partenerii noștri strategici. Până atunci, facturile umflate se adună în buzunarele cetățenilor vrăjiți de show-ul mediatic cu războaie închipuite la Hollywood, sucursala CIA.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs